ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 17 of 50 Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 17 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by melkior 18/10/2022, 02:45

Putin je ovih 7 mjeseci živio u iluziji. Iluzija se sastoji u tome da je mislio da može osvojiti gradove a da ih ne razori i da ne pobije odnosno da ne protjera njihove stanovnike. Odesu, Nikolayev neće osvojiti nikad dok god ih ne pretvori u prah i pepeo kao što je Mariupol. Putin spoznaje tragičnu stvarnost da u Ukrajini ne može biti kralj ničega osim - pepela. Bravo Ukrajinci, laku vam noć i ... slava.

melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 17 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Guest 18/10/2022, 05:39

dijagram wrote:

Odgovor na pitanje  po cemu je iranski dron poseban zna svaki pritupi tinejdzer.
Svi prvotno spomenuti dronovi zabijali su se u neprijateljsku vojnu silu, tehniku,tenkove, topnicke bitnice.
Ovi zadnji kao i rakete prije njih zabijaju se u zgrade u Kijevu.
Dobro , i Odesi, Lavovu, Harkivu itd.
Eto, po tome su  ovi dronovi posebni, ni krivi ni duzni ali vodjeni od posebnih i drukcijih tipova.
Takvi dronovi, ili bolje reci takvi tipovi koji tako koriste dronove nece postici nikakav ucinak na ukrajinsku vojsku.
Stovise , ukrajinskom vojniku na bojistu  na vijest o zabijanju dronova u zgrade u Kijevu moral ce porasti jos i vise.
Jos jedna teska sramota tzv. svjetske vojne sile.
Umjesto obracuna s ukrajinskom vojskom obracunavaju se s civilima u zgradama stotinama kilometara iza bojisnice.

Konačni zaključak je da nije moguće terorizmom dobiti rat.
I to zna svaki tinejdžer.
Ali zato ne zna Rusija, njeno vodstvo i elita, ne zna, još uvijek, za sad, niti većina Rusa.
Kad će to naučiti, veliko je pitanje. Zapravo, pravo je pitanje hoće li to ikad naučiti, čak i samo na vlastitom iskustvu.
Po razmišljanjima rusofila na ovom forumu je lako uočiti kako ima ljudi koji ama baš nikada i ništa nisu u stanju naučiti, čak niti na vlastitom iskustvu, a kamoli na tuđem.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/10/2022, 05:42

melkior wrote:Putin je ovih 7 mjeseci živio u iluziji. Iluzija se sastoji u tome da je mislio da može osvojiti gradove a da ih ne razori i da ne pobije odnosno da ne protjera njihove stanovnike. Odesu, Nikolayev neće osvojiti nikad dok god ih ne pretvori u prah i pepeo kao što je Mariupol. Putin spoznaje tragičnu stvarnost da u Ukrajini ne može biti kralj ničega osim - pepela. Bravo Ukrajinci, laku vam noć i ... slava.

Ne može ni tad.
I nije on nikakav kralj pepela, on je kralj maloumnih i nesposobnih idiota kakav je i sam i kakvi su njegovi generali i politička i intelektualna elita kojoj je on poželjni model uzor, kao što je to bio Slobodan Milošević u Srbiji. Za neko vrijeme.
Putin je čovjek koji će postaviti temelje novom svjetskom poretku izbacivanjem Rusije iz svih civiliziranih skupina država pa i Rusa kao naroda.
I kao takav će i ostati zapamćen u povijesti. 
Za sva vremena.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 18/10/2022, 06:55

Na društvenim mrežama je objavljen snimak koji je navodno nastao danas u Kijevu, na kom se vidi lansiranje ukrajinske PVO raketa, kao i udar drona kamikaze u objekat ukrajinske distribucije.

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 18/10/2022, 08:48

Pržilo je i danas, ne sam po Kijevu.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 18/10/2022, 09:04

NATO savez ima odlične PZO sustave, što se tehnoloških rješenja, međutim sranje je što ih nema niti približno dovoljno, čak niti za vlastite potrebe. trebat će proći pun kurac vremena da proizvedu i obuče ukraince da pokriju nebo ali OK

2018-06-14

Back to top Go down

Post by melkior 18/10/2022, 09:18

AssadNaPodmornici wrote:NATO savez ima odlične PZO sustave, što se tehnoloških rješenja, međutim sranje je što ih nema niti približno dovoljno, čak niti za vlastite potrebe. trebat će proći pun kurac vremena da proizvedu i obuče ukraince da pokriju nebo ali OK
Za svaki ozbiljniji PZO sustav (npr. Iron Dome) potrebna je godina dana obuke. Lakše je s PZO-om Ukrajini isporučiti i već obučene posade.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 18/10/2022, 10:12

melkior wrote:
AssadNaPodmornici wrote:NATO savez ima odlične PZO sustave, što se tehnoloških rješenja, međutim sranje je što ih nema niti približno dovoljno, čak niti za vlastite potrebe. trebat će proći pun kurac vremena da proizvedu i obuče ukraince da pokriju nebo ali OK
Za svaki ozbiljniji PZO sustav (npr. Iron Dome) potrebna je godina dana obuke. Lakše je s PZO-om Ukrajini isporučiti i već obučene posade.
Iron Dome neće doći ali ovi drugi sustavi se istreniraju kroz par tjedana, ide to ukraincima.. samo to je ogromna država.. koliko je to minus rusima, jer osvajanje ogromnih država je problem, toliko je minus i za obranut..

međutim za ukrainsku vojsku je bitno da u ovim napadima koji su koštali rusiju milijarde kn, nije niti jedan UKR vojnik ranjen vjerojatno.. nažalost rat će trajati, pa zapad koji ima 5-6x veću populaciju od Rusije i 15ak puta veću industriju i ekonomiju , vjerujem da će eventualno doći sa rješenjima..

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 18/10/2022, 10:14

Wagner bilježi odredjene napretke u Bakhmutu.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 18/10/2022, 10:17

Inače imate kanal Perun na youtubu, analizira rat u Ukraini, baš u detalje, najgore od svega lik je vjerojatno Hrvat, svaki video mu ima stotine tisuća/milijune pregleda.. baš je neki dan analizirao PZO obranu Rusije i Ukraine u ovom ratu. Unatoč nekim nedostacima zaključio je da i jedna i druga PZO obrana rade jebački posao, jer jedna i druga strana praktički ne mogu koristiti avijaciju.

Problem za Ukraine je što jednostavno ne mogu pokriti cijelu državu, svaki strateški objekat, i potrošili su hrpu projektila na sovjetskim sustavima, i uvijek će netko proći.
Plus izgleda da ovi Iranski dronovi nekako prolaze sve.. zapadni sustavi kao i sovjetski su uglavnom razvijani za obaranje krstarećih pa čak i balističkih raketa uz klasično avijaciju, ovi dronovi često prođu.. a dosta tih PZO sustava koji mogu obarati dronove, tipa Britanski StarStreak i Njemački Gepard, -- Ukrainci su rasporedjlili na prvoj liniji fronte,

2018-06-14

Back to top Go down

Post by melkior 18/10/2022, 12:06

Ruski cilj ne bi trebao biti osvajanje teritorija već posvemašnje razaranje Ukrajine. Odnosno, utvrditi linije obrane i preživiti zimu u Ukrajini. Rat je već sad ušao u svojevrsnu pat poziciju bez većih promjena na fronti. Iscrpili su se i jedni i drugi, ukrajinska protuofenziva je stala, mali ukrajinski dobici u Lugansku, mali ruski dobici u Donetsku. Sada je vrijeme za pumpanje ruske vojne industrije i obuku mobiliziranih, što znači da upravo dronovi moraju raditi kaos u neprijateljskoj pozadini, lancima opskrbe, kvalitetnom uništavanju prometnih čvorišta, željezničke, cestovne, energetske infrastrukture. Što više usporiti ukrajinski napredak i na taj način kupovati vrijeme, uz masovnu proizvodnju novih tenkova, topova, dronova i obuku posada. Moguće da ruske trupe u Bjelorusiji služe samo kao osigurač ako procijene da su ruski položaji u Hersonu bitno ugroženi, otvorit će se novi pravac napada sa sjevera, možda drito na Kijev, možda s ciljem zauzimanja nuklearnih elektrana na sjeveru. Problem s Rusima je što se presporo prilagođavaju stanju na bojištu, za razliku od brzo adaptabilnih i mobilnih ukrajinskih jedinica, što Ukrajincima daje značajnu prednost. Ovo je postao pravi rat iscrpljivanja, pitanje je može li i kako Putin znatno poskupjeti cijenu zapadne podrške Ukrajini. To u ovom trenutku može jedino izvan bojišta, ali za to mora angažirati podmornice koje bi izvele diverziju na norveškom naftovodu i plinovodu prema Njemačkoj i UK. Isto tako, presijecanje optičkih kabela za internet na dnu Atlantika bi praktički izazvalo slom globalne trgovine.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by melkior 18/10/2022, 12:09

AlfaOmega wrote:Wagner bilježi odredjene napretke u Bakhmutu.
Gle, nisu bitni pomaci u Bakhmutu i u Hersonu, bitno je koliko ti pomaci koštaju u ljudstvu, tehnici i vremenu one koji napreduju. Isplati se izgubiti dva sela ako imaš omjer poginulih 6:1 u svoju korist.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 18/10/2022, 12:19

Omjer u koji ne vjerujem

2015-09-11

Back to top Go down

Post by melkior 18/10/2022, 12:21

Zelenski je priznao da su Rusi bombardiranjem od 08.10. uništili 30% ukrajinskih energetskih resursa. To znači da treba pojačati napade na tu infrastrukturu. Pa za još 10-ak dana ode sljedećih 30% ukrajinskih energetskih kapaciteta.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 18/10/2022, 12:21

melkior wrote:Ruski cilj ne bi trebao biti osvajanje teritorija već posvemašnje razaranje Ukrajine. Odnosno, utvrditi linije obrane i preživiti zimu u Ukrajini. Rat je već sad ušao u svojevrsnu pat poziciju bez većih promjena na fronti. Iscrpili su se i jedni i drugi, ukrajinska protuofenziva je stala, mali ukrajinski dobici u Lugansku, mali ruski dobici u Donetsku. Sada je vrijeme za pumpanje ruske vojne industrije i obuku mobiliziranih, što znači da upravo dronovi moraju raditi kaos u neprijateljskoj pozadini, lancima opskrbe, kvalitetnom uništavanju prometnih čvorišta, željezničke, cestovne, energetske infrastrukture. Što više usporiti ukrajinski napredak i na taj način kupovati vrijeme, uz masovnu proizvodnju novih tenkova, topova, dronova i obuku posada. Moguće da ruske trupe u Bjelorusiji služe samo kao osigurač ako procijene da su ruski položaji u Hersonu bitno ugroženi, otvorit će se novi pravac napada sa sjevera, možda drito na Kijev, možda s ciljem zauzimanja nuklearnih elektrana na sjeveru. Problem s Rusima je što se presporo prilagođavaju stanju na bojištu, za razliku od brzo adaptabilnih i mobilnih ukrajinskih jedinica, što Ukrajincima daje značajnu prednost. Ovo je postao pravi rat iscrpljivanja, pitanje je može li i kako Putin znatno poskupjeti cijenu zapadne podrške Ukrajini. To u ovom trenutku može jedino izvan bojišta, ali za to mora angažirati podmornice koje bi izvele diverziju na norveškom naftovodu i plinovodu prema Njemačkoj i UK. Isto tako, presijecanje optičkih kabela za internet na dnu Atlantika bi praktički izazvalo slom globalne trgovine.

Ruska proizvodnja oklopa i tenkova, kamiona, SPGova i ostale teške tehnike je na razini 1500komada godišnje(puno sam rekao iskreno), a izgubili su u 8 mjeseci prema Oryxu preko 7000komada toga... dodaj to da dobar dio toga nije snimljen, tako da lagano to ide preko 8000 i više. .
dakle da stane sada rat, i da rusi ubace u 5 brzinu u proizvodnju, treba im 5-6godina. vojni industrijski kapaciteti rusije se ne mogu povećati tek tako, tipa 5-6puta.. možda mogu par desetaka %, ili obrnuto dosta ljudi govore da će proizvoditi dosta manje , jer su dosta ovisili u uvoza iz ukraine, zapada itd
isto tako ruska godišnja proizvodnja granata je 1,5milijuna, što je ogromna količina, međutim samo u HIMARS sustavima uništeno je milijuni i milijuni komada projektila.
imaju ih oni još milijune, ali ne mogu više pucati 50 000 komada dnevno što su rokali prije dolaska HIMARS sustava.

isto je i sa avijacijom, helikopterima, dronovima, raketama, - ovisno o sustavima rusi su do sada u ukraini potrošili 5-10godina proizvodnje oružja. .. zato i prazne skladišta Bjelorusije, zato ovise o Iranskim dronovima(Kinezi ih odjebali) i zato žicaju od Iranaca balističke rakete.

To je baš brutalan rat, inače i zapad se poprlično "ispraznio" za pomoći Ukraini, međutim zapad jednostavno ima 15x veće industrijske kapacitete i puno širu industrijsku bazu, tipa zapadne ekonomije i vojne industrije su međusobno uvezane(kao što je bio SSSR) pa lako to ide..

Ruski napad sa Sjevera je teški blef.. bjeloruska vojska je kurac na bicklu, isto neposobna kao ruska, samo sa 50x puta manje teškog oružja, plus moral bi im bio još niži. Ruski napad iz Bjelorusije bi završio katastrofom.. ne znam u kojim fantazijama ljudi vide prodor tih Rusa sa sjevera.. tamo prije 8mjeseci kada su imali full opremu, full profesionalce , faktor iznanađenja, ukraince koji nisu očekivali napad sa te strane, čak i zračnu nadmoć - sve jedno nisu obavili posao uz velike gubitke se povukli,

sada su tamo stariji tenkovi, starije oružje, vrlo malo profesionalaca, manja će biti potpora aviona i helikoptera..
ukrainci sa druge strane su minirali sve prilaze, imaju gore iskreno second grade vojsku, međutim i ta second grade vojska ima iskustva nekog, javeline, stingere, HIMARSe, zapadne haubice, satelitske snimke, --- iskreno ja navijam za Ruse da napadnu, jer bi doživjeli takav brutalan poraz da bi to bila žestoka bruka. zato neće napasti.

a u pravu si kada kažeš da je rat iscrpljivanja, samo iza ukraine stoji zapad, ne možeš ukrainu ekonomski slomiti, tipa uništiti im tvornicu ulja koja im donosi profit, kada će zapad koji ima 20x veći BDP od Rusije samo uplatiti milijardu $ na račun Ukrainske vlade

više je to fora da udare po moralu ukrainske populacije i eventualno oštete logistiku(navodno ukr željeznica ovisi o struji).
ukrainska vojska je praktički neokrznuta, a rusi ginu svaki dan, evo odite na https://twitter.com/Blue_Sauron i pogledajte koliko novih video snimki ruskih gubitaka samo jutros izašlo.. ima još profila okolo, i biti će još toga..

cilj Rusije je paraliziranje Ukraine i ubijanjem volje za ratovanje Ukrainske populacije da bi ih prisilili na mir to je plan a
plan b je ako se rat oduži da dođe do promjene vlasti na zapadu i nova vlast bi trebala prestati financirati ukrainu pa opet ukrainci moraju na pregovore.
druge šanse rusi nemaju.
i ovi napadi jesu brutalni, ali pomalo će dolaziti PZO sustavi sa zapada,

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 18/10/2022, 12:23

Evo Zelenski reka kak su im Rusi smlatili 30% elektroenergetske infrastrukture u samo tjedan dana.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 18/10/2022, 12:23

melkior wrote:
AlfaOmega wrote:Wagner bilježi odredjene napretke u Bakhmutu.
Gle, nisu bitni pomaci u Bakhmutu i u Hersonu, bitno je koliko ti pomaci koštaju u ljudstvu, tehnici i vremenu one koji napreduju. Isplati se izgubiti dva sela ako imaš omjer poginulih 6:1 u svoju korist.
sa Ruske strane analitičari njihovi po telegramu dok ih FSB sve nije "doveo u red" a Strelkova poslao na frontu, su kritizirali UKR napad u Bahmutu da nema nikakvog smisla.

Ukrainci imaju veće gubitke od Rusa u smjeru Hersona, ali oni jednostavno moraju maznuti taj grad, Herson je ono što je bio Staljingrad u WW2 , grad koji ima i stratešku i simboličku i vojnu vrijednost

Bahmut je neman pojma, nešto zakurac. Osvoje Bahmut ostaju nove linije obrane .. nigdje veze..

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 18/10/2022, 12:24

AlfaOmega wrote:Evo Zelenski reka kak su im Rusi smlatili 30% elektroenergetske infrastrukture u samo tjedan dana.
smlatili ali su strali jer nemaju projektila.. ostali im iranski dronovi.. sada je to utrka sa vremeno, zapadni PZO sustavi koji tek dolaze i za koje treba obuka vs iranskih dronova i ruskih krstarećih projektila..

2018-06-14

Back to top Go down

Post by melkior 18/10/2022, 12:32

AssadNaPodmornici wrote:
melkior wrote:Ruski cilj ne bi trebao biti osvajanje teritorija već posvemašnje razaranje Ukrajine. Odnosno, utvrditi linije obrane i preživiti zimu u Ukrajini. Rat je već sad ušao u svojevrsnu pat poziciju bez većih promjena na fronti. Iscrpili su se i jedni i drugi, ukrajinska protuofenziva je stala, mali ukrajinski dobici u Lugansku, mali ruski dobici u Donetsku. Sada je vrijeme za pumpanje ruske vojne industrije i obuku mobiliziranih, što znači da upravo dronovi moraju raditi kaos u neprijateljskoj pozadini, lancima opskrbe, kvalitetnom uništavanju prometnih čvorišta, željezničke, cestovne, energetske infrastrukture. Što više usporiti ukrajinski napredak i na taj način kupovati vrijeme, uz masovnu proizvodnju novih tenkova, topova, dronova i obuku posada. Moguće da ruske trupe u Bjelorusiji služe samo kao osigurač ako procijene da su ruski položaji u Hersonu bitno ugroženi, otvorit će se novi pravac napada sa sjevera, možda drito na Kijev, možda s ciljem zauzimanja nuklearnih elektrana na sjeveru. Problem s Rusima je što se presporo prilagođavaju stanju na bojištu, za razliku od brzo adaptabilnih i mobilnih ukrajinskih jedinica, što Ukrajincima daje značajnu prednost. Ovo je postao pravi rat iscrpljivanja, pitanje je može li i kako Putin znatno poskupjeti cijenu zapadne podrške Ukrajini. To u ovom trenutku može jedino izvan bojišta, ali za to mora angažirati podmornice koje bi izvele diverziju na norveškom naftovodu i plinovodu prema Njemačkoj i UK. Isto tako, presijecanje optičkih kabela za internet na dnu Atlantika bi praktički izazvalo slom globalne trgovine.

Ruska proizvodnja oklopa i tenkova, kamiona, SPGova  i ostale teške tehnike je na razini 1500komada godišnje(puno sam rekao iskreno), a izgubili su u 8 mjeseci prema Oryxu  preko 7000komada toga... dodaj to da dobar dio toga nije snimljen, tako da lagano to ide preko 8000 i više. .
dakle da stane sada rat, i da rusi ubace u 5 brzinu u proizvodnju, treba im 5-6godina.  vojni industrijski kapaciteti rusije se ne mogu povećati tek tako, tipa 5-6puta.. možda mogu par desetaka %, ili obrnuto dosta ljudi govore da će proizvoditi dosta manje , jer su dosta ovisili u uvoza iz ukraine, zapada itd
isto tako ruska godišnja proizvodnja granata je 1,5milijuna, što je ogromna količina, međutim  samo u HIMARS sustavima   uništeno je milijuni i milijuni komada projektila.
imaju ih oni još milijune, ali ne mogu više pucati 50 000 komada dnevno što su rokali prije dolaska HIMARS sustava.

isto je i sa avijacijom, helikopterima, dronovima, raketama,  - ovisno o sustavima rusi su do sada u ukraini potrošili 5-10godina proizvodnje oružja. .. zato i prazne skladišta Bjelorusije, zato ovise o Iranskim dronovima(Kinezi ih odjebali) i zato žicaju od Iranaca balističke rakete.

To je baš brutalan rat, inače i zapad se poprlično "ispraznio" za pomoći Ukraini, međutim zapad jednostavno ima 15x veće industrijske kapacitete i puno širu industrijsku bazu, tipa zapadne ekonomije i vojne industrije su međusobno uvezane(kao što je bio SSSR) pa lako to ide..

Ruski napad sa Sjevera je teški blef.. bjeloruska vojska je kurac na bicklu, isto neposobna kao ruska, samo sa 50x puta manje teškog oružja, plus moral bi im bio još niži.  Ruski napad iz Bjelorusije bi završio katastrofom.. ne znam u kojim fantazijama ljudi vide prodor tih Rusa sa sjevera.. tamo prije 8mjeseci kada su imali full opremu, full profesionalce , faktor iznanađenja, ukraince koji nisu očekivali napad sa te strane, čak i zračnu nadmoć - sve jedno nisu obavili posao uz velike gubitke se povukli,

sada su tamo stariji tenkovi, starije oružje, vrlo malo profesionalaca, manja će biti potpora aviona i helikoptera..
ukrainci sa druge strane su minirali sve prilaze, imaju gore iskreno second grade vojsku, međutim i ta second grade vojska ima iskustva nekog, javeline, stingere, HIMARSe, zapadne haubice, satelitske snimke, --- iskreno ja navijam za Ruse da napadnu, jer bi doživjeli takav brutalan poraz da bi to bila žestoka bruka. zato neće napasti.

a u pravu si kada kažeš da je rat iscrpljivanja, samo iza ukraine stoji zapad,  ne možeš ukrainu ekonomski slomiti, tipa uništiti im tvornicu ulja koja im donosi profit, kada će zapad koji ima 20x veći BDP od Rusije samo uplatiti milijardu $ na račun Ukrainske vlade

više je to fora da udare po moralu ukrainske populacije  i eventualno oštete logistiku(navodno ukr željeznica ovisi o struji).
ukrainska vojska je praktički neokrznuta, a rusi ginu svaki dan, evo odite na https://twitter.com/Blue_Sauron i pogledajte koliko novih video snimki ruskih gubitaka samo jutros izašlo.. ima još profila okolo, i biti će još toga..

cilj Rusije je paraliziranje Ukraine i ubijanjem volje za ratovanje Ukrainske populacije da bi ih prisilili na mir to je plan a
plan b je ako se rat oduži da dođe do promjene vlasti na zapadu i nova vlast bi trebala prestati financirati ukrainu pa opet ukrainci moraju na pregovore.
druge šanse rusi nemaju.
Gle, po meni je rješenje da Rusi stvarno proglase opću mobilizaciju, ali ne radi slanja na front, već radi slanja u tvornice radi enormnog štancanja sve ga što je potrebno za vojsku, od gaća, čarapa do metaka, topova i dronova.

Što se Bjelorusa tiče, Rusi iz Bjelorusije trebaju raspaliti po Kijevu, pa onda kada Ukrajinci uzvrate preko granice, tvrditi da su Ukrajinci izvršili agresiju na Bjelorusiju. Meni se čini da jedan dio ruskih mobiliziranih trupa dolazi u Bjelorusiju na obuku ali da stvarne namjere Putina nisu da otvori front na sjeveru Ukrajine, već da one koji završe obuku u Bjelorusiji pošalje ili u Donbas ili u Lugansk ili u Herson. Rotacija.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 18/10/2022, 12:40

melkior wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

Ruska proizvodnja oklopa i tenkova, kamiona, SPGova  i ostale teške tehnike je na razini 1500komada godišnje(puno sam rekao iskreno), a izgubili su u 8 mjeseci prema Oryxu  preko 7000komada toga... dodaj to da dobar dio toga nije snimljen, tako da lagano to ide preko 8000 i više. .
dakle da stane sada rat, i da rusi ubace u 5 brzinu u proizvodnju, treba im 5-6godina.  vojni industrijski kapaciteti rusije se ne mogu povećati tek tako, tipa 5-6puta.. možda mogu par desetaka %, ili obrnuto dosta ljudi govore da će proizvoditi dosta manje , jer su dosta ovisili u uvoza iz ukraine, zapada itd
isto tako ruska godišnja proizvodnja granata je 1,5milijuna, što je ogromna količina, međutim  samo u HIMARS sustavima   uništeno je milijuni i milijuni komada projektila.

isto je i sa avijacijom, helikopterima, dronovima, raketama,  - ovisno o sustavima rusi su do sada u ukraini potrošili 5-10godina proizvodnje oružja. .. zato i prazne skladišta Bjelorusije, zato ovise o Iranskim dronovima(Kinezi ih odjebali) i zato žicaju od Iranaca balističke rakete.

Ruski napad sa Sjevera je teški blef.. bjeloruska vojska je kurac na bicklu, isto neposobna kao ruska, samo sa 50x puta manje teškog oružja, plus moral bi im bio još niži.  Ruski napad iz Bjelorusije bi završio katastrofom.. ne znam u kojim fantazijama ljudi vide prodor tih Rusa sa sjevera.. tamo prije 8mjeseci kada su imali full opremu, full profesionalce , faktor iznanađenja, ukraince koji nisu očekivali napad sa te strane, čak i zračnu nadmoć - sve jedno nisu obavili posao uz velike gubitke se povukli,

a u pravu si kada kažeš da je rat iscrpljivanja, samo iza ukraine stoji zapad,  ne možeš ukrainu ekonomski slomiti, tipa uništiti im tvornicu ulja koja im donosi profit, kada će zapad koji ima 20x veći BDP od Rusije samo uplatiti milijardu $ na račun Ukrainske vlade

više je to fora da udare po moralu ukrainske populacije  i eventualno oštete logistiku(navodno ukr željeznica ovisi o struji).

druge šanse rusi nemaju.
Gle, po meni je rješenje da Rusi stvarno proglase opću mobilizaciju, ali ne radi slanja na front, već radi slanja u tvornice radi enormnog štancanja sve ga što je potrebno za vojsku, od gaća, čarapa do metaka, topova i dronova.

Što se Bjelorusa tiče, Rusi iz Bjelorusije trebaju raspaliti po Kijevu, pa onda kada Ukrajinci uzvrate preko granice, tvrditi da su Ukrajinci izvršili agresiju na Bjelorusiju. Meni se čini da jedan dio ruskih mobiliziranih trupa dolazi u Bjelorusiju na obuku ali da stvarne namjere Putina nisu da otvori front na sjeveru Ukrajine, već da one koji završe obuku u Bjelorusiji pošalje ili u Donbas ili u Lugansk ili u Herson. Rotacija.
to se i meni čini, rusija ti jednostavno nema logističke kapacitete za naglo povećanje vojske. možda ih izgradi u dogledno vrijeme.
što se tiče rada u tvornici, rijetko tko je kod nas vidio tvornicu, neide to preko noći... btw rusija ima nisku nezaposlenost, dakle moraju povlačiti ljude iz ekonomije da bi išli u rat prvo, a onda im ne ostane puno ljudu za tvornice.

inače nije samo tvornica čarapa -tvornica čarapa. tu treba netko biti zaposlen u špediterskoj firmi, nabaviti repormaterijal iz uvoza, pa ekipa sa kamionima prevoziti, pa marketing, računovodstvo , pravnici. ako tavke prebaciš u rat ili u tvornicu, kaskat će sve jedno tvornica, jer džabe ljudi na traci, ako nema tko da vozi kamion .
zato rusija ne može naglo dignuti kapacitete , navodno prema nekima zbog sankcija ne može uopće... a osim bjelorusije, irana, i možda sjeverne koreje , nitko im nedaje oružja.. niti srbija, niti kina.. naravno opet imaju rusi vlastitu moćnu proizvodnju(vojnu) i općenito veliku ekonomiju, međutim ukraina je jednostavno prevelik zalogaj. čisti primjer da se ratovi danas nikako ne isplate. jeste primjetili kako Kinezi više ne zveckaju oružjem prema Republici Kini(Tajvanu) ...

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hartmann 18/10/2022, 13:38

Ekonome,ekonome..sjedi..1... :rasta

2021-01-04

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 17 of 50 Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics