E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao
Page 20 of 24
Page 20 of 24 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24
Re: E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao
ljubo1212 wrote:voli čovjek biti u trendu, pa to ti je...a i važno je lupat kontru veberu, ljutiti ga, tamo u tuđiniprckov wrote:marcellus wrote:jebiga ne volim ni ja da me neko pljačka na eko vjeri, ono ne može nuklearka može sunčeve ćelije.
ali ako mi je jeftinije i bolje, onda mi je to u interesu, a to što je eko ne smeta ni najmanje
priznaj da si se zapalio za novu igracku pa da zavrsimo
odma sam ga procito
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
prckov wrote:ljubo1212 wrote:voli čovjek biti u trendu, pa to ti je...a i važno je lupat kontru veberu, ljutiti ga, tamo u tuđiniprckov wrote:marcellus wrote:jebiga ne volim ni ja da me neko pljačka na eko vjeri, ono ne može nuklearka može sunčeve ćelije.
ali ako mi je jeftinije i bolje, onda mi je to u interesu, a to što je eko ne smeta ni najmanje
odma sam ga procito
Auti na baterije na daljinski, kako sun pati za otin...ka sun bi moli...
Ali nema stroha- svi auti će biti na baterije, ne će biti skupi nego besplatni. Doduše, ne ćemo ih imati, a biti ćemo sritni.
2014-04-16
aben wrote:prckov wrote:ljubo1212 wrote:voli čovjek biti u trendu, pa to ti je...a i važno je lupat kontru veberu, ljutiti ga, tamo u tuđiniprckov wrote:marcellus wrote:jebiga ne volim ni ja da me neko pljačka na eko vjeri, ono ne može nuklearka može sunčeve ćelije.
odma sam ga procito
Auti na baterije na daljinski, kako sun pati za otin...ka sun bi moli...
Ali nema stroha- svi auti će biti na baterije, ne će biti skupi nego besplatni. Doduše, ne ćemo ih imati, a biti ćemo sritni.
nekima ovdje to jos nije jasno
bice sokova kad im spadne mrena
2014-04-19
Vidi ovog mlatimudana, samoproglašenog sveznadara balkanienzisa Njemu je slon prdnuo u uho da ne čuje razliku između male i velike terce, ali nema ni najmanje srama ustvrditi kako razlikuju prirodnu analogiju, nasuprot neprirodne digitalije. PricelessSpeare Shaker wrote:marcellus wrote:
Jebiga, to je politički projekt - kao i luda Greta - ali ne vidim da postopo
Kazete se itekako proizvode i kupuju. I to uglavnom čak one najkvalitetnije, metalne.
I kazetofoni, naravno.
Druga je priča što ti u to nisi upućem, jednostavno nemaš pojma s pojmom, a uz to si i glup i tup skoro kao Miro Bulj.
Da o gramofonima i zvučnicama za njih niti ne govorim, kad smo već kod kvlitetne reprodukcije zvuka sa raznih nosača.
Dapače, sad idu i bolje nego su išli u neko svoje zlatno doba s kraja osamdesetih kada tehnologija ponuđena u cd plejerima, prije svega u DAC-ovima ugrađenim u njih, još nije bila dovoljno kvalitetna da bi se mogla mjeriti s muizkalnošću analogije.
zganci_i_jetrica- Posts : 1406
2021-06-05
zganci_i_jetrica wrote:Vidi ovog mlatimudana, samoproglašenog sveznadara balkanienzisa Njemu je slon prdnuo u uho da ne čuje razliku između male i velike terce, ali nema ni najmanje srama ustvrditi kako razlikuju prirodnu analogiju, nasuprot neprirodne digitalije. PricelessSpeare Shaker wrote:marcellus wrote:
Kazete se itekako proizvode i kupuju. I to uglavnom čak one najkvalitetnije, metalne.
I kazetofoni, naravno.
Druga je priča što ti u to nisi upućem, jednostavno nemaš pojma s pojmom, a uz to si i glup i tup skoro kao Miro Bulj.
Da o gramofonima i zvučnicama za njih niti ne govorim, kad smo već kod kvlitetne reprodukcije zvuka sa raznih nosača.
Dapače, sad idu i bolje nego su išli u neko svoje zlatno doba s kraja osamdesetih kada tehnologija ponuđena u cd plejerima, prije svega u DAC-ovima ugrađenim u njih, još nije bila dovoljno kvalitetna da bi se mogla mjeriti s muizkalnošću analogije.
lako to nego priča kako je digitalija zvučala u začecima
pa sad zvuči drukčije. Isto ko i ploča, samo ne pucketa i ne šumi
Ima ljudi s ušima ko mastodont i ti još uvijek mogu čuti razliku, ali ovoga gluhaka će od silne frustracije strefiti hercenšlusmarcellus wrote:zganci_i_jetrica wrote:Vidi ovog mlatimudana, samoproglašenog sveznadara balkanienzisa Njemu je slon prdnuo u uho da ne čuje razliku između male i velike terce, ali nema ni najmanje srama ustvrditi kako razlikuju prirodnu analogiju, nasuprot neprirodne digitalije. PricelessSpeare Shaker wrote:marcellus wrote:
I kazetofoni, naravno.
2021-06-05
Sa kazete naravno ne, ali analogni zvuk s neoštećene ploče i kvalitetnog gramofona uvijek je vjerniji i bolji nego bilo koji digitalni zvuk.
crvenkasti-
2014-04-17
Zvuk je val. Promjene u valnoj dužini i frekvenciji vala se odvijaju linearno i postepeno.
Ako val pretvoriš u brojeve, bez obzira na gustinu, val koji dobiješ će biti stepenast.
Ako val pretvoriš u brojeve, bez obzira na gustinu, val koji dobiješ će biti stepenast.
crvenkasti-
2014-04-17
Pa za snobove i hipstere svakako jest, ali iskren čovjek će ti priznati da nije siguran čuje li ikakvu razliku. Da ni ne govorimo o tome da ako si prešao četrdeset godina, teško da više čuješ iznad 12-13 kHz, tako da su to bajke za naivne pomodarce.crvenkasti wrote:Sa kazete naravno ne, ali analogni zvuk s neoštećene ploče i kvalitetnog gramofona uvijek je vjerniji i bolji nego bilo koji digitalni zvuk.
2021-06-05
Da, pa šta?crvenkasti wrote:Ako val pretvoriš u brojeve, bez obzira na gustinu, val koji dobiješ će biti stepenast.
2021-06-05
zganci_i_jetrica wrote:Ima ljudi s ušima ko mastodont i ti još uvijek mogu čuti razliku, ali ovoga gluhaka će od silne frustracije strefiti hercenšlusmarcellus wrote:zganci_i_jetrica wrote:Vidi ovog mlatimudana, samoproglašenog sveznadara balkanienzisa Njemu je slon prdnuo u uho da ne čuje razliku između male i velike terce, ali nema ni najmanje srama ustvrditi kako razlikuju prirodnu analogiju, nasuprot neprirodne digitalije. PricelessSpeare Shaker wrote:marcellus wrote:
I kazetofoni, naravno.
mogu i ja čut razliku između gramofona s cijevnim set pojačalom i osrednje digitalije, pa i dobre, ali nije uvijek u korist gramofona
zganci_i_jetrica wrote:Pa za snobove i hipstere svakako jest, ali iskren čovjek će ti priznati da nije siguran čuje li ikakvu razliku. Da ni ne govorimo o tome da ako si prešao četrdeset godina, teško da više čuješ iznad 12-13 kHz, tako da su to bajke za naivne pomodarce.crvenkasti wrote:Sa kazete naravno ne, ali analogni zvuk s neoštećene ploče i kvalitetnog gramofona uvijek je vjerniji i bolji nego bilo koji digitalni zvuk.
kvaka je da ti pored vrhunskog sustava trebaju i vrhunske ploče, audifilski rezane, jer standardne su rađene da zvuče najbolje na osrednjem sustavu, a ne na onom od 200 000 eura
a i razlika između digitalije i analognog je više u masterima koji su se prije drukčije radili nego nečem drugom, svakako digitalija ima širi frekvencijski raspon, čak i klasični CD. Zato i postoji RIAA krivulja jer bi gramofonima na dubokim basevima iskakala igla da nisu atenuirani
zganci_i_jetrica wrote:Da, pa šta?crvenkasti wrote:Ako val pretvoriš u brojeve, bez obzira na gustinu, val koji dobiješ će biti stepenast.
Zvuk nije isti.
crvenkasti-
2014-04-17
Aj' ne prdi prdonjo.crvenkasti wrote:zganci_i_jetrica wrote:Da, pa šta?crvenkasti wrote:Ako val pretvoriš u brojeve, bez obzira na gustinu, val koji dobiješ će biti stepenast.
Zvuk nije isti.
2021-06-05
Sumnjam da ti to možeš čuti. To više samo na uho ne može ni John Mayer, kao što i sam priznaje. Jedino kad svira gitaru u pojačalo čuje da digitalija još uvijek ne reagira ko lampaš.marcellus wrote:zganci_i_jetrica wrote:Ima ljudi s ušima ko mastodont i ti još uvijek mogu čuti razliku, ali ovoga gluhaka će od silne frustracije strefiti hercenšlusmarcellus wrote:zganci_i_jetrica wrote:Vidi ovog mlatimudana, samoproglašenog sveznadara balkanienzisa Njemu je slon prdnuo u uho da ne čuje razliku između male i velike terce, ali nema ni najmanje srama ustvrditi kako razlikuju prirodnu analogiju, nasuprot neprirodne digitalije. PricelessSpeare Shaker wrote:marcellus wrote:
I kazetofoni, naravno.
mogu i ja čut razliku između gramofona s cijevnim set pojačalom i osrednje digitalije, pa i dobre, ali nije uvijek u korist gramofona
2021-06-05
a ne specifična cijevna pojačala s velikom distorzijom se "čuju". Zvuče doduše više eufonično nego što su vjerna reprodukcija, ali zvuče... vrlo "živo", daju stvarno dojam žive svirke. Takve igračke jasno koštaju bubreg i nogu
makar, čisto iz praktičnih razloga preferiram digitaliju. Ploče su uglavnom preseravanje. Cijena ozbiljne kolekcije ploča je astronomska, dobrog gramofona i komponenti još veća, a sve skupa je tlaka i pimplanje uz prekid od par minuta dok digneš guzicu, nađeš ploču, postaviš je, pobrišeš prašinu, naštimaš iglu, paziš da mačka ne skoči na gramofon i uništi ploču i zvučnicu, da djeca ne skaču po podu... pa onda ispočetka nakon dvije pjesme
zganci_i_jetrica wrote:Da, pa šta?crvenkasti wrote:Ako val pretvoriš u brojeve, bez obzira na gustinu, val koji dobiješ će biti stepenast.
Ne. Sinusoida na izlazu iz DAC-a je ista kao sinusoida iz analognog uređaja. Nije "stepenasta". Ni najmanje. To ne funkcionira tako.
kreten nepristojnizganci_i_jetrica wrote:Aj' ne prdi prdonjo.crvenkasti wrote:zganci_i_jetrica wrote:Da, pa šta?crvenkasti wrote:Ako val pretvoriš u brojeve, bez obzira na gustinu, val koji dobiješ će biti stepenast.
Zvuk nije isti.
naravno više bitova i viša frekvencija daju precizniju sinusoidu i veći raspon ali nema tu ničeg "kockastog", to je marketinški hoax
usput, ovo je jedan od problema s analognim uređajima:
Similar topics
» O tome si morao razmišljati prije nego šta si meni rekao da odjebem i da ćete vi Komšića i po četvrti put i radit meni islamski vilajet poviše glave
» Krao od dece i bolesnih
» Krao po Zagrebackom Manastiru
» demo jesi vidio ovo
» OCE NAS KOJI JESI NA NEBESIMA
» Krao od dece i bolesnih
» Krao po Zagrebackom Manastiru
» demo jesi vidio ovo
» OCE NAS KOJI JESI NA NEBESIMA
Page 20 of 24