E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao
Page 16 of 24
Page 16 of 24 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 20 ... 24
Re: E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao
vidiš da ti kikipedija nije best freundmarcellus wrote:znači litija imamo za još sto i kusur godina, ne računajući da se ionako reciklira
dva najveća nalazišta litija leže u norveškoj i njemačkoj.
pride rekuperacija litija je normno skupa.
da si vidio kako se rade baterija znao bi kako je teško sve to reciklirat.
i očito nemaš sreće jer kada te šeki i ja dohvatimo s tehničke strane migoljiš ko jegulja.
sereš bez podloge.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
Ako je Sotona otac laži, onda je Isus definitivno kralj lopova.melkior wrote:Sveta majko Černobilska, sveta djevice Hirošimska!
Daj nam Bože kruva i salate, da se nakrkamo kao debelo prase!
Svaki dan se škropim svetim benzinom,
svaku uru vlast milosrđe molim - vazelinom.
Hoću Isusa za bossa Cosa nostre,
Jer on jedini od nas ne krade zlatne Versace gaće
što smo maznuli pljačkom i što je naše.
Neće čovjek vlast ni pare, samo utjehu apstraktnu i imaginarnu dade.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
koka ili hors?melkior wrote:Sveta majko Černobilska, sveta djevice Hirošimska!
2014-12-30
Hvala, uzet ću obojeveber wrote:koka ili hors?melkior wrote:Sveta majko Černobilska, sveta djevice Hirošimska!
2015-08-09
pa udarit će.melkior wrote:Udri Putine.
samo je akademsko pitanje, sam na sebe ili netko iz bliže okolice.
možda skonča ko i dru mu staljin
2014-12-30
Pa kud će bez praska i vatrometaveber wrote:pa udarit će.melkior wrote:Udri Putine.
samo je akademsko pitanje, sam na sebe ili netko iz bliže okolice.
možda skonča ko i dru mu staljin
2015-08-09
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:znači litija imamo za još sto i kusur godina, ne računajući da se ionako reciklira
Ti si jednostavno nepopravljiv i nepodnošljivo glup.
O nemoralnosti da i ne govorimo.
speare, oduvijek mi je bilo jasno da si bahat i umišljen lik, no ne i da si totalni kreten kao neki.
Stvarno vjeruješ da ZNAŠ nešto što ljudi iz vrhova automobilske industrije, koji su plaćeni milijune za svoje ekspertize, i vrhova politike, ne znaju? Da možeš doć "haha gle budale pa oni nemaju pojma o težini baterija, o tome kolko ima litija"? Misliš da su dalekosežne odluke teške tisuće milijardi dolara donijete temeljem ozbiljnih analiza proizvodnih procesa, dostupnosti materijala, kretanja tržišta, cijena rada i materijala, danas i s projekcijama za 10, 20, 30 godina? Misliš da nemaju pojma, pa ćete ih ti i Veber učiti činjenicama?
Mene moš zajebavat, tehnologiju ne možeš, jednostavno ide naprijed.
Možda da počnu proizvoditi električne automobile na solarnu energiju? Na krov postavit solare, na bunker vjetroturbinu
2015-08-09
veber wrote:vidiš da ti kikipedija nije best freundmarcellus wrote:znači litija imamo za još sto i kusur godina, ne računajući da se ionako reciklira
i očito nemaš sreće jer kada te šeki i ja dohvatimo s tehničke strane migoljiš ko jegulja.
sereš bez podloge.
taj link o litiju je sa stranica VW-a
ne s wiki
i da tu je proizvodnja, a procjena je da u dolini rajne ima litija za 400 milijuna električnih automobila - ali to je za sad procjena. Ta nalazišta nisu u eksploataciji, za sad, i pitanje je kad će biti, rudnici su za sad u planovima. I vjerojatno neće biti isplativi jer je postotak litija u tim stijenama jako mali.
https://www.cleanenergywire.org/news/slow-progress-casts-doubt-domestic-german-lithium-mining-projects
Germany currently imports its entire lithium demand. Eighty percent of the world's production comes from Chile, Argentina and Australia. While an increasing number of electric cars, a key ingredient to the country's transition to a CO2 neutral economy, will mean rising demand for lithium, it does not necessarily lead to supply shortages, the Institute for Applied Ecology (Öko-Institut) has said. At the same time, other battery technologies, e.g. sodium-ion batteries or the so-called solid-state battery, could offer alternatives to the current lithium-ion battery standard.
A sad se posvađaj s šekijem koji tvrdi da litija nema dovoljno.
Litija ima sasvim dovoljno u Njemačkoj i - Donbasu. Putin je u stvari eko-aktivist
2015-08-09
Onaj Zelenski je sve manje zelen, unatoč majicama koje stalno nosi. Još jedan eko-aktivist, ali bez resursa
2015-08-09
šeki je a priori, seronja. umišljen.marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:znači litija imamo za još sto i kusur godina, ne računajući da se ionako reciklira
speare, oduvijek mi je bilo jasno da si bahat i umišljen lik, no ne i da si totalni kreten kao neki.
Stvarno vjeruješ da ZNAŠ nešto što ljudi iz vrhova automobilske industrije, koji su plaćeni milijune za svoje ekspertize, i vrhova politike, ne znaju? Da možeš doć "haha gle budale pa oni nemaju pojma o težini baterija, o tome kolko ima litija"? Misliš da su dalekosežne odluke teške tisuće milijardi dolara donijete temeljem ozbiljnih analiza proizvodnih procesa, dostupnosti materijala, kretanja tržišta, cijena rada i materijala, danas i s projekcijama za 10, 20, 30 godina? Misliš da nemaju pojma, pa ćete ih ti i Veber učiti činjenicama?
ali po nekim pitanjima apsolutno, ne relativno, točan.
ti jednostavno sereš bzvz.
kaj misliš da daimler mene plaća u jednom jesecu koliko ti drkeljaš 9 jer sam eto nestručan.
radim u razvojnom dio gdje nemre svatko ući i svi se općenito slažu da je struja prošlost.
nije daimler rvacka pa po babi i stričevima dođeš.
ili ti si "novinar" jebo novinara kojeg ne navode.
moj diplomski ima već 8 navoda, a u koroni sam diplomirao.
ti ćeš meni tipkati o baterijama i elektromotorima?
ne znaš ohmov zakon
ili kaj je crveničetnikus napisao zakone termodinamike?
ti koji ne razlikuješ snagu od kapaciteta.
uz sve što ti dajem hintove, ignoriraš. kao i u slučaju turizma prije godinu dvije.
bogtejebo kaj misliš da je daimler vaša kradezejeovska prčija?
sereš.
bez argumenata.
bogtejebo radim u elektro dijelu i razvoju motora.
prvo nitko ne vozi elektro vozilo, osim romobila.
drugo baterije nemaju šanse
treće prouči kapacitet.
bulazniš.
2014-12-30
Jedite kukce i mislite zeleno
Onu prljavu naftu prepustite Saudima, Židovima i Kinezima. I sami su prljavi, a mi smo pobožni
Onu prljavu naftu prepustite Saudima, Židovima i Kinezima. I sami su prljavi, a mi smo pobožni
2015-08-09
da imaš tehničku podlogu, mogli bi raspravljati.marcellus wrote:veber wrote:vidiš da ti kikipedija nije best freundmarcellus wrote:znači litija imamo za još sto i kusur godina, ne računajući da se ionako reciklira
sereš bez podloge.
taj link o litiju je sa stranica VW-a
ne s wiki
i da tu je proizvodnja, a procjena je da u dolini rajne ima litija za 400 milijuna električnih automobila - ali to je za sad procjena. Ta nalazišta nisu u eksploataciji, za sad, i pitanje je kad će biti, rudnici su za sad u planovima. I vjerojatno neće biti isplativi jer je postotak litija u tim stijenama jako mali.
https://www.cleanenergywire.org/news/slow-progress-casts-doubt-domestic-german-lithium-mining-projects
Germany currently imports its entire lithium demand. Eighty percent of the world's production comes from Chile, Argentina and Australia. While an increasing number of electric cars, a key ingredient to the country's transition to a CO2 neutral economy, will mean rising demand for lithium, it does not necessarily lead to supply shortages, the Institute for Applied Ecology (Öko-Institut) has said. At the same time, other battery technologies, e.g. sodium-ion batteries or the so-called solid-state battery, could offer alternatives to the current lithium-ion battery standard.
A sad se posvađaj s šekijem koji tvrdi da litija nema dovoljno.
šeki je nadrkan konj, ali s argumentima.
ti sereš u rangu serbinja.
nema gašenja nuklerki u njemačkoj, pregovara se s westinghousom o gradnji dva nova bloka
sve termoelektrane su u pogonu.
glupi serbinjo se smijao kada sam pisao da njemačka masovno kupuje ugljen.
prošli ponedjeljak je bilo na vijestima o teškoj muljaži s plinom u hrvatskoj.
znao sam za vaša sranja prije vas.
percipiraju nas kao "državu" sklonu lopovluku, mitu i sranjima.
ti možeš srat do sutra, kada se zaposliš u autoindustriji ostavi nam impresije.
do tada piši kaj ti partija veli.
2014-12-30
veber wrote:šeki je a priori, seronja. umišljen.marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:znači litija imamo za još sto i kusur godina, ne računajući da se ionako reciklira
ali po nekim pitanjima apsolutno, ne relativno, točan.
ti jednostavno sereš bzvz.
kaj misliš da daimler mene plaća u jednom jesecu koliko ti drkeljaš 9 jer sam eto nestručan.
radim u razvojnom dio gdje nemre svatko ući i svi se općenito slažu da je struja prošlost.
nije daimler rvacka pa po babi i stričevima dođeš.
ili ti si "novinar" jebo novinara kojeg ne navode.
moj diplomski ima već 8 navoda, a u koroni sam diplomirao.
ti ćeš meni tipkati o baterijama i elektromotorima?
ne znaš ohmov zakon
ili kaj je crveničetnikus napisao zakone termodinamike?
ti koji ne razlikuješ snagu od kapaciteta.
uz sve što ti dajem hintove, ignoriraš. kao i u slučaju turizma prije godinu dvije.
bogtejebo kaj misliš da je daimler vaša kradezejeovska prčija?
sereš.
bez argumenata.
bogtejebo radim u elektro dijelu i razvoju motora.
prvo nitko ne vozi elektro vozilo, osim romobila.
drugo baterije nemaju šanse
treće prouči kapacitet.
bulazniš.
fino, onda odi u upravu daimlera i reci im da su budale jer su donijeli odluku o prekidu razvoja ICE motora i uskoro i prekidu njene proizvodnje. Priopći im svoja otrkića i promišljanja. Možda ti dignu plaću i postave te za direktora razvoja koji će ubuduće odlučivati o strateškom smjeru korporacije. I usput nagovoriti njemačku vladu i brisel da odustanu od bana za prodaju benzinaca nakon 2035. godine.
ne brini, i dalje ćeš moć registrirat auto koji zadovoljava euro 4 i nakon toga. Samo nećeš moć kupit novi auto koji NIJE na struju.
i ono, veliš u razvojnom dailmera kažu da je struja prošlost a taj isti razvojni je zaustavio razvoj svega što nije struja? Zanimljivo.
Da vjerujemo tebi na riječ i tvojim "inside informacijama" ili činjenicama?
https://europe.autonews.com/automakers/daimler-speeds-plans-be-electric-only-automaker#:~:text=Company%20plans%20to%20largely%20eliminate%20combustion%20engines%20before%20the%20end%20of%20the%20decade&text=The%20EQS%20sedan%20is%20Mercedes's,the%20end%20of%20the%20decade
Daimler speeds up plans to be electric-only automaker
Company plans to largely eliminate combustion engines before the end of the decade
"We are switching from EV first to EV only," a high ranking executive familiar with the plan told Automobilwoche, a sister publication of Automotive News Europe.
This means that every model series will have a full-electric version, while production, sales and structures will be switched to a business without diesel and gasoline engines.
Plug-in hybrids could also cease to play a role after 2030, Automobilwoche reported.
(Dakle tolko o šekijevoj izmišljotini o hibridima - jasno je svakom tko imalo prati industriju da su hibridi prijelazno rješenje kojem ističe rok trajanja)
However, there will initially be no firm date for dropping combustion engine cars because they will be in demand after 2030 in some markets, depending on the charging infrastructure, Automobilwoche said.
Daimler CEO Ola Kallenius plans to present details of the plan at a strategy day on July 22, sources told Automobilwoche.
Da vjerujemo tebi na riječ i tvojim "inside informacijama" ili činjenicama?
https://europe.autonews.com/automakers/daimler-speeds-plans-be-electric-only-automaker#:~:text=Company%20plans%20to%20largely%20eliminate%20combustion%20engines%20before%20the%20end%20of%20the%20decade&text=The%20EQS%20sedan%20is%20Mercedes's,the%20end%20of%20the%20decade
Daimler speeds up plans to be electric-only automaker
Company plans to largely eliminate combustion engines before the end of the decade
"We are switching from EV first to EV only," a high ranking executive familiar with the plan told Automobilwoche, a sister publication of Automotive News Europe.
This means that every model series will have a full-electric version, while production, sales and structures will be switched to a business without diesel and gasoline engines.
Plug-in hybrids could also cease to play a role after 2030, Automobilwoche reported.
(Dakle tolko o šekijevoj izmišljotini o hibridima - jasno je svakom tko imalo prati industriju da su hibridi prijelazno rješenje kojem ističe rok trajanja)
However, there will initially be no firm date for dropping combustion engine cars because they will be in demand after 2030 in some markets, depending on the charging infrastructure, Automobilwoche said.
Daimler CEO Ola Kallenius plans to present details of the plan at a strategy day on July 22, sources told Automobilwoche.
The move to all-electric would put Mercedes on a par with other automakers that are shifting to electric-only sales, especially in Europe where tougher CO2 emissions limits are expected to make combustion engine cars unviable.
Opel CEO Michael Lohscheller said during parent Stellantis's electrification strategy update on Thursday that the automaker will become a pure electric brand in Europe by 2028.
Audi said last month that it will phase out production of combustion engines by early next decade except in China.
The Jaguar brand has said will become all-electric starting in 2025. Volvo and Bentley have said they expect to be electric-only brands by 2030. Ford has said it will only sell full-electric cars in Europe by 2030.
BMW has a more cautious approach. It says it expects half of its sales to be full-electric models by 2030.
Volkswagen brand plans to stop selling combustion engines cars in Europe by 2035 as it shifts to full-electric vehicles, but later in the U.S. and China.
...
dakle, oficijelno, velike korporacije očekuju da će novi propisi benzince učiniti posve neisplativima za proizvodnju, i svi ubrzavaju elektrifikaciju. Nikakvi hibridi, samo full electric. Bar za razvijeni dio svijeta, u nekim zemljama će benzince nudit još neko vrijeme
Opel CEO Michael Lohscheller said during parent Stellantis's electrification strategy update on Thursday that the automaker will become a pure electric brand in Europe by 2028.
Audi said last month that it will phase out production of combustion engines by early next decade except in China.
The Jaguar brand has said will become all-electric starting in 2025. Volvo and Bentley have said they expect to be electric-only brands by 2030. Ford has said it will only sell full-electric cars in Europe by 2030.
BMW has a more cautious approach. It says it expects half of its sales to be full-electric models by 2030.
Volkswagen brand plans to stop selling combustion engines cars in Europe by 2035 as it shifts to full-electric vehicles, but later in the U.S. and China.
...
dakle, oficijelno, velike korporacije očekuju da će novi propisi benzince učiniti posve neisplativima za proizvodnju, i svi ubrzavaju elektrifikaciju. Nikakvi hibridi, samo full electric. Bar za razvijeni dio svijeta, u nekim zemljama će benzince nudit još neko vrijeme
Bog je stvorio V8, a ponekad i V12. Samo njegov pederkast sin vozi električna vozila. Hoću svinjetinu masnu i pun tank goriva.
Nosim solarni sat koji se puni na globalno zatopljenje, volim seks, ovcu i zastranjenje
Hoću drogu, hoću travu, hoću domaće mlijeko i susjedovu sisatu kravu.
Hoću radit u INI, i ne krast plin nego naftu.
Za plin se ne bojim, dok ima graha, bit će i izobilja
Nosim solarni sat koji se puni na globalno zatopljenje, volim seks, ovcu i zastranjenje
Hoću drogu, hoću travu, hoću domaće mlijeko i susjedovu sisatu kravu.
Hoću radit u INI, i ne krast plin nego naftu.
Za plin se ne bojim, dok ima graha, bit će i izobilja
2015-08-09
koliko vidim jedino BMW još planira proizvoditi i benzince uz električare nakon 2030.
melkior wrote:Bog je stvorio V8, a ponekad i V12. Samo njegov pederkast sin vozi električna vozila. Hoću svinjetinu masnu i pun tank goriva.
Page 16 of 24 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 20 ... 24
Similar topics
» O tome si morao razmišljati prije nego šta si meni rekao da odjebem i da ćete vi Komšića i po četvrti put i radit meni islamski vilajet poviše glave
» Krao od dece i bolesnih
» Krao po Zagrebackom Manastiru
» demo jesi vidio ovo
» OCE NAS KOJI JESI NA NEBESIMA
» Krao od dece i bolesnih
» Krao po Zagrebackom Manastiru
» demo jesi vidio ovo
» OCE NAS KOJI JESI NA NEBESIMA
Page 16 of 24