Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 26 of 50
Page 26 of 50 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 38 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Šta god oćeš. Poanta je da se moraš riješiti nafte tj finaciranja Rusije, Wehabdija, Irana itd.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Pređi na električne autiće i vodik tj odrekni se kupnje nafte i Rusija će pasti.Charles III wrote:
Da, ovo se mora odraditi do kraja inače ništa nismo napravili. Denacifikacija i plaćanje zloagresije vlastitim teritorijem.
To može biti samo prijelazno riješenje.
Vruća komercijalna nuklearna fuzija je ono trajno.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Sve tanji pojas, jednim Himarsom mogu pokrivati cijelo podrucje pod ruskom okupacijom oko hersona.Charles III wrote:Rusi su napustili Charivne i Chkalove, dva naselja na pravcu napada ukrajinskih postrojbi prema Berislavu.
Neizdrzivo za ruse.
Svakodnevno par preciznih pogodaka, onda nesto konkretniji pritisak i oni popuste.
Zanimljivo je kako placu kao male curice, uopce nemaju osjecaj za teske boli svojih vatrenih navijaca.
Kriju se u rupama i cekaju da ih pronadje topnistvo ili nagaze ukrajinski tenkovi.
Tako besmisleno.
dijagram-
2015-08-09
RayMabus, michaellcmacha, AssadNaPodmornici and Charles III like this post
Sinoć sam objasnio neko svoje viđenje te situacije u Kersonu na ovoj temi ovdje :
https://www.ex-iskon-pleme.com/t52927p60-melkior-o-ukraini
https://www.ex-iskon-pleme.com/t52927p60-melkior-o-ukraini
2014-04-11
Ruski projektil Kinžal pri brzini od 14.668 km na sat, 10 puta brži od zvuka, korišten je danas da uništi ukrajinsko skladište oružja 136 metara pod zemljom.
(Pogledajte zaprepaštenje američkog novinara kada je ovo vidio)
(Pogledajte zaprepaštenje američkog novinara kada je ovo vidio)
crvenkasti-
2014-04-17
RayMabus likes this post
136 metara pod zemljom. vjerojatno ti je jasno da ne postoji nikakvo oružje na ovoj planeti niti će postojati dugo vremena da iskopa 136 metara zemlju. vidiš i sam da takvi projektili kada pogode nešto iskopaju max 4-5 metara zemlju.. kakvih 136 metara bog te hebo.
e da stavio si video hipersonične rakete, pazi znaš li ti valjda šta je hipersonična raketa, ti kurca tu nebi vidio kako doleti a ne gledao 3 sekunde kako ona pada sa 200 metara visine.
isto tako hipersonična raketa valjda putuje brže od zvuka, nekako mi logika govori da bi je tek čuo kada udre
e da fora je na videu kako lik priča tečno engleski :D
inače od realnih vijesti
wargonzo kojeg je pratim na telegramu nagazio na onu jednu malu minu
malo je sjeba nogu, nije životno ugrožen , noga mu je u komadu, biti će dobro
ne vjerujem da će se više približavati fronti
što se tiče ostalih pomaka na fronti alphaomega i charles su dali neke komentare, ostaje na tome što su oni spomenuli. ukratko rusi nešto pokušavaju kod Kremine/Svatova, navodno Ukrainci u lokalnom protunapadu kod Bahmuta, Herson/Zaporožje uvijek se nešto događa i to je to..
e da stavio si video hipersonične rakete, pazi znaš li ti valjda šta je hipersonična raketa, ti kurca tu nebi vidio kako doleti a ne gledao 3 sekunde kako ona pada sa 200 metara visine.
isto tako hipersonična raketa valjda putuje brže od zvuka, nekako mi logika govori da bi je tek čuo kada udre
e da fora je na videu kako lik priča tečno engleski :D
inače od realnih vijesti
wargonzo kojeg je pratim na telegramu nagazio na onu jednu malu minu
malo je sjeba nogu, nije životno ugrožen , noga mu je u komadu, biti će dobro
ne vjerujem da će se više približavati fronti
što se tiče ostalih pomaka na fronti alphaomega i charles su dali neke komentare, ostaje na tome što su oni spomenuli. ukratko rusi nešto pokušavaju kod Kremine/Svatova, navodno Ukrainci u lokalnom protunapadu kod Bahmuta, Herson/Zaporožje uvijek se nešto događa i to je to..
Last edited by AssadNaPodmornici on 23/10/2022, 19:02; edited 1 time in total
Charles III likes this post
dijagram wrote:Sve tanji pojas, jednim Himarsom mogu pokrivati cijelo podrucje pod ruskom okupacijom oko hersona.Charles III wrote:Rusi su napustili Charivne i Chkalove, dva naselja na pravcu napada ukrajinskih postrojbi prema Berislavu.
Neizdrzivo za ruse.
Svakodnevno par preciznih pogodaka, onda nesto konkretniji pritisak i oni popuste.
Zanimljivo je kako placu kao male curice, uopce nemaju osjecaj za teske boli svojih vatrenih navijaca.
Kriju se u rupama i cekaju da ih pronadje topnistvo ili nagaze ukrajinski tenkovi.
Tako besmisleno.
i Ruski telegram izvori sve više spominju povlačenje kod Hersona. sada pitaj Boga.. kako si sam rekao, ne moraju se Ukrainci zalićati.. mogu ih smekšavati HIMARSima, Excaliburima, 155 ostalom artiljeriom a to i rade u pravilu. Imaju jednostavno Ukrainci satelitskih snimki od Rusa, imaju više dronova za navodi artiljeriju, a imaju precizniju artiljeriju, čak imaju i više protu baterijskih radara. Naravno i Rusi udaraju , ali primjećujem da su Ukrainci gubici zadnje vrijeme najviše od frontalnih pokušaja za napad, te Ruski dronova samoubojica...
Ruski gubici su po snimaka najviše od preciznih artiljerijskih udara Ukrainaca.
Ko je rek'a jeba li ga caca
da ce hrvat moskvi skida't gaca
da ce hrvat moskvi skida't gaca
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Odličan propagadni video Ukrainskog MODa prema Bjelorusima
Charles III likes this post
Preko 160 radara za kontrolu brzine ukradeno je sa švedskih cesta posljednjih mjeseci. Lokalna izvješća kažu da završavaju u srušenim ruskim dronovima za nadzor u Ukrajini.
Kamere za kontrolu brzine diljem Švedske nestaju alarmantnom brzinom. Prema New York Timesu, više od 160 kamera ukradeno je s ruralnih cesta, a većina krađa dogodila se između ponoći i 3 sata ujutro. Vlasti su zbunjene tim pitanjem. Uostalom, tko bi - osim neke vrste opreznog ljubitelja brze vožnje - želio proći kroz sav ovaj napor da ukrade nešto gotovo bez ikakve prodajne vrijednosti?
Kako se ispostavilo, jedna je mogućnost da ukradene kamere možda pronalaze drugi život u ruskim nadzornim dronovima koji se koriste u Ukrajini. Izvješća lokalnih vijesti sugeriraju da je Švedska sigurnosna služba svjesna informacija koje potencijalno povezuju krađe kamera za brzinu s tekućim sukobom između Rusije i Ukrajine, iako je švedska vlada do sada pazila da izbjegne davanje bilo kakvih definitivnih izjava u tom pogledu.
Dana 27. kolovoza, jedanaest kamera nestalo je preko noći na jednom dijelu regionalne ceste u Švedskoj. Tri dana kasnije, 30. kolovoza, ukradeno je još 30 komada. Do kraja mjeseca ukradeno je ukupno 70 kamera tijekom cijelog kolovoza.
Policija kaže da za razliku od prijašnjih slučajeva vandalizma, gdje uzrujani vozač jednostavno uništi kameru tako što je sruši ili razbije leću, u ovim slučajevima lopovi provaljuju u ormarić u kojem se nalaze unutarnji dijelovi uređaja: radarski senzor za mjerenje brzine, bljeskalica za osvjetljavanje subjekta koji juri, hardver za obradu slike i – što je za lopove najvažniji dio – DSLR kamera.
Nakon što provale u ormarić, osumnjičenici bježe samo s kamerom i za sobom ostavljaju oštećenu jedinicu čiji popravak švedsku upravu za promet košta oko 22.200 dolara po komadu. Prema švedskim novinama Aftonbladet, te iste kamere nalaze se unutar prilagođenih ruskih bespilotnih letjelica niske tehnologije koje se koriste u nadzoru i napadima na Ukrajinu.
Kamere za kontrolu brzine diljem Švedske nestaju alarmantnom brzinom. Prema New York Timesu, više od 160 kamera ukradeno je s ruralnih cesta, a većina krađa dogodila se između ponoći i 3 sata ujutro. Vlasti su zbunjene tim pitanjem. Uostalom, tko bi - osim neke vrste opreznog ljubitelja brze vožnje - želio proći kroz sav ovaj napor da ukrade nešto gotovo bez ikakve prodajne vrijednosti?
Kako se ispostavilo, jedna je mogućnost da ukradene kamere možda pronalaze drugi život u ruskim nadzornim dronovima koji se koriste u Ukrajini. Izvješća lokalnih vijesti sugeriraju da je Švedska sigurnosna služba svjesna informacija koje potencijalno povezuju krađe kamera za brzinu s tekućim sukobom između Rusije i Ukrajine, iako je švedska vlada do sada pazila da izbjegne davanje bilo kakvih definitivnih izjava u tom pogledu.
Dana 27. kolovoza, jedanaest kamera nestalo je preko noći na jednom dijelu regionalne ceste u Švedskoj. Tri dana kasnije, 30. kolovoza, ukradeno je još 30 komada. Do kraja mjeseca ukradeno je ukupno 70 kamera tijekom cijelog kolovoza.
Policija kaže da za razliku od prijašnjih slučajeva vandalizma, gdje uzrujani vozač jednostavno uništi kameru tako što je sruši ili razbije leću, u ovim slučajevima lopovi provaljuju u ormarić u kojem se nalaze unutarnji dijelovi uređaja: radarski senzor za mjerenje brzine, bljeskalica za osvjetljavanje subjekta koji juri, hardver za obradu slike i – što je za lopove najvažniji dio – DSLR kamera.
Nakon što provale u ormarić, osumnjičenici bježe samo s kamerom i za sobom ostavljaju oštećenu jedinicu čiji popravak švedsku upravu za promet košta oko 22.200 dolara po komadu. Prema švedskim novinama Aftonbladet, te iste kamere nalaze se unutar prilagođenih ruskih bespilotnih letjelica niske tehnologije koje se koriste u nadzoru i napadima na Ukrajinu.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
RUSIJA SE PRIPREMA ZA NAFTNI EMBARGO
Ogromna flota tankera nepoznatih vlasnika gomila se kako bi služila interesima Moskve.
To se događa uoči 5. prosinca, kada EU treba zabraniti uvoz ruske sirove nafte i zaustaviti pružanje pokrića otpreme, financiranja i osiguranja za povezane trgovine,
"Ako pogledate koliko je brodova prodano u proteklih šest mjeseci nepoznatim kupcima, vrlo je jasno da se flota gradi kako bi se ovo prevezlo", rekao je Christian Ingerslev, glavni izvršni direktor Maersk Tankers A/S. u Kopenhagenu.
Anoop Singh, voditelj istraživanja tankera u Braemaru, također je rekao da je došlo do naglog porasta trgovine tankerima uoči 5. prosinca.
Prema brodskom posredniku Braemar, kupljeno je još 240 brodova – 102 Aframaxa, 58 Suezmaxa i 80 vrlo velikih tankera za naftu – kako bi se podržao ruski transport četiri milijuna barela dnevno na Daleki istok. Prošle godine prevozili su iransku i venecuelansku naftu.
Ogromna flota tankera nepoznatih vlasnika gomila se kako bi služila interesima Moskve.
To se događa uoči 5. prosinca, kada EU treba zabraniti uvoz ruske sirove nafte i zaustaviti pružanje pokrića otpreme, financiranja i osiguranja za povezane trgovine,
"Ako pogledate koliko je brodova prodano u proteklih šest mjeseci nepoznatim kupcima, vrlo je jasno da se flota gradi kako bi se ovo prevezlo", rekao je Christian Ingerslev, glavni izvršni direktor Maersk Tankers A/S. u Kopenhagenu.
Anoop Singh, voditelj istraživanja tankera u Braemaru, također je rekao da je došlo do naglog porasta trgovine tankerima uoči 5. prosinca.
Prema brodskom posredniku Braemar, kupljeno je još 240 brodova – 102 Aframaxa, 58 Suezmaxa i 80 vrlo velikih tankera za naftu – kako bi se podržao ruski transport četiri milijuna barela dnevno na Daleki istok. Prošle godine prevozili su iransku i venecuelansku naftu.
Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine potvrdio je da je ukrajinska vojska ranila do 150 ruskih vojnika i uništila 6 jedinica naoružanja i vojne opreme u Novoj Kahovki (Khersonska oblast).Podaci o poginulima se potvrđuju.
Ukri melju. Polako ali sigurno stišće se obruč.
Ukri melju. Polako ali sigurno stišće se obruč.
Francuski tisak izvještava da su tri optička kabela u Atlantskom oceanu presječena, što je uzrokovalo probleme s povezivanjem diljem svijeta. U isto vrijeme pristup internetu na britanskim Šetlandskim otocima prestao je raditi. Sumnja se na ruske podmornice.
Ruje aktivno rade na tome da i oni koji nisu mislili previše pomagati ukrajinsku stvar, postani najveći Ukrofili.
Ruje aktivno rade na tome da i oni koji nisu mislili previše pomagati ukrajinsku stvar, postani najveći Ukrofili.
Katastrofa Su 30 u Irkutsku - 11. neborbeni gubitak ruskog zrakoplovstva u 8 mjeseci agresije:
24. veljače An-26 u blizini Voronježa. Posada je poginula
MiG-31 8. travnja u Lenjingradskoj oblasti. Posada se katapultirala
17. lipnja, Su-25 u regiji Belgorod. Pilot se uspio katapultirati
21. lipnja, Su-25 u regiji Rostov. Pilot je poginuo
24. lipnja, IL-76 u Ryazanu. Četvero ljudi je umrlo
11. rujna Su-34 na Krimu. Piloti su se uspjeli katapultirati
1. listopada, zrakoplov, "Belbek" na Krimu. Pilot se katapultirao
9. listopada Su-34 u regiji Rostov. Piloti su se katapultirali
9. listopada Su-25 u regiji Rostov. Pilot je poginuo
17. listopada, Su-34 se srušio na kuću u Yeysku. Pilot se katapultirao, 14 ljudi je poginulo.
24. veljače An-26 u blizini Voronježa. Posada je poginula
MiG-31 8. travnja u Lenjingradskoj oblasti. Posada se katapultirala
17. lipnja, Su-25 u regiji Belgorod. Pilot se uspio katapultirati
21. lipnja, Su-25 u regiji Rostov. Pilot je poginuo
24. lipnja, IL-76 u Ryazanu. Četvero ljudi je umrlo
11. rujna Su-34 na Krimu. Piloti su se uspjeli katapultirati
1. listopada, zrakoplov, "Belbek" na Krimu. Pilot se katapultirao
9. listopada Su-34 u regiji Rostov. Piloti su se katapultirali
9. listopada Su-25 u regiji Rostov. Pilot je poginuo
17. listopada, Su-34 se srušio na kuću u Yeysku. Pilot se katapultirao, 14 ljudi je poginulo.
Šandor Winnetou likes this post
Jevgenij Prigožin, vlasnik PMC Wagner, nastavlja vrbovati po zatvorima. Sada u Jekaterinburgu.
Druga vojska svijeta mobilizira zatvorenike!?? Može li niže!?? Mogu mobilizirati tj. prisiliti žene da idu na front.
Druga vojska svijeta mobilizira zatvorenike!?? Može li niže!?? Mogu mobilizirati tj. prisiliti žene da idu na front.
Šandor Winnetou likes this post
Izrael je napao mjesto za sklapanje iranskih dronova u Siriji
Raketni napad uništio je vojnu logistiku i opremu korištenu za sklapanje bespilotnih letjelica iranske proizvodnje u blizini vojne zračne luke Dimas.
Dotok streljiva i pričuvnih dijelova za iranske bespilotne letjelice počeo je pristizati u Dimas u siječnju 2022.
Raketni napad uništio je vojnu logistiku i opremu korištenu za sklapanje bespilotnih letjelica iranske proizvodnje u blizini vojne zračne luke Dimas.
Dotok streljiva i pričuvnih dijelova za iranske bespilotne letjelice počeo je pristizati u Dimas u siječnju 2022.
Nešto se događa na području Luganska, sjeverno od Svatova. Stanovništvo oko mjesta Troitske se poziva na evakuaciju i iseljenje. Čudni zahtjevi ukoliko se zna da ti dijelovi Luganske oblasti nisu bili niti naseljavani i da ih je Rusija okupirala 2022 godine, a ne 2014.
Čini se da će sjever LNR-a biti oslobođen bez puno muke i da će se okupatori zaista povući i rasporediti duž crta obrane, gotovo identične onima od 24.veljače ove godine, sa kojih su krenuli u nova osvajanja Luganske oblasti.
To je ona "smiješna linija" koju utvrđuju Wagnerovci sa betonskim zaprekama za tenkove i koja nasmijava vojne stratege.
Čini se da će sjever LNR-a biti oslobođen bez puno muke i da će se okupatori zaista povući i rasporediti duž crta obrane, gotovo identične onima od 24.veljače ove godine, sa kojih su krenuli u nova osvajanja Luganske oblasti.
To je ona "smiješna linija" koju utvrđuju Wagnerovci sa betonskim zaprekama za tenkove i koja nasmijava vojne stratege.
Vijesti iz Bahmuta. Prema preliminarnim informacijama, Oružane snage Ukrajine izbacile su Ruje i iz tvornice asfalta u predgrađu Bakhmuta u kojoj su bili utvrđeni.
Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post
Charles III wrote:Vijesti iz Bahmuta. Prema preliminarnim informacijama, Oružane snage Ukrajine izbacile su Ruje i iz tvornice asfalta u predgrađu Bakhmuta u kojoj su bili utvrđeni.
ako je to istina, RUsi tjednima ginu za taj teritorij a onda ga izgube u dva dana
Šandor Winnetou and Charles III like this post
ajd se ti drži teme, a ne pizdarija.RayMabus wrote:Charles III wrote:veber wrote:Pređi na električne autiće i vodik tj odrekni se kupnje nafte i Rusija će pasti.
samo četnike i ruse brine "opskrba gasom" i nafta.
ti opet šepaš za ekipom?
gotovo je sa skupim plinom iz rusije.
uskoro ide jeftiniji. iz rusije.
pride treba počet raditi remont na gasovodu prema čejenima i tatarima. hunima.
općenito stoci.
i neka onda rade velike karte malih smradova
2014-12-30
kaj sam ono napisao par sati prije?Charles III wrote:Izrael je napao mjesto za sklapanje iranskih dronova u Siriji
srbalje nema srećeje.
bit će još popičkitis.
cijena nafte bi mogla drastično pasti.
2014-12-30
Pa baš zato. Svi izginu u napadu pa nema više nitko tko drži taj položaj odakle su napadali.AssadNaPodmornici wrote:Charles III wrote:Vijesti iz Bahmuta. Prema preliminarnim informacijama, Oružane snage Ukrajine izbacile su Ruje i iz tvornice asfalta u predgrađu Bakhmuta u kojoj su bili utvrđeni.
ako je to istina, RUsi tjednima ginu za taj teritorij a onda ga izgube u dva dana
2014-04-11
Page 26 of 50 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 38 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema