Korona novosti i spoznaje
Page 17 of 50
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
ebenica wrote:nemoj molim te, dosta mi je tih dvosekundnih mišljenja za danas.niels wrote:
Ja vas dvoje nisam optužio za ništa.
Mogao bih tu svašta navesti, ali za većinu tih stanja ipak niste vi krivi. Čovjek se s time rada.
Dobro, pa prilagoditi ćemo se mi tebi tako sporom.
niels- Posts : 4797
2021-04-26
pa ti se nemreš koncentrirart na dva spojena slova...čuj tema.niels wrote:ebenica wrote:znači sve ono statistike o alkoholu i prometu su kurčina? to jedna te ista grupa ljudi ubija, tih 10% ? nasilje u obitelji i alkohol sui isto kurčina? to jedan te isti lik tuče žene okolo, zabrije da je došao doma i premlati, niti ne gleda da to nije njegova žena?niels wrote:ali 90% alkoholičara je u životu ugrozilo samo sebe, i to uglavnom ne životno.
Vrati se na temu.
Tema nisu alkoholičari, nego virus i cjepivo.
Guest- Guest
violator wrote:Sovak wrote:ebenica wrote:al fakat si glup k'o kuracSovak wrote:ebenica wrote:to cjepivo je i dalje eksperimentalno i bit će sve dok se ne objave rezultati studije o istome...to cjepivo ima samo Emergency Use Authorization:Sovak wrote:
Ova sada cjepiva su bila na početku prošle godine realno eksperimentalna, ali su prošla eksperimentalnu fazu jer su se milijuni već cijepili u ove dvije godine.
Kaj se imalo doznati - doznalo se.
An Emergency Use Authorization (EUA) is a mechanism to facilitate the availability and use of medical countermeasures, including vaccines, during public health emergencies, such as the current COVID-19 pandemic. Under an EUA, FDA may allow the use of unapproved medical products, or unapproved uses of approved medical products in an emergency to diagnose, treat, or prevent serious or life-threatening diseases or conditions when certain statutory criteria have been met, including that there are no adequate, approved, and available alternatives.
jer ne postoje odobrene i adekvatne alternative.
Koje alternative? Akupunktura?
S iste stranice koje si ti c/p ovdje, ja sad tebi c/p daljnji tekst.Are the COVID-19 vaccines rigorously tested?
Yes. Clinical trials are evaluating investigational COVID-19 vaccines in tens of thousands of study participants to generate the scientific data and other information needed by FDA to determine safety and effectiveness. These clinical trials are being conducted according to the rigorous standards set forth by the FDA.
Initially, in phase 1, the vaccine is given to a small number of generally healthy people to assess its safety at increasing doses and to gain early information about how well the vaccine works to induce an immune response in people. In the absence of safety concerns from phase 1 studies, phase 2 studies include more people, where various dosages are tested on hundreds of people with typically varying health statuses and from different demographic groups, in randomized-controlled studies. These studies provide additional safety information on common short-term side effects and risks, examine the relationship between the dose administered and the immune response, and may provide initial information regarding the effectiveness of the vaccine. In phase 3, the vaccine is generally administered to thousands of people in randomized, controlled studies involving broad demographic groups (i.e., the population intended for use of the vaccine) and generates critical information on effectiveness and additional important safety data. This phase provides additional information about the immune response in people who receive the vaccine compared to those who receive a control, such as a placebo.
Nije da im ja baš preveć vjerujem u svemu ... ali ak već c/p tekst, onda ga c/p cijelog, a ne samo kaj tebi paše.
Srdačan pozdrav do sljedećih ''spoznaja''.
napisao si da cjepiva nisu eksperimentzalna jer je cjepljeno milju ljudi ja sam ti kopirao da jesu eksperimentalna i da upravo takvo odobrenje imaju, kao eksperimentalno EUA.
i dok se to odobrenje ne promijeni u neko drugo ostat će eksperimentalno...i možeš cijepit milju ljudi bilion ako hoćeš jer sve dok se ne objave rezultati : pomoglo, pogodilo, oštetilo, stradalo, umrlo...nema ni službenog drugačijeg odobrenja. jel kontaš spoznajo?
