ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao

Page 15 of 24 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 19 ... 24  Next

Go down

E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao - Page 15 Empty Re: E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao

Post by Guest 31/8/2022, 00:30

melkior wrote:Neka dobri žive od morala, ostali žive od kruva, sarme, jebačine i pljačke.

Kako i doliči famoznom Ničeanskom "prirodnom čovjeku", zar ne?
U čijim korijenima čuči najvulgarniji i najprimitivniji amoralni materijalist i konzumerist.
Nije za tebe niti panteistička teologija, a kamoli monoteistički judaizam. Kršćanstvo sa najapstraktnijim od svih apstraktinih božanstvava (kud ćeš apstraktnijeg božanstva od Trojstva?) da i ne spominjem.

Guest
Guest

Back to top Go down

E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao - Page 15 Empty Re: E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao

Post by melkior 31/8/2022, 00:31

Što prije Rusija pobijedi u Ukrajini, prije će Europa ukinuti sankcije Moskvi.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by marcellus 31/8/2022, 00:31

usput i da se ne prijeđe za sad s litija na nešto drugo - baterije se recikliraju i litij ostaje u upotrebi

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2022, 00:32

marcellus wrote:

litij lagano ide van. iduće generacije baterija će biti bez litija. Vjerojatno dual carbon ili nešto s natrijem

Argumentum ad futurem logička pogreška.
Dakle, obično sranje, kao i manje ili više sve što si nadrobio ovdje. I to ne vjerojatno obično sranje nego očigledno obično sranje.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 31/8/2022, 00:32

marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:
veber wrote:
mogu oni tuliti do sutra, ali činjenica je da će do 2050e minimum vozila na benzin biti 70%

do 2050 će prodaja vozila na benzin biti globalno zabranjena, to je odlučeno i to je tako.

Bar si se ti uvijek povinovao odlukama centralnog komiteta svoje partije.
I nastavi biti njihov prilježni poslušnik.
Ima nas ovdje koji nismo spremi prihvatiti njihove odluke kao ti iz više razloga.
Jer ne vjerujemo u njihovu viziju raja na ovome svijetu i jer se ne volimo povinovati lažnim autoritetima uspostavljenim kao takvima od strane popularne trash kulture (u koju se ti zapravo jedino i razumiješ i u ništa drugo).

ja samo utvrđujem kako stoje stvari

ne psovat mater glasniku. Ne stojim ja iza toga i po meni benzinci nikad ne bi bili zabranjeni.

Ali samo budale misle da će se ikad vratiti. Na odlasku su.
ti si budaletina.
jebga moram ti to reći.

ne znam za ostatak eu, ali u njemačkoj nisu zabranjeni. niti će biti.
znači moraš zadovoljiti euro normu. trenutno za benzin euro4

ja sam od stare firme orkupio scenic za besramno malo love, regao ga na starog u hr.
naravno da u hr ne priznaju njemački TÜV jerbo mora dane i kradezej 100kn uzet za po doma.

u njemačkoj nema zabrane vožnje ili proizvodnje benzinacai dizelaša ako zadovoljavaju normu.
mercedes i bmw su postigli euro9 koji još nije niti definiran. za dizel. iz ausspuffa izlazi čišći zrak od usisanog.

nije mi jasno zakaj se motaš na temi o kojoj nemaš blagog pojma????

središnjica te poslala?

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2022, 00:33

melkior wrote:Što prije Rusija pobijedi u Ukrajini, prije će Europa ukinuti sankcije Moskvi.

Već je poražena, dakle, ide se na uništenje Rusije.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2022, 00:34

marcellus wrote:usput i da se ne prijeđe za sad s litija na nešto drugo - baterije se recikliraju i litij ostaje u upotrebi

I dalje ga jednostavno nema dovoljno.
Osim ako ne izumiš replikator dovoljno dobar za praktičnu upotrebu.
Kako svi znamo da takvo riješenje nećemo vidjeti tisućama godina, ako ga ikada i vidimo, onda je neminovan zaključak da strujući nikada neće dominirati našim voznim parkovima.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by melkior 31/8/2022, 00:36

Speare Shaker wrote:
melkior wrote:Neka dobri žive od morala, ostali žive od kruva, sarme, jebačine i pljačke.
Kršćanstvo sa najapstraktnijim od svih apstraktinih božanstvava (kud ćeš apstraktnijeg božanstva od Trojstva?) da i ne spominjem.
Mentalne distopije i seksualne psihoze u svetoj akciji pod nazivom opravdajmo vlastitu iracionalnost da bi smo se osjećali bolje. A što ako jedan član u Sv. Trojstvu vrijedi za jednog i pol ili čak dvojicu, onda se više ne radi o Trojstvu nego o Četvorstvu? Sveto Četvorstvo je još veća apstrakcija nego Trojstvo!
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by melkior 31/8/2022, 00:37

Speare Shaker wrote:
melkior wrote:Što prije Rusija pobijedi u Ukrajini, prije će Europa ukinuti sankcije Moskvi.

Već je poražena, dakle, ide se na uništenje Rusije.
Hosana Sinu Davidovu, i Majci Božjoj Atomskoj.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by marcellus 31/8/2022, 00:37

Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:

litij lagano ide van. iduće generacije baterija će biti bez litija. Vjerojatno dual carbon ili nešto s natrijem

Dakle, obično sranje, kao i manje ili više sve što si nadrobio ovdje. I to ne vjerojatno obično sranje nego očigledno obično sranje.

pogreška je kod tebe wishful thinking.

radi se na zamjeni litijskih baterija, jer je jasno da su one stigle do kraja razvoja i preskupe su. To što druge tehnologije još nisu u široj upotrebi je čista inercija, potrebno je vrijeme da se razviju do komercijalne upotrebljivosti.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2022, 00:39

marcellus wrote:

ja samo utvrđujem kako stoje stvari

Ti samo utvrđuješ stanje uma prosječnih gutača popularne kulture.
To su oni na koje je mislio Bora Đorđević sa stihovima stoka ume da nervira, guta što joj se servira.
Kao što i ti gutaš što ti se servira i što je još gore, u tome i uživaš jer si zamjenio popularnu trash kulturu sa pripadanjem nekakvoj zamišljenoj eliti čiji bi član, dapače propagandist volio biti.

Last edited by Speare Shaker on 31/8/2022, 00:41; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 31/8/2022, 00:40

marcellus wrote:

čitanje autokluba i sličnih bljuvotina ne čini te "stručnjakom" za baterije.
da li ti uopće znaš kako funkcioniraju baterije?
zašto grafitno-olovna ili cinčana ima članak od 1,5
a NiCd ili Litijeva 1,2V?
ili zakaj je 220V uz 50-60Hz?

ili zakaj se vraćaju "mokroj" bateriji gdje bi napon bio 1,8V?
imaš li bilo kakvu predodžbu o tome?

i zakaj je transfer struje s dalekovodom od 400kV?

ili zakaj vlakovi idu na 10kV?

daj malo tehničkih objašnjenja, ne pamfletizma kako partija veli.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2022, 00:41

marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:

radi se na zamjeni litijskih baterija, jer je jasno da su one stigle do kraja razvoja i preskupe su. To što druge tehnologije još nisu u široj upotrebi je čista inercija, potrebno je vrijeme da se razviju do komercijalne upotrebljivosti.

Opet argumentum ad futurem.
Nema kod mene wishfull thinking, a priznajem da nema ni kod tebe, ali samo zbog jednog jedinog razloga.
Ti nisi u stanju misliti (svojom glavom) pa čak niti na wishfull način.
Ti samo gutaš šti ti se servira (od strane popularne trash kulture) i to prihvaćaš totalno nekritički.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 31/8/2022, 00:41

Speare Shaker wrote:
Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:električni auti su prije pet godina bili egzotika za frikove.

Danas su svakodnevnica

za pet godina će bit mainstream.

za deset velika većina prodanih.

za petnaest godina - prodaja benzinaca će biti zabranjena.

I sve je to lijepo kad si na vlasti, a vlasta je bogata i vlasta te časti...
A kad nisi, onda gutaš što ti se servira...

Da se razumijemo, svi ti planovi mogu držati vodu, ali samo do trenutka dok ekipa ne shvati kako JEDNOSTAVNO NEMA DOVOLJNO JEBENOG LITIJA U KORI ZEMALJSKOJ.
Od čega će se onda praviti baterije?
Od govana?

https://www.volkswagenag.com/en/news/stories/2020/03/lithium-mining-what-you-should-know-about-the-contentious-issue.html#:~:text=The%20total%20global%20reserves%20are,the%20production%20volume%20in%202018.&text=Where%20is%20the%20most%20lithium,and%20Argentina%20(6%2C200%20tons).

How much lithium does the world need?
The global market for the alkali metal lithium is growing rapidly. Between 2008 and 2018 alone, annual production in the major producing countries rose from 25,400 to 85,000 tons. An important growth driver is its use in the batteries of electric vehicles. However, lithium is also used in the batteries of laptops and cell phones, as well as in the glass and ceramics industry.

Where is lithium available from?
With 8 million tons, Chile has the world’s largest known lithium reserves. This puts the South American country ahead of Australia (2.7 million tons), Argentina (2 million tons) and China (1 million tons). Within Europe, Portugal has smaller quantities of the valuable raw material. The total global reserves are estimated at 14 million tons. This corresponds to 165 times the production volume in 2018.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 31/8/2022, 00:42

znači litija imamo za još sto i kusur godina, ne računajući da se ionako reciklira

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2022, 00:43

marcellus wrote:

With 8 million tons, Chile has the world’s largest known lithium reserves. This puts the South American country ahead of Australia (2.7 million tons), Argentina (2 million tons) and China (1 million tons). Within Europe, Portugal has smaller quantities of the valuable raw material. The total global reserves are estimated at 14 million tons. This corresponds to 165 times the production volume in 2018.

Po kojoj cijeni, kretenu?
To je ključno pitanje na koje svi ovdje već znamo odgovor, osim tebe.
Po neprihvatljivo visokoj cijeni koju će nam elite nametnuti jer je to u skladu sa njihovim najboljim interesima.
Baš ono što je rekao yoda - to je obična prevara.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2022, 00:44

marcellus wrote:znači litija imamo za još sto i kusur godina, ne računajući da se ionako reciklira

Ti si jednostavno nepopravljiv i nepodnošljivo glup.
O nemoralnosti da i ne govorimo.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 31/8/2022, 00:46

marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:

lupetaš.
napisao sam davno prije da su baterije u kurcu. došli smo pred zid, što se tiče kapaciteta.

ajd ti meni, kao stručnjak u baterijama i elektromotorima objasni nove baterije?

postoji tehnologija s cezijem i vodikom, samo tko će platiti nuklearni reaktor u autu, kako god malen i bezopasan bio.

stari moj, sereš.
i nemaš pojma. pitat ću te za 18 mjeseci od prve rege auta koliki ti kapacitet.

kod mene je 80l premium 110 benzin
kada ga vozim na 4 cilindra mogu doći ispod 4l/100

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by melkior 31/8/2022, 00:48

Sveta majko Černobilska, sveta djevice Hirošimska!
Daj nam Bože kruva i salate, da se nakrkamo kao debelo prase! 
Svaki dan se škropim svetim benzinom, 
svaku uru vlast milosrđe molim - vazelinom.  
Hoću Isusa za bossa Cosa nostre, 
Jer on jedini od nas ne krade zlatne Versace gaće
što smo maznuli pljačkom i što je naše.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2022, 00:51

melkior wrote:
Mentalne distopije i seksualne psihoze u svetoj akciji pod nazivom opravdajmo vlastitu iracionalnost da bi smo se osjećali bolje. A što ako jedan član u Sv. Trojstvu vrijedi za jednog i pol ili čak dvojicu, onda se više ne radi o Trojstvu nego o Četvorstvu? Sveto Četvorstvo je još veća apstrakcija nego Trojstvo!

Ajde lijepo odjebi.

Last edited by Speare Shaker on 31/8/2022, 00:51; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 31/8/2022, 00:51

marcellus wrote:znači litija imamo za još sto i kusur godina, ne računajući da se ionako reciklira
vidiš da ti kikipedija nije best freund

dva najveća nalazišta litija leže u norveškoj i njemačkoj.

pride rekuperacija litija je normno skupa.
da si vidio kako se rade baterija znao bi kako je teško sve to reciklirat.

i očito nemaš sreće jer kada te šeki i ja dohvatimo s tehničke strane migoljiš ko jegulja.

sereš bez podloge.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 15 of 24 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 19 ... 24  Next

Back to top

- Similar topics