Od Arsena do Štulića: Ivica Ivanišević analizira lektiru koju će učenici sami birati
Page 5 of 10
Page 5 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Od Arsena do Štulića: Ivica Ivanišević analizira lektiru koju će učenici sami birati
Nema ništa loše, to je jedini način da malo uživamo. U tišini. No, ozbiljno, pjesma nije primjerena za školu.dzango wrote:Ako ne može Štulić, neka uzmu Boru Čorbu. Mada ne vidim šta ima loše u fafanju.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Re: Od Arsena do Štulića: Ivica Ivanišević analizira lektiru koju će učenici sami birati
Titovkokapica da bude prihvatljiva Provi i Jastrebu.Ero wrote:Crvenkapicu preimenovati u Crnokapicu, ili izbaciti iz lektire.
Popis je preopširan, mora postojati jezgra koja će biti općenacionalna, a izborni dio rješavati kroz eseje. Jesam za modernizaciju i za kraća djela, ali neke su stvari promašaji. Recimo, Tolkien, tko će to čitati, te silne stotine stranicah. Kratka djela, ali temeljita obradba.
Imao sam odlicna dva profesora iz hrvatskog. Nikada nisu bili formalni. Prvom kada sam rekao da je za mene Krleza teski srot, dobio sam pet
Drugi je bio genijalac.
Prvi je umro, drugi je ziv. Ovim putem, Hvala vam.
Drugi je bio genijalac.
Prvi je umro, drugi je ziv. Ovim putem, Hvala vam.
2014-12-30
Štulić je imao genijalne pjesme...ali genijalne...nekako rokerska usporednica arsenu...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Stulic je kontriao ocu, kompleksas. bio sam u ... kulusicu.
Arsen je pjesnik.
Arsen je pjesnik.
2014-12-30
veber wrote:Stulic je kontriao ocu, kompleksas. bio sam u ... kulusicu.
Arsen je pjesnik.
Dobro malo sam prenategnuo usporedbu ali većina umjetnika nastaje u kompleksu ili neurozi...
Bez unutarnjeg sukoba nema kreacije...
Ja mogu nanizati 5-10 Johnnijevih pjesama koje su zaista ekstra.
To što ga neki nevole iz političkih razloga ..samo je znak koliko su poremećeni.
Pa politički on je idiot...
2015-08-06
??Starhemberg wrote:Umjesto Kumičića ubaciti Zagorku. Eugen je potpuni gubitak vremena.
meni je "Gospođa Sabina" odličan roman..
pozdravljam čitanje Tolkiena, Graham Greena i sl, nekako ti popisi više služe ljudima koji nakon obveznog školovanja žele nadoknaditi nešto, pa se obrate tim listama pa vrnu pogled, čovjek se tek oslobodi i osjeti nedostatak nakon škole..
Raditi od Stulica pjesnika ,...strava.
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:Raditi od Stulica pjesnika ,...strava.
Meni je ovdje osnovno pitanje, je li dozvoljeno pjesniku da uglazbi i otpjeva svoju pjesmu ili on mora je zadržati isključivo u književnom obliku?
Ako je uglazbi onda je kantautor, dobro je li to isključuje pjesništvo?
Mislim da bi nepravda bila poeziji zabraniti glazbeni izričaj...
Tu bi izgubili Arsen ali i Džoni.
Na kraju sam Arsen je reako da je Džoni bio jedan od najboljih....
2015-08-06
Daj molim te.epikur37 wrote:dijagram wrote:Raditi od Stulica pjesnika ,...strava.
Meni je ovdje osnovno pitanje, je li dozvoljeno pjesniku da uglazbi i otpjeva svoju pjesmu ili on mora je zadržati isključivo u književnom obliku?
Ako je uglazbi onda je kantautor, dobro je li to isključuje pjesništvo?
Mislim da bi nepravda bila poeziji zabraniti glazbeni izričaj...
Tu bi izgubili Arsen ali i Džoni.
Na kraju sam Arsen je reako da je Džoni bio jedan od najboljih....
Mogu ga uvrstiti na sat glazbenog ako vec hoce, bilo o jadnom pjevanju ili jos jadnijem sviranju jer nije znao ni jedno ni drugo do za slabu dvojku.
Uspjeh je sto je kao takav ipak znao napraviti par pjesmuljaka za bolju ocjenu.
No za lektiru, blasfemija.
dijagram-
2015-08-09
Dobro sad vrli sugovorniče...
Navedi ti meni nekog pjesnika iz 80-ih ili 90-ih...evo daje čisti literat?
2015-08-06
epikur37 wrote:Dobro sad vrli sugovorniče...
Taman posla.
Stulic je razvikana i prenapuhana velicina.
Imam i ja svojih pjesama ali one nisu za skolsku lektiru.
Isto nisu ni tekstovi kojekakvih rok bendova pa makar i 'pjesnika" medju njima Jima Morrisona, a kamoli slabasni tekstovi J.Stulica.
dijagram-
2015-08-09
https://hr.wikipedia.org/wiki/Drago_Orli%C4%87epikur37 wrote:Dobro sad vrli sugovorniče...
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
dijagram wrote:epikur37 wrote:Dobro sad vrli sugovorniče...
Taman posla.
Isto nisu ni tekstovi kojekakvih rok bendova pa makar i 'pjesnika" medju njima Jima Morrisona, a kamoli slabasni tekstovi J.Stulica.
Mislim da su njih dvojica u ravni i osobno bih podržao par pjesama u lektiru...
Štula je jugoslaven otud tako jak animozitet...al svejedno je odličan glazbenik i pjesnik
2015-08-06
debotoijusto wrote:https://hr.wikipedia.org/wiki/Drago_Orli%C4%87epikur37 wrote:Dobro sad vrli sugovorniče...
Znači nikad čuo, da Drago Orli!?
Jednostavno se radi o tome da umjetnost nalazi svoj put...ili ne nalazi..svi znamo za Arsena i Johnija ali tko zna z Orlija..dajte molim vas
2015-08-06
Tvoje misljenje je irelevantno jer je subjektivno :)epikur37 wrote:dijagram wrote:epikur37 wrote:Dobro sad vrli sugovorniče...
Taman posla.
Štula je jugoslaven otud tako jak animozitet...al svejedno je odličan glazbenik i pjesnik
Ova druga recenica tek pokazuje kako o svemu razmisljas.
Meni je Azra uvijek bio drugorazredni bend. Barem deset i vise boljih bilo je u jugi.
Ako pratis, a znam da pamtis onda si primjetio da cu uvijek navesti Smak, Galiju, Rok masinu, pa i R. Corbu eto srpske bendove.
Eto, samo srpski, a ti sad o jugoslovenstini:)
Da, ona jest prisutna kod ovih koji podvaljuju eto bas Stulica za pjesnika:)
Da su barem stavili B.Djordjevica, ili ako bas treba Hrvat , recimo Bareta.
Em je bolji pjesnik,em glazbenik, autor,i pjevac, i pravi je roker za razliku od razmazenog Stulica.
dijagram-
2015-08-09
kakvi su to kriteriji cujnosti ?epikur37 wrote:debotoijusto wrote:https://hr.wikipedia.org/wiki/Drago_Orli%C4%87epikur37 wrote:Dobro sad vrli sugovorniče...
Znači nikad čuo, da Drago Orli!?
Jednostavno se radi o tome da umjetnost nalazi svoj put...ili ne nalazi..svi znamo za Arsena i Johnija ali tko zna z Orlija..dajte molim vas
onda severina za domace justin b. za civilizaciju
ili ako moze stulic , vladar tri note , onda drago obvezna literatura
no dobro , pogledao otvoreno sad o ovoj temi , odlicna epizoda s dobrim akterima i svi argumenti stoje
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
dijagram wrote:Tvoje misljenje je irelevantno jer je subjektivno :)epikur37 wrote:dijagram wrote:epikur37 wrote:Dobro sad vrli sugovorniče...
Taman posla.
Ova druga recenica tek pokazuje kako o svemu razmisljas.
Meni je Azra uvijek bio drugorazredni bend. Barem deset i vise boljih bilo je u jugi.
Ako pratis, a znam da pamtis onda si primjetio da cu uvijek navesti Smak, Galiju, Rok masinu, pa i R. Corbu eto srpske bendove.
Eto, samo srpski, a ti sad o jugoslovenstini:)
Da, ona jest prisutna kod ovih koji podvaljuju eto bas Stulica za pjesnika:)
Da su barem stavili B.Djordjevica, ili ako bas treba Hrvat , recimo Bareta.
Em je bolji pjesnik,em glazbenik, autor,i pjevac, i pravi je roker za razliku od razmazenog Stulica.
Posve se ne slažem. Smak i Galija te nekakva Rok Mašina su smiješni pokušaji u odnosu na Azru.
Gospodin Bare je najbolji živući hrvatski roker, stasom ali i glasom a i još više pjesmom.
B. Đorđević i Riblja Čorba nisu loši, Marc vam ih je profurao kao likove a on se u rokenrol kuži kao mara u krivi kurac :D
ali ajd...
2015-08-06
Severinu obavezno ubaČiti u obaveznu lektiru.
Ukinili su vam oca pisane riječi, Marulića.
Kakva drskost, kakav bezobrazluk...
Kakva drskost, kakav bezobrazluk...
Page 5 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Ivanisevic postao trener Djokovica
» Kakva gospodska izjava Arsena Vengera!
» Priopćeњe za javnost Branimira J. Štulića
» Gabriela: Nećete Arsena koristiti za zabranu pobačaja
» Goran Ivanišević u Kući slavnih, tko je sljedeći? Rimac?
» Kakva gospodska izjava Arsena Vengera!
» Priopćeњe za javnost Branimira J. Štulića
» Gabriela: Nećete Arsena koristiti za zabranu pobačaja
» Goran Ivanišević u Kući slavnih, tko je sljedeći? Rimac?
Page 5 of 10