Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 40 of 50
Page 40 of 50 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Ovo bi značilo da ih koriste Wagnerovci ili ako ne oni izravno pošto je pitanje jel oni sami s time znaju rukovat al su ovi tu a ovo se ovdje očito koristi pa je to s njima kako god pogledaš.AlfaOmega wrote:
- Ruski kamikaza dronovi Lancet jučer uništili jedan PZO sustav Strela-10 (kod Bakhmuta)
Dobro. Wagner + Lancet.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Odlična vijest! Ukrajina je uspostavila proizvodnju topničkih granata kalibra 122 mm i 152 mm, - ministar obrane Ukrajine Oleksiy Reznikov.
Streljivo za topove i haubice sovjetskog/istočnog standarda bilo je veliki problem za Ukrajinsku vojsku. Zalihe su potrošene a topničkih sredstava NATO standarda, posebno 155 mm je nedostatno.
Nešto streljiva su Ukrajinci prikupili nedavnim ofenzivama, posebno na sjeveroistoku Ukrajine ali samostalna proizvodnja je ipak nešto sasvim drugo.
Streljivo za topove i haubice sovjetskog/istočnog standarda bilo je veliki problem za Ukrajinsku vojsku. Zalihe su potrošene a topničkih sredstava NATO standarda, posebno 155 mm je nedostatno.
Nešto streljiva su Ukrajinci prikupili nedavnim ofenzivama, posebno na sjeveroistoku Ukrajine ali samostalna proizvodnja je ipak nešto sasvim drugo.
RayMabus, IL Risorto and AssadNaPodmornici like this post
Samo moraju paziti da im Rusi ne otkriju tvornicu i da je ne sastave sa krstarecim raketama.
Iako ima Nato zemalja koje mogu proizvoditi 152mm, 122mm granate, Bugarska, Rumunjska, Slovačka mislim. Ali to se prži na tisuće dnevno, svaka je par stotina dolara.. Eskalibur 50 000 do 100 000eura
Iako ima Nato zemalja koje mogu proizvoditi 152mm, 122mm granate, Bugarska, Rumunjska, Slovačka mislim. Ali to se prži na tisuće dnevno, svaka je par stotina dolara.. Eskalibur 50 000 do 100 000eura
Amerikanci su počeli više podržavati republikance nakon njihovih obećanja da neće davati novac Ukrajini,
pokazuje web stranica za ispitivanje javnog mnijenja FiveThirtyEight
Uzmeš im malo novca, i odmah mijenjaju mišljenje.
Smradovi.
pokazuje web stranica za ispitivanje javnog mnijenja FiveThirtyEight
Uzmeš im malo novca, i odmah mijenjaju mišljenje.
Smradovi.
crvenkasti-
2014-04-17
Ti si naveo da Republikancima raste podrška jer su za manju pomoć Ukrainu.
Nije istina, Republikancima raste najviše podrška radi inflacije i ekonomije te woke debilizma. Ukraina im je negdje 10ta po redu.
istina je veći postotak republikanaca je nešto u prosjeku da se smanji pomoć Ukraini ili da pomoć ostane istina a da se više forsiraju pregovori, međutim unatoč tome sve jedno biti će vrlo jaka potpora Ukraini i čak nakon izbora. neće doći do neke promjene. Što se tiče Ukraine, čak i ako Trump pobjedi 2024, i tada ide Ukraini pomoć , možda još i žešća ovdje svi zaboravljaju da je Trump prvi Ukraini poslao ozbiljno oružje i osigurao obuku za to, što je realno i pomoglo Ukraini da se obrani u veljači ove godine.
Nije istina, Republikancima raste najviše podrška radi inflacije i ekonomije te woke debilizma. Ukraina im je negdje 10ta po redu.
istina je veći postotak republikanaca je nešto u prosjeku da se smanji pomoć Ukraini ili da pomoć ostane istina a da se više forsiraju pregovori, međutim unatoč tome sve jedno biti će vrlo jaka potpora Ukraini i čak nakon izbora. neće doći do neke promjene. Što se tiče Ukraine, čak i ako Trump pobjedi 2024, i tada ide Ukraini pomoć , možda još i žešća ovdje svi zaboravljaju da je Trump prvi Ukraini poslao ozbiljno oružje i osigurao obuku za to, što je realno i pomoglo Ukraini da se obrani u veljači ove godine.
Šandor Winnetou and Charles III like this post
Novi vojni paket Ukraini od Amerike uključuje.
Modernizacija HAWK PZO sustava koji su stari, ali modernizrani mogu biti od koristi.
Modernizacija 45 T-72 tenka koja će biti preuzeta od neke istočno europske zemlje, a modernizacijom koja će biti financirana od Amera će ih dignuti na zadnji standard da budu za moderno ratovanje
1100 dronova samoubojica, koji bi uz malo sreće mogli imati slične preformanske kao Ruski Lancet dronovi koji su opako oružje.
financiranje za modernizaciju čak 250 lakih oklopnih vozila
taktička, komunikacijska, te oprema za nadzor
financiranje za trening, obuku UKR vojske općenito
paket težak 400milijuna € /$ ili 3 milijarde kn.
sa indexa od Galića solidna analiza o PZO sustavima u Ukraini i mogućnostima obrane od Ruskih napada dronovima, krstarećim raketama i balističkim projektilima
https://www.index.hr/vijesti/clanak/jedna-drzava-moze-rijesiti-neke-od-najvecih-problema-ukrajine-ali-ne-zeli/2409387.aspx
Od Galića i Čovića sve čitajte i uredno ovdje stavljate od Perice Stošića/Đihadija zabranjeno stavljanje bilo čega, to brišem bez upozorenja.
Last edited by AssadNaPodmornici on Sat 5 Nov - 18:24; edited 1 time in total
Jedna od mogucih slamki spasa za ruse, putina i rusofile.AssadNaPodmornici wrote:Ti si naveo da Republikancima raste podrška jer su za manju pomoć Ukrainu.
Prestanak potpore USA ukrajincima.
Druga je kojekakve nuklearne igre.
Trece nema.
Kmecavi crvenko mora kmecati.
Nista novog od srbaljske ekipe.
dijagram-
2015-08-09
Šandor Winnetou likes this post
dijagram wrote:Jedna od mogucih slamki spasa za ruse, putina i rusofile.AssadNaPodmornici wrote:Ti si naveo da Republikancima raste podrška jer su za manju pomoć Ukrainu.
Trece nema.
pa točno to, Rusi se nadaju da će im zapadne zemlje otkazati pomoć.
Sve da im otkaže USA(a neće jer i većina običnih amera je za potporu Ukraini to svaka anketa pokazuje) , čak i to im ne bi omogućilo da recimo preuzmu inicijativu, jer Ukraina je već sada nakrcana oružjem, da je jača sada 8mjesec nakon "demilitarizacije" nego prije rata. Plus Poljska, baltičke zemlje, Rumunjska, i hrpa drugih zemalja bi nastavila slati oružje i granate Ukraincima. Bez Amerike i Britanije i Njemačke i Francuske recimo Ukraina bi sigurno bila u problemima, možda ne bi mogla voditi kompleksne ofenzivne operacije ali ima sada dovoljno oružja i potpore drugih manjih zemalja, da bi sve jedno Ukraincima bilo dovoljno resursa da Rusi ne mogu napredovati.
međutim nema nikakve naznake da će itko od ovih stati. Nikakve. Švabe šalju sve više, Britanci šalju i dalje, Francuzi pojačavaju pomoć, Španjolci šalju, Talijani iako je pobjedila jaka anti-EU desnica sve jedno su rekli da podržavaju Ukrainu. Ameri će nastaviti tako.
Rusi imaju potporu Irana, vidit ćemo hoće li doći Iranske balističke rakete, ali za sada izgleda da je Rusija potrošila većinu dronova. Sjeverna Koreja počinje slati artiljerijsko streljivo kojeg je nagomilala planine i planine 122mm i 155mm granata. Što je dobar znak što znači da je Rusija potrošila velik dio granata čak i neki telegram kanali govore da im fali artiljerijskog streljiva na pojedinim djelovima fronte.
Ako bi ukrajina bila ostavljena ne bi uspjela vratiti nista od svog teritorija ratnim putem.AssadNaPodmornici wrote:dijagram wrote:Jedna od mogucih slamki spasa za ruse, putina i rusofile.AssadNaPodmornici wrote:Ti si naveo da Republikancima raste podrška jer su za manju pomoć Ukrainu.
Trece nema.
pa točno to, Rusi se nadaju da će im zapadne zemlje otkazati pomoć.
Sve da im otkaže USA(a neće jer i većina običnih amera je za potporu Ukraini to svaka anketa pokazuje) , čak i to im ne bi omogućilo da recimo preuzmu inicijativu, jer Ukraina je već sada nakrcana oružjem, da je jača sada 8mjesec nakon "demilitarizacije" nego prije rata. Plus Poljska, baltičke zemlje, Rumunjska, i hrpa drugih zemalja bi nastavila slati oružje i granate Ukraincima. Bez Amerike i Britanije i Njemačke i Francuske recimo Ukraina bi sigurno bila u problemima, možda ne bi mogla voditi kompleksne ofenzivne operacije ali ima sada dovoljno oružja i potpore drugih manjih zemalja, da bi sve jedno Ukraincima bilo dovoljno resursa da Rusi ne mogu napredovati.
međutim nema nikakve naznake da će itko od ovih stati. Nikakve. Švabe šalju sve više, Britanci šalju i dalje, Francuzi pojačavaju pomoć, Španjolci šalju, Talijani iako je pobjedila jaka anti-EU desnica sve jedno su rekli da podržavaju Ukrainu. Ameri će nastaviti tako.
Rusi imaju potporu Irana, vidit ćemo hoće li doći Iranske balističke rakete, ali za sada izgleda da je Rusija potrošila većinu dronova. Sjeverna Koreja počinje slati artiljerijsko streljivo kojeg je nagomilala planine i planine 122mm i 155mm granata. Što je dobar znak što znači da je Rusija potrošila velik dio granata čak i neki telegram kanali govore da im fali artiljerijskog streljiva na pojedinim djelovima fronte.
Moguce bi nesto sitno i izgubili, ali rusi svejedno ne bi mogli ostvariti svoj zeljeni cilj.
Bio bi to prestanak rata i poceli bi pregovori koji bi lose zavrsili za ukrajinu.
Morala bi se odreci dijela ozemlja.
Rusi bi si to proglasili kao neku mini pobjedu.
No radi se o pustim zeljama i nema ama bas nikakve logike da USA nakon svega jednostavno prestane s potporom.
Glede nabavke streljiva i za ruse isto je normalno, potrosilo se puno toga i valja trositi dalje.
Nitko nema neiscrpne zalihe.
Streljivo valja proizvoditi ako je to moguce ili nabavljati od onih koji ga trenutno mogu proizvoditi i zele dostaviti.
Korejska klasicna municija tek ce omoguciti nastavak paljbene moci ali nece stvoriti nista novog, tocnije pokusat ce se odrzati djelovanje slicno dosadasnjem.
Vjerojatno ce se ipak smanjiti djelovanje topnistva jer ni korejci nece dostaviti sve sto imaju.
Puno ozbiljnija je iranska dostava dronova.
Balistickim projektilima iz Irana mogu tek terorozirati civile i dodatno narusavati infrastrukturu.
Njih se ne koristi nacrtama bojista gdje rusi stoje losije od ukrajinaca.
Uzgred, koliko se da uociti oko Hersona sve veca guzva.
Nesto ce se dogoditi, ili povlacenje ili ozbiljniji ukrajinski napad.
dijagram-
2015-08-09
AssadNaPodmornici likes this post
Britanci nikad neće ostavit Ukrajinu. Skandinavci isto. Baltičke države, Poljska i Rumunjska također. Razlog je jednostavan : zemljopis. Uostalom piše u Nostradamusu.
Century V, Quatrain 51
The people of Dacia, England, Poland And of Bohemia will make a new league: To pass beyond the pillars of Hercules, The Barcelonans and Tuscans will prepare a cruel plot.
Dacia = Rumunjska , Bohemia = Češka
Engleska, Poljska , Češka i Rumunjska će napraviti novi savez.
Last edited by RayMabus on Sat 5 Nov - 18:49; edited 1 time in total
2014-04-11
Da spominje se na više Ruskih izvora da je u Hersonu gusto i ekipa kao da svakog trena očekuje masovnih UKR napad.
Vidit ćemo.
evo googla sam idućih tjedan dana je suho vrijeme u Hersonu. ne znam koliko je kiše bilo zadnjih nekoliko dana, tko hoće neka googla. ako je prije toga bilo suho par dana, to bi značilo da nema gomile blata da se može ići.
Vidit ćemo.
evo googla sam idućih tjedan dana je suho vrijeme u Hersonu. ne znam koliko je kiše bilo zadnjih nekoliko dana, tko hoće neka googla. ako je prije toga bilo suho par dana, to bi značilo da nema gomile blata da se može ići.
Moguce je da ukrajinci pokrenu napad s vise postrojbi za napadno djelovanje nego do sada.AssadNaPodmornici wrote:Da spominje se na više Ruskih izvora da je u Hersonu gusto i ekipa kao da svakog trena očekuje masovnih UKR napad.
Vidit ćemo.
Topnistvo je koncentrirano i spremno za jacu paljbenu moc nego do sada.
Ako bi napad uslijedio mislim da bi ovaj put bio masovniji i da bi se pokusalo probijati dublje i brze te stvoriti kaos u ruskoj obrani.
Ne isplati im se raditi napade gdje uzmu selo ili dva tri sela a svakako izgube znatan broj ljudi.
Ovako mogu konacno pobijediti i bukvalno razvaliti ruse.
Problem je uvijek isti, sve moze krenuti lose po ukrajince i mogu opet ostvariti tek sporadicno napredovanje uz velike zrtve.
Dojma sam da rusi imaju informacije o takvom drukcijem napadu nego se dogadjao do sada.
Ta informacija moze biti korisna ali i stetna:)
Ovisi kako ce reagirati ruski vojnici, bijegom i slomom ili junackim otporom.
Nije iskljuceno ni ukrajinsko taktiziranje i da se nista ne dogodi ili se dogodi na sasvim drugom mjestu, a ovdje ih tek drze na zeravici.
Do sada su pokazali prilicnu umijesnost u tim taktiziranjima.
dijagram-
2015-08-09
AssadNaPodmornici likes this post
Britanija je država koja ima kompleks velike sile iako to od drugog svjetskog rata pa na ovamo nije ili nije toliko jer je njenu dominaciju nad morima preuzela Amerika i ovi se šlepaju uz nju a Rusiju smatraju rivalom ( to nije od jučer, vidi povijest npr Afganistan tokom 19 stoljeća pa nadalje ) i uz to su u sjevernom Atlantiku pa im je Rusija prijetnja šta mornaricom a šta dalekomentim raketama. Istovremeno žele održati dominaciju u Europi pa im je Poljska saveznik još od drugog svjetskog rata i neki klin između Rusije i Njemačke i dominacije Njemačke na evropskom kopnu. Poljska znamo povijest. Također i baltičke države. Skandinavci su isto Rusiji preko puta. Rumunjska, Moldavija to je isto nasuprot Krima i na prvoj crti prema Rusiji itd.
Uglavnom i da nema ove potvrde iz Nostradamusa očito vidite da postoji niz država koji nikad iz svojih razloga neće okrenit leđa Ukrajini.
Uglavnom i da nema ove potvrde iz Nostradamusa očito vidite da postoji niz država koji nikad iz svojih razloga neće okrenit leđa Ukrajini.
2014-04-11
Ne želim vam držat predavanja a posebno ne na ovoj temi. Gledam to izbjeć. Ne želim biti nit postati nekakvi dr Pametnjakovic koji svakome svugdje soli pamet ( imate analitički um pa sami zakljućujte stvari a ne netko drugi umjesto vas ) al znate šta mene zanima. Nećemo ga spominjat iako je on personifikacija preglasavanja nekoga i neke politike na štetu Hrvatske.
Slažem se tu s tom pričom da američka pomoć neće biti obustavljena al bi Republikanci to otezali i usporavali da dobiju ustupke od Demokrata na unutarnjem planu ( kao glasat ću za taj paket vojne pomoći al nam morate popušit kurac oko nekog zakona unutar Amerike itd itd itd dakle klasično politikanstvo i trgovina ). E sad tu se stvara rupa i Amerika očekuje veći angažman Europe a posebno Njemačke. Šta je trik ? Šta više Njemačka i drugi ulupaju para u tu Ukrajinu to će teže biti istu prepustiti Putinu jel sad kad su toliko uložili.
Amo dalje. Vadite pare.
Slažem se tu s tom pričom da američka pomoć neće biti obustavljena al bi Republikanci to otezali i usporavali da dobiju ustupke od Demokrata na unutarnjem planu ( kao glasat ću za taj paket vojne pomoći al nam morate popušit kurac oko nekog zakona unutar Amerike itd itd itd dakle klasično politikanstvo i trgovina ). E sad tu se stvara rupa i Amerika očekuje veći angažman Europe a posebno Njemačke. Šta je trik ? Šta više Njemačka i drugi ulupaju para u tu Ukrajinu to će teže biti istu prepustiti Putinu jel sad kad su toliko uložili.
Amo dalje. Vadite pare.
2014-04-11
Rusi pričaju o žestokim artiljerijskim udarima Ukrainaca i očekuju njihov masovni napad.
Iz drugih vijesti, sudac koji je u Mariopolu išao suditi "stranim plaćenicima" i neke osudio na smrt(na kraju svi oslobođeni) , na njega je izvršen atentat u bolnici ga krpaju i bore mu se za život.
Inače Ukrainci ih non stop jebu sa atentatima po tom teritoriju, što znači da Ukrainci imaju gomile i gomile svojih jataka koji usput ih opskrbljuju sa bitnim informacijama, a sa druge strane od strane Rusa nisam primjetio niti jedan atentat na Ukrainsko vojno-političko vodstvo iako pod teritorijem kojeg kontrolira Ukraina(dakle od Odese do zapada Ukraine do Kijeva , Dnjepropetrovska, Krahiva itd) se realno nalazi koji milijun i više etničkih Rusa. Imali su nešto špijuna ali i toga više nemaju
Tko zna šta se tamo dešava. Svi mi imamo samo te internet podatke. Nije nitko na terenu tamo pa izvještava izravno sa crte. Za tri dana su ti izbori u Americi pa i jedni i drugi vrše presing sa svoje strane.
Ne mogu oni tu napravit neku Oluju u ova tri dana i da oće. Mi smo Oluju radili početkom osmog mjeseca a njima je sad blato tamo itd i već došli Kninu iza leđa ( Grahovo ) i nije bilo ovako velikog urbanog centra kao ovaj Kerson pa da je to i nekakvi veliki bunker za kojeg se moraš pomučit osvojit ga ako se ovi ukopaju a jesu koliko čitam itd.
Mogu samo ponovit ono šta sam reka već vezano uz to nikidan tj moje mišljenje oko toga tamo šta se sad dešava :
by RayMabus Sun 23 Oct -
Putin nešto tu mudruje. Njemu je u osnovi sad najbitnije držat do američkih izbora 8.11 kako ne bi dao Demokratima vjetar u leđa pa da oni pobjede Republikance.
Zato će on to svakako gledat držat do tog datuma a posli šta bude.
Danas ti je 23.10 dakle to je nekih dva tjedna otprilike, onu iduću nedilju valjda za dva tjedna.
Mora do tad držat da ne bi Biden dobija glasove na račun te pobjede.
Pobjedu Republikanaca onda Putin među svojim podanicima može predstaviti i kao svoju tako da ojača njihovu podršku za ovo šta radi ( ovo je ipak njegov osobni rat jer ga je on pokrenija na svoju ruku tj svojom odlukom ).
Ne mogu oni tu napravit neku Oluju u ova tri dana i da oće. Mi smo Oluju radili početkom osmog mjeseca a njima je sad blato tamo itd i već došli Kninu iza leđa ( Grahovo ) i nije bilo ovako velikog urbanog centra kao ovaj Kerson pa da je to i nekakvi veliki bunker za kojeg se moraš pomučit osvojit ga ako se ovi ukopaju a jesu koliko čitam itd.
Mogu samo ponovit ono šta sam reka već vezano uz to nikidan tj moje mišljenje oko toga tamo šta se sad dešava :
by RayMabus Sun 23 Oct -
Putin nešto tu mudruje. Njemu je u osnovi sad najbitnije držat do američkih izbora 8.11 kako ne bi dao Demokratima vjetar u leđa pa da oni pobjede Republikance.
Zato će on to svakako gledat držat do tog datuma a posli šta bude.
Danas ti je 23.10 dakle to je nekih dva tjedna otprilike, onu iduću nedilju valjda za dva tjedna.
Mora do tad držat da ne bi Biden dobija glasove na račun te pobjede.
Pobjedu Republikanaca onda Putin među svojim podanicima može predstaviti i kao svoju tako da ojača njihovu podršku za ovo šta radi ( ovo je ipak njegov osobni rat jer ga je on pokrenija na svoju ruku tj svojom odlukom ).
2014-04-11
Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon koji omogućava mobilizaciju građana osuđenih za ubojstva, pljačke, krađe, trgovinu drogom i druga teška kaznena djela prema Kaznenom zakonu Ruske Federacije.
To omogućuje mobilizaciju stotina tisuća ljudi koji su osuđeni na uvjetnu kaznu ili su nedavno pušteni iz kaznenih kolonija, a kojima je dosad bilo zabranjeno služiti vojni rok.
To omogućuje mobilizaciju stotina tisuća ljudi koji su osuđeni na uvjetnu kaznu ili su nedavno pušteni iz kaznenih kolonija, a kojima je dosad bilo zabranjeno služiti vojni rok.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Normalno da neće jer im rusi tada kucaju na granice a to nitko ne želi. Teško onome kome su rusi prvi susjedi iliti u ovom slučaju komšije.RayMabus wrote:Britanija je država koja ima kompleks velike sile iako to od drugog svjetskog rata pa na ovamo nije ili nije toliko jer je njenu dominaciju nad morima preuzela Amerika i ovi se šlepaju uz nju a Rusiju smatraju rivalom ( to nije od jučer, vidi povijest npr Afganistan tokom 19 stoljeća pa nadalje ) i uz to su u sjevernom Atlantiku pa im je Rusija prijetnja šta mornaricom a šta dalekomentim raketama. Istovremeno žele održati dominaciju u Europi pa im je Poljska saveznik još od drugog svjetskog rata i neki klin između Rusije i Njemačke i dominacije Njemačke na evropskom kopnu. Poljska znamo povijest. Također i baltičke države. Skandinavci su isto Rusiji preko puta. Rumunjska, Moldavija to je isto nasuprot Krima i na prvoj crti prema Rusiji itd.
https://twitter.com/LivFaustDieJung/status/1588956665768181762
jedna rasprava na twiteru oko velike korisnosti IFV (borbenih vozila) , kako čak u nekim segmentima Ruska/Ukrainska doktrina je i bolja i od Američke.
Ne treba vam twiter account za čitati, i možete koristiti sigurno google translate da prevedete na Hrvatski ako ne znate Eng jezik.
jedna rasprava na twiteru oko velike korisnosti IFV (borbenih vozila) , kako čak u nekim segmentima Ruska/Ukrainska doktrina je i bolja i od Američke.
Ne treba vam twiter account za čitati, i možete koristiti sigurno google translate da prevedete na Hrvatski ako ne znate Eng jezik.
AssadNaPodmornici wrote:https://twitter.com/LivFaustDieJung/status/1588956665768181762
Zanimljivost, Rusi napuštaju BMP3 platformu i vraćaju se na BMP2, koji se pokazao sa nešto manje nedostataka
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Page 40 of 50 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema