Od Arsena do Štulića: Ivica Ivanišević analizira lektiru koju će učenici sami birati
Page 4 of 10
Page 4 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Od Arsena do Štulića: Ivica Ivanišević analizira lektiru koju će učenici sami birati
Ljubavna sa dramskim zapletom. Odličan izbor.maggie13 wrote:dzango wrote:Ne znam tu.maggie13 wrote:Ili Krivoslavni Dalmtinac..i ta je dobra..dzango wrote:Onda Tompson i Baja Mali Knindža. Ono - bando ćetnici, drkaće vam naša ruka i u Srbiji.kofein wrote:dzango wrote:Ako ne može Štulić, neka uzmu Boru Čorbu. Mada ne vidim šta ima loše u fafanju.
Avionu slomiću ti krila...bljeh.... Džango, umeš ti i bolje
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Re: Od Arsena do Štulića: Ivica Ivanišević analizira lektiru koju će učenici sami birati
nema tu dileme..razlika je samo u izvedbi..dijagram wrote:Da, a i njega sam vidio na tv.maggie13 wrote:To sigurno, ne sumnjajmo..mislim da je Šustar rekao da je dobio izvještaje kako ih je skoro 500 radilo na tome cijelu godinu..dijagram wrote:Mislim da se 'popravljanje kurikuluma" radilo proteklu godinu dvije, a sad bi trebala preuzeti nova vlada i provesti u djelo.maggie13 wrote:Šustar ili JOkićEva wrote:Čiji je to prijedlog? Onog kaj se ne zna ošišat?
Šalim se, nemam pojma..
Negdje sam procitao da su to pristojno naplatili,..ti strucnjaci, jel:)
Kao kakva teta iz socijalnog.
Svi znaju svoju mantru, nastrebanu i to melju bez cilja.
Strava.
2014-04-12
Cuj ovogprovocator wrote:Pa jesam... Seksualno sam ugrožen. Moja zakonita žena me seksualno iskorištava pet-šest dana u tjednu, uključujući i fafanje... Aj ti to izdrži.maggie13 wrote:ti si stvarno keskualno ugrožen..obolit ćešprovocator wrote:Znači ni tebi ga još niti jedna nije fafala... Pa operi se, majke ti mile... Možda onda i bude.prckov wrote:Napravio je dobrih stvari al bas ta pjesma mu je smece, bez obzira da li je vulgarna ili ne. Ne cudi me da se tebi ljakanu svidaprovocator wrote:Dobra pjesma... kaj fali? Možda je problem u tebi kojem niti jedna do sada nije fafala jer se to krši s tvojim kršćanskim svjetonazorima.
ruke na tastaturu i drži se teme..perverznjak..
2014-04-19
jastreb wrote:Dal ti znaš,nesrećo,odakle potiče pjesma Mali Radojica?dzango wrote:dijagram wrote:Na popisu nedostaje partizanskih junackih djela. Otpisani i slicno.
Djecu to zanima i sigurno bi birali upravo takvu lektiru.
Oni koji su to pozorno citali i gledali nekada i danas se jasno prepoznaju na forumu:)
Bolje Mali Radojica. Ili da angažujete nekoga da napiše epsku prozu o domovinskom ratu. Isto kao što ste planirali i sa filmovima. Dotle, Mali Radojica.
Ja kažem da je dobra pesma. Kakve veze ima odakle potiče. Hoćeš li da joj brojiš krvna zrnca?
Nije, naša. Ali lepa pesma je lepa pesma i nema naciju.maggie13 wrote:Jel'naša, jastrebe?jastreb wrote:Dal ti znaš,nesrećo,odakle potiče pjesma Mali Radojica?dzango wrote:dijagram wrote:Na popisu nedostaje partizanskih junackih djela. Otpisani i slicno.
Oni koji su to pozorno citali i gledali nekada i danas se jasno prepoznaju na forumu:)
Bolje Mali Radojica. Ili da angažujete nekoga da napiše epsku prozu o domovinskom ratu. Isto kao što ste planirali i sa filmovima. Dotle, Mali Radojica.
jel'naša?
slazem se..a,sve sto je lijepo zelim da bude moje..;Ddzango wrote:Nije, naša. Ali lepa pesma je lepa pesma i nema naciju.maggie13 wrote:Jel'naša, jastrebe?jastreb wrote:Dal ti znaš,nesrećo,odakle potiče pjesma Mali Radojica?dzango wrote:dijagram wrote:Na popisu nedostaje partizanskih junackih djela. Otpisani i slicno.
jel'naša?
2014-04-12
Do kraja.maggie13 wrote:slazem se..a,sve sto je lijepo zelim da bude moje..;Ddzango wrote:Nije, naša. Ali lepa pesma je lepa pesma i nema naciju.maggie13 wrote:Jel'naša, jastrebe?jastreb wrote:Dal ti znaš,nesrećo,odakle potiče pjesma Mali Radojica?dzango wrote:dijagram wrote:Na popisu nedostaje partizanskih junackih djela. Otpisani i slicno.
jel'naša?
mi,posesivni,se razumijemo B-)dzango wrote:Do kraja.maggie13 wrote:slazem se..a,sve sto je lijepo zelim da bude moje..;Ddzango wrote:Nije, naša. Ali lepa pesma je lepa pesma i nema naciju.maggie13 wrote:Jel'naša, jastrebe?jastreb wrote:Dal ti znaš,nesrećo,odakle potiče pjesma Mali Radojica?dzango wrote:dijagram wrote:Na popisu nedostaje partizanskih junackih djela. Otpisani i slicno.
jel'naša?
2014-04-12
maggie13 wrote:h
- J.R.R. Tolkien: Gospodar prstenova
- Ante Tomić: Što je muškarac bez brkova
Prijedlozi, kritike,komentari?
Tolkien i Yupol Tomić na istom popisu, kakve li lakrdije.
mrincredible-
2014-04-16
Roman što je muškarac bez brkova je baš topla priča o zagorskom mentalitetu. Meni se dopao.
Ali ne vidim u prijedlozima Ferića. Šteta.
Ali ne vidim u prijedlozima Ferića. Šteta.
Guest- Guest
Ja sam danas takoerći u jednom dahu pročitao knjigu koju nisam onda kad smo je imali za lektiru u školi.
A na to me je nagnala emisija o književnosti na HRT 3.
Junaci Pavlove ulice.
Divna i driljiva priča o dječjem svijetu,koji je surov i jeben.
A na to me je nagnala emisija o književnosti na HRT 3.
Junaci Pavlove ulice.
Divna i driljiva priča o dječjem svijetu,koji je surov i jeben.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Crvenkapicu preimenovati u Crnokapicu, ili izbaciti iz lektire.
pa koliko sam shvatio i sada postoji obvezna lektira, a ovo je "Izbor preporučene literature" znači radi se o izboru, a ne obvezi, a dobro je da su uvrstili lakša djela jer ionako nitko ništa ne čita, pa da djeca ne pobjegnu od knjige zbog "potrage za izgubljenim vremenom" već da zavole knjigumaggie13 wrote:To bi automatski povlačilo i ukidanje mature u današnjem obliku..pošto na maturi ima točno određena obavezna literatura..
S druge strane,ako bi postojala osnova obavezne, plus nadogradnja slobodne, bilo bi današnjoj djeci previše za čitat, uz aktualna ometala.
Kermit-
2014-04-17
Umjesto Kumičića ubaciti Zagorku. Eugen je potpuni gubitak vremena.
Guest- Guest
Malo je previše romantiziran. Niš čudno za pisce toga vremena.Starhemberg wrote:Umjesto Kumičića ubaciti Zagorku. Eugen je potpuni gubitak vremena.
Urota zrinsko-frankopanska je sasvim solidan roman,premda previše emotivno naklonjen ovim dvjema obiteljima opisujući ih kao nekakve domoljubne pravedne vladare koje je narod volio.
Neki spisi ukazuju na sasvim suprotno.
Inače Eugen Kumičić me dosta piodsjeća na Josipa Eugena Tomića.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Za nekoga tko je isto tako napisao i manifest realizma u hrvatskoj književnosti taj roman je potpuni promašaj. Romantičar Šenoa je daleko realističniji.jastreb wrote:
Urota zrinsko-frankopanska je sasvim solidan roman
Guest- Guest
A umjesto Doživljaja dobrog vojaka Švejka staviti Doživljaje Nikoletine Bursaća...čisto zbog bliskijeg mentaliteta...
darth_vader-
2014-04-17
-Što se tiče srednjoškolskog udžbenika u kojem bi se trebao naći izbor mojih pjesama, ja sam protiv toga:zato sto ti uradci nisu pjesništvo, zato što ne volim škole, i zato sto sam protiv kićenja tuđim perjem, rekao je za N1 Branimir Johnny Štulić.
Guest- Guest
Pravi način za odgoj djece. Tako savjetuješ kćeri, pofafaj dečku?provocator wrote:Dobra pjesma... kaj fali? Možda je problem u tebi kojem niti jedna do sada nije fafala jer se to krši s tvojim kršćanskim svjetonazorima.
Provo, nemaš ti pojma o umjetnosti, to je autorski performans.provocator wrote:Pa je... To je inače odlika demokratskih, slobodnih i pristojnih ljudi. U Švicarskoj je to npr. svakodnevna pojava a mi smo zamalo pa Švicarska. Barem po cijenama... za sada. Nositi sa sobom kantu govana pa je prosipati po svakome onome s kojim se ne slažeš je fenomenalna stvar. Za to smo se borili!maggie13 wrote:Ono je zbilja bio narodni doživljaj za bilježenje..prckov wrote:Ja cekam da tomic izda "kako se na mene istovarila kanta i druge pripovjetke".
To naime toplo preporucujem svakoj skoli kao obveznu lektiru.
Nacional-šovinisti su tim činom dokazali da su curac od ovce a ne domoljubi i da perverzno uživaju u izmetu kako valjda ni svinje ne uživaju.
Nema ništa loše, to je jedini način da malo uživamo. U tišini. No, ozbiljno, pjesma nije primjerena za školu.dzango wrote:Ako ne može Štulić, neka uzmu Boru Čorbu. Mada ne vidim šta ima loše u fafanju.
Page 4 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Ivanisevic postao trener Djokovica
» Kakva gospodska izjava Arsena Vengera!
» Priopćeњe za javnost Branimira J. Štulića
» Gabriela: Nećete Arsena koristiti za zabranu pobačaja
» Goran Ivanišević u Kući slavnih, tko je sljedeći? Rimac?
» Kakva gospodska izjava Arsena Vengera!
» Priopćeњe za javnost Branimira J. Štulića
» Gabriela: Nećete Arsena koristiti za zabranu pobačaja
» Goran Ivanišević u Kući slavnih, tko je sljedeći? Rimac?
Page 4 of 10