ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 49 of 50 Previous  1 ... 26 ... 48, 49, 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 49 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Noor 10/11/2022, 15:01

ima li kakva ažurirana karta napredovanja?

Noor

2017-10-06

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 49 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 10/11/2022, 15:02

Šandor Winnetou wrote:
dijagram wrote:Ukrajinci bi trebali napredovati konvergentno, cijelim frontom prema Hersonu i Kahovki.
Pristici pred gradove na par km i onda ih kontrolirati te ulaziti ako nema otpora.
Proboj ostricom ravno prema Hersonu im se sada nudi ali je riskantan.
Omogucio bi zarobljavanje dijela trupa poglavito s juga ili nanosenje velikih gubitaka.
Privlacno ali riskantno.
Vidjet cemo sto ce odluciti ukrajinci.
Savjetujem konvergentan siguran nastup bez gubitka borbenog porekta postrojbi.
Svakako ce im ponesto pasti u ruke i na ovakav nacin.
Treba poslati dronove i satelitske snimke ukalkulirati te oplesti po ovima što prelaze dnjepar, što ih više sad potamane imati će manje posla kasnije plus što će se val nezadovoljstva enormno širiti u barbarskim redovima, ja bi tu riskirao malo više samo da potamanim ili zarobim što veći broj barbara i njihove tehnike.
ja sam isto ovdje za malo žešći rizik, međutim nemamo saznanje kakvo je stanje realno tamo.
recimo Rusi se tamo u travnju odlično povukli sa sjeverne fronte, vrlo brzo su nestali bez puno izgubljene tehnike i vojnika.. prednost mehanizirane vojske je što se brze kreće.

btw malo offtopik, jedan od razloga zašto je njemačka pušila 1944 masovno , standardna priča jest da je hitler naređivao da se "brani pod svaku cijenu" , međutim u stvarnosti, njemačka vojska uopće nije imala kamione, gorivo i ostalu mehanizaciju za povlačenje pred crvenom armijom, koja je od amera dobila 400 000 najboljih kamiona na svijetu i gorivo(uz ostalu pomoć). A švabe onda pokušali iscrpljene vojnike da idu pješice a magarci da vuku topove. A crvena armija upregne stotine tisuća kamiona koji voze vojnike koji sjede, i vuku haubice , te streljivo, hranu i ostalo..

2018-06-14

Back to top Go down

Post by dijagram 10/11/2022, 15:05

AssadNaPodmornici wrote:

ušli su u selo kraj  Hersona.
Od toga sela pa do Dnjepra je doslovno 21km
Do Hersonske zračne luke gdje su ih Ukrainci žestoko raketirali i koja je predgrađe Hersona i koja se sa Hersonom spaja u urbanu cjelinu je 10ak km zračne linije.
Između Kiselivke i Hersonske zračne luke osim toga je brisani prostor. vjerujem kada bi Ukrainci upali u urbanu cjelinu, iako ekipa po internetu tvrdi da bi to bila "zamka za Ukraince" baš suprotno, tvrdim da bi nastala panika za Ruse da bi im se sve urušilo  u panici. Slično kada je par tisuća fanatika ISISA sa lakim oružjem uletilo u Mosul , grad od 2milijuna stanovnika kojeg je branilo 30 000 Iračana sa tenkovma i apache helikopterima, nastala je žestoka panika u Iračkoj vojsci raspala se kohezija zbog lošeg morala.
Na sličan način su Talibani osvajali gradove po Afganistanu, čim bi ušli u gradove, ne bi bilo urbane borbe, nego ćao đaci.

Moj zaključak je da urbane borbe mogu voditi u obrani jedino vojske koje imaju visok moral i motivaciju. Kao Ukrainci u Mariopolu, mi u Vukovaru, ali nikako ne vojske sa lošom motivacijom, moralom, mislim da bi u tom slučaju nastao kaos kao u ovim gore primjerima sa Arapima i Afganistancima.
Nema nikakvog smisla da rusi zadrze 3-4 000 elitnih vojnika i ostave ih da krvare u Hersonu.

Kako bi ukrajinci bili pred samim gradom ni ptica ne bi presla Dnjepar, sada ipak prolaze.

Vise smisla imalo je drzati ih i dalje na cijeloj teritoriji jer na kapaljku su ih mogli nekako logisticki drzati.

Sam grad bi brzo bio iscrpljen, a vojnici u obrucu.

Nista od toga, sve to ide na drugu stranu.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Charles III likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 10/11/2022, 15:06

Noor wrote:ima li kakva ažurirana karta napredovanja?

zapravo i nema 100% karta, jer vidim da možda nije zauzeta ova Kiselivka koja je blizu Hersona nekog neka druga koja je dalje.

https://twitter.com/NOELreports

Ovdje ima nekoliko karti, ali to je dosta nagađanje

ima još dobrih profila što rade mape, ali situacije se mjenja iz sata u sat, plus sve je puno dezinformacija i ostaloga

recimo ja se obradova da je to ova Kiselivka blizu Hersona ali vrlo vjerojatno je ona koja je dosta dalje

2018-06-14

Noor likes this post

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 10/11/2022, 15:11

AssadNaPodmornici wrote:
Šandor Winnetou wrote:
dijagram wrote:Ukrajinci bi trebali napredovati konvergentno, cijelim frontom prema Hersonu i Kahovki.
Pristici pred gradove na par km i onda ih kontrolirati te ulaziti ako nema otpora.
Omogucio bi zarobljavanje dijela trupa poglavito s juga ili nanosenje velikih gubitaka.
Privlacno ali riskantno.
Treba poslati dronove i satelitske snimke ukalkulirati te oplesti po ovima što prelaze dnjepar, što ih više sad potamane imati će manje posla kasnije plus što će se val nezadovoljstva enormno širiti u barbarskim redovima, ja bi tu riskirao malo više samo da potamanim ili zarobim što veći broj barbara i njihove tehnike.
ja sam isto ovdje za malo žešći rizik, međutim nemamo saznanje kakvo je stanje realno tamo.
recimo Rusi se tamo u travnju odlično povukli sa sjeverne fronte, vrlo brzo su nestali bez puno izgubljene tehnike i vojnika.. prednost mehanizirane vojske je što se brze kreće.

btw malo offtopik, jedan od razloga zašto je njemačka pušila 1944 masovno , standardna priča jest da je hitler naređivao da se "brani pod svaku cijenu" , međutim u stvarnosti, njemačka vojska uopće nije imala kamione, gorivo i ostalu mehanizaciju za povlačenje pred crvenom armijom, koja je od amera dobila 400 000 najboljih kamiona na svijetu i gorivo(uz ostalu pomoć).  A švabe onda pokušali iscrpljene vojnike da idu pješice a magarci da vuku topove. A crvena armija upregne stotine tisuća kamiona koji voze vojnike koji sjede, i vuku haubice , te streljivo, hranu i ostalo..
Pa ne znamo to je istna no nova doktrina ratovanja ukrima daje tu mogućnost da zapovjednici na terenu sami odluče bez zavrzlame oko odluka kakva je kod rusa u zapovjednom lancu, dakle mogu puno brže reagirati ukoliko im se ukaže prilika da se ubodu u nekakav klin koji bi napravio paniku ili odsjecanje dijelova ruskih snaga, efekt takvih akcija bi bio razarajuć po moral barbara a direktno i neprocjenjivo za daljnje akcije oslobađanja zemlje od nasilnika iz komšiluka kroz smanjenje i ljudstva i tehnike koja bi bila uskraćena ruskoj strani u daljnjem tijeku rata.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Noor 10/11/2022, 15:15

evo, narod je očajan zbog bežanije ruskih oslobodilaca

2017-10-06

Back to top Go down

Post by dijagram 10/11/2022, 15:22

Šandor Winnetou wrote:
Privlacno ali riskantno.
To ce nocu ici, mislim da je glavnina vec presla proteklih dana.
Sama odstupnica vec ima najtezi zadatak, kako ce proci, sto ce ukrajinci, vidjet cemo.
Najbitnije da se vrati teritorij i iskoristi Dnjepar za obranu.
Vise ce ukrajinci vojske osloboditi i poslati u Donbas nego rusi, barem duplo vise.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Charles III likes this post

Back to top Go down

Post by Noor 10/11/2022, 15:22

2017-10-06

Back to top Go down

Post by dijagram 10/11/2022, 15:26

Noor wrote:
Po ovoj mapi radi se o Kyselivki na koju sam prvotno i mislio.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Noor and AssadNaPodmornici like this post

Back to top Go down

Post by Noor 10/11/2022, 15:26

sutra su u Chornobaivki, ali bi morali stisnuti i s bokova, konvergentno, kako general Dijagram kaže :D

2017-10-06

Back to top Go down

Post by dijagram 10/11/2022, 15:35

Noor wrote:sutra su u Chornobaivki, ali bi morali stisnuti i s bokova, konvergentno, kako general Dijagram kaže :D
Aha, poceli smo terminologiju:)
Ako je kyselivka napustena juzni bok je vec ispraznjen,
Ako su pak neplanski izgubili borbom mjesto onda su ovi dolje u problemu, nastupit ce zurno povlacenje prema hersonu.
To su zavrzlame izvlacenja, pogotovo s ogromnom rijekom za ledjima.
Milslim da su rusi vec uglavnom presli Dnjepar proteklih dana.
Ostale su manje snage koje daju privid obrane i sinkronizirano odstupaju.
Topnistvo djeluje ciljano i usporava i zavarava ukrajincew, stvara privid prisusatva ruske vojske.
Najcesce nisu ni blizu jedni drugima, rusi su uzeli prostor za potrebno vrijeme za uzmak.
Drze se jos po gradu i blizu prijelaza.
Pokusat ce tehniku nocas, sutra prebaciti i to je to.
Bit ce puno mina iznenadjenja, kako na zaostaloj tehnici tako i po infrastrukturi i samom gradu.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Noor and AssadNaPodmornici like this post

Back to top Go down

Post by dijagram 10/11/2022, 15:42

Evo i Bobrovii kut pored Snihurivke...
Ukrajinci ulaze u prazna mjesta, oprezno i po sirini cijelog fronta.
:tu :rim
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/11/2022, 15:43

To je gotovo. Sad će se ratna dejstva prebaciti gore na liniju od Zaporožja do Donbasa i granice s Rusijom a Republikanci su nešto osvojili te sztiže i zima a Europa je iscrpljena i past će sad i zanimanje za taj rat u Ukrajini.

Neka se oni čačkaju tamo koliko god hoće i do kad hoće jer to je sad manje zanimljivo. Prvovjenčani u Srbiji će se morat odlučiti hoće li ili ne konačno spucat te sankcije drugu Putinu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Noor 10/11/2022, 15:52

Noor wrote:sutra su u Charnobaivki, ali bi morali stisnuti i s bokova, konvergentno, kako general Dijagram kaže :D
izgleda da gornja mapa kasni...ako je istina, navodno da već jesu pred Charnobaivkom, 9 km od Hersona

2017-10-06

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 10/11/2022, 15:56

Noor wrote:evo, narod je očajan zbog bežanije ruskih oslobodilaca

da, gledam i druga videa..
to je stanovništvo koje je 98% glasovalo da žele biti dio Rusije :D :D

btw Kiselvilka izgleda da je ipak ona bliža oslobođena.
Ali Rusi su do sada kako je rečeno dobro vršili povlačenje u par navrata(ako nisu bili pritisnuti).

Vjerojatno su već izvukli većinu ljudstva , pa i veći dio tehnike.. streljiva nemaju previše za ostaviti sigurno,
sada izvlačenje tehnike sigurno bi USA primjetili preko satelita.. nije lako izvući tehnike koja je tamo po količini nekoliko puta veća nego što ima naša vojska, bez da se primjeti sa satelita. neman pojma. nisam vidio do sada informacija o teškim borbama, a ima nešto sitno zarobljene tehnike za sada..

2018-06-14

Noor likes this post

Back to top Go down

Post by dijagram 10/11/2022, 16:11

Noor wrote:
Noor wrote:sutra su u Charnobaivki, ali bi morali stisnuti i s bokova, konvergentno, kako general Dijagram kaže :D
izgleda da gornja mapa kasni...ako je istina, navodno da već jesu pred Charnobaivkom, 9 km od Hersona
Pa iza kiselivke otvoren je put prema aerodromu, nema naselja, nema crte, e sad pitanje je ima li i na aerodromu ruske vojske ili tek u gradu.
Ne bi me cudilo da rusi jos drze prijelaze i neposredna mjesta uz njih.
Moguce je da su vecinu mjesta vec ispraznili.
Uostalom ne bi im stozer najavio povlacenje ,a da se glavnina vec nije prebacila.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by dijagram 10/11/2022, 16:22

Chkalove, selo na pravcu prema Berislavu, Kahovki.
Ovo je vise od 10 km od jucerasnje crete.
Evidentno se ulazi u prazan prostor.
Pametno, sinkronizirano, sigurno.
Za sada.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Noor likes this post

Back to top Go down

Post by dijagram 10/11/2022, 16:36

Evo, oglasio se i strucnjak ante.
Iznenadilo ga sto je kremlj brzo pristao na prijedlog o povlacenju:)
Ante kozo sinjkska, predlazu to najmanje mjesec dana, a ja im savjetujemnajmanje dva mjeseca.
Di ovaj zivi, koga cita,...sigurno index, jutarnji, vecernji, srpske tiskovine, losu, svecke "strucnjake".
Nikad cuo za ex iskon :coffee
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Noor 10/11/2022, 16:37

dijagram wrote:Chkalove, selo na pravcu prema Berislavu, Kahovki.
Za sada.
izgleda da su rusi sve ispraznili, pokupili se i ukrima ostavili sve na dlanu
pa to je meni izgledalo da će tako i biti još pred par dana kad su počeli s krađom eksponata iz muzeja i premiještanjem Potemkinovih kostiju

2017-10-06

Back to top Go down

Post by dijagram 10/11/2022, 16:40

Noor wrote:
dijagram wrote:Chkalove, selo na pravcu prema Berislavu, Kahovki.
Za sada.
izgleda da su rusi sve ispraznili, pokupili se i ukrima ostavili sve na dlanu
pa to je meni izgledalo da će tako i biti još pred par dana kad su počeli s krađom eksponata iz muzeja i premiještanjem Potemkinovih kostiju
Da. Otisli s civilima.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Noor likes this post

Back to top Go down

Post by veber 10/11/2022, 16:51

AssadNaPodmornici wrote:

btw malo offtopik, jedan od razloga zašto je njemačka pušila 1944 masovno , standardna priča jest da je hitler naređivao da se "brani pod svaku cijenu" , međutim u stvarnosti, njemačka vojska uopće nije imala kamione, gorivo i ostalu mehanizaciju za povlačenje pred crvenom armijom, koja je od amera dobila 400 000 najboljih kamiona na svijetu i gorivo(uz ostalu pomoć).  A švabe onda pokušali iscrpljene vojnike da idu pješice a magarci da vuku topove. A crvena armija upregne stotine tisuća kamiona koji voze vojnike koji sjede, i vuku haubice , te streljivo, hranu i ostalo..
malo još oftopičanja.

njemačka je izgubila na rajni. stoka ruska je samo iskoristila rupu zbog idiotskog hitlera.
da su smradovi naletili na obranu kakva je bila u normandiji i na rajni bilo bi ih milju manje, samo kaj bi onda ameri hitili atomsku na berlin.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 49 of 50 Previous  1 ... 26 ... 48, 49, 50  Next

Back to top

- Similar topics