Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!
Page 2 of 38
Page 2 of 38 • 1, 2, 3 ... 20 ... 38
Re: Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!
ne razumijem smisao ovog predmeta. Prvo, ćirilica nije, niti je ikad bila, hrvatsko pismo. Hrvatska književnost nikad nije bila na ćirilici. Drugo, ne vidim na koji bi to način smanjilo tenzije, generacija koja je išla u rat je imala ćirilicu kao obvezan predmet u školi.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
osim toga učenje pisma može imati smisla samo uz učenje jezika kojeg je to pismo dio.
Ima? Nisam znala . Kad je moja kćer išla u osnovnu nije ga bilo.Starhemberg wrote:Već je ima. Изборни предмет.
Ali je šteta što ju djeca ne uče. Nit' je teška , nit' treba puno vremena, a može samo koristiti.
Meni puno znači (koristi) što ju znam.
Trinity-
2014-04-17
Osobno iskustvo. Po meni je puno bitnije pojacati engleski kao vodeci svjetski jezik koji je to vec preko stoljeca. Sta znam, tko hoce treba mu dati priliku ali niposto nekoga siliti. Ja osobno nikada nisam imao koristi od poznavanja cirilice. Potpuno nepotrebno znanje, meni. Dakle osobno iskustvo.Trinity wrote:Ima? Nisam znala . Kad je moja kćer išla u osnovnu nije ga bilo.Starhemberg wrote:Već je ima. Изборни предмет.
Ali je šteta što ju djeca ne uče. Nit' je teška , nit' treba puno vremena, a može samo koristiti.
Meni puno znači (koristi) što ju znam.
abraham-
2014-04-14
Koliko treba da se nauči ćirilica? Par sati, po mojoj procjeni. A od viška nije.
Bolje i to nego glagoljica.
Bolje i to nego glagoljica.
Trinity-
2014-04-17
Jebote cirilicsa i ovaj tupson jastreb..zadnji put cirilicu sam pisao u osnovnoj..eto koliko sam koristi od nje imao..mrzio sam je tad mrzim je i danas...cisto gubljenje vremena bilo
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Nije ni meni bila draga, pogotovo kad su me dočekali Jadnici Victora Hugoa na ćirilici.
Ali danas mi je drago što ju znam, treba mi skoro svakodnevno.
Trinity-
2014-04-17
Starhemberg wrote:Već je ima. Изборни предмет.
neka bude, ali onda ne kao ćirilica nego kao srpski jezik.
Ja sam je koristio često u svojim tajnim dnevnicima 2000-tih.vuksadinare wrote:Jebote cirilicsa i ovaj tupson jastreb..zadnji put cirilicu sam pisao u osnovnoj..eto koliko sam koristi od nje imao..mrzio sam je tad mrzim je i danas...cisto gubljenje vremena bilo
Naime moja hanuma ne zna ćirilicu i onda sam to iskoristio pišući o "nekim" stvarima,e ako bi pronašla dnevnik da nebi znala što tu piše.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
A kako ti tek koristi kad (kao ja) razumijem dosta ruskog jezika i kad čitam neke ruske vijesti!!!Trinity wrote:Nije ni meni bila draga, pogotovo kad su me dočekali Jadnici Victora Hugoa na ćirilici.
Ee!!
Ili kad čitam nešto na makedonskom!!
Aa!
Ovi neki naši povezuju ćirilicu isključivo sa Srbima.
2014-04-22
Ne znam koliko ti je to pametno. Možda zna onaj komšija Jova što dolazi na kafu dok si ti na poslu.jastreb wrote:Ja sam je koristio često u svojim tajnim dnevnicima 2000-tih.vuksadinare wrote:Jebote cirilicsa i ovaj tupson jastreb..zadnji put cirilicu sam pisao u osnovnoj..eto koliko sam koristi od nje imao..mrzio sam je tad mrzim je i danas...cisto gubljenje vremena bilo
Naime moja hanuma ne zna ćirilicu i onda sam to iskoristio pišući o "nekim" stvarima,e ako bi pronašla dnevnik da nebi znala što tu piše.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Kao prvo,kod nas ne postoji Jova nego Jovo.dzango wrote:Ne znam koliko ti je to pametno. Možda zna onaj komšija Jova što dolazi na kafu dok si ti na poslu.jastreb wrote:Ja sam je koristio često u svojim tajnim dnevnicima 2000-tih.vuksadinare wrote:Jebote cirilicsa i ovaj tupson jastreb..zadnji put cirilicu sam pisao u osnovnoj..eto koliko sam koristi od nje imao..mrzio sam je tad mrzim je i danas...cisto gubljenje vremena bilo
Kao drugo,moj komšija nije Jovo,već Sveto.
Kao treće,Sveto radi otprilike u isto vrijeme kad i ja.
Itd itd.
2014-04-22
Onda može biti da je po sredi poštar Stevo.jastreb wrote:Kao prvo,kod nas ne postoji Jova nego Jovo.dzango wrote:Ne znam koliko ti je to pametno. Možda zna onaj komšija Jova što dolazi na kafu dok si ti na poslu.jastreb wrote:Ja sam je koristio često u svojim tajnim dnevnicima 2000-tih.vuksadinare wrote:Jebote cirilicsa i ovaj tupson jastreb..zadnji put cirilicu sam pisao u osnovnoj..eto koliko sam koristi od nje imao..mrzio sam je tad mrzim je i danas...cisto gubljenje vremena bilo
Itd itd.
Poštar nije Stevo,već neki balavac koji kad bi mu netko dao pismo na ćirilici ne bi znao što da čini.dzango wrote:Onda može biti da je po sredi poštar Stevo.jastreb wrote:Kao prvo,kod nas ne postoji Jova nego Jovo.dzango wrote:Ne znam koliko ti je to pametno. Možda zna onaj komšija Jova što dolazi na kafu dok si ti na poslu.jastreb wrote:Ja sam je koristio često u svojim tajnim dnevnicima 2000-tih.vuksadinare wrote:Jebote cirilicsa i ovaj tupson jastreb..zadnji put cirilicu sam pisao u osnovnoj..eto koliko sam koristi od nje imao..mrzio sam je tad mrzim je i danas...cisto gubljenje vremena bilo
Itd itd.
Inače kod nas u poštama pisma i pošiljke adresirane na ćirilici vraćaju nazad. Ne dostavljaju ih.
A u Sloveniji da!
Teška budalaština!!!
2014-04-22
Ja sam ju sam naučio, a veći mi je problem što sam programske jezike moro sam učit. Izgleda da i generacije u ovom dobu moraju... Sigh. Znat ćemo ćirilicu, glagoljicu, rune, klinasto pismo, a programiranje nam ne triba.
Kako znaju gde da vrate poštu ako je adresa napisan ćirilicom?jastreb wrote:Poštar nije Stevo,već neki balavac koji kad bi mu netko dao pismo na ćirilici ne bi znao što da čini.dzango wrote:Onda može biti da je po sredi poštar Stevo.jastreb wrote:Kao prvo,kod nas ne postoji Jova nego Jovo.dzango wrote:Ne znam koliko ti je to pametno. Možda zna onaj komšija Jova što dolazi na kafu dok si ti na poslu.jastreb wrote:Ja sam je koristio često u svojim tajnim dnevnicima 2000-tih.vuksadinare wrote:Jebote cirilicsa i ovaj tupson jastreb..zadnji put cirilicu sam pisao u osnovnoj..eto koliko sam koristi od nje imao..mrzio sam je tad mrzim je i danas...cisto gubljenje vremena bilo
Itd itd.
Inače kod nas u poštama pisma i pošiljke adresirane na ćirilici vraćaju nazad. Ne dostavljaju ih.
A u Sloveniji da!
Teška budalaština!!!
Oduvijek sam pobornik cirilice u skolama. Pa to je i nase pismo,makar nije dugo u uporabi. Plus,odrzavamo bliskost sa susjedima.;-)
2014-04-11
epikur37 wrote:
Rektor Boras: Ćirilicu treba vratiti u škole
bora-corba- Posts : 501
2015-08-20
Zašto? Čemu služi? Zašto ne programske jezike? Ćirilica se nauči za dan u kući, programiranje malo teže. Ali neka idemo mi u kontra smjeru, pa makar.maggie13 wrote:Oduvijek sam pobornik cirilice u skolama. Pa to je i nase pismo,makar nije dugo u uporabi. Plus,odrzavamo bliskost sa susjedima.;-)
I lijepo izgleda u pisanom formatu. ^^maggie13 wrote:Oduvijek sam pobornik cirilice u skolama. Pa to je i nase pismo,makar nije dugo u uporabi. Plus,odrzavamo bliskost sa susjedima.;-)
Page 2 of 38 • 1, 2, 3 ... 20 ... 38
Similar topics
» Srđa Popović napokon nagrađen: postao rektor St Andrews sveučilišta
» HRVATI OTIMAJU ĆIRILICU
» Kazahstan ćirilicu zamjenjuje latinicom
» HRVATSKA UKIDA NASTAVU NA SRPSKOM I ĆIRILICU I TO ZBOG RUSIJE?!
» 'Nisam skuzio sto pise na cirilici.Ne znam citat cirilicu'
» HRVATI OTIMAJU ĆIRILICU
» Kazahstan ćirilicu zamjenjuje latinicom
» HRVATSKA UKIDA NASTAVU NA SRPSKOM I ĆIRILICU I TO ZBOG RUSIJE?!
» 'Nisam skuzio sto pise na cirilici.Ne znam citat cirilicu'
Page 2 of 38