Od Arsena do Štulića: Ivica Ivanišević analizira lektiru koju će učenici sami birati
Page 6 of 10
Page 6 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Od Arsena do Štulića: Ivica Ivanišević analizira lektiru koju će učenici sami birati
Ukinili su vam oca pisane riječi, Marulića.
Kakva drskost, kakav bezobrazluk...
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Re: Od Arsena do Štulića: Ivica Ivanišević analizira lektiru koju će učenici sami birati
Ero wrote:Ukinili su vam oca pisane riječi, Marulića.
Slažem se...
Zagrmi ero...:)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
ako je cilj da klinci citaju knjige onda treba osuvremenit lektiru u suprotnom mozemo zadovoljit formuEro wrote:Severinu obavezno ubaČiti u obaveznu lektiru.
dajmo sva ta debela djela arhaicna izrazaja pod "moras" i klinci zadovolje formu s 1 klikom misa
i zato drago orlic , cinik bez konkurencije
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
nisu ukinuli samo klinci vise ne moraju obvezno skidati sazetak preko mrezeEro wrote:Ukinili su vam oca pisane riječi, Marulića.
2014-04-12
Ko je mene šta pitao, hoću li ili neću, morao sam, ako sam htio proći dalje.debotoijusto wrote:ako je cilj da klinci citaju knjige onda treba osuvremenit lektiru u suprotnom mozemo zadovoljit formuEro wrote:Severinu obavezno ubaČiti u obaveznu lektiru.
dajmo sva ta debela djela arhaicna izrazaja pod "moras" i klinci zadovolje formu s 1 klikom misa
i zato drago orlic , cinik bez konkurencije
Neka netko proba Slovencima ukuniti Trubara ili Prešerna, Englezima Shakespearea,
Njemcima Goethea...
Prika, netko vas je okupirao, a vi vidite tko je...
"Žali bože" izgubljenog vremena na čitanje romana i drugih gluposti iz književnosti.
Držića i njegov plagijat biblijske Judite treba spalit, to je smeće a ne književno djelo.
Krleža, Šenoa, Zagorka... sve polupismeni ljudi, a ne književnici.
Držića i njegov plagijat biblijske Judite treba spalit, to je smeće a ne književno djelo.
Krleža, Šenoa, Zagorka... sve polupismeni ljudi, a ne književnici.
Guest- Guest
Džoni revno briše sve pjesme na netu kao autor ima pravo na to...
ali poslušaj to
https://www.facebook.com/balade.niki/videos/4449433327578/
...
To je moderni ujević, duša, lirik pravi..
ali poslušaj to
https://www.facebook.com/balade.niki/videos/4449433327578/
...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Kažem ti, takvu argumentaciju možete prodavati samo neobarazovanom puku, iole pismenim nikako.debotoijusto wrote:nisu ukinuli samo klinci vise ne moraju obvezno skidati sazetak preko mrezeEro wrote:Ukinili su vam oca pisane riječi, Marulića.
Ne misliš valjda da se ne zna zašto se Marulić makao? Zna se, zna se i to će uskoro doći na svoje.
Čudi me da vam nisu i ima jezika promijenili. Možda su to ostavili za sledeću fazu.
ne znam , zasto ?Ero wrote:Kažem ti, takvu argumentaciju možete prodavati samo neobarazovanom puku, iole pismenim nikako.debotoijusto wrote:nisu ukinuli samo klinci vise ne moraju obvezno skidati sazetak preko mrezeEro wrote:Ukinili su vam oca pisane riječi, Marulića.
Ne misliš valjda da se ne zna zašto se Marulić makao? Zna se, zna se i to će uskoro doći na svoje.
Čudi me da vam nisu i ima jezika promijenili. Možda su to ostavili za sledeću fazu.
2014-04-12
Potraži odgovor u zadnjoj rečenici. Pakleni "pakao", moram priznati.debotoijusto wrote:ne znam , zasto ?Ero wrote:Kažem ti, takvu argumentaciju možete prodavati samo neobarazovanom puku, iole pismenim nikako.debotoijusto wrote:nisu ukinuli samo klinci vise ne moraju obvezno skidati sazetak preko mrezeEro wrote:Ukinili su vam oca pisane riječi, Marulića.
PS: Nemate ni Biblije u popisu, čak ni Ilijade i Odiseje, da ne spominjem Bhagavad gitu, Ep o Gilgamešu i slično.
Kakav je to završeni gimnazijalac, koji sve to nije prošao?
Nekad je gimnazijalac bio intelektualac, a vidi ovo...Džoni Štulić, Riblja Čorba...hahahaaa...
Nekad je gimnazijalac bio intelektualac, a vidi ovo...Džoni Štulić, Riblja Čorba...hahahaaa...
a @ero opanak ti dida vidurineEro wrote:PS: Nemate ni Biblije u popisu, čak ni Ilijade i Odiseje, da ne spominjem Bhagavad gitu, Ep o Gilgamešu i slično.
2014-04-12
Držić nije napisao Juditu. Čak ni prepisao.deda na aparatima wrote:Držića i njegov plagijat biblijske Judite treba spalit, to je smeće a ne književno djelo.
Ero wrote:PS: Nemate ni Biblije u popisu, čak ni Ilijade i Odiseje, da ne spominjem Bhagavad gitu, Ep o Gilgamešu i slično.
Ako može Azra, Mogu i Buldožer, pa i Pankrti u lektiru.
Guest- Guest
:DRegoč wrote:Držić nije napisao Juditu. Čak ni prepisao.deda na aparatima wrote:Držića i njegov plagijat biblijske Judite treba spalit, to je smeće a ne književno djelo.
Guest- Guest
Evo, naškrabat ću i ja štogod pa se prodavati kao avangarda, a komu se moje pjesništvo ne svidi reći da je glupi ustaša.kofein wrote:Ero wrote:PS: Nemate ni Biblije u popisu, čak ni Ilijade i Odiseje, da ne spominjem Bhagavad gitu, Ep o Gilgamešu i slično.
Ako može Azra, Mogu i Buldožer, pa i Pankrti u lektiru.
Tonči Huljićepikur37 wrote:
Guest- Guest
je, lapsus, sitni sati, no i Držić je kopirao, prepisivao je od Biblije do Dekamerona, al ono, naš je pa je najveći književnikRegoč wrote:Držić nije napisao Juditu. Čak ni prepisao.deda na aparatima wrote:Držića i njegov plagijat biblijske Judite treba spalit, to je smeće a ne književno djelo.
pa i ove modernije koje spominjete, muzičare, od Azre nadalje, dobar dio njihovih tekstova su plagijarizirani prijevodi
Guest- Guest
hahaha Hrvati su čudna raja bolje nikoga nego jugoslovenaepikur37 wrote:dijagram wrote:epikur37 wrote:Dobro sad vrli sugovorniče...
Navedi ti meni nekog pjesnika iz 80-ih ili 90-ih...evo daje čisti literat?
Taman posla.
Stulic je razvikana i prenapuhana velicina.
Imam i ja svojih pjesama ali one nisu za skolsku lektiru.
Isto nisu ni tekstovi kojekakvih rok bendova pa makar i 'pjesnika" medju njima Jima Morrisona, a kamoli slabasni tekstovi J.Stulica.
Mislim da su njih dvojica u ravni i osobno bih podržao par pjesama u lektiru...
Štula je jugoslaven otud tako jak animozitet...al svejedno je odličan glazbenik i pjesnik
Kermit-
2014-04-17
je Đoni je plagirao odnosno preveo par pjesama, ali imao je i autorskih dijela, zapravo on i ne želi da ga se uvrsti u izborni dio lektire, hahaha o čemu mi pričamodeda na aparatima wrote:je, lapsus, sitni sati, no i Držić je kopirao, prepisivao je od Biblije do Dekamerona, al ono, naš je pa je najveći književnikRegoč wrote:Držić nije napisao Juditu. Čak ni prepisao.deda na aparatima wrote:Držića i njegov plagijat biblijske Judite treba spalit, to je smeće a ne književno djelo.
pa i ove modernije koje spominjete, muzičare, od Azre nadalje, dobar dio njihovih tekstova su plagijarizirani prijevodi
Kermit-
2014-04-17
Bolje Boru Čorbu da stave to je sve autorsko a i bliže je mentalnom sklopu ovoga naroda:
Kermit-
2014-04-17
Page 6 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Ivanisevic postao trener Djokovica
» Kakva gospodska izjava Arsena Vengera!
» Priopćeњe za javnost Branimira J. Štulića
» Gabriela: Nećete Arsena koristiti za zabranu pobačaja
» Goran Ivanišević u Kući slavnih, tko je sljedeći? Rimac?
» Kakva gospodska izjava Arsena Vengera!
» Priopćeњe za javnost Branimira J. Štulića
» Gabriela: Nećete Arsena koristiti za zabranu pobačaja
» Goran Ivanišević u Kući slavnih, tko je sljedeći? Rimac?
Page 6 of 10