E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao
Page 24 of 24
Page 24 of 24 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24
Re: E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao
niels wrote:veber wrote:
(inače-zločinačku zabraniti. sve koji su participirali u vlasti u zatvor zajedno s obitelji. tri koljena, minimum. oduzeti svu imovinu i po babi i po stričevima. aktivne članove zločinačke kazniti s oduzimanjem imovine i minimum 150 000€ kazne, bivše članove i simpatizere kazniti sa 100 000€-onda bi se dio vratio kaj je stoka pokrala)
Ja sam veberu čovjek koji ne voli komplikacije.
Pare ne buš vidjel, al nikad.
Štrik.
ja sam davno dao prijedlog kako riješiti problem korupcije u Hrvatskoj pa niko ne jebe
stavio ovo na fejs, pita neko šta nemate dulju gredu
reko ima al ju je HDZ ukrao
dva po dva, vele, trajaće ko turska serija
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
veber wrote:deda, zato sam ja u njemačkoj, a marc dere lovu u rvackoj.
neki put nije dobro bit školovan, neki put je dobro biti i u partiji.
marc u hrvatskoj otplaćuje kredite, vazda je otplaćivao kredite i plaćat će ih dok je živ
jer mi je jasno da mi niko nikad ništa neće poklonit ni ostavit
hacijendu će još malene otplaćivat kad se zaposle
udruženi pljačkašidebotoijusto wrote:Stvarno je nevjerojatno da to nikome dosad (u mainstream medijima) nije upalo u oko. Osim Faktografu. Gabrijela Galić otkriva da je dozvolu za trgovanje plinom tvrtki OMS - Upravljanje, u vlasništvu Josipa Šurjaka i Gorana Husića, potpisao ni manje ni više nego Tomislav Jureković, bivši predsjednik Upravnog vijeća HERA-e, i to deset dana nakon što je izišao iz istražnog zatvora. A što je tamo radio? Pa Jureković je jedan od osumnjičenika u aferi “Vjetroelektrane”. USKOK je krajem svibnja 2020. uhitio Josipu Rimac i još 12 osoba zbog sumnje na više kaznenih djela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba u gospodarskom poslovanju te trgovanja utjecajem i primanja i davanja mita. Iako se našao pod sumnjom da je ozbiljno zlorabio svoju funkciju, Jureković je nakon privođenja, pritvora, saslušanja i puštanja da se brani sa slobode nastavio raditi u HERA-i sve dok mu mandat nije istekao. U listopadu 2021. godine na njegovo je mjesto izabran Danijel Žamboki. Zvuči poznato? On je bio u Nadzornom odboru Karlovačke banke od 2005. do 2013., u vrijeme malverzacija teških preko 170 milijuna kuna, za što se teretilo Mariju Šolu i druge.
Druga, jednako važna činjenica koju nam Galić otkriva jest da u trenutku podnošenja i ishođenja dozvole za trgovanje plinom (2020.) tvrtka OMS - Upravljanje na računu nije imala ni kune. Štoviše, bila je u minusu 60.592 kune, “što znači da nije raspolagala financijskim sredstvima potrebnim za obavljanje energetske djelatnosti, što je jedan od uvjeta za dobivanje dozvole HERA-e”. Međutim, dozvolu dobiva i godinu završava s dobiti od 117.276.862 kune. Vlasnici, Husić i Šurjak, nemaju, naravno, nikakvo prethodno iskustvo u trgovini plinom ili bilo kakvoj drugoj energetskoj djelatnosti. Samo Jureković zna kako su jedan profesionalni vozač i jedan odvjetnik mogli zadovoljiti uvjet prema kojem je za dobivanje dozvole potrebno imati dovoljan broj stručno osposobljenih radnika.
”Ključna je poruka da su institucije hrvatske države, dapače Vlade, bile te koje su otkrile ovaj slučaj zlouporabe, nisu ga otkrili ni policija ni pravosudna tijela, već Ured za sprječavanje pranja novca, odjel u okviru Ministarstva financija.”
HDZ na početku mandata ministra financija Zdravka Marića htio ukinuti Ured za sprječavanje pranja novca, ali se od toga pod pritiskom javnosti odustalo. Marić se jadan umorio te, kao i tć, na vrijeme nestao, a Ured je postupao po prijavi banaka. Koje su primijetile sumnjive i neobično visoke uplate na račun penzionera Dane Škugora, oca Inina direktora Damira Škugora. Marko Rakar iz Udruženja ovlaštenih istražitelja prijevara odmah se zapitao kako je moguće činjenicu da su banke otkrile sumnjivu uplatu na račun fizičke osobe proglasiti pobjedom ili velikim otkrićem hrvatske Vlade.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/cekajte-pa-je-li-ovo-moguce-pogledajte-sto-je-otkriveno-u-aferi-teskoj-milijardu-kunu-pomalo-je-nevjerojatno-da-je-ovo-nekome-promaknulo-1221134
umreženi kak bi rekli moderno
e sad, vidiš Rvate , već će oni pognuti šije, zakopati glavu u pjesak i dići guzu u zrak
jer, kaj , imaju svoju državu
kakvu takvu, može i da se jede trava , nema veze
KAKO se čini, obitelj uhićenog HDZ-ovca i direktora u Ini Damira Škugora nije došla na misu u crkvu Gospe od Zdravlja u Dubravi kraj Šibenika gdje su imali, prema pisanju ŠibenikIN-a, godinama rezerviranu prvu klupu te gdje skupljaju milodare.
Ispred crkve čekali su ih reporteri, no oni se nisu pojavili.
Kako doznaje ŠibenikIN, Rada i Dane Škugor, koji je samo dan nakon uhićenja pušten da se brani sa slobode, nalaze se u Zagrebu kod kćeri.
sentada je prazna bez tebe
milodare nema tko da skupi
Ispred crkve čekali su ih reporteri, no oni se nisu pojavili.
Kako doznaje ŠibenikIN, Rada i Dane Škugor, koji je samo dan nakon uhićenja pušten da se brani sa slobode, nalaze se u Zagrebu kod kćeri.
sentada je prazna bez tebe
milodare nema tko da skupi
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
nisi dovoljno visoko u partiji.marcellus wrote:veber wrote:deda, zato sam ja u njemačkoj, a marc dere lovu u rvackoj.
neki put nije dobro bit školovan, neki put je dobro biti i u partiji.
marc u hrvatskoj otplaćuje kredite, vazda je otplaćivao kredite i plaćat će ih dok je živ
jer mi je jasno da mi niko nikad ništa neće poklonit ni ostavit
hacijendu će još malene otplaćivat kad se zaposle
ja nemam kredit/e
loše si posložio stvari.
no nakon kaj kihneš za koju godinu inflacija će pojesti ratu.
tako da njima ne bu strašno.
(ako ne ostavom djeci, kome ćemo?)
2014-12-30
je pa zato sam sad i digal, 20 posto krede ode u tri godine kolko je rata fixna
juga recept, mi stari pamtimo kak to ide s inflacijom i kreditima
marcellus wrote:niels wrote:veber wrote:
(inače-zločinačku zabraniti. sve koji su participirali u vlasti u zatvor zajedno s obitelji. tri koljena, minimum. oduzeti svu imovinu i po babi i po stričevima. aktivne članove zločinačke kazniti s oduzimanjem imovine i minimum 150 000€ kazne, bivše članove i simpatizere kazniti sa 100 000€-onda bi se dio vratio kaj je stoka pokrala)
Štrik.
ja sam davno dao prijedlog kako riješiti problem korupcije u Hrvatskoj pa niko ne jebe
Normalno kad u cijeloj EU nema smrtne kazne.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:niels wrote:veber wrote:
Štrik.
Normalno kad u cijeloj EU nema smrtne kazne.
Takva riješenja za problem korupcije se primjenjuju još u Kini i trećesvjetskim vukojebinama.
Ne očekuj da ćemo mi završiti u tim klubovima, bilo to opravdano ili ne.
Guest- Guest
dok sam imao firmu trebao mi je kredit za stroj.marcellus wrote:je pa zato sam sad i digal, 20 posto krede ode u tri godine kolko je rata fixna
dogovorio sam kredit s fiksnom kamatom i u kunama.
ekipa je u to vrijeme dizala švicarce i smijala se mojoj rati od nekih 10 000kn.
onda je švica počela vraćati švicarce doma, a njima rate rasti.
pa 1000 švicaraca više nije bilo 3500 ili koliko već kuna nego se poduplalo.
i onda su osnovali udrugu švicarac gdje bi svi mi trebali participirati u njihovoj pohlepi.
jebite si mater i plaćajte s valutnom klauzlom u švicarcima. neka vam nekretnine odu na bubanj kada nemate elementarnu ekonomsku kulturu.
od bivše firme sam uzeo auto nakon isteka leasinga i do siječnja 2023e skidaju mi svaki mjesec 211€ i bok. kakva inflacija kakvi bakraći.
2014-12-30
Will Electric Cars Save The Planet? Or Is It Just Propaganda?
Guest- Guest
LOS ANGELES — Heading into one of the busiest holiday travel weekends in the United States, and just a week after approving a bold plan to ban the sale of new gasoline cars, California asked electric vehicle owners this week to limit when they plugged in to charge.
The California Independent System Operator, which manages the state’s power grid, sent a Flex Alert asking all residents to voluntarily reduce their electricity use between 4 p.m. and 9 p.m. on Wednesday and Thursday and warned that more alerts were possible through the Labor Day weekend.
Temperatures were expected to soar into the triple digits in many parts of the state. High temperatures push up the demand for energy as people crank up their air-conditioners. The state operator also urged residents to conserve power by setting their thermostats to 78 degrees or higher, avoiding the use of major appliances and turning off unnecessary lights.
It is not the first time extreme heat has affected drivers of electric vehicles. Last month, a heat wave in China created havoc for drivers, according to reporting by MIT Technology Review. During a Texas heat wave in July, Tesla also asked its customers to avoid charging their cars at peak times.
https://www.nytimes.com/2022/09/01/us/california-heat-wave-flex-alert-ac-ev-charging.html
The California Independent System Operator, which manages the state’s power grid, sent a Flex Alert asking all residents to voluntarily reduce their electricity use between 4 p.m. and 9 p.m. on Wednesday and Thursday and warned that more alerts were possible through the Labor Day weekend.
Temperatures were expected to soar into the triple digits in many parts of the state. High temperatures push up the demand for energy as people crank up their air-conditioners. The state operator also urged residents to conserve power by setting their thermostats to 78 degrees or higher, avoiding the use of major appliances and turning off unnecessary lights.
It is not the first time extreme heat has affected drivers of electric vehicles. Last month, a heat wave in China created havoc for drivers, according to reporting by MIT Technology Review. During a Texas heat wave in July, Tesla also asked its customers to avoid charging their cars at peak times.
https://www.nytimes.com/2022/09/01/us/california-heat-wave-flex-alert-ac-ev-charging.html
Guest- Guest
Page 24 of 24 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24
Similar topics
» O tome si morao razmišljati prije nego šta si meni rekao da odjebem i da ćete vi Komšića i po četvrti put i radit meni islamski vilajet poviše glave
» Krao od dece i bolesnih
» Krao po Zagrebackom Manastiru
» demo jesi vidio ovo
» OCE NAS KOJI JESI NA NEBESIMA
» Krao od dece i bolesnih
» Krao po Zagrebackom Manastiru
» demo jesi vidio ovo
» OCE NAS KOJI JESI NA NEBESIMA
Page 24 of 24