ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 10 of 50 Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 30 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 10 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AlfaOmega Sun 16 Oct - 8:21

Rusi su otkupili licencu za proizvodnju Shahed-136 dronova. Isti se sad proizvode u Rusiji kao Geran-2 model.

AlfaOmega

2015-09-11

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 10 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by veber Sun 16 Oct - 8:23

AlfaOmega wrote:
RAT U UKRAJINI, 235. DAN: Ukrajinske snage gube zamah? Ruska vojska ističe kako su zaustavili ukrajinske ofenzive, Zelenski potvrdio kako je situacija u Bahmutu sve teža

po naslovu bi se zaključilo kao da su ukrajinci napali četnike.

sutra bu putin opet nudio jeftin plin, da ga eu spasi od povampirenih ukrajinaca.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by veber Sun 16 Oct - 8:33

AlfaOmega wrote:Rusi su otkupili licencu za proizvodnju Shahed-136 dronova. Isti se sad proizvode u Rusiji kao Geran-2 model.
ako su sada otkupili, treba im implementacija minimum pola godine.

većina cnc strojeva u rusiji ima siemensovo upravljanje, tako da će slijedeće godine početi rikavat.
u normalnom vremenu kada možeš nabaviti procesore, odjebeš siemens i 10godišnje jamstvo i sam ugradiš.

naravno da će vojska poharati kućne 3D printere da bi došla do hardvera, ali će druge stvari trpiti.

recimo u mlječnoj industriji neće raditi traka ili u proizvodnji kruha neće raditi peć, kada krenu rafinerije i sl. krepavat putler bu fraze dobio.
da ne tipkam kako je praktično sva MR i CT od siemensa.

sankcije sada djeluju, a uskoro će djelovati još i više.

(kada počnu rikavati mobiteli, računala, PS i slične gluposti)

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by crvenkasti Sun 16 Oct - 8:44

Svi su ruski prijatelji i saveznici.
Rusi su im doturili informaciju o nečemu što se sprema.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by crvenkasti Sun 16 Oct - 8:45

Last edited by crvenkasti on Sun 16 Oct - 8:47; edited 1 time in total
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by crvenkasti Sun 16 Oct - 8:46

Ukrajinski bloger Anatoly Shariy:

"Kinesko ministarstvo vanjskih poslova poziva svoje građane u Ukrajini da odmah napuste zemlju."

Mnogo je toga iza ove suhoparne fraze. Kolosalna pregrupiranje i koncentracija novih snaga, uz novi vojni satelit koji je lansirala Ruska Federacija, govore o jednom.

U sljedeća dva tjedna dogodit će se ono što će se kasnije u povijesnim knjigama nazvati "prekretnica u ratu 2022. godine".

Ovako ja to vidim.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Sun 16 Oct - 12:46

Čini se da bi Rusi konačno mogli odobriti Irancima da testiraju Fateh-110 i Zolfaghar (Fateh-110 dužeg dometa) projektile u Ukrajini. 

Na kraju krajeva, što kaže zoka, jeftini i jednostavni za masovnu štancu. Možda Rusi i ovdi otkupe licencu (ironično, jerbo sve te rakete za podlogu imaju sovjetski Frog, iako je u Fateha preciznost dovedena skoro do savršenstva).

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Hektorović Sun 16 Oct - 15:16

Rusi spremaju neku totalnu glupost iz Bjelorusije, kod Gomela skupljaju vojsku, zračne snage. Čini se kako se spremaju krenuti na Černiv.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Charles III likes this post

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Sun 16 Oct - 15:22

Čini se da bi rusi uskoro mogli sve žešće dobivati po pičci, 
Ovo do sad iako je neviđena sramota i da imaju imalo elementarnog razuma, već bi se povukli i pokrili ušima po glavi, oni će nastaviti glibiti sve dublje tak da nakon onog što će uh uskoro snaći neće biti u prilici da se u dogledno vrijeme oporave...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

veber likes this post

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Sun 16 Oct - 15:30

Sve više zemalja (evo i Srbija medju zadnjima) povlači svoje diplomatsko osoblje iz Kijeva.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Eroo Sun 16 Oct - 16:12

AlfaOmega wrote:Sve više zemalja (evo i Srbija medju zadnjima) povlači svoje diplomatsko osoblje iz Kijeva.
Odreda totalitarni režimi.
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 10 Screenshot-6570

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Hartmann Sun 16 Oct - 16:26

michaellcmacha wrote:Čini se da bi rusi uskoro mogli sve žešće dobivati po pičci, 
Ovo do sad iako je neviđena sramota i da imaju imalo elementarnog razuma, već bi se povukli i pokrili ušima po glavi, oni će nastaviti glibiti sve dublje tak da nakon onog što će uh uskoro snaći neće biti u prilici da se u dogledno vrijeme oporave...
A sad,imas neke realne elemente,da tako (krivo)pravis procjenu?mislim tvoj potpis sve govori..navijam za Ukre,i to je u redu,ali se ona poklopi po usima,jer od tebe cuti objektivnost,nije moguce vec godinama.
Po tvom Rusi non stop dobivaju po picci,iako drze 1000000kvadratnih kilometara Ukrajine,a ukri tu i tamo malo uzmu natrag pa opet izgube..
A tko ce to Rusima dati po picci? nato sa 4 ministarke odbrane? i masovno feminiziranim vojnim i civilnim drustvom?

:rasta :rasta :rasta

2021-01-04

Back to top Go down

Post by Hartmann Sun 16 Oct - 16:29

Mislim,ono,..i Kina je dobila po picci po tvojoj naravno krivoj procjeni..Navijanje sitnih boranija iza ledja velikih,nije nesto sto ce se u reali dogoditi..sadi tamo..nes..sto ce vec konacno uspjeti na trzistu i suti

2021-01-04

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Sun 16 Oct - 17:36

AlfaOmega wrote:Sve više zemalja (evo i Srbija medju zadnjima) povlači svoje diplomatsko osoblje iz Kijeva.
vjerojatno se radi o tome da imaju informacije da bi kako je Hektorovic rekao ovi luđaci mogli opet krenuti iz smjera Bjelorusije

iako sa druge strane moguće da Rusi sami puštaju takve informacije , čisto da vežu Ukrainsku vojsku na tom području, realno nisam siguran dali Rusija ima resursa za jedan novi masovni udar sa te strane

usput nije ovo veljača 2022, da Rusi rade takve grupacije po Rusiji , Ukrainci bi im već projektilima sastavili vojsku, nebi ovi mogli niti preći granicu,
međutim Rusi mogu u Bjelorusiji držati velike koncetracije vojske a Ukraina ne napada da onaj Lukašenko nebi mogao srati "nu vidi napadaju me". Moguće da Rusi/Bjelorusi i mame Ukrainski napad, da i BjeloRusija uđe u rat.
ako ne uđe, njima opet dobro, mogu napasti Ukrainu pripremljeni.
samo ponavljam u veljači i ožujku kada je UKR bila dosta slabija, a Rusija dosta jača nisu baš imali nekog uspjeha, morali su se povući, a sada ne znam, biti će luđaci ako napadnu

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Sun 16 Oct - 17:49

Što se tiče Irana, izgleda da je on daleko najvažniji RU saveznik. Iranski dronovi su se pokazali efikasnim i jeftinim i imaju ih u ogromnim količinama, Američki switchblade 300/600 nigdje za vidjeti ih. Iskreno mogu reći da se Iranski dronovi osjete na ovom ratištu. Ne naose neke gubitke na prvoj liniji, jer zuje na kilometre , što je dobro ljudima da se razbježe, međutim za sada ih PZO ne skida i nanose ogromnu štetu na UKR logistiku.
Balistički projektili bi mogli biti zajeb , dobra vijest da je to još jedan dokaz Rusija je potrošila svoje zalihe.

evo jedan članak od Oryx ekipe o Iranskim sustavima, pa tko hoće, ja ga još nisam pročita a planiram
https://www.oryxspioenkop.com/2019/10/the-oryx-handbook-of-iranian-ballistic.html

daljni osvrt.
što se tiče famonzne UKR ofenzive na Herson i druga područja za koja Rusi tvrde da su ih odbili.. nigdje nema ničega, niti jednog videa ili slike.
Ukrainci ništa ne spominju.
Dakle ništa se nije dogodilo.

Ne znam dali ste ispratili. Ukrainci su jutros napali sustav protuzračne obrane u BJelogradu(u Rusiji).
Pazi izgleda da su Rusi ispaljivali projektile da presretnu te rakete koje su iše na njih, međutim, pogodile su cilj(jedna ili više).
Uništen je jedan ili više sustava RU protuzračne obrane, (ne znamo koliko i šta) i zanimljivo nađeni su fragmenti HAARM projektila, ispaljenih vjerojatno sa Ukrainskih aviona

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Sun 16 Oct - 19:18

Inače, jedna zanimljiva stvar što se tiče S-300V4 ruskog sustava protuzračne odbrane. Isti je jučer napravija novi duljinski rekord obaranja mete, skinuvši ukrajinski Su-27 na udaljenosti većoj od 200 (točnije 217) kilometara. Time je oborio prethodni rekod koji je držao S-400 koji je u ožujku oborio ukrajinski Su-27 iznad Kijeva na udaljenosti od 150 kilometara. 
Navodno je pri tome oboren i jedan Su-24.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 10 Article_634b309ff25861_52753123

S-300V4 je inače zadnja inačica S-300V inačice.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by veber Sun 16 Oct - 19:22

Hartmann wrote:
michaellcmacha wrote:Čini se da bi rusi uskoro mogli sve žešće dobivati po pičci, 
A sad,imas neke realne elemente,da tako (krivo)pravis procjenu?mislim tvoj potpis sve govori..navijam za Ukre,i to je u redu,ali se ona poklopi po usima,jer od tebe cuti objektivnost,nije moguce vec godinama.
Po tvom Rusi non stop dobivaju po picci,iako drze 1000000kvadratnih kilometara Ukrajine,a ukri tu i tamo malo uzmu natrag pa opet izgube..
A tko ce to Rusima dati po picci? nato sa 4 ministarke odbrane? i masovno feminiziranim vojnim i civilnim drustvom?

:rasta :rasta :rasta
ejjjj krelac, snajperisto, menadžeru.
rusija ide prema onom čemu su išle japan i njemačka.

teži popičkitis.

raketirat će nuklearnim. 75% bit će ih srušeno prije nego stignu na cilj
a onda će biti popičkitis do urala i malo iza.

klima se mijenja dolaskom zime. koriolisova sila će sve furat na istok, pa će se potrovati prije nego dođe do japana.
u tom slučaju će ameri suknut i po sibiru.

tako da će tvoja majčica srbija biti radioaktivna slijedećih 200g.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by crvenkasti Sun 16 Oct - 19:24

veber wrote:
ejjjj krelac, snajperisto, menadžeru.
rusija ide prema onom čemu su išle japan i njemačka.

teži popičkitis.

Evo ga! Napisao je popičkitis!
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by veber Sun 16 Oct - 19:26

AlfaOmega wrote:Inače, jedna zanimljiva stvar što se tiče S-300V4 ruskog sustava protuzračne odbrane. Isti je jučer napravija novi duljinski rekord obaranja mete, skinuvši ukrajinski Su-27 na udaljenosti većoj od 200 (točnije 217) kilometara. Time je oborio prethodni rekod koji je držao S-400 koji je u ožujku oborio ukrajinski Su-27 iznad Kijeva na udaljenosti od 150 kilometara. 
Navodno je pri tome oboren i jedan Su-24.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 10 Article_634b309ff25861_52753123

S-300V4 je inače zadnja inačica S-300V inačice.
jeblo mater, srušilo jedan (1) avion.
učinkovitost fakat jebena.

slijedeće možemo očekivat da će se opet podmornica postati potopnica.
malo popičkitis.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Hektorović Sun 16 Oct - 19:29

AssadNaPodmornici wrote:
vjerojatno se radi o tome da imaju informacije da bi kako je Hektorovic rekao ovi luđaci mogli opet krenuti iz smjera Bjelorusije

I određene zapadne zemlje savjetuju povlačenje non-essential osoblja.

Mislim kako je cilj razvodniti UA obranu u Donbasu, odvratiti elitne dijelove UA vojske od ofenzive ka Hersonu, i približiti se dovoljno Kijevu kako bi ga se topnički gađalo. Umjesto skupim krstarečim projektilima.

Isto tako mislim kako neće uspjeti pošto su Ukrajinci naučili lekciju i jako utvrdili gradnicu prema Bjelorusiji.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Sun 16 Oct - 19:34

Što se tiče dopreme ruskih snaga u Bjelorusiju, potvrđeno je da je dopremljeno šest ruskih Mig-31K naoružanih raketama Kinzhal.
Što se pak tiče kopnenih snaga, u tijeku je okupljanje na četiri lokacije (Brest, Pinsk, Mazyr, Gomel) u blizini bjelorusko-ukrajinske granice. Trenutno svaka grupacija ima po nekoliko tisuća ljudi, s tim da još uvijek pristižu nove snage.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 10 of 50 Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 30 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics