ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ne boj se bre Django

Page 1 of 9 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down

Ne boj se bre Django Empty Ne boj se bre Django

Post by flumen 8/1/2016, 18:35

Usrali se Srbi zbog otpada koje Ameri salju u Hrvatsku

"U vrijeme kada se Srbija i njezin premijer Aleksandar Vučić, kao i cijela regija, zalažu za mir, stabilnost i pomirenje, šokirani smo što ministar obrane Hrvatske govori o nekontroliranom naoružavanju, čime se izravno upućuju prijetnje Srbiji", navodi se u priopćenju srbijanskog ministarstva vanjskih poslova

Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...

flumen
flumen

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Ne boj se bre Django Empty Re: Ne boj se bre Django

Post by RayMabus 8/1/2016, 18:47

Srbijanski MVP: "Nadamo se da ni Hrvatska neće biti nervozna kad Srbija poduzme odgovarajuće mjere"

---

Nece.

Napad na jednu NATO clanicu je napad na sve.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by flumen 8/1/2016, 18:49

RayMabus wrote:Srbijanski MVP: "Nadamo se da ni Hrvatska neće biti nervozna kad Srbija poduzme odgovarajuće mjere"

---

Nece.

mda...uzdaj se u se i u svoje kljuse. (ja vjerujem NATO savezu ko i JNA)

Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...

flumen
flumen

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by RayMabus 8/1/2016, 18:53

Ja vjerujem da se njima tresu gaće od toga da zapucaju na neku clanicu NATOa pa da svi onda krenu na njih.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by danni1 8/1/2016, 18:57

RayMabus wrote:Ja vjerujem da se njima tresu gaće od toga da zapucaju na neku clanicu NATOa pa da svi onda krenu na njih.
ray....daj se uozbilji.
Da Srbi zapucaju na nas mi bi dobili packu od NATO da ne provociramo i da se lijepo sa srbima dogovorimo.
Druga stvar je pak što su Srbi pičke pa nemaju muda zapucati i zapravo nisu prijetnja nikome.
danni1
danni1

Male
2014-04-16

Back to top Go down

Post by RayMabus 8/1/2016, 18:59

Baš i nije tocno da nismo pucali po Srbiji samo onda je to bila vojska hasburške monarhije a ovi su ubili cara i zapoceli rat al i onda su morali maknit Hrvate kasnije jer je poznato da su morali ove iz Dalmacije maknit na talijansko bojište jer su masovno dezertirali tj nije im se tmao ratovalo.

Stogodišnjica: Kronologija 1914.-1918. (12)
Beograd je pao, u Zagrebu slavlje
Beograd je zauzet 2. prosinca 1914., i to od strane hrvatske 104. pučkopješačke brigade s tri bojne i skupina “Petrovaradin“ s devet bojni

15991 pregleda

3,1 - bodova

Ne boj se bre Django 2ef6ea55ec9669c0a4db7ebf85c57a4d

Foto: Dom i Sviet

• Ne boj se bre Django 8b1d772e14d1f404ecc9ea05909d8b5a
  • Ne boj se bre Django 0f7685ff48cad23e16de3131c2c5a443
  • Ne boj se bre Django 070d8ec5eb45fdaf6928270f8cbcdb82

Ne boj se bre Django F51282095cbc9b157a5d758e173120ce
Autor:
Danijel Tatić

Krajem studenoga 1914. godine, austrougarske snage na srpskom tlu brojale su ukupno 399.000 ljudi i 127.000 konja. Balkanska vojska sastojala se od 12 divizija opremljenih s ukupno 250.000 pušaka. Bila je to gotovo trećina ukupne austrougarske vojne sile, dok je ostatak snaga držao položaje na sjevernom bojištu. Austrougarsko ministarstvo vanjskih poslova nastojalo je Balkansku vojsku održati što jačom kako bi pohod na Srbiju bio završen u najkraćem mogućem roku, što je trebalo pridonijeti ulasku Bugarske u rat na strani Središnjih sila.

Srbi su u studenome izgubili Valjevo i Obrenovac, čime je austrougarskoj vojsci otvoren put prema Beogradu i unutrašnjosti Srbije. Srpsku vojsku od potpunog poraza spasio je general Živojin Mišić, koji je uspio ponovno uspostaviti zapovijedni lanac i povući vojsku na liniju Kolubara-Suvobor-Ljig. Zbog planirane opće protuofenzive i zauzimanja strateških pozicija, vojvoda Radomir Putnik bio je prisiljen povući srpsku vojsku dublje u unutrašnjost zemlje. Ovo povlačenje otvorilo je priliku za manji predah premorenih austrougarskih snaga. Premda je Potiorek izdao zapovijed da postrojbe do 3. studenoga zastanu radi odmora, do predviđenog odmora, radi operacija istočno od Kolubare i izmjeni postrojbi, ipak nije došlo. O tome je Potiorek u svom izvještaju kratko zapisao: „Naše su čete nakon teških bojeva i napadaja na neprijatelja počele progoniti potučenu srpsku vojsku. Bez odmora i počinka idemo prema koncu naše svrhe, a to je uništenje srpske vojske.“
Ne boj se bre Django 1f5dbf8f9055f9db3893e0885b03bc51
Napredovanje iscrpljene austrougarske vojske preko Kolubare prisililo je srpske snage na napuštanje srpske prijestolnice, jer su njezine obrambene snage bile usmjerene prema sjeveru. Beogradska tvrđava nalazi se na proplanku na mjestu gdje Sava utječe u Dunav, tako da svojim položajem dominira nad obije rijeke. Stara utvrda iz turskih vremena smještena je na rijeci Savi, na uzvisini od 47 metara. No ona, 1914. godine, više nije imala nikakav poseban obrambeni značaj. Između nje i grada nalazi se Kalemegdan, okolna uzvisina na koju je srpska vojska postavila teške topove za obranu Beograda. Stara tvrđava, Kalemegdan i utvrđene obale Save i Dunava predstavljale su prvu crtu sjeverne bojišnice. No, puno veći obrambeni značaj imali su topovi koji su bili postavljeni na uzvisinama iza Beograda. Oni su bili manje izloženi i bolje zaštićeni od topova postavljenih na Kalemegdanu. Pored njih, veliki obrambeni značaj imale su rijeke Sava i Dunav, kao prirodne barijere koje su štitile Beograd od napredovanja sa sjeverne strane. Osvajanjem uzvisina južno iza grada, Beograd je ostao bez obrane i u realnoj opasnosti od neprijateljskog okruženja. Stoga je predaja grada, nakon prelaska neprijateljske vojske preko Kolubare, bila jedino rješenje.
Beograd je bio pod neprestanom paljbom austrijskog teškog topništva i monitora, kojima je uspjelo ušutkati srpsko teško topništvo smješteno na Avali, 18 kilometara južno od Beograda te na Topčideru i Banovoj gori. Nakon što su izvidnice izvijestile o razarajućem djelovanju topništva, austrougarske postrojbe koje su bile smještene na obali Zemuna, prešle su preko Dunava na Ciganski otok te odande u Beograd, gdje su zauzele Topčider i cijeli zapadni dio Beograda. Istovremeno su u Beograd ušle i postrojbe koje su nakon zauzimanja Obrenovca napredovale uz rijeku Savu i zaposjele uzvisine južno od Beograda. Srpska vojska u povlačenju pružala je neznatan otpor, a povlačenje je dodatno otežavao teško prohodan teren, ali i civilno stanovništvo koje se polažilo skupa s vojskom. Beograd je zauzet 2. prosinca 1914. godine i to od strane hrvatske bojne i skupina “Petrovaradin“ s devet bojni. Među hrvatskim vojnicima, koji su prvi stupili na tlo srpske prijestolnice, zavladalo je oduševljenje pa su se obuzeti radušću stali međusobno grliti i ljubiti.
Ne boj se bre Django 641376a281446d9234570062cc7f65b0
Prvi vojnik koji je stupio na beogradsko tlo, bio je poručnik u pričuvi, Leopold Hirt, rođeni Vukovarac. Pad srpske prijestolnice poklopio se s godišnjicom stupanja na prijestolje Franje Josipa. Zapovjednik 5. vojske, Splićanin, general Liborius von Frank, uputio je caru Franji Josipu brzojav: „Visoko usrećen molim Vaše carsko i kraljevsko Veličanstvo da smijem na dan navršetka šestdeset i šeste godine slavnog vladanja Vašega Veličanstva preponizno i sa strahopočitanjem staviti pred noge čestitke V. vojske, kao i viest, da su grad Beograd danas naše čete uzele u posjed.“ Cijelu Monarhijuoblilo je neviđeno oduševljenje, a tisak je izvještavao u istom stilu: „Beograd je pao – odjeknulo je...

http://vojnapovijest.vecernji.hr/broj-45-vp/beograd-je-pao-u-zagrebu-slavlje-977022
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by kaya 8/1/2016, 18:59

RayMabus wrote:Srbijanski MVP: "Nadamo se da ni Hrvatska neće biti nervozna kad Srbija poduzme odgovarajuće mjere"

---

Nece.

A koje su mere? Prdice i praviti se da su top, ili ce plakati i moliti putina da im pošalje nesto iz drugog svjetskog.. Pa dobiti po nosu od Amerike. Ili ce mozda snimiti film o Jasenovcu.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by RayMabus 8/1/2016, 19:02

danni1 wrote:
RayMabus wrote:Ja vjerujem da se njima tresu gaće od toga da zapucaju na neku clanicu NATOa pa da svi onda krenu na njih.
ray....daj se uozbilji.
Da Srbi zapucaju na nas mi bi dobili packu od NATO da ne provociramo i da se lijepo sa srbima dogovorimo.
Druga stvar je pak što su Srbi pičke pa nemaju muda zapucati i zapravo nisu prijetnja nikome.
Vi kontinetalci baš nikakvog kurza ne kužite.

Da Cetalji ispale iti jedan metak u pravcu istocne SLavonije muslimani u Bosni bi dobili teško naoružanje da ih sve tamo pociste.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 8/1/2016, 19:04

Nek ispale metak u pravcu istocne SLavonije ......izvoli ispali.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by flumen 8/1/2016, 19:04

RayMabus wrote:Baš i nije tocno da nismo pucali po Srbiji samo onda je to bila vojska hasburške monarhije
e jbga sad...nisam htio o I sv. ratu...jasno da kad krenemo nema stajanja osim ako nam odozgo narede...tako je bilo i 95...da nije FT zabranio u Banja Luci bi se vijorio hrvatski barjak.

flumen
flumen

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Ringo10 8/1/2016, 19:10

Ponosan sam što smo bili robovsko meso za klanje u službi naših germanskih gospodara. I što smo se mlatili za njihove interese i u njihovim ratovima.
A još sam ponosniji što se ponosimo time.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by kaya 8/1/2016, 19:13

Ringo10 wrote:Ponosan sam što smo bili robovsko meso za klanje u službi naših germanskih gospodara. I što smo se mlatili za njihove interese i u njihovim ratovima.
A jesi ponosan sto smo bili budale u partizanima?
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Ringo10 8/1/2016, 19:13

RayMabus wrote:
danni1 wrote:
ray....daj se uozbilji.
Vi kontinetalci baš nikakvog kurza ne kužite.

Da Cetalji ispale iti jedan metak u pravcu istocne SLavonije muslimani u Bosni bi dobili teško naoružanje da ih sve tamo pociste.
E pa izvoli ti naoružavaj muslimane pa se onda nemoj čuditi kad se budeš s njima mlatio oko Dubrovnika i Neuma.

Ako ćete vi iz Hrvatske ponovo u savezništvo s njima onda nemojte majke vam preko naših leđa. 

Hrvatima iz BiH  koridor za treće zemlje a vi se sa muslimanima jebite kako hoćete.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Ringo10 8/1/2016, 19:14

kaja_333 wrote:
Ringo10 wrote:Ponosan sam što smo bili robovsko meso za klanje u službi naših germanskih gospodara. I što smo se mlatili za njihove interese i u njihovim ratovima.
Kad smo to mi bili u partizanima?

Mi smo bili u vojsci NDH.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by kaya 8/1/2016, 19:16

Ringo10 wrote:
kaja_333 wrote:

Dio je bio u partizanima.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Ringo10 8/1/2016, 19:18

kaja_333 wrote:
Ringo10 wrote:
kaja_333 wrote:

Dio je bio u partizanima.
Nije mi poznato. Možda nešto pred kraj rata kad je bilo jasno ko pobjeđuje i kad su partizani sprovodili mobilizacije tu i tamo. Poneko zarobljen da sačuva glavu. Komuniste ne računam. To je bila malobrojna sekta.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by epikur37 8/1/2016, 19:20

Možda je ovo prilika da se jednom zauvijek obračunamo, Srbi opet provociraju al dolaze rakete :)
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by L'âme 8/1/2016, 19:22

epikur37 wrote:Možda je ovo prilika da se jednom zauvijek obračunamo, Srbi opet provociraju al dolaze rakete :)
Sad će džani provocirat odojkom za novu godinu..pričekajmo samo da ode u shopping. geek
Mi ćemo uzvratit fritulama za poklade... cheers

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by epikur37 8/1/2016, 19:25

maggie13 wrote:
epikur37 wrote:Možda je ovo prilika da se jednom zauvijek obračunamo, Srbi opet provociraju al dolaze rakete :)
Sad će džani provocirat odojkom za novu godinu..pričekajmo samo da ode u shopping. geek

bratstvo i jedinstvo pod bojevim glavama :)
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by L'âme 8/1/2016, 19:28

epikur37 wrote:
maggie13 wrote:

bratstvo i jedinstvo pod bojevim glavama :)
ma, to vučić glumi autoritet..zamajava svoje, njih jedino i može jocolor

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 9 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Back to top