ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 18 of 50 Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 18 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Hartmann 18/10/2022, 13:38

Ekonome,ekonome..sjedi..1... :rasta

Hartmann

2021-01-04

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 18 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Hartmann 18/10/2022, 13:40

Jebote Irud,Kina,Indija,Pakistan,Iran,i jos neke drzave krenule MASOVNO kupovati vojnu tehniku od Rusa,a kao Rusija nema logistiku za proizvodnju..Daj prvo nauci sto znaci rijec LOGISTIKA..

2021-01-04

Back to top Go down

Post by Hektorović 18/10/2022, 14:08

Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 18/10/2022, 14:24

Hartmann wrote:Jebote Irud,Kina,Indija,Pakistan,Iran,i jos neke drzave krenule MASOVNO kupovati vojnu tehniku od Rusa,a kao Rusija nema logistiku za proizvodnju..Daj prvo nauci sto znaci rijec LOGISTIKA..

sumnjam da tko kupuje masovno vojnu tehniku od Rusije više, ako je tko i kupova, otkazano je, ne zato što ljud ne žele imati Rusko oružje, Rusko oružje je i dalje po pojedinačnim karakteristikama vrhunsko, bez obzira što imaš svakakve komentare.

Problem nije u Ruskoj tehnologiji, u njezinoj kvaliteti, nego je problem u kvantiteti(količini) i pa i načinu na koje Rusa ih koristi(očajno i loše pogotovo tenkove).

Inače da Rusija nema problem sa logistikom,  onda nebi gledao da dominiraju napadi Iranskih dronova, da Ruske krstareće rakete dolaze u valovima, tipa par tjedana pauze pa onda naprave udar pa opet pauza.. očito da čekaju da ih se proizvede..

e da famozne situacije , kada vidimo sve više i više T-62MV tenkova(praktički ništa drugo nego malo poboljšani T55 tenk iz domovinskog rata koji je tada bio star), a sve manje T72BR3 ili T90,  čak su primjećene na par mjesta haubice proizvedene u WW2, pa  ubacuju oružje proizvedeno nego pri kraju sovjetskog saveza, nego tamo kada je staljin bio živ.
rusko udaranje grad projektilima i granatama je značajno palo od tamo 6 mjeseca. prazne skladišta iz bjelorusije, žicaju dronove od irana, sada žicaju balističke rakete(tu će ukrainci najviše najebati ako im iranci to daju, nadam se da će izrael nešto poduzeti u tom slučaju) , čak i žicaju Sjevernu Koreju.. Kina ih odjebala..

rat ovaj troši materijal..  e i zapad koji je industrijski 15puta jači od Rusije, ima problema sa snabdjevanjem ukrainaca, pogotovo u protuzračnim sustavima, ispalo da je zapad tanak u tom segmentu, imaju tehnologiju ali nemaju kvantitetu.. aj artiljerijske granate će nekako proizvesti, gotovo svaka NATO zemlja od češke do portugala do amerike i australije ima tvornicu granata... masovno su zapadne tvrtke pokrenuli proizvodnju granata, PZO raketa, PZO sustava, to ukrainci dnevno troše na tisuće komada.. HIMARS  rakete, GPS navođenje. .gdje su Ruske??? pazi Rusi imaju slične projektile koje mogu se navoditi preko GPSa koje mogu lansirati iz Tornada/Smerčeva, ali jednostavno nemogu ih proizvoditi toliko preskupe su.. čak i jedno punjenje GRAD projektila košta 40 000$...  ispaljivanje 6 HIMARS projektila košta 1milijun $.. Ukrainci su ih na tisuće ispalili  --Rusija ne može jednostavno nešto tako priuštiti  :)

2018-06-14

Back to top Go down

Post by vuksadinare 18/10/2022, 14:59

ovaj svetoje kao i dingo zaludjeni rusijom a da ih vuces lancima ne bi isli tamo zivjet...ljepse je na mrskom zapadu..i lova njihova...njihova sintagma je 'svaka cast rujama ali ne bi da me oni hrane' :)
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

michaellcmacha, Šandor Winnetou and Charles III like this post

Back to top Go down

Post by Hartmann 18/10/2022, 15:16

AssadNaPodmornici wrote:
Hartmann wrote:Jebote Irud,Kina,Indija,Pakistan,Iran,i jos neke drzave krenule MASOVNO kupovati vojnu tehniku od Rusa,a kao Rusija nema logistiku za proizvodnju..Daj prvo nauci sto znaci rijec LOGISTIKA..

sumnjam da tko kupuje masovno vojnu tehniku od Rusije više, ako je tko i kupova, otkazano je, ne zato što ljud ne žele imati Rusko oružje, Rusko oružje je i dalje po pojedinačnim karakteristikama vrhunsko, bez obzira što imaš svakakve komentare.

Problem nije u Ruskoj tehnologiji, u njezinoj kvaliteti, nego je problem u kvantiteti(količini) i pa i načinu na koje Rusa ih koristi(očajno i loše pogotovo tenkove).

Inače da Rusija nema problem sa logistikom,  onda nebi gledao da dominiraju napadi Iranskih dronova, da Ruske krstareće rakete dolaze u valovima, tipa par tjedana pauze pa onda naprave udar pa opet pauza.. očito da čekaju da ih se proizvede..

e da famozne situacije , kada vidimo sve više i više T-62MV tenkova(praktički ništa drugo nego malo poboljšani T55 tenk iz domovinskog rata koji je tada bio star), a sve manje T72BR3 ili T90,  čak su primjećene na par mjesta haubice proizvedene u WW2, pa  ubacuju oružje proizvedeno nego pri kraju sovjetskog saveza, nego tamo kada je staljin bio živ.
rusko udaranje grad projektilima i granatama je značajno palo od tamo 6 mjeseca. prazne skladišta iz bjelorusije, žicaju dronove od irana, sada žicaju balističke rakete(tu će ukrainci najviše najebati ako im iranci to daju, nadam se da će izrael nešto poduzeti u tom slučaju) , čak i žicaju Sjevernu Koreju.. Kina ih odjebala..

rat ovaj troši materijal..  e i zapad koji je industrijski 15puta jači od Rusije, ima problema sa snabdjevanjem ukrainaca, pogotovo u protuzračnim sustavima, ispalo da je zapad tanak u tom segmentu, imaju tehnologiju ali nemaju kvantitetu.. aj artiljerijske granate će nekako proizvesti, gotovo svaka NATO zemlja od češke do portugala do amerike i australije ima tvornicu granata... masovno su zapadne tvrtke pokrenuli proizvodnju granata, PZO raketa, PZO sustava, to ukrainci dnevno troše na tisuće komada.. HIMARS  rakete, GPS navođenje. .gdje su Ruske??? pazi Rusi imaju slične projektile koje mogu se navoditi preko GPSa koje mogu lansirati iz Tornada/Smerčeva, ali jednostavno nemogu ih proizvoditi toliko preskupe su.. čak i jedno punjenje GRAD projektila košta 40 000$...  ispaljivanje 6 HIMARS projektila košta 1milijun $.. Ukrainci su ih na tisuće ispalili  --Rusija ne može jednostavno nešto tako priuštiti  :)

sorry dude,ali je ovo cisto osobno misljenje i to vrlo pausalno..kazem,prihvacam poziciju podrske nekoj strani,ali ipak,nekih potvrdjenih podataka MORA biti,dotlen,samo tvoje misljenje..

ako se temelji na broju komada,raznog oruzja isporucenog vojsci Rusije,(prilicno skroman broj),da te informiram,da se temelji na odluci ruskoh vrha,da se isporucuje samo nuzan broj,koji ce stalno biti operativnom stanju.SLAGANJE velikog broja vojne tehnike trazi i skupo odrzavanje,ali i vremenom kompenzaciju,jer tehnologija zastarjeva,a placena jest..Ono sto je US radila 70tih i 80tih godina,pa sada ima deponije smeca od te preskupe opreme,a ZA OPERATIVNO djelovanje,evo vidimo ,koliko je trebalo da dojdu do minimuma..CISTO fakti

2021-01-04

Back to top Go down

Post by Hartmann 18/10/2022, 15:21

Vrati m ikrpice,necu vise da se igram sa tobom...

Ukrainian Foreign Ministry Recommends Zelensky Break Off Diplomatic Relations with Iran — RIA

The recommendation comes amid accusations that Tehran is supplying drones to Russia — which the Kremlin and Islamic Republic have denied.

👉 @RTnews_unc2 **RT**

2021-01-04

Back to top Go down

Post by Hartmann 18/10/2022, 15:22

🇷🇺🇺🇦💡 @Rybar: Hit on #Zhytomyr Substation⚡

The Russian Armed Forces hit the 330/110 kV substation in northern Zhytomyr again this morning. The facility had already been the target of a missile attack on 10 October (http://t.me/Slavyangrad/13521). 

Analysis of the video determined that one of the three-phase autotransformers was hit. We told you in detail (http://t.me/Slavyangrad/15047) about the importance of disabling such devices: hitting them deprives generators of the ability to transmit power to the power grid.

Coordinates: 50.291079, 28.700468

The state of the remaining autotransformers is not reliably known, but it is not unlikely that they were damaged in a previous attack on the facility. In that case, the country's power system has lost another link and become even less stable.  

t.me/Slavyangrad / t.me/rybar/40388 /
Join SLG 🔺 Intelligence Briefings, Strategy and Analysis, Expert Community

Telegram (https://t.me/rybar/40388)
Рыбарь
🇷🇺🇺🇦💡 Удар по подстанции в Житомире

2021-01-04

Back to top Go down

Post by Hektorović 18/10/2022, 15:42

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 18 75e22010

Rusi zbog INF sporazuma nisu mogli masovno proizvoditi balističke rakete između 500 i 5,500. Zbog toga imaju ogromnu rupu koju su popunjavali samo krstarećim raketama, a sad i Šehid dronovima.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Charles III 18/10/2022, 16:08

melkior wrote:Putin može pobijediti u ovom ratu samo ako prestane svojatati ukrajinski teritorij. Umjesto toga treba mu biti cilj totalna razvaljotka ne samo vojne već i civilne infrastrukture. Činjenica jest da je u posljednjih tjedan dana zamrla ukrajinska protuofenziva, upravo kao rezultat poteškoća povezanih s posljedicama ruskog bombardiranja. Trebao bi Putin dignuti u zrak strateške bombardere i tepih bombardiranjem sasuti čitavu industrijsku zonu i industrijsku infrastrukturu Odese, Nikolajeva, Lvova. Masivno sistematično tepih bombardiranje ove jeseni i zime. Totalni kolaps ukrajinske civilne i vojne infrastrukture natjerat će Zelenskog na pregovore, a Zapad će shvatiti da je financijski i vojno sve teže podržavati Ukrajinu. Tko će ju obnavljati nakon završetka rata i kojim sredstvima? Zapad ide u recesiju i s njom povezanu inflaciju. Prisjest će Ukrajincima EU i NATO za sva vremena. Poljski miševi će biti gladni. Prozapadna politika Ukrajincima donosi samo glad i nesreću.

Rusi se boje letjeti ukrajinskim nebom. Ukri im skidaju dosta aviona. Nije to baš tako čisto za Ruse kako se čini da će eto prošetati se bombarderi do Lavova pa malo bombardirati i nazad u Majčicu.

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Charles III 18/10/2022, 16:09

melkior wrote:Ruski cilj ne bi trebao biti osvajanje teritorija već posvemašnje razaranje Ukrajine. Odnosno, utvrditi linije obrane i preživiti zimu u Ukrajini. Rat je već sad ušao u svojevrsnu pat poziciju bez većih promjena na fronti. Iscrpili su se i jedni i drugi, ukrajinska protuofenziva je stala, mali ukrajinski dobici u Lugansku, mali ruski dobici u Donetsku. Sada je vrijeme za pumpanje ruske vojne industrije i obuku mobiliziranih, što znači da upravo dronovi moraju raditi kaos u neprijateljskoj pozadini, lancima opskrbe, kvalitetnom uništavanju prometnih čvorišta, željezničke, cestovne, energetske infrastrukture. Što više usporiti ukrajinski napredak i na taj način kupovati vrijeme, uz masovnu proizvodnju novih tenkova, topova, dronova i obuku posada. Moguće da ruske trupe u Bjelorusiji služe samo kao osigurač ako procijene da su ruski položaji u Hersonu bitno ugroženi, otvorit će se novi pravac napada sa sjevera, možda drito na Kijev, možda s ciljem zauzimanja nuklearnih elektrana na sjeveru. Problem s Rusima je što se presporo prilagođavaju stanju na bojištu, za razliku od brzo adaptabilnih i mobilnih ukrajinskih jedinica, što Ukrajincima daje značajnu prednost. Ovo je postao pravi rat iscrpljivanja, pitanje je može li i kako Putin znatno poskupjeti cijenu zapadne podrške Ukrajini. To u ovom trenutku može jedino izvan bojišta, ali za to mora angažirati podmornice koje bi izvele diverziju na norveškom naftovodu i plinovodu prema Njemačkoj i UK. Isto tako, presijecanje optičkih kabela za internet na dnu Atlantika bi praktički izazvalo slom globalne trgovine.

To može izazvat totalnu izolaciju Rusije od svih zemalja svijeta i slom Rusije.

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Charles III 18/10/2022, 16:11

vuksadinare wrote:ovaj svetoje kao i dingo zaludjeni rusijom a da ih vuces lancima ne bi isli tamo zivjet...ljepse je na mrskom zapadu..i lova njihova...njihova sintagma je 'svaka cast rujama ali ne bi da me oni hrane' :)

Majčicu voli, eure broji.

2022-09-14

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by Charles III 18/10/2022, 16:12

AssadNaPodmornici wrote:opet imaju rusi vlastitu moćnu proizvodnju(vojnu) i općenito veliku ekonomiju, međutim ukraina je jednostavno prevelik zalogaj. čisti primjer da se ratovi danas nikako ne isplate. jeste primjetili kako Kinezi više ne zveckaju oružjem prema Republici Kini(Tajvanu) ...

Ovo zaslužuje vlastitu zasebnu temu. Planiram je otvoriti uskoro.

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Charles III 18/10/2022, 16:18

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ukrajina-dobila-dvije-milijarde-eura-iz-europske-unije/2404356.aspx

UKRAJINA je danas dobila dvije milijarde eura pomoći od Europske unije. Radi se o prvoj tranši iz paketa pomoći vrijednog pet milijardi eura.

Ukrajinski premijer Denis Šmihal je danas popodne pozdravio novčanu pomoć Europske unije.

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Charles III 18/10/2022, 16:18

https://www.index.hr/vijesti/clanak/britanija-o-novim-napadima-na-ukrajinu-potezi-ocajnika-koji-gubi-rat/2404331.aspx

"Putin nije uspio osvojiti ukrajinske gradove i naselja tenkovima, a sad pokušava kukavičkim napadima dronovima. To su očajnički potezi čovjeka koji gubi rat na bojišnici. Zato Ukrajini šaljemo rakete za protuzračnu obranu", rekao je Cleverly. 

"Neće slomiti ukrajinsku odlučnost, baš kao ni našu odlučnost u pomaganju Ukrajini", rekao je britanski šef diplomacije.

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Charles III 18/10/2022, 16:20

https://www.index.hr/vijesti/clanak/norveski-general-putinu-vise-koriste-nuklearne-prijetnje-nego-nuklearni-udar/2404288.aspx

Ovo govorim cijelo vrijeme. Patuljak neće ni mrtav bacit atomsku bombu, dobit će od Amera 100 komada u guzicu i nema Rusije u roku pola sata.

Ne treba nasjedati na njegove blefove, papak je to bio i ostao.

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Charles III 18/10/2022, 16:22

https://www.index.hr/vijesti/clanak/analiticar-baric-napad-na-kercki-most-mozda-je-bio-ruska-false-flag-operacija/2403945.aspx

Molim komentar na ovo, mislim da nismo prokomentirali?

Jesu li Ruje ovo sami izveli ili to ipak ne bi bio slučaj?

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 18/10/2022, 16:36

Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 18/10/2022, 16:48

Ako Rusija nabavlja projektile sa kojima udara na tisuće KM u dubinu UKR teritorija, nevidim razloga zašto Ukraina se ne dostavi slično oružje. Barem ATACMS da pokriju svoj teritorij

Ili barem da se Ukrainsko dalekometno oružje koje su razvijali, sada proizvodi na zapadu, ako ne može u ukraini,

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 18/10/2022, 17:17

AssadNaPodmornici wrote:Ako Rusija nabavlja projektile sa kojima udara na tisuće KM u dubinu UKR teritorija, nevidim razloga zašto Ukraina se ne dostavi slično oružje. Barem ATACMS da pokriju svoj teritorij

Ili barem da se Ukrainsko dalekometno oružje koje su razvijali, sada proizvodi na zapadu, ako ne može u ukraini,

Rusija već sad ima takve projektile, problem je cijena. Dakle gledaju nabaviti što jeftinije, a to je ovo Iransko. Iranci su se ispostavili kao majstori u dizajniranju jeftinog efektivnog oružja.

Jer Rusi su razvijali balističke rakete za gađanje po Americi a ne po Ukrajini. 

Isto tako ovi Šehidi koštaju jeftinije od novog Golfa. Iranske balističke rakete koštaju kao jedan autobus.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Charles III likes this post

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 18/10/2022, 18:26

Charles III wrote:https://www.index.hr/vijesti/clanak/analiticar-baric-napad-na-kercki-most-mozda-je-bio-ruska-false-flag-operacija/2403945.aspx

Molim komentar na ovo, mislim da nismo prokomentirali?

Jesu li Ruje ovo sami izveli ili to ipak ne bi bio slučaj?
To je čak i nebitno, rusi su teroristi koji gađaju civilne ciljeve za razliku od ukrajinaca koji gađaju isključivo vojne ciljeve. To što je krečki most istovremeno i civilni objekt apsolutno nema težinu u smislu terorizma. Teroristi su isključivo rusi koji sa dronovima razaraju stambene objetkte i objekte s kojima se koriste isključivo civili i koji nemaju veze sa vojskom.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 18 of 50 Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics