Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!
Page 3 of 38
Page 3 of 38 • 1, 2, 3, 4 ... 20 ... 38
Re: Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!
I lijepo izgleda u pisanom formatu. ^^maggie13 wrote:Oduvijek sam pobornik cirilice u skolama. Pa to je i nase pismo,makar nije dugo u uporabi. Plus,odrzavamo bliskost sa susjedima.;-)
AlfaOmega- Posts : 10386
2015-09-11
Cirilica je blisko pismo,nije ga tesko naucit te jedna godina pisma nece opteretit ucenike.Riplex wrote:Zašto? Čemu služi? Zašto ne programske jezike? Ćirilica se nauči za dan u kući, programiranje malo teže. Ali neka idemo mi u kontra smjeru, pa makar.maggie13 wrote:Oduvijek sam pobornik cirilice u skolama. Pa to je i nase pismo,makar nije dugo u uporabi. Plus,odrzavamo bliskost sa susjedima.;-)
Programske jezike neka uce djeca sa sklonostima,na fakultativnoj osnovi.
;-)
2014-04-12
je li tako?! B-)AlfaOmega wrote:I lijepo izgleda u pisanom formatu. ^^maggie13 wrote:Oduvijek sam pobornik cirilice u skolama. Pa to je i nase pismo,makar nije dugo u uporabi. Plus,odrzavamo bliskost sa susjedima.;-)
Plus,drzimo se one: prijatelja drzi blizu,a dobrog prijatelja jos i blize :D
2014-04-12
Naravno ;)
Slabo sluzi, stvar opce kulture, nista drugo.Riplex wrote:Zašto? Čemu služi? Zašto ne programske jezike? Ćirilica se nauči za dan u kući, programiranje malo teže. Ali neka idemo mi u kontra smjeru, pa makar.maggie13 wrote:Oduvijek sam pobornik cirilice u skolama. Pa to je i nase pismo,makar nije dugo u uporabi. Plus,odrzavamo bliskost sa susjedima.;-)
Ja je znam, djeca mi ne znaju ali znaju masu stvari koje ja ne znam i nisam ucio.
Nasao si ovaj temu za politiziranje.
dijagram-
2015-08-09
Aha, znači dica ko ja, koju jezici ne zanimaju ni 2%, a inžinjerija nam je u prirodi moramo trpit i biti zakinuti za školovanje do 18, i u odnosu na kolege iz drugi država biti zakinuti.maggie13 wrote:Cirilica je blisko pismo,nije ga tesko naucit te jedna godina pisma nece opteretit ucenike.Riplex wrote:Zašto? Čemu služi? Zašto ne programske jezike? Ćirilica se nauči za dan u kući, programiranje malo teže. Ali neka idemo mi u kontra smjeru, pa makar.maggie13 wrote:Oduvijek sam pobornik cirilice u skolama. Pa to je i nase pismo,makar nije dugo u uporabi. Plus,odrzavamo bliskost sa susjedima.;-)
;-)
Očaravajuće, nema što...
Politička je tema. Mene zanima zašto se ne uvode stvari koje su potrebne u današnjem svijetu.dijagram wrote:Slabo sluzi, stvar opce kulture, nista drugo.Riplex wrote:Zašto? Čemu služi? Zašto ne programske jezike? Ćirilica se nauči za dan u kući, programiranje malo teže. Ali neka idemo mi u kontra smjeru, pa makar.maggie13 wrote:Oduvijek sam pobornik cirilice u skolama. Pa to je i nase pismo,makar nije dugo u uporabi. Plus,odrzavamo bliskost sa susjedima.;-)
Ja je znam, djeca mi ne znaju ali znaju masu stvari koje ja ne znam i nisam ucio.
Nasao si ovaj temu za politiziranje.
Pozdravljam HDZ -ustaše jašu a oni su svi skoro bar sa 15% srpske krvi i dogovoriti se sa četnicima koji isto imaju bar 15% hrvatske krvi
stenjalica-
2015-10-18
E,to znaju!dzango wrote:
Kako znaju gde da vrate poštu ako je adresa napisan ćirilicom?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
inače 80% najljučih hadezeovih jurišnika od Nina do Knina ima bar jednog pretka do 2 kolina srbina,,,a nežele ćirilicu
stenjalica-
2015-10-18
Kakve? Gdje će im to trebati ćirilica u životu? Iovako su djeca pretrpana sa idiotarijama kojekakvim što im u životu nikada neće trebati a sad da im i ovu glupost uvale pod obavezno?? Pustite djecu da se igraju i da budu djeca a odrasli neka svoja sranja ostave dalje od njih.jastreb wrote:Pa koliko ja pojmam,mnoga djeca se žale zašto ih ne uče ćirilicu u školama,a nas starije jesu.
Mislim da od toga mogu imati samo koristi.
Guest- Guest
dica k'o ti..nadam se da citaju s razumijevanjem,ua razliku od tebe..:DRiplex wrote:Aha, znači dica ko ja, koju jezici ne zanimaju ni 2%, a inžinjerija nam je u prirodi moramo trpit i biti zakinuti za školovanje do 18, i u odnosu na kolege iz drugi država biti zakinuti.maggie13 wrote:Cirilica je blisko pismo,nije ga tesko naucit te jedna godina pisma nece opteretit ucenike.Riplex wrote:Zašto? Čemu služi? Zašto ne programske jezike? Ćirilica se nauči za dan u kući, programiranje malo teže. Ali neka idemo mi u kontra smjeru, pa makar.maggie13 wrote:Oduvijek sam pobornik cirilice u skolama. Pa to je i nase pismo,makar nije dugo u uporabi. Plus,odrzavamo bliskost sa susjedima.;-)
;-)
Očaravajuće, nema što...
2014-04-12
Fali ti ono što mi spotičeš. Zalažeš se da svi uče ćirilicu, a programiranje samo neki, i ne vidiš tu problem. To što netko nije zainteresiran za ćirilicu i slične gluparije u današnjem dobu, nije tvoj problemmaggie13 wrote:dica k'o ti..nadam se da citaju s razumijevanjem,ua razliku od tebe..:DRiplex wrote:Aha, znači dica ko ja, koju jezici ne zanimaju ni 2%, a inžinjerija nam je u prirodi moramo trpit i biti zakinuti za školovanje do 18, i u odnosu na kolege iz drugi država biti zakinuti.maggie13 wrote:Cirilica je blisko pismo,nije ga tesko naucit te jedna godina pisma nece opteretit ucenike.Riplex wrote:Zašto? Čemu služi? Zašto ne programske jezike? Ćirilica se nauči za dan u kući, programiranje malo teže. Ali neka idemo mi u kontra smjeru, pa makar.maggie13 wrote:Oduvijek sam pobornik cirilice u skolama. Pa to je i nase pismo,makar nije dugo u uporabi. Plus,odrzavamo bliskost sa susjedima.;-)
;-)
Očaravajuće, nema što...
Znanje ćirilice nikako nije idiotarija.tre911 wrote:Kakve? Gdje će im to trebati ćirilica u životu? Iovako su djeca pretrpana sa idiotarijama kojekakvim što im u životu nikada neće trebati a sad da im i ovu glupost uvale pod obavezno?? Pustite djecu da se igraju i da budu djeca a odrasli neka svoja sranja ostave dalje od njih.jastreb wrote:Pa koliko ja pojmam,mnoga djeca se žale zašto ih ne uče ćirilicu u školama,a nas starije jesu.
Osobno smatram da bih bio puno osiromašeniji da ne znam ćirilicu.
Na ćirilici sam pročitao masu knjiga,još više novina i časopisa,te još više internetskih stranica.
Ovo bih pitanje ostavio djeci na volju. Tko voli nek izvoli.
Ako moje dijete ima želju naučiti ćirilicu tko sam ja da mu to branim???
Ako moje dijete želi učiti svirati klarinet,zašto bih mu to branio?
2014-04-22
Odmah treba ispitati odakle znaju ćirilicu i kakav je to antihrvatski element u hrvatskim poštama.jastreb wrote:E,to znaju!dzango wrote:
Kako znaju gde da vrate poštu ako je adresa napisan ćirilicom?
1.razred srednje škole pohađao sam u mješovitom razredu sa učenicima matematičko-informatičkog smjera.
Nastavnik matematike predložio je da i mi "metalci" idemo na još jedan matematički predmet koji je obavezan za matematičare,a za nas nije ,te ako netko od nas metalaca bude iz tog predmeta imao jedinicu neće mu se pisati u prosjek niti će ići na popravni.
Od nas 14-15 metalaca išli smo svi i svi smo prošli. taj mi je predmet pomogao kasnije u 2. 3, i 4. razredu pri matematici.
Dakle ništa nisam izgubio. A mogao sam birat. Dakle ostavimo djeci na volju.
Nastavnik matematike predložio je da i mi "metalci" idemo na još jedan matematički predmet koji je obavezan za matematičare,a za nas nije ,te ako netko od nas metalaca bude iz tog predmeta imao jedinicu neće mu se pisati u prosjek niti će ići na popravni.
Od nas 14-15 metalaca išli smo svi i svi smo prošli. taj mi je predmet pomogao kasnije u 2. 3, i 4. razredu pri matematici.
2014-04-22
Jeste. Pa da posle čitaju tekstove na ćirilice i upijaju antihrvatsku propagandu.jastreb wrote:1.razred srednje škole pohađao sam u mješovitom razredu sa učenicima matematičko-informatičkog smjera.
ok,ponovit cu:-)Riplex wrote:Fali ti ono što mi spotičeš. Zalažeš se da svi uče ćirilicu, a programiranje samo neki, i ne vidiš tu problem. To što netko nije zainteresiran za ćirilicu i slične gluparije u današnjem dobu, nije tvoj problemmaggie13 wrote:dica k'o ti..nadam se da citaju s razumijevanjem,ua razliku od tebe..:DRiplex wrote:Aha, znači dica ko ja, koju jezici ne zanimaju ni 2%, a inžinjerija nam je u prirodi moramo trpit i biti zakinuti za školovanje do 18, i u odnosu na kolege iz drugi država biti zakinuti.maggie13 wrote:Cirilica je blisko pismo,nije ga tesko naucit te jedna godina pisma nece opteretit ucenike.Riplex wrote:Zašto? Čemu služi? Zašto ne programske jezike? Ćirilica se nauči za dan u kući, programiranje malo teže. Ali neka idemo mi u kontra smjeru, pa makar.maggie13 wrote:Oduvijek sam pobornik cirilice u skolama. Pa to je i nase pismo,makar nije dugo u uporabi. Plus,odrzavamo bliskost sa susjedima.;-)
;-)
Očaravajuće, nema što...
Godinu dana cirilice,u okviru plana i programa hrvatskog jezika vs fakultativi predmet programiranja kroz vise godina skolovanja..osobno bih uvela dva strana jezika obavezna i građanski odgoj ( bez onog dijela) :D
2014-04-12
Lako uvest, ali čemu?maggie13 wrote:ok,ponovit cu:-)Riplex wrote:Fali ti ono što mi spotičeš. Zalažeš se da svi uče ćirilicu, a programiranje samo neki, i ne vidiš tu problem. To što netko nije zainteresiran za ćirilicu i slične gluparije u današnjem dobu, nije tvoj problemmaggie13 wrote:dica k'o ti..nadam se da citaju s razumijevanjem,ua razliku od tebe..:DRiplex wrote:Aha, znači dica ko ja, koju jezici ne zanimaju ni 2%, a inžinjerija nam je u prirodi moramo trpit i biti zakinuti za školovanje do 18, i u odnosu na kolege iz drugi država biti zakinuti.maggie13 wrote:Cirilica je blisko pismo,nije ga tesko naucit te jedna godina pisma nece opteretit ucenike.Riplex wrote:Zašto? Čemu služi? Zašto ne programske jezike? Ćirilica se nauči za dan u kući, programiranje malo teže. Ali neka idemo mi u kontra smjeru, pa makar.maggie13 wrote:Oduvijek sam pobornik cirilice u skolama. Pa to je i nase pismo,makar nije dugo u uporabi. Plus,odrzavamo bliskost sa susjedima.;-)
;-)
Očaravajuće, nema što...
Godinu dana cirilice,u okviru plana i programa hrvatskog jezika vs fakultativi predmet programiranja kroz vise godina skolovanja..osobno bih uvela dva strana jezika obavezna i građanski odgoj ( bez onog dijela) :D
Nama treba reforma komplet školstva, zašto tjerati djecu koju ne zanimaju jezici da bubaju iste ili obrnuto s programiranjem.
Kakav građanski? Pranje mozga od strane države ili potrebne stvari, kao npr. kako srediti poreze i sl.?
Eto ja nisam niti jednu knjigu na ćirilici pročitao i uopće mi ne fali to ni na koji način, u osnovnoj bi mi bilo muka kada smo zadaćnicu na ćirilici morali pisati i zaista mi ni u jednom trenutku u životu ona nije zatrebala niti zafalila. Kome treba neka naknadno uči ili ko misli da će mu djetetu to zatrebati neka to upiše vandredno kao recimo dodatne sate engleskog, njemačkog....jastreb wrote:Znanje ćirilice nikako nije idiotarija.tre911 wrote:Kakve? Gdje će im to trebati ćirilica u životu? Iovako su djeca pretrpana sa idiotarijama kojekakvim što im u životu nikada neće trebati a sad da im i ovu glupost uvale pod obavezno?? Pustite djecu da se igraju i da budu djeca a odrasli neka svoja sranja ostave dalje od njih.jastreb wrote:Pa koliko ja pojmam,mnoga djeca se žale zašto ih ne uče ćirilicu u školama,a nas starije jesu.
Osobno smatram da bih bio puno osiromašeniji da ne znam ćirilicu.
Na ćirilici sam pročitao masu knjiga,još više novina i časopisa,te još više internetskih stranica.
Ovo bih pitanje ostavio djeci na volju. Tko voli nek izvoli.
Ako moje dijete ima želju naučiti ćirilicu tko sam ja da mu to branim???
Ako moje dijete želi učiti svirati klarinet,zašto bih mu to branio?
Guest- Guest
Mah eventualno kao neki izborni predmet ali da je obavezno bilo bi bezveze i nepotrebno. Ja sam morao obavezno učiti to pismo u školi a prošlo je puno godina dok ga nisam vidio "u živo" a baš mi i nije nešto previše trebalo. Ok od viška znanja glava ne boli u svakom slučaju ali bolje da uvedu obaveznu informatiku...
Page 3 of 38 • 1, 2, 3, 4 ... 20 ... 38
Similar topics
» Srđa Popović napokon nagrađen: postao rektor St Andrews sveučilišta
» HRVATI OTIMAJU ĆIRILICU
» Kazahstan ćirilicu zamjenjuje latinicom
» HRVATSKA UKIDA NASTAVU NA SRPSKOM I ĆIRILICU I TO ZBOG RUSIJE?!
» 'Nisam skuzio sto pise na cirilici.Ne znam citat cirilicu'
» HRVATI OTIMAJU ĆIRILICU
» Kazahstan ćirilicu zamjenjuje latinicom
» HRVATSKA UKIDA NASTAVU NA SRPSKOM I ĆIRILICU I TO ZBOG RUSIJE?!
» 'Nisam skuzio sto pise na cirilici.Ne znam citat cirilicu'
Page 3 of 38