MERCEDES: "Ovo je naš zadnji model s unutarnjim izgaranjem, ubuduće samo struja"
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: MERCEDES: "Ovo je naš zadnji model s unutarnjim izgaranjem, ubuduće samo struja"
u vodik se takorekuć može pretvarati energija lokalno u svakom domu da bude više nego dovoljno za promet i ekološki mnogostruko povoljnjiji od elektroprometala , al se nemože efektivno naplatiti
samo je to problem
samo je to problem
Gast- Guest
Re: MERCEDES: "Ovo je naš zadnji model s unutarnjim izgaranjem, ubuduće samo struja"
Da ponovim, odnosi se na prometala. I u tom slucaju je KW vodika tri puta skuplji nego elktricni. Dakle neisplativo. Industrija povrh svega a topla fuzija je bajka koja se valja zadnjih pedeset godina. Da prosli mjesec su po prvi put dobili vise energije nego je utroseno. Jedan promil ili tako sto. Napredak od sedam milja bi se reklo. No daljnja rasprava ne vodi nikamo. Vidjet cemo za pet godina gdje smo.Speare Shaker wrote:abraham wrote:Kolega vi se bavite predvidanjem, bajanjem i gatanjem. Cuj kada se ovlada tehnologijom vruce fuzije ???? Onda ce se ta jeftina elektricna energija koristiti za prizvodnju vodika??? Zasto vodik ako imas dovoljno jeftine struje.... ???? Tarabici u epizodi jednog lijepog dana kada ovladamo tehnologijom.... koja je u povoju zadnjih 50 godina. Pogledajte pod Dedijer.Speare Shaker wrote:abraham wrote:uradio i rezultat je:
Hrvatska se opredijelila za poticanje proizvodnje obnovljivog vodika, koji bi se većinskim dijelom dobivao elektrolizom vode uz korištenje električne energije iz OIE. Proizvodnja bi se odvijala na mjestu proizvodnje električne energije s ciljem rasterećenja elektroenergetskog sustava, odnosno na mjestu značajnije potrošnje kako bi se rasteretio prijenosni sustav.
To je predviđanje budućnosti koje najčešće završi loše po ugled onoga koji predviđa. Što članak kaže o sadašnjosti u tom smislu proizvodnje vodika?
Što se tiče metode elektrolize, ta će preuzeti primat tek kada globalno ovladamo tehnologijom proizvodnje električne energije poznatom kao komercijalna vruća fuzija kada će energija biti dovoljnja jeftina pa tako i komercijalno isplativa.
Zato što je fuel cell tehnologija puno praktičnija pod upotrebe čisto električnog pogona gdje se baterije pune električnom energijom i gdje se upotreba vodika ne koristi za proizvodnju struje koja pogoni elektromotor.
To ti je objašnjeno u onom videu koji govori da je i Musk prešao na fuel cell tehnologiju. Punjenje vodikom traje oko 5 minuta, a ono strujom zna potrajati ohoho vremena pa i po nekoliko sati.
Ali ti izgleda baš voliš laprdati o stvarima o kojima evidentno ne samo da nemaš pojma nego niti ne želiš imati pojma s pojmom.
2014-04-14
škutor wrote:u vodik se takorekuć može pretvarati energija lokalno u svakom domu da bude više nego dovoljno za promet i ekološki mnogostruko povoljnjiji od elektroprometala , al se nemože efektivno naplatiti
samo je to problem
odmah da si rekao da se salis
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
energije imamo na pretek ,,,abraham wrote:Da ponovim, odnosi se na prometala. I u tom slucaju je KW vodika tri puta skuplji nego elktricni. Dakle neisplativo. Industrija povrh svega a topla fuzija je bajka koja se valja zadnjih pedeset godina. Da prosli mjesec su po prvi put dobili vise energije nego je utroseno. Jedan promil ili tako sto. Napredak od sedam milja bi se reklo. No daljnja rasprava ne vodi nikamo. Vidjet cemo za pet godina gdje smo.Speare Shaker wrote:abraham wrote:Kolega vi se bavite predvidanjem, bajanjem i gatanjem. Cuj kada se ovlada tehnologijom vruce fuzije ???? Onda ce se ta jeftina elektricna energija koristiti za prizvodnju vodika??? Zasto vodik ako imas dovoljno jeftine struje.... ???? Tarabici u epizodi jednog lijepog dana kada ovladamo tehnologijom.... koja je u povoju zadnjih 50 godina. Pogledajte pod Dedijer.Speare Shaker wrote:abraham wrote:uradio i rezultat je:
Hrvatska se opredijelila za poticanje proizvodnje obnovljivog vodika, koji bi se većinskim dijelom dobivao elektrolizom vode uz korištenje električne energije iz OIE. Proizvodnja bi se odvijala na mjestu proizvodnje električne energije s ciljem rasterećenja elektroenergetskog sustava, odnosno na mjestu značajnije potrošnje kako bi se rasteretio prijenosni sustav.
To je predviđanje budućnosti koje najčešće završi loše po ugled onoga koji predviđa. Što članak kaže o sadašnjosti u tom smislu proizvodnje vodika?
Što se tiče metode elektrolize, ta će preuzeti primat tek kada globalno ovladamo tehnologijom proizvodnje električne energije poznatom kao komercijalna vruća fuzija kada će energija biti dovoljnja jeftina pa tako i komercijalno isplativa.
Zato što je fuel cell tehnologija puno praktičnija pod upotrebe čisto električnog pogona gdje se baterije pune električnom energijom i gdje se upotreba vodika ne koristi za proizvodnju struje koja pogoni elektromotor.
To ti je objašnjeno u onom videu koji govori da je i Musk prešao na fuel cell tehnologiju. Punjenje vodikom traje oko 5 minuta, a ono strujom zna potrajati ohoho vremena pa i po nekoliko sati.
Ali ti izgleda baš voliš laprdati o stvarima o kojima evidentno ne samo da nemaš pojma nego niti ne želiš imati pojma s pojmom.
baterija kao medij je danas najnaplatljiviji format ,, mnogostruko bolji od "kanistera"
samo o tom se radi
Gast- Guest
https://www.youtube.com/watch?v=074gHYj6mEY&t=72sdebotoijusto wrote:škutor wrote:U vodik se takorekuć može pretvarati energija lokalno u svakom domu da bude više nego dovoljno za promet i ekološki mnogostruko povoljnjiji od elektroprometala , al se nemože efektivno naplatiti
samo je to problem
Gast- Guest
škutor wrote:https://www.youtube.com/watch?v=074gHYj6mEY&t=72sdebotoijusto wrote:škutor wrote:u vodik se takorekuć može pretvarati energija lokalno u svakom domu da bude više nego dovoljno za promet i ekološki mnogostruko povoljnjiji od elektroprometala , al se nemože efektivno naplatiti
samo je to problem
jbg. ne znam jezik...mozes mi prepricat ukratko kako copperfield ureduje vodik i zasto ima ispred kuce prikljucke na struju/plin lokalnih disrtibutera ?
zasto ovaj , na prvu , kompliciran sustav kosta kao moja 30g. potrosnja sve energije ?
2014-04-12
ako te ne vrijeđadebotoijusto wrote:škutor wrote:https://www.youtube.com/watch?v=074gHYj6mEY&t=72sdebotoijusto wrote:škutor wrote:u vodik se takorekuć može pretvarati energija lokalno u svakom domu da bude više nego dovoljno za promet i ekološki mnogostruko povoljnjiji od elektroprometala , al se nemože efektivno naplatiti
samo je to problem
jbg. ne znam jezik...mozes mi prepricat ukratko kako copperfield ureduje vodik i zasto ima ispred kuce prikljucke na struju/plin lokalnih disrtibutera ?
zasto ovaj , na prvu , kompliciran sustav kosta kao moja 30g. potrosnja sve energije ?
sve si odgovorio
zaključio si sve perfektno , a osobito u cijeni manufakturnog kompletiranja elemenata koji nemaju niti jejdan jedini gram nedostatnih i kancerogenih elemenata
perfektno
Gast- Guest
škutor wrote:ako te ne vrijeđadebotoijusto wrote:škutor wrote:https://www.youtube.com/watch?v=074gHYj6mEY&t=72sdebotoijusto wrote:škutor wrote:u vodik se takorekuć može pretvarati energija lokalno u svakom domu da bude više nego dovoljno za promet i ekološki mnogostruko povoljnjiji od elektroprometala , al se nemože efektivno naplatiti
samo je to problem
sve si odgovorio
zaključio si sve perfektno , a osobito u cijeni manufakturnog kompletiranja elemenata koji nemaju niti jejdan jedini gram nedostatnih i kancerogenih elemenata
perfektno
zajeban si ti igrac
2014-04-12
abraham wrote:Nisam nikada ni rekao da imam. Nego kako se prizvodi vodik?????
Jednostavno je...rascepaš vazduh na vodonik i kiseonik. Svaki fudbaler sa malo jačim šutom to zna...
darth_vader-
2014-04-17
IMATE PRAVO ZNATI
https://www.wasserstattsprit.info/
https://www.freefromfuel.com/
a ovaj gornji post video solarnog punjenja vodikovih spremnika preko ljeta za grijanje kuće preko cijele zime i neprestane vožnje automobila na vodik il elektro u toku sunčanih dana ,,,samo solarno , bez ikakvih drugih dodataka energije
e sad najfatalnije
za ovaj sistem neophodno je samo "plinske" boce 1000 litara i
manufakturno napravljen uredjaj koji je na nivou perilice posudja po kolicini tehnike i cijene izrade , mada perilice koriste otrovne materije za pranje, što ovde ne postoji , al eto usporedbe radi
samo je fazon šta čermak i ostala oligarhija bi pala na naša primanja , pa čak ni milanče ni anemija nebi mogli finansirat izbornu kampanju
tako da znamo koliko smo jadni
https://www.wasserstattsprit.info/
https://www.freefromfuel.com/
a ovaj gornji post video solarnog punjenja vodikovih spremnika preko ljeta za grijanje kuće preko cijele zime i neprestane vožnje automobila na vodik il elektro u toku sunčanih dana ,,,samo solarno , bez ikakvih drugih dodataka energije
e sad najfatalnije
za ovaj sistem neophodno je samo "plinske" boce 1000 litara i
manufakturno napravljen uredjaj koji je na nivou perilice posudja po kolicini tehnike i cijene izrade , mada perilice koriste otrovne materije za pranje, što ovde ne postoji , al eto usporedbe radi
samo je fazon šta čermak i ostala oligarhija bi pala na naša primanja , pa čak ni milanče ni anemija nebi mogli finansirat izbornu kampanju
tako da znamo koliko smo jadni
Gast- Guest
abraham wrote:
topla fuzija je bajka
Je, to će mi objasniti hodajuća retardirana šaka jada i vreća govana koja nema pojma ni o čemu ozbiljnom, a pogotovo ne o realnoj znanosti kakva je fizika.
Guest- Guest
Topla fuzija
Medij treba biti zagrijan do 150 milijuna stupnjeva celzija Ako se ne varam
Kako ces izolirat tu ekstremno zagrijanu masu 10 puta topliju od unutrasnjosti sunca
Ne znam, ja ne vidim kako se to moze koristiti
Cuo Sam da Su nesto uspjeli u Americi
Ali do prakticnog koristenja je Jos daleko
Medij treba biti zagrijan do 150 milijuna stupnjeva celzija Ako se ne varam
Kako ces izolirat tu ekstremno zagrijanu masu 10 puta topliju od unutrasnjosti sunca
Ne znam, ja ne vidim kako se to moze koristiti
Cuo Sam da Su nesto uspjeli u Americi
Ali do prakticnog koristenja je Jos daleko
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ringo10 wrote:
Snažnim magnetskim poljem, jer nema materijala u svemiru koji može izdržati toliko visoku temperaturu (ili tek nešto manju, oko 100 milijuna stupnjeva).
To su već notorno poznate stvari u vezi vruće fuzije.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Ringo10 wrote:
Snažnim magnetskim poljem, jer nema materijala u svemiru koji može izdržati toliko visoku temperaturu (ili tek nešto manju, oko 100 milijuna stupnjeva).
To su već notorno poznate stvari u vezi vruće fuzije.
Inače, da si odgledao video materijal s yotubea koji sam stavio ranije, vidio bi da je moguće ekstrahirati electric energy flow direktno iz plazme u reaktoru pa nije potrebno koristiti zagrijanu vodu i klasični način na koji se pomoću takve topline dobiva struja u termoelektranama (pa tako i onim nuklearnim fisijskim).
Guest- Guest
Tipican balkanjeroski manevar. Prvo odvuci temu gdje se osjecas "jak" a onda udri vrijedaj. Bravo majstore. Kila jebenog mozga i mentaliteta...Speare Shaker wrote:abraham wrote:
topla fuzija je bajka
Je, to će mi objasniti hodajuća retardirana šaka jada i vreća govana koja nema pojma ni o čemu ozbiljnom, a pogotovo ne o realnoj znanosti kakva je fizika.
2014-04-14
abraham wrote:Tipican balkanjeroski manevar. Prvo odvuci temu gdje se osjecas "jak" a onda udri vrijedaj. Bravo majstore. Kila jebenog mozga i mentaliteta...Speare Shaker wrote:abraham wrote:
topla fuzija je bajka
Tipično balkansko ponašanje je zapravo kada prvo jasno pokažeš da nemaš pojma kako se zapravo industrijski proizvodi vodik, a kada ti ja na to ukažem, onda mi ideš soliti pamet o budućnosti fuzije što je još jedna od tema za koju je jasno da o njoj nemaš pojma s pojmom.
Dakle, blebećeš o stvarima o kojima ne znaš ama baš ništa.
Što se tiče područja na kojima se osjećam jak, slobodno uđi sa mnom u neku ozbiljnu fizikalnu raspravu pa ćeš vidjeti je li samo riječ o mojem osjećaju ili o realnom stanju.
Balkančino.
Guest- Guest
svako e u Mercedes se naglasi drugacije
ali ugl, mercedes je sranje i ovo je samoubojstvo industrije na zapadu
kic wrote:
ovo je samoubojstvo industrije na zapadu
Pokušaj samoubojstva koji će završiti neuspješno.
Guest- Guest
i to planskokic wrote:
2014-04-19
prckov wrote:i to planskokic wrote:
Srećom pa svi znamo da centralno planiranje nije najuspješniji mogući način upravljanja gospodarstvom (Gosplan itd.). Dapače.
Guest- Guest
to je bilo istocnoSpeare Shaker wrote:prckov wrote:i to planskokic wrote:
Srećom pa svi znamo da centralno planiranje nije najuspješniji mogući način upravljanja gospodarstvom (Gosplan itd.). Dapače.
sad ide "made in america" sa njihovom poznatom pedantnoscu i minicuoznoscu i mocnom tehnologijom da okusa srecu
uz njih su i crony kapitalisti i ogromna lova
2014-04-19
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» U Sloveniju strani doktori i medicinske sestre ubuduće samo ako znaju jezik
» PANIKA U SDP-u: RAZOTKRIVENI RAZMJERI OPĆEG RASULA U STRANCI Od 36.000 članova samo njih 8.000 dalo pristanak da ih stranka ubuduće kontaktira
» Desnica navija za Orbanov model ne samo zbog izbjeglica već i za getoizaciju manjina u Hrvatskoj
» NEVIĐENA POMAMA ZA NAJNOVIJIM APPLEOVIM MOBITELOM U HRVATSKOJ Krenule prednarudžbe za novu generaciju iPhonea. HGSpot u prvim satima rasprodao najskuplji model po cijeni od 13.839 kuna, ostalih modela ima još samo nekoliko primjeraka
» Plenki počeo o vanjskim i unutarnjim neprijateljima režima
» PANIKA U SDP-u: RAZOTKRIVENI RAZMJERI OPĆEG RASULA U STRANCI Od 36.000 članova samo njih 8.000 dalo pristanak da ih stranka ubuduće kontaktira
» Desnica navija za Orbanov model ne samo zbog izbjeglica već i za getoizaciju manjina u Hrvatskoj
» NEVIĐENA POMAMA ZA NAJNOVIJIM APPLEOVIM MOBITELOM U HRVATSKOJ Krenule prednarudžbe za novu generaciju iPhonea. HGSpot u prvim satima rasprodao najskuplji model po cijeni od 13.839 kuna, ostalih modela ima još samo nekoliko primjeraka
» Plenki počeo o vanjskim i unutarnjim neprijateljima režima
Page 5 of 6