Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 48 of 50
Page 48 of 50 • 1 ... 25 ... 47, 48, 49, 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Još jučer...debotoijusto wrote:Prema izvješću s mjesta događaja, ukrajinske snage već su ušle u nekoliko naseljenih mjesta na putu do Hersona, a među njima je i strateški važan grad Snigurivka.
ide to lagano
red wolf- Posts : 15947
2016-02-10
Istina, ali bijeda koja je okupirala taj teritorij, pa to je nakupina klošara...IL Risorto wrote:Prevelika je to teritorija,ne vjerujem da će Ukrajinci to oslobodit tako lako,a neki već slave da će oslobodit čak i Krim.
Možda,ali po koju cijenu,koliko će Ukrajinaca izginut da bi sve to oslobodili
red wolf-
2016-02-10
Inače Rusko povlačenje kako je dijagram rekao ide postepeno. Zapravo pročitajte dijagrama sve vam je objasnio i predvidio što će se dogoditi. Ono što znamo što govore izvješća sa terena, da Rusi nisu napustili sve, nego drže linije na pojedinim lokacijama. Očito da se povlače lagano i organizirano. Ukrainci mogu nvaliti ali onda riskirati gadne gubitke, pogotovo jer su Rusi uništili mostove i pokrivaju se. Pa Ukrainci za sada idu lagano, pokušvaju dronovima i HIMARSima uništiti nešto Rusa pri povlačenju. Šteta je da svi uteknu. However već nalaze nešto tehnike po putu ali ne toliko ko prije...
To ti je sve ravnica a to znači da ta površina ako gledaš prodor u osnovi i nije tako velika jer nema nikakvih prirodnih prepreka a nit brda i planina koji onda daju veću površinu plohe nego kad je tu samo plato ko ovdje. Mislim jest velika površina al je ravnica. Nije isto površina mora di je sve ravno i neki planinski kraj s hrpom uzvisina i zavoja. Iz ptičje perspektive to jest veliko al iz vojne to je površinski manje i lakše nego neka manja površina od te a da je isprescjecana nekakvim kanalima, brdima, zavojima, rijekama i drugim preprekama. Kerson je problem ako ga budu branili jer je urbana sredina pa ima puno zaklona iza kojih se ovi mogu sakriti i ukopat. No čak ni to nije toliki problem jer im mogu prekinti opskrbu al recimo tu bi se nekakva obrana i mogla držat mada ne vidim koji bi smisao toga bio jer nema smisla to držat s obzirom kako stvari stoje.IL Risorto wrote:Prevelika je to teritorija,ne vjerujem da će Ukrajinci to oslobodit tako lako,a neki već slave da će oslobodit čak i Krim.
Pitagorin poučak ( ili zašto površine iz ptičje perspektive nemaju istu površinu ako je ravnica il ako je uzvisina ) :
Površina kvadrata nad hipotenuzom pravokutnog trokuta jednaka je zbroju površina kvadrata nad katetama.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Pitagorin_pou%C4%8Dak
Tu nema uzvisine uopće pa je površina samo ova : a na kvadrat
Da ima uzvisine bila bi ova c na kvadrat
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Charles III wrote:Mediji Ruske Federacije javljaju da je bojna mobiliziranih iz Belgorodske oblasti bačena u blizini Avdijevke nakon pet dana obuke, 115 od 350 je preživjelo.
Traljavo isto ako im toliko govnara uspjeva pobjeći. Moraju se Ukrainci isto malo srediti...i početi ove barbare eliminirati u potpunosti. Tek kad se groblja budu punila ogromnom brzinom i svaka jedinica nakon par dana bude imala 9/10 gubitaka...jednostavno kolicina te gamadi koja pogine po Ukraini ce kučke koje ih cekaju kod kuce natjerati da mučnu glavom.
MDMiridije- Posts : 183
2022-10-01
Eroo wrote:Za čije zdravlje Rusi ginu?IL Risorto wrote:Prevelika je to teritorija,ne vjerujem da će Ukrajinci to oslobodit tako lako,a neki već slave da će oslobodit čak i Krim.
Ukrajinci za slobodu i domovinu, a Rusi za k. zdravlje.
Ginu za budalu,eto za koga.Ovaj rat će demografski unakazit i jedne i druge,a i jedni i drugi prije rata imali su negativne demografske tendove,a kad ti pored toga izgine još koji 100 000 mladih u najboljim godinama.
Samo Ukrajincima je još gore,njih je ipak manje od Rusa,te nije isto kad pogine 100 Ukrajinaca i 100 Rusa.
Rusi se u ovom ratu rješavaju manjina,Dagestanaca,Čečena,dok s Ukrajinske strane ginu etnički Ukrajinci.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
IZBORI u SAD-u bili su vruća tema i u Moskvi. Uvjereni da dolazi takozvani "crveni val", odnosno velika pobjeda republikanaca, ruski propagandisti požurili su preuzeti zasluge za nju. Tako je u utorak Putinov glavni propagandist Vladimir Solovjov publici čestitao "dan uplitanja u američke izbore".
Jevgenij Prigožin, osnivač privatne vojne kompanije Wagner poznat kao "Putinov kuhar", kojeg je SAD nakon istrage optužio za uplitanje u izbore 2016. i 2020. godine, također je odlučio javno priznati te optužbe iako ih je prethodno negirao. No, kada je postalo očito da neće biti crvenog vala, narativ na ruskoj državnoj televiziji dobio je nagli zaokret.
U emisiji 60 minuta voditeljica Olga Skabejeva pitala je jednog od svojih stručnjaka: "Kako je našim momcima u Americi?" Politolog Vladimir Kornilov je uz smijeh pojasnio: "Naši republikanci."
Dmitrij Abzalov, direktor Centra za strateške komunikacije, primijetio je da je ishod bio puno drugačiji od predviđanja: "Čak su i demokrati predviđali crveni val koji će sve pokositi, ali se pokazao prilično skromnim." Politolog Vladimir Kornilov rekao je: "Najgori strahovi demokrata sada su iza njih. Lako su osvojili države za koje su se najviše brinuli."
"Republikanska pobjeda ili tsunami nisu se materijalizirali... Trump već poziva Amerikance da prosvjeduju i da ne dopuštaju svojim protivnicima da ometaju izbore", rekao je jedan od voditelja iste emisije Eugenij Popov.
Izvještaji ruske državne televizije zatim su se usredotočili na neutemeljene optužbe o raznim navodnim problemima izbora u SAD-u, prikazujući snimke Kari Lake, kandidatkinje za guvernerku Arizone, i Donalda Trumpa, koji su govorili da na biračkim mjestima "ponestaje listića" i da su uočene razne druge nepravilnosti.
Skabejeva je uzviknula: "Izađite [na ulice], Amerikanci! Lažu vam!" Abzalov je istaknuo da bi barem siječanj trebao biti "zabavan", predviđajući da će republikanci pokušati opozvati američkog predsjednika Joea Bidena. Skabejeva se požalila: "Oni će opozvati, ali ga neće moći svrgnuti. Vidjeli smo kako se to dogodilo s našim prijateljem, suborcem Donaldom - i to se dogodilo više puta."
U emisiji u utorak Skabejeva se osvrnula na loše rezultate invazije na Ukrajinu i sugerirala kako u tome očekuju neku pomoć republikanaca. "Stvari su teške. Ipak, moramo pobijediti sami - službeno je. Republikanci nam teško mogu pomoći da zadržimo regiju Herson ili grad Herson", rekla je prije nego što je ruski ministar obrane Sergej Šojgu naredio povlačenje ruske vojske iz Hersona.
Vladimir Solovjov započeo je u srijedu emisiju Večer s Vladimirom Solovjovom riječima: "Večeras smo planirali potpuno drugačiji program. Htjeli smo razgovarati o američkim izborima, ali onda smo dobili vijesti iz Hersona."
Ipak, u glavama propagandista Kremlja sve je to povezano. Solovjov je nastavio sa spekulacijom kako bi povlačenje, da je bilo najavljeno samo dan ranije, možda pomoglo Bidenu i demokratima: "
udri donalde
Jevgenij Prigožin, osnivač privatne vojne kompanije Wagner poznat kao "Putinov kuhar", kojeg je SAD nakon istrage optužio za uplitanje u izbore 2016. i 2020. godine, također je odlučio javno priznati te optužbe iako ih je prethodno negirao. No, kada je postalo očito da neće biti crvenog vala, narativ na ruskoj državnoj televiziji dobio je nagli zaokret.
U emisiji 60 minuta voditeljica Olga Skabejeva pitala je jednog od svojih stručnjaka: "Kako je našim momcima u Americi?" Politolog Vladimir Kornilov je uz smijeh pojasnio: "Naši republikanci."
Dmitrij Abzalov, direktor Centra za strateške komunikacije, primijetio je da je ishod bio puno drugačiji od predviđanja: "Čak su i demokrati predviđali crveni val koji će sve pokositi, ali se pokazao prilično skromnim." Politolog Vladimir Kornilov rekao je: "Najgori strahovi demokrata sada su iza njih. Lako su osvojili države za koje su se najviše brinuli."
"Republikanska pobjeda ili tsunami nisu se materijalizirali... Trump već poziva Amerikance da prosvjeduju i da ne dopuštaju svojim protivnicima da ometaju izbore", rekao je jedan od voditelja iste emisije Eugenij Popov.
Izvještaji ruske državne televizije zatim su se usredotočili na neutemeljene optužbe o raznim navodnim problemima izbora u SAD-u, prikazujući snimke Kari Lake, kandidatkinje za guvernerku Arizone, i Donalda Trumpa, koji su govorili da na biračkim mjestima "ponestaje listića" i da su uočene razne druge nepravilnosti.
Skabejeva je uzviknula: "Izađite [na ulice], Amerikanci! Lažu vam!" Abzalov je istaknuo da bi barem siječanj trebao biti "zabavan", predviđajući da će republikanci pokušati opozvati američkog predsjednika Joea Bidena. Skabejeva se požalila: "Oni će opozvati, ali ga neće moći svrgnuti. Vidjeli smo kako se to dogodilo s našim prijateljem, suborcem Donaldom - i to se dogodilo više puta."
U emisiji u utorak Skabejeva se osvrnula na loše rezultate invazije na Ukrajinu i sugerirala kako u tome očekuju neku pomoć republikanaca. "Stvari su teške. Ipak, moramo pobijediti sami - službeno je. Republikanci nam teško mogu pomoći da zadržimo regiju Herson ili grad Herson", rekla je prije nego što je ruski ministar obrane Sergej Šojgu naredio povlačenje ruske vojske iz Hersona.
Vladimir Solovjov započeo je u srijedu emisiju Večer s Vladimirom Solovjovom riječima: "Večeras smo planirali potpuno drugačiji program. Htjeli smo razgovarati o američkim izborima, ali onda smo dobili vijesti iz Hersona."
Ipak, u glavama propagandista Kremlja sve je to povezano. Solovjov je nastavio sa spekulacijom kako bi povlačenje, da je bilo najavljeno samo dan ranije, možda pomoglo Bidenu i demokratima: "
udri donalde
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Skabejeva je uzviknula: "Izađite [na ulice], Amerikanci! Lažu vam!"
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Šandor Winnetou likes this post
Zoka je zaključa twiter profil.
sada ću opet morati vršljati po telegramu da prenesem neke UKR gubitke i perspektivu sa RU strane.
što se tiče Herson oblasti, Rusi se povlače organizirano, dakle miniraju sve, uništavaju mostove, pokrivaju povlačenje.
Ukrainci ih pokušavaju poklopiti artiljeriom ali ne mogu jurišati tek tako , štede i oni svoje život, pokušavaju balansirati.
Rusi imaju problem prelaska rijeke, izgradili su nekoliko (ili još više) prijelaza gdje utovaraju tehniku i ljude i prebacuju na drugu stranu. Problem za Ruse je što je većina toga locirana preko satelita, i onda Ukrainci pokušavaju poklopiti to povlačenje artiljeriom. Zbog toga Rusi ne mogu naglo poslati cijelu tehniku na te lokacije jer će biti spaljena... ovo će trajati još nekoliko dana/tjedana u tome se slažu svi.
Ukraincima bi bilo super kada bi nekako im stukli te lokacije za povlačenje i na juriš zarobili/uništili jedan lijep postotak vojske, ali UKR komanda je pametnija od nas, znaju šta rade, očito tako nešto nije niti moguće, jer Rusi imaju više slojeva obrane oko Hersona
sada ću opet morati vršljati po telegramu da prenesem neke UKR gubitke i perspektivu sa RU strane.
što se tiče Herson oblasti, Rusi se povlače organizirano, dakle miniraju sve, uništavaju mostove, pokrivaju povlačenje.
Ukrainci ih pokušavaju poklopiti artiljeriom ali ne mogu jurišati tek tako , štede i oni svoje život, pokušavaju balansirati.
Rusi imaju problem prelaska rijeke, izgradili su nekoliko (ili još više) prijelaza gdje utovaraju tehniku i ljude i prebacuju na drugu stranu. Problem za Ruse je što je većina toga locirana preko satelita, i onda Ukrainci pokušavaju poklopiti to povlačenje artiljeriom. Zbog toga Rusi ne mogu naglo poslati cijelu tehniku na te lokacije jer će biti spaljena... ovo će trajati još nekoliko dana/tjedana u tome se slažu svi.
Ukraincima bi bilo super kada bi nekako im stukli te lokacije za povlačenje i na juriš zarobili/uništili jedan lijep postotak vojske, ali UKR komanda je pametnija od nas, znaju šta rade, očito tako nešto nije niti moguće, jer Rusi imaju više slojeva obrane oko Hersona
kek https://t.co/PQie3rtMug pic.twitter.com/Q5xAJ6dKPg
— RobotWaifuForU (@RobotWaifuForU) November 10, 2022
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Šandor Winnetou-
2017-12-31
koja zadojenost rusijom, koja magla na očimaŠandor Winnetou wrote:Pametan kao i UVEKdebotoijusto wrote:
a promašio ceo fudbal
Stane, django, srpinjo, mentalni i crvljikasti oduševljeni, uloge se promjenile, uskoro će pižon dotične loviti da ih vješa po terazijama kako su njemu obećavali zbog potpore cvilidreti.Noor wrote:koja zadojenost rusijom, koja magla na očimaŠandor Winnetou wrote:Pametan kao i UVEKdebotoijusto wrote:
a promašio ceo fudbal
Noor likes this post
Navodno ukrajinci preuzeli Kyselivku mjesto na glavnoj cesti ispred Hersona.
Sad ce juzni dio enklave biti pod pritiskom i stremit ce bijegu prema Hersonu.
Moguce su vec izvuceni ili je Kyselivka predana prije nego je trebalo.
Bit ce zanimljivo vidjeti kako ce se konkretno sve odvijati.
Sad ce juzni dio enklave biti pod pritiskom i stremit ce bijegu prema Hersonu.
Moguce su vec izvuceni ili je Kyselivka predana prije nego je trebalo.
Bit ce zanimljivo vidjeti kako ce se konkretno sve odvijati.
dijagram-
2015-08-09
AssadNaPodmornici likes this post
Ukrajinci bi trebali napredovati konvergentno, cijelim frontom prema Hersonu i Kahovki.
Pristici pred gradove na par km i onda ih kontrolirati te ulaziti ako nema otpora.
Proboj ostricom ravno prema Hersonu im se sada nudi ali je riskantan.
Omogucio bi zarobljavanje dijela trupa poglavito s juga ili nanosenje velikih gubitaka.
Privlacno ali riskantno.
Vidjet cemo sto ce odluciti ukrajinci.
Savjetujem konvergentan siguran nastup bez gubitka borbenog porekta postrojbi.
Svakako ce im ponesto pasti u ruke i na ovakav nacin.
Pristici pred gradove na par km i onda ih kontrolirati te ulaziti ako nema otpora.
Omogucio bi zarobljavanje dijela trupa poglavito s juga ili nanosenje velikih gubitaka.
Privlacno ali riskantno.
dijagram-
2015-08-09
Ima naznaka da se upravo događa što ti govoriš. Izlazi nešto snimki i zarobljene tehnike nije naravno još koliko je blizu na Harkovskom pravcu ali budemo vidjelidijagram wrote:Ukrajinci bi trebali napredovati konvergentno, cijelim frontom prema Hersonu i Kahovki.
Privlacno ali riskantno.
AssadNaPodmornici wrote:Ima naznaka da se upravo događa što ti govoriš. Izlazi nešto snimki i zarobljene tehnike nije naravno još koliko je blizu na Harkovskom pravcu ali budemo vidjelidijagram wrote:Ukrajinci bi trebali napredovati konvergentno, cijelim frontom prema Hersonu i Kahovki.
Privlacno ali riskantno.
Pretpostavljam da je vise od polovice snaga preslo s civilima Dnjepar.
Postrojbe za drzanje odstupnice su mehanizirane, tehnika ce se s njima postupno koncentrirati oko Kahovke i Hersona, ustvari mjesta gdje imaju
izgleda preko Dnjepra.
Hoce li uspjeti izvuci vise ili manje ovisi o trenutku, o umjesnosti i sposobnosti rusa kao i reakciji ukrajinaca.
Ovo definitivno ide k svome kraju, Herson i okolni teritorij preuzet ce ukrajinci.
Rusi ce odahnuti na drugoj strani rijeke.
dijagram-
2015-08-09
AssadNaPodmornici and Charles III like this post
Preuzeli i Borozenske, selo sjeverno, na cesti za Milove.
To je to, sabijati prema centrima.
Jasno je i da su rusi napustili ova sela, slicno se i oni povlace, zadrzavajuci obrambeni raspored, kako ce ukrajinci napredovati.
To je to, sabijati prema centrima.
Jasno je i da su rusi napustili ova sela, slicno se i oni povlace, zadrzavajuci obrambeni raspored, kako ce ukrajinci napredovati.
dijagram-
2015-08-09
ušli su u selo kraj Hersona.
Od toga sela pa do Dnjepra je doslovno 21km
Do Hersonske zračne luke gdje su ih Ukrainci žestoko raketirali i koja je predgrađe Hersona i koja se sa Hersonom spaja u urbanu cjelinu je 10ak km zračne linije.
Između Kiselivke i Hersonske zračne luke osim toga je brisani prostor. vjerujem kada bi Ukrainci upali u urbanu cjelinu, iako ekipa po internetu tvrdi da bi to bila "zamka za Ukraince" baš suprotno, tvrdim da bi nastala panika za Ruse da bi im se sve urušilo u panici. Slično kada je par tisuća fanatika ISISA sa lakim oružjem uletilo u Mosul , grad od 2milijuna stanovnika kojeg je branilo 30 000 Iračana sa tenkovma i apache helikopterima, nastala je žestoka panika u Iračkoj vojsci raspala se kohezija zbog lošeg morala.
Na sličan način su Talibani osvajali gradove po Afganistanu, čim bi ušli u gradove, ne bi bilo urbane borbe, nego ćao đaci.
Moj zaključak je da urbane borbe mogu voditi u obrani jedino vojske koje imaju visok moral i motivaciju. Kao Ukrainci u Mariopolu, mi u Vukovaru, ali nikako ne vojske sa lošom motivacijom, moralom, mislim da bi u tom slučaju nastao kaos kao u ovim gore primjerima sa Arapima i Afganistancima.
Treba poslati dronove i satelitske snimke ukalkulirati te oplesti po ovima što prelaze dnjepar, što ih više sad potamane imati će manje posla kasnije plus što će se val nezadovoljstva enormno širiti u barbarskim redovima, ja bi tu riskirao malo više samo da potamanim ili zarobim što veći broj barbara i njihove tehnike.dijagram wrote:Ukrajinci bi trebali napredovati konvergentno, cijelim frontom prema Hersonu i Kahovki.
Privlacno ali riskantno.
ima li kakva ažurirana karta napredovanja?
Page 48 of 50 • 1 ... 25 ... 47, 48, 49, 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 48 of 50