Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!
Page 5 of 38
Page 5 of 38 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21 ... 38
Re: Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!
Ništa od toga nema smisla učiti u školi. A tko treba, taj će naučiti i bez škole.melkior wrote:Ćirilica u školi jedino ima smisla ukoliko se uči ruski. Glagoljica ok, ali budimo realni, koliko je djela iz povijesti hrvatske književnosti napisano na tzv. bosančici? Po meni, više smisla ima učiti ruski, staroslavenski i latinski.deda na aparatima wrote:djeca ionako uče već pisati i glagoljicom, pa osim tog arhaičnog pisma može ih se poučiti i ćirilčnom pismu kroz par sati nastave koje se također nekoć koristilo u Hrvatskoj
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Ja bih sad uvela i arapsko pismo..
2014-04-12
Ne blebeći, tko to želi? Možda srbska djeca, a i njima je gnjavaža jer to pismo nema nikakvu uporabnu vriednost.jastreb wrote:Pa koliko ja pojmam,mnoga djeca se žale zašto ih ne uče ćirilicu u školama,a nas starije jesu.
Od svakoga znanja i svake vještine možeš imati koristi pa tko danas uči klesati? Ako nije klesar. A i oni strojevima pišu, nitko više ne ukucava tekstove u kamen. Iako bi to bilo liepo.jastreb wrote:Mislim da od toga mogu imati samo koristi.
Ma koga boli kurac za ćirilicu! Što je par ljudi lijepo reklo: ako nije u sklopu učenja ruskog/ukrajinskog jezika, nemamo što pričati gluposti o ćiriličnom pismu. Da se uči ruski kao strani jezik, onda se ćirilica mora naučiti. Ovako bezveze.
Guest- Guest
Ćirilica je bila i hrvatsko pismo, ali nije u uporabi od 15. stoljeća. Ono što smo mi učili je reformirana ćirilica, ćirilica koju je za Srbe uveo Vuk Karadžić.marcellus wrote:ne razumijem smisao ovog predmeta. Prvo, ćirilica nije, niti je ikad bila, hrvatsko pismo. Hrvatska književnost nikad nije bila na ćirilici. Drugo, ne vidim na koji bi to način smanjilo tenzije, generacija koja je išla u rat je imala ćirilicu kao obvezan predmet u školi.
Naravno.maggie13 wrote:Ja bih sad uvela i arapsko pismo..
Kćer mi ide na ruski, ja ju nagovaram i na kineski.
Trinity-
2014-04-17
Mudro..od pametne mame pametna djeca..Trinity wrote:Naravno.maggie13 wrote:Ja bih sad uvela i arapsko pismo..
2014-04-12
Samo se vi zajebavajte. Šta ako klinci sutra počnu da pišu grafite na zidovima ćirilicom? Onda naiđu ovi sa PTSP-om i uzbude se.
Ala joj se uvlačiš u dupe.maggie13 wrote:Mudro..od pametne mame pametna djeca..Trinity wrote:Naravno.maggie13 wrote:Ja bih sad uvela i arapsko pismo..
Što si ljubomoran..uvlači se ti..dzango wrote:Ala joj se uvlačiš u dupe.maggie13 wrote:Mudro..od pametne mame pametna djeca..Trinity wrote:Naravno.maggie13 wrote:Ja bih sad uvela i arapsko pismo..
2014-04-12
Ne diraj mi maggie.dzango wrote:Ala joj se uvlačiš u dupe.maggie13 wrote:Mudro..od pametne mame pametna djeca..Trinity wrote:Naravno.maggie13 wrote:Ja bih sad uvela i arapsko pismo..
Trinity-
2014-04-17
Uf...kakav zicer! Kovertiram Dzangov odgovor...maggie13 wrote:Što si ljubomoran..uvlači se ti..dzango wrote:Ala joj se uvlačiš u dupe.maggie13 wrote:Mudro..od pametne mame pametna djeca..Trinity wrote:Naravno.maggie13 wrote:Ja bih sad uvela i arapsko pismo..
jesam napisala'ako možeš'?Stanojko wrote:Uf...kakav zicer! Kovertiram Dzangov odgovor...maggie13 wrote:Što si ljubomoran..uvlači se ti..dzango wrote:Ala joj se uvlačiš u dupe.maggie13 wrote:Mudro..od pametne mame pametna djeca..Trinity wrote:Naravno.maggie13 wrote:Ja bih sad uvela i arapsko pismo..
nisam, al'mislila sam
i makni taj odvratni avatar..hvala..
2014-04-12
Uff... Posle kažete da sam bezobrazan i nećete da se igrate samnom. Ajmo bolje zajedno.maggie13 wrote:Što si ljubomoran..uvlači se ti..dzango wrote:Ala joj se uvlačiš u dupe.maggie13 wrote:Mudro..od pametne mame pametna djeca..Trinity wrote:Naravno.maggie13 wrote:Ja bih sad uvela i arapsko pismo..
Mogu samo malo?Trinity wrote:Ne diraj mi maggie.dzango wrote:Ala joj se uvlačiš u dupe.maggie13 wrote:Mudro..od pametne mame pametna djeca..Trinity wrote:Naravno.maggie13 wrote:Ja bih sad uvela i arapsko pismo..
Bolje ti daj tvoj avatar, ali ceo. Ovako tako gola samo izazivaš.maggie13 wrote:jesam napisala'ako možeš'?Stanojko wrote:Uf...kakav zicer! Kovertiram Dzangov odgovor...maggie13 wrote:Što si ljubomoran..uvlači se ti..dzango wrote:Ala joj se uvlačiš u dupe.maggie13 wrote:Mudro..od pametne mame pametna djeca..Trinity wrote:Naravno.maggie13 wrote:Ja bih sad uvela i arapsko pismo..
nisam, al'mislila sam
Kad zec ostri quratz na ranjenog lavadzango wrote:Bolje ti daj tvoj avatar, ali ceo. Ovako tako gola samo izazivaš.maggie13 wrote:jesam napisala'ako možeš'?Stanojko wrote:Uf...kakav zicer! Kovertiram Dzangov odgovor...maggie13 wrote:Što si ljubomoran..uvlači se ti..dzango wrote:Ala joj se uvlačiš u dupe.maggie13 wrote:Mudro..od pametne mame pametna djeca..Trinity wrote:Naravno.maggie13 wrote:Ja bih sad uvela i arapsko pismo..
nisam, al'mislila sam
vuksadinare- Posts : 100243
2015-09-08
Stanojko- Posts : 8340
2014-05-05
Bolje na lavicu.vuksadinare wrote:Kad zec ostri quratz na ranjenog lavadzango wrote:Bolje ti daj tvoj avatar, ali ceo. Ovako tako gola samo izazivaš.maggie13 wrote:jesam napisala'ako možeš'?Stanojko wrote:Uf...kakav zicer! Kovertiram Dzangov odgovor...maggie13 wrote:Što si ljubomoran..uvlači se ti..dzango wrote:Ala joj se uvlačiš u dupe.maggie13 wrote:Mudro..od pametne mame pametna djeca..Trinity wrote:Naravno.maggie13 wrote:Ja bih sad uvela i arapsko pismo..
nisam, al'mislila sam
Vežva selfi. Ali nikako da uspe.Stanojko wrote:Mene Kaja jos ne da sliku... :)
B im je V, C im je S, H je N, a P R.
Totalno idiotski, i još da ja to učim? Neću!
Totalno idiotski, i još da ja to učim? Neću!
crvenkasti-
2014-04-17
Page 5 of 38 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21 ... 38
Similar topics
» Srđa Popović napokon nagrađen: postao rektor St Andrews sveučilišta
» HRVATI OTIMAJU ĆIRILICU
» Kazahstan ćirilicu zamjenjuje latinicom
» HRVATSKA UKIDA NASTAVU NA SRPSKOM I ĆIRILICU I TO ZBOG RUSIJE?!
» 'Nisam skuzio sto pise na cirilici.Ne znam citat cirilicu'
» HRVATI OTIMAJU ĆIRILICU
» Kazahstan ćirilicu zamjenjuje latinicom
» HRVATSKA UKIDA NASTAVU NA SRPSKOM I ĆIRILICU I TO ZBOG RUSIJE?!
» 'Nisam skuzio sto pise na cirilici.Ne znam citat cirilicu'
Page 5 of 38