Srusilo se
Page 1 of 9
Page 1 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Srusilo se
Iako je sama stanica nedavno renovirana, nadstrešnica izgrađena 1964. godine, urušila se nešto prije 12.00 sati.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ah, da link
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/najmanje-osmero-ljudi-poginulo-je-u-urusavanju-kolodvora-u-novom-sadu-pojavila-se-snimka-nadzorne-kamere-15518165
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/najmanje-osmero-ljudi-poginulo-je-u-urusavanju-kolodvora-u-novom-sadu-pojavila-se-snimka-nadzorne-kamere-15518165
dijagram-
2015-08-09
A gradila s 1964 godine a to je znači prije 60 godina. Urušila se zbog dotrajalosti.
Do nesreće je došlo kada su se obrušili stubovi koji pridržavaju betonsku konstrukciju na fasadi željezničke stanice.
Do nesreće je došlo kada su se obrušili stubovi koji pridržavaju betonsku konstrukciju na fasadi željezničke stanice.
2014-04-11
Poklopilo ove nesretnike na klupama ispred.
Jedan ustao i maknuo se koji sekund prije rusenja.
Jedan ustao i maknuo se koji sekund prije rusenja.
dijagram-
2015-08-09
A nešto renovirali al izgleda tu nastrešnicu nisu i sad pala samo od sebe zbog dotrajalosti. Uglavnom saučešće porodicama nastradalih itd. Nema se tu šta previše komentirat osim kako ovo nisu nakon toliko godina bar pojačali il uklonili pa stavili nešto lakše da tu glumi nastrešnicu.
2014-04-11
Urusilo se zbog popustanja spoja vjesaljki na betonski krov zgrade.RayMabus wrote:A gradila s 1964 godine a to je znači prije 60 godina. Urušila se zbog dotrajalosti.
Pitanje je o kakvom se spoju radilo.
Malo je cudno da su popustile sve istovremeno.
To upucuje na jako lose sidrenje vjesaljki s krovnom plocom pa se popustanjem jedne istovremeno dogodilo i popustanje svih ostalih.
Pojednostavljeno, to je stajalo o " tankoj niti" tko zna od kada.
Ima fotka gdje se vidi da su sve vjesalčjke popustile gore , a dolje su jos uvijek usidrene i tako su pale.
dijagram-
2015-08-09
Nedavno rekonstruirana nasdstrešnica
Nadstrešnica je, piše Nova.rs, nedavno obnovljena. Rekonstrukciju je obavljala kineska tvrtka, cijena cijelog projekta ostala je tajna, a sam objekt je nekoliko puta svečano otvoren, posljednji put 5. srpnja ove godine.S obzirom na to da je rekonstrukcija stanice započela još u listopadu 2021. godine te da je stanica svečano otvorena usred predizborne kampanje u ožujku 2022. godine, a zatim ponovo zatvorena zbog radova, portal 021 ranije je tražio od Ministarstva prometa i JP-a "Infrastruktura Željeznice Srbije" da im dostave ugovore i račune vezane uz ovaj posao.
sad će još na kraju biti krivi kinezi...
vili40-
2015-08-02
2x svečano otvarano, jednom čak i sa Orbanom.
Stiže AV , da se obrati javnosti.
Čitam komentare domaćih o nekim tipovima koji su preuzeli sve što se rsdi i gradi
u Novom Sadu.
Jedan od komentara domaćih:
jakov 2
Tako je to dok se po NS gradjevinom bave braća snajper...koji su do pre par meseci dilovali,prebijali ljude, devojke.....sada su sns gradjevinari...ko njima daje drzavne tendere njega treba hapsiti za ovo!!!!
Urbanizmom se bavi masinovodja bocara....
Uništili su el.vojvodinu...vodovod razvaljuju...jedva skupe za plate ali zato milionske nabavke prolaze...rukovodstvo kupuje stanove posle godinu ipo na funkciji....
Kad god padne kiša....grad pliva u fekalijama.....
Eee moj glupi narode...
Stiže AV , da se obrati javnosti.
Čitam komentare domaćih o nekim tipovima koji su preuzeli sve što se rsdi i gradi
u Novom Sadu.
Jedan od komentara domaćih:
jakov 2
Tako je to dok se po NS gradjevinom bave braća snajper...koji su do pre par meseci dilovali,prebijali ljude, devojke.....sada su sns gradjevinari...ko njima daje drzavne tendere njega treba hapsiti za ovo!!!!
Urbanizmom se bavi masinovodja bocara....
Uništili su el.vojvodinu...vodovod razvaljuju...jedva skupe za plate ali zato milionske nabavke prolaze...rukovodstvo kupuje stanove posle godinu ipo na funkciji....
Kad god padne kiša....grad pliva u fekalijama.....
Eee moj glupi narode...
Sreca u nesreci je da su grede nadstresnice slabo usidrene u nosive stupove te su padom istrgnute iz istih u gornoj zoni i pale ovjesene o donju zonu, vidljivo na fotkama.
Bolje usidrene mogle su nanijeti stetu samim nosivim stupovima koji su takodjer mogli kolabirati i urusio bi se i citav betonski krov zgrade.
I ovako je upitno koliko su oni osteceni.
Bolje usidrene mogle su nanijeti stetu samim nosivim stupovima koji su takodjer mogli kolabirati i urusio bi se i citav betonski krov zgrade.
I ovako je upitno koliko su oni osteceni.
dijagram-
2015-08-09
Kinezi su je obnovili nedavno po sistemu: drži vodu dok majistori ne odu.
Tko zna šta su još tako obnavljali po Srbiji.
Tko zna šta su još tako obnavljali po Srbiji.
2014-04-11
po trenutno dostupnim podacima kriv je tito i picula
oporba ovo iskoristi da optuzi prvorodjenog samo zato sto je srbin
HDZ krene... ops to je neka druga prica
oporba ovo iskoristi da optuzi prvorodjenog samo zato sto je srbin
HDZ krene... ops to je neka druga prica
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
dijagram wrote:Urusilo se zbog popustanja spoja vjesaljki na betonski krov zgrade.RayMabus wrote:A gradila s 1964 godine a to je znači prije 60 godina. Urušila se zbog dotrajalosti.
To upucuje na jako lose sidrenje vjesaljki s krovnom plocom pa se popustanjem jedne istovremeno dogodilo i popustanje svih ostalih.
Ima fotka gdje se vidi da su sve vjesalčjke popustile gore , a dolje su jos uvijek usidrene i tako su pale.
Takve radove projektiraju, izvode i nadziru specijalisti za poslove takve vrste.
Prije par dana sam bio zamoljen za pregled dokumentacije projekta u fazi izvođenja.
U izvještaju sam ih uputio na izradu novog projekta, izvođača i nadzor.
Nismo svi za sve...dajmo dite materi.
Drugo, prihvatio sam jedan drugi projekt, veoma kompleksan i po vrijednosti vjerojatno skuplji od Pelješkog.
Naravno, postavio sam i svoje uvjete...s kim to mogu uraditi. Ne padam na fore investitora kako
nešto može biti preskupo...ili, nedo Bog, pritisak nekog političara ili politike.
Zbog njih nikad ne idem na svečana otvaranja... Tada sam već zauzet s novim projektom i nemam vremana.
Iz stupova, nema zida, samo vitki nosivi stupovi i unutarnja manja galerija, (pjesacki dio ) sve okaceno o nosive stupove kojiRayMabus wrote:Ovo se iščupalo iz zida sve kad se počelo urušavat.
su sada osteceni.
U gornjoj zoni jasno vidljive tek dvije sipke, slabo preklopljene ili pukle.
To je ispalo dobro zbog samih stupova.
dijagram-
2015-08-09
A ništa. Sad kad je palo sad ne triba rušit kad se urušilo samo.
Davno je to napravljeno. Dobro je to i izdržalo do sada.
Davno je to napravljeno. Dobro je to i izdržalo do sada.
2014-04-11
Pretpostavljam da je gore bila dobro usidrena ploca s nekim elementima za zglob.Eroo wrote:dijagram wrote:Urusilo se zbog popustanja spoja vjesaljki na betonski krov zgrade.RayMabus wrote:A gradila s 1964 godine a to je znači prije 60 godina. Urušila se zbog dotrajalosti.
Takve radove projektiraju, izvode i nadziru specijalisti za poslove takve vrste.
Prije par dana sam bio zamoljen za pregled dokumentacije projekta u fazi izvođenja.
Drugo, prihvatio sam jedan drugi projekt, veoma kompleksan i po vrijednosti vjerojatno skuplji od Pelješkog.
Naravno, postavio sam i svoje uvjete...s kim to mogu uraditi. Ne padam na fore investitora kako
nešto može biti preskupo...ili, nedo Bog, pritisak nekog političara ili politike.
Zbog njih nikad ne idem na svečana otvaranja... Tada sam već zauzet s novim projektom i nemam vremana.
E sad kakav je zglob bio, je li tu nesto petljano naknadno pa zaboravljeno postezati, jesu li mijenjani stari vijci i postavljeni novi lose kvalitete
je li jednostavno sve dotrajalo a nije taj dio pregledan i mijenjan, to su nepoznanice.
Na mom drugom upisu vide se gore otvori vjesaljki, ne vidi se drobljenje betona, jednostavno su vjesaljke popustile i sve odjednom pale.
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:Pretpostavljam da je gore bila dobro usidrena ploca s nekim elementima za zglob.Eroo wrote:dijagram wrote:Urusilo se zbog popustanja spoja vjesaljki na betonski krov zgrade.RayMabus wrote:A gradila s 1964 godine a to je znači prije 60 godina. Urušila se zbog dotrajalosti.
E sad kakav je zglob bio, je li tu nesto petljano naknadno pa zaboravljeno postezati, jesu li mijenjani stari vijci i postavljeni novi lose kvalitete
je li jednostavno sve dotrajalo a nije taj dio pregledan i mijenjan, to su nepoznanice.
Na mom drugom upisu vide se gore otvori vjesaljki, ne vidi se drobljenje betona, jednostavno su vjesaljke popustile i sve odjednom pale.
Page 1 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» srušilo
» Srušilo se, prosvjeda nema
» Ljuti Petrinjac:'Niste ovdje 30 godina zabili čavao.I ovo što se nije srušilo puno je metaka'
» Srušilo se, prosvjeda nema
» Ljuti Petrinjac:'Niste ovdje 30 godina zabili čavao.I ovo što se nije srušilo puno je metaka'
Page 1 of 9