Od Arsena do Štulića: Ivica Ivanišević analizira lektiru koju će učenici sami birati
Page 10 of 10
Page 10 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Od Arsena do Štulića: Ivica Ivanišević analizira lektiru koju će učenici sami birati
Evo Džangu za dušu, jedna lirska.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Re: Od Arsena do Štulića: Ivica Ivanišević analizira lektiru koju će učenici sami birati
You wish..samo što nije...dzango wrote:maggie13 wrote:Ima folk elemente, ali je far od turbo folka..no, kritičari u pravilu ne ocjenjuju njegovu glazbu, već socijalnu angažiranost njegovih tekstova..reci otvoreno ' ne paše mi što pjeva', i pošteno..ne ovako tatlane..dzango wrote:Ni najgrđi treš ne kaže za sebe da svira i peva turbo folk. Ali to je to. Mešavina svih pravaca muzike sa najprizemnijim motivima i nikakvim kvalitetom. Tompson je najočigledniji primer turbo folka.Regoč wrote:dzango wrote:Regoč wrote:Nisam ti ni dao primjer turbofolka, Thompson je pop-rock ili pop-folk (ovisno o pjesmi), nema sveze sa smećem o kojem govoriš. Čisto ilustracije radi.dzango wrote:Ja sam pitao za RNR a ne za turbo folk. Tvoje je pravo da slušaš turbo folk i šta god hoćeš. Sad je demokratija.
Nema tu meni šta da paše ili ne paše. Tekstovi su mu patetični i na prvu loptu. Taman kakvi treba da budu za široke mase. Muzika i glas su mu na nivou Bregovića i Dugmića i njihovog pastirskog roka koji je preteča turbo folka. Sve u svemu, to je najčistiji turbo folk i ne može biti ništa drugo.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Turbofolk
Patetična je sva ljubavna lirika/glazba..patetično zvuče stihovi o ratu i stradanjima na samom kraju dvadesetog stoljeća...još više i tragično, rekla bih..no,kao što rekoh, i što sam sad dokazuješ, tebe bole stihovi njegovih pjesama..ok, shvaćam, ali onda reci tako..sve to ostalo je nesuvisli višak..
2014-04-12
Only for dzani..ako ikad ovaj forum umre, a ne izmisle novi..
2014-04-12
Malo duhovnosti, kad je već u svetosavlju nema.
dzango wrote:Ima li neki desničar a da valja?kofein wrote:Štulić je trash jugo tipa. Da su stavili Rundeka (iako je i on jedna vrst jugosmeća), dalo bi se razgovarati na umjetničkoj relaciji.
Ima, Satan Panonski.
Guest- Guest
maggie13 wrote:You wish..samo što nije...dzango wrote:maggie13 wrote:Ima folk elemente, ali je far od turbo folka..no, kritičari u pravilu ne ocjenjuju njegovu glazbu, već socijalnu angažiranost njegovih tekstova..reci otvoreno ' ne paše mi što pjeva', i pošteno..ne ovako tatlane..dzango wrote:Ni najgrđi treš ne kaže za sebe da svira i peva turbo folk. Ali to je to. Mešavina svih pravaca muzike sa najprizemnijim motivima i nikakvim kvalitetom. Tompson je najočigledniji primer turbo folka.Regoč wrote:dzango wrote:Regoč wrote:Nisam ti ni dao primjer turbofolka, Thompson je pop-rock ili pop-folk (ovisno o pjesmi), nema sveze sa smećem o kojem govoriš. Čisto ilustracije radi.dzango wrote:Ja sam pitao za RNR a ne za turbo folk. Tvoje je pravo da slušaš turbo folk i šta god hoćeš. Sad je demokratija.
Nema tu meni šta da paše ili ne paše. Tekstovi su mu patetični i na prvu loptu. Taman kakvi treba da budu za široke mase. Muzika i glas su mu na nivou Bregovića i Dugmića i njihovog pastirskog roka koji je preteča turbo folka. Sve u svemu, to je najčistiji turbo folk i ne može biti ništa drugo.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Turbofolk
Patetična je sva ljubavna lirika/glazba..patetično zvuče stihovi o ratu i stradanjima na samom kraju dvadesetog stoljeća...još više i tragično, rekla bih..no,kao što rekoh, i što sam sad dokazuješ, tebe bole stihovi njegovih pjesama..ok, shvaćam, ali onda reci tako..sve to ostalo je nesuvisli višak..
Šta si htela da kažeš?
E da. Neki da je živ?kofein wrote:dzango wrote:Ima li neki desničar a da valja?kofein wrote:Štulić je trash jugo tipa. Da su stavili Rundeka (iako je i on jedna vrst jugosmeća), dalo bi se razgovarati na umjetničkoj relaciji.
Ima, Satan Panonski.
Nije valjda da neko ovo sluša?maggie13 wrote:Only for dzani..ako ikad ovaj forum umre, a ne izmisle novi..
Slušamo i ovo, kao i na drugoj temi, ali tamo ima drugu funkciju.
posvetim ti pjesmu,a ti tako..:-Sdzango wrote:Nije valjda da neko ovo sluša?maggie13 wrote:Only for dzani..ako ikad ovaj forum umre, a ne izmisle novi..
Cak se prije i pravis da ne razumijes..;-)
2014-04-12
Bio sam nevaljao.maggie13 wrote:posvetim ti pjesmu,a ti tako..:-Sdzango wrote:Nije valjda da neko ovo sluša?maggie13 wrote:Only for dzani..ako ikad ovaj forum umre, a ne izmisle novi..
Srbska kultura. Evo mu još jedna, neka priča da Hrvati vrte pjesme za njega.maggie13 wrote:posvetim ti pjesmu,a ti tako..:-Sdzango wrote:Nije valjda da neko ovo sluša?maggie13 wrote:Only for dzani..ako ikad ovaj forum umre, a ne izmisle novi..
Page 10 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Ivanisevic postao trener Djokovica
» Kakva gospodska izjava Arsena Vengera!
» Priopćeњe za javnost Branimira J. Štulića
» Gabriela: Nećete Arsena koristiti za zabranu pobačaja
» Goran Ivanišević u Kući slavnih, tko je sljedeći? Rimac?
» Kakva gospodska izjava Arsena Vengera!
» Priopćeњe za javnost Branimira J. Štulića
» Gabriela: Nećete Arsena koristiti za zabranu pobačaja
» Goran Ivanišević u Kući slavnih, tko je sljedeći? Rimac?
Page 10 of 10