Da, ja sam glup ... kaj uopće razgovaram s tobom i Violatoricom i sličnima.
Ali jebi ga ... nisam savršen, a kamoli najpametniji.
Ali onak usput ... je l' znaš da ste i ti i Violatorica i Gnječ i Baštarda cijepljeni s jedno trinaestak cjepiva o kojem pojma nemate niti bute ikad imati ikakva pojma o njima, s cjepivima o kojima rezultate i studije neće nikad vidjeti i da za ta cijepljenja vaše starce nitko nije niti pital mogu li birati cijepiti svoje klince ili ne?
I da je bilo ono: Nisi cijepil maloga/malu? Nema upisa u vrtić ili osnovnu školu dok s djecom ne odradite cijepljenje po kalendaru ... je li vam to jasno ''roditelji''?
A onda kad si upisan u školu išla su daljnja cijepljenja po ''kalendaru'' kak se to veli ... bez pitanja i suglasnosti.
Oprostite kaj sam bil ovak grub .... nemojte sad opast u nesvijest, ali da ... imate u sebi cjepiva o kojima pojma nemate niti ćete ikad imati pojma o njima.
Ali o COVID cjepivima sve znate.
Jebi ga ... izgleda da je Marc najbiži vašoj dijagnozi ... vidite iglu i padate u nesvijest.
Malo si smijesan. Kao i taj argument iz prijasnjih cijepljenja i prijasnjih bolesti / virusa koji su nam poznati, koji su vec neko vrijeme s nama, kao uostalom i cjepiva za njih koja su se prethodno provjeravala, pratila, imala drugaciju tehnologiju izrade.. Je, stvarno ti je nenadhebiva analogija. ;)
Da, ja sam smiješan.
Za razliku od tebe koja znaš u slovo za provjerenu tehnologiju, praćenje, studije i kaj sve ne za svih onih trinaest cjepiva koje si dobila tijekom života.
OK ... ja sam smiješan.
To mi je najmanji problem.
Guest- Guest
violator wrote:niels wrote:violator wrote:niels wrote:violator wrote:Sovak wrote:ebenica wrote:al fakat si glup k'o kuracSovak wrote:ebenica wrote:to cjepivo je i dalje eksperimentalno i bit će sve dok se ne objave rezultati studije o istome...to cjepivo ima samo Emergency Use Authorization:Sovak wrote:
Ova sada cjepiva su bila na početku prošle godine realno eksperimentalna, ali su prošla eksperimentalnu fazu jer su se milijuni već cijepili u ove dvije godine.
Kaj se imalo doznati - doznalo se.
An Emergency Use Authorization (EUA) is a mechanism to facilitate the availability and use of medical countermeasures, including vaccines, during public health emergencies, such as the current COVID-19 pandemic. Under an EUA, FDA may allow the use of unapproved medical products, or unapproved uses of approved medical products in an emergency to diagnose, treat, or prevent serious or life-threatening diseases or conditions when certain statutory criteria have been met, including that there are no adequate, approved, and available alternatives.
jer ne postoje odobrene i adekvatne alternative.
Koje alternative? Akupunktura?
S iste stranice koje si ti c/p ovdje, ja sad tebi c/p daljnji tekst.Are the COVID-19 vaccines rigorously tested?
Yes. Clinical trials are evaluating investigational COVID-19 vaccines in tens of thousands of study participants to generate the scientific data and other information needed by FDA to determine safety and effectiveness. These clinical trials are being conducted according to the rigorous standards set forth by the FDA.
Initially, in phase 1, the vaccine is given to a small number of generally healthy people to assess its safety at increasing doses and to gain early information about how well the vaccine works to induce an immune response in people. In the absence of safety concerns from phase 1 studies, phase 2 studies include more people, where various dosages are tested on hundreds of people with typically varying health statuses and from different demographic groups, in randomized-controlled studies. These studies provide additional safety information on common short-term side effects and risks, examine the relationship between the dose administered and the immune response, and may provide initial information regarding the effectiveness of the vaccine. In phase 3, the vaccine is generally administered to thousands of people in randomized, controlled studies involving broad demographic groups (i.e., the population intended for use of the vaccine) and generates critical information on effectiveness and additional important safety data. This phase provides additional information about the immune response in people who receive the vaccine compared to those who receive a control, such as a placebo.
Nije da im ja baš preveć vjerujem u svemu ... ali ak već c/p tekst, onda ga c/p cijelog, a ne samo kaj tebi paše.
Srdačan pozdrav do sljedećih ''spoznaja''.
napisao si da cjepiva nisu eksperimentzalna jer je cjepljeno milju ljudi ja sam ti kopirao da jesu eksperimentalna i da upravo takvo odobrenje imaju, kao eksperimentalno EUA.
i dok se to odobrenje ne promijeni u neko drugo ostat će eksperimentalno...i možeš cijepit milju ljudi bilion ako hoćeš jer sve dok se ne objave rezultati : pomoglo, pogodilo, oštetilo, stradalo, umrlo...nema ni službenog drugačijeg odobrenja. jel kontaš spoznajo?
Da, ja sam glup ... kaj uopće razgovaram s tobom i Violatoricom i sličnima.
Ali jebi ga ... nisam savršen, a kamoli najpametniji.
Ali onak usput ... je l' znaš da ste i ti i Violatorica i Gnječ i Baštarda cijepljeni s jedno trinaestak cjepiva o kojem pojma nemate niti bute ikad imati ikakva pojma o njima, s cjepivima o kojima rezultate i studije neće nikad vidjeti i da za ta cijepljenja vaše starce nitko nije niti pital mogu li birati cijepiti svoje klince ili ne?
I da je bilo ono: Nisi cijepil maloga/malu? Nema upisa u vrtić ili osnovnu školu dok s djecom ne odradite cijepljenje po kalendaru ... je li vam to jasno ''roditelji''?
A onda kad si upisan u školu išla su daljnja cijepljenja po ''kalendaru'' kak se to veli ... bez pitanja i suglasnosti.
Oprostite kaj sam bil ovak grub .... nemojte sad opast u nesvijest, ali da ... imate u sebi cjepiva o kojima pojma nemate niti ćete ikad imati pojma o njima.
Ali o COVID cjepivima sve znate.
Jebi ga ... izgleda da je Marc najbiži vašoj dijagnozi ... vidite iglu i padate u nesvijest.
Malo si smijesan. Kao i taj argument iz prijasnjih cijepljenja i prijasnjih bolesti / virusa koji su nam poznati, koji su vec neko vrijeme s nama, kao uostalom i cjepiva za njih koja su se prethodno provjeravala, pratila, imala drugaciju tehnologiju izrade.. Je, stvarno ti je nenadhebiva analogija. ;)
Poanta je da nemaš nikakav pregled ni kontrolu nad kemikalijama koje ulaze na dnevnoj, ako ne i satnoj bazi u tvoj organizam, a neki su fakat živi otrovi koji će te zbilja u konačnici koštati života.
Ali nisam te vidio da razvijaš plakat ispred Konzuma.
I tebi idu analogije, vidim.
Za početak, to nije bila analogija, nego pojašnjenje. ;)
Plakatic ispred Konzuma je pojasnjenje? Hajde, onda ti moram reci da ti je i pojasnjenje za q-rac!
Plakat je bila ironična poanta.
Jeste li vas dvoje svaki puta ljuti, ili ja tebe nešto posebno iritiram? :)
niels-
2021-04-26
niels wrote:ebenica wrote:di si ti to odvratio? odvratio si da:niels wrote:ebenica wrote:ne frende, ti si rekao da neke, necjepljene treba izuzet iz liječenja, miha te upozorio da onda i druge skupine mogu spadat u to izuzeće i spomenuo alkoholičare i jetru na što je tebi bio argument da to nije isto jer za razliku od cjepljenih alkoholičari nisu nikome opasni već štetu rade samo sebi...niels wrote:O isusati dragoga…ebenica wrote:pijanci su naravno općepoznati da nisu opasni po društvo, piju o svom trošku i nikad baš nikad ne sjednu za volan pijani i nikad ali baš nikad ne premlate ženu ili dijete..to su ljudi koji gledaju svoja posla i piju o svom trošku, naši mali anđeli i ima ih smisla spasit. trijezni nemaju veze s njima. opet si razmišljao 2 pune sekunde :/niels wrote:
Miha pita ima li smisla liječiti alkoholičarevu jetru. Ima, jer ju ne dijeli s trijeznim ljudima,
Za to si se zakvačio. Miha je pitao treba li ih liječiti, ja sam odgovorio potvrdno.
Ti imaš svoje mišljenje, vidim da ti nije bitno plaćaju li ili ne, itekako si spreman suditi i presuditi, čim se ne radi o tvojoj koži. :)
Ti si definicija hipokrizije.
daj se jebem ti mater koncentriraj!!!! ili popi jebeni lijek!
Miha je sugerirao alkoholičare, odvratio sam da to i nije najbolji primjer.
Odličan primjer bi bio ljudi koji zahtijevaju da ih se ne liječi.
I moglo je bez spominjanja majke…
Riječ je o emocionalnoj ucjeni, općeopasnom ponašanju koje je na granici bioterorizma.
Miha pita ima li smisla liječiti alkoholičarevu jetru. Ima, jer ju ne dijeli s trijeznim ljudima, čovjek pije o svojem trošku
znači necjepljeni su osobe sklone općeopasnom ponašanju i kao takvi ne zaslužuju liječenje a alkoholičari nisu jer piju o svom trošku i jetru ne dijele s trijeznim ljudima...
pida ti materina daj se KONCENTRIRAJ!
Ti se skoncentriraj.
To nije meritum, koji je miha, za razliku od tebe, pokušao osporiti nelošim primjerom i korektnim rječnikom.
I niste vi skloni ničemu, vi jeste općeopasni - svaki od vas. Ja osobno nikada nisam pio, ali 90% alkoholičara je u životu ugrozilo samo sebe, i to uglavnom ne životno.
Ljudi, pa o čemu se mi razgovaramo? 10.000 ljudi u zemlji koja nema 4.000.000 ljudi je ispod zemlje, a vas brine što cjepiva nisu generacijama testirana.
A grožđe ispred vas koje izgleda tako savršeno, a voćne mušice bježe od njega? To je silno istestirano. Groblja su prepuna ljudi s rakom u probavnom traktu.
Srećom ... pivski sam tip.
Guest- Guest
ti si....bio, ali više nisi.ebenica wrote:ja sam pio i pušio, prestao sam radi sebe niti govorim nekome da je duhan odvratan niti da je alkohol odvratan, nije moja stvar.veber wrote:moj stari je prestao pušiti 10ak godina prije nego što je obolio od raka pluća.ebenica wrote:pijanci su naravno općepoznati da nisu opasni po društvo, piju o svom trošku i nikad baš nikad ne sjednu za volan pijani i nikad ali baš nikad ne premlate ženu ili dijete..to su ljudi koji gledaju svoja posla i piju o svom trošku, naši mali anđeli i ima ih smisla spasit. trijezni nemaju veze s njima. opet si razmišljao 2 pune sekunde :/niels wrote:
Miha pita ima li smisla liječiti alkoholičarevu jetru. Ima, jer ju ne dijeli s trijeznim ljudima,
kada bi zapalio cigaru, ne cigaretu, kohibu-održao bi mi predavanje o štetnosti duhana.
po čemu prepoznam bivšeg alkoholičara ili bivšeg pušača?
po priči jehovinih svjedoka.
duhan je odvratan, alkohol je odvratan.
nije moj problem kaj ste se vi naduvali ko prasad i nalokali ko svinje, vaš je problem što niste imali mjeru.
provlači se kroz tvoje upise.
ne primjećuješ, ali dociraš drugima.
po tome prepoznam bivšeg alkića i bivšeg pušača.
ne prigovarate, ali vam se malo "omakne"
veber-
2014-12-30
niels likes this post
pa pošto ti nisi smiješan onda ćeš nam ti napisati koje je još cjepivo u povijesti imalo oznaku EUA ? dopušteno u slučaju nužde.Sovak wrote:
Za razliku od tebe koja znaš u slovo za provjerenu tehnologiju, praćenje, studije i kaj sve ne za svih onih trinaest cjepiva koje si dobila tijekom života.
OK ... ja sam smiješan.
Guest- Guest
učinilo ti se...ja sam alkoholičare koristio kao argument koji nisam ja potegnuo. jebe mi se tko pije i tko puši.veber wrote:ti si....bio, ali više nisi.ebenica wrote:ja sam pio i pušio, prestao sam radi sebe niti govorim nekome da je duhan odvratan niti da je alkohol odvratan, nije moja stvar.veber wrote:moj stari je prestao pušiti 10ak godina prije nego što je obolio od raka pluća.ebenica wrote:pijanci su naravno općepoznati da nisu opasni po društvo, piju o svom trošku i nikad baš nikad ne sjednu za volan pijani i nikad ali baš nikad ne premlate ženu ili dijete..to su ljudi koji gledaju svoja posla i piju o svom trošku, naši mali anđeli i ima ih smisla spasit. trijezni nemaju veze s njima. opet si razmišljao 2 pune sekunde :/niels wrote:
kada bi zapalio cigaru, ne cigaretu, kohibu-održao bi mi predavanje o štetnosti duhana.
nije moj problem kaj ste se vi naduvali ko prasad i nalokali ko svinje, vaš je problem što niste imali mjeru.
Guest- Guest
ebenica wrote:izjave su nevjerojatne. doslovno šokantne.violator wrote:
Meni je ipak bio drag moment u kojem je nas optuzio za emocionalnu ucjenu dok nas je optuzivao da zbog nas nema nista od imuniteta krda...
Naprosto su svi šokirani kolega. Pače sleđeni.
Toliko da nisu u stanju 5 stranica dati suvisli komentar nego se love za usputne primjedbe, nabadaju i vrte.
niels-
2021-04-26
Sovak wrote:
OK ... ja sam smiješan.
jebote pa seti se kakve su nuspojave deca imala od onih socijalističkih cjepiva, skup s tobom i sa mnom...
usput ne znam nikog da mu je bilo kaj bilo od cjepiva, možda idući dan moš imat neke blage simptome umora ili glavobolje kaj ionak imaš od skoro svakog lijeka.
a od korone sam videl svakaj. Pa i mrtvih.
al dobro.. ko se oće pravit jako pametan na kraju obično ispadne glup
inače od imuniteta krda ne bu niš jer uz faktor prijenosa delte i delte plus i učinkovitost cjepiva od max 65 posto ak i tolko trebalo bi procijepit 130 posto stanovništva da se to dosegne.
vidi portugal i slične, svi cijepljeni a korona hara.
je da je cjepivo zakurac ali da je opasno, to sigurno ne.
a ti si to proučavao i čitao raznorazne studije pa si zato tak siguran u tu tvrdnju?marcellus wrote:
pošto si novinar aide pitaj onu gestapo babu jel spremna stavit svoj potpis na svaku potrošenu dozu cjepiva u rh...
Guest- Guest
marcellus wrote:ebenica wrote:ali zašto bi ti trebao razumijeti tuđe odluke o njihovom izboru i njihovim tijelima? tko si jebote ti?marcellus wrote:. Ali znaš što? Ja vas ne kužim.
Ni kurca.
i zašto bi se netko vama cijepljenima uopće trebao opravdavati? pa gonite se više u 3 pizde mile materine.
jel tebi ili nekome cjepljenom netko sere zakaj si se cijepio? puca nam jebeno kurac.
pa ono, ne kužim vaš izbor. Svi sad drkaju na lijek od dva soma eura, a neće cjepivo od pet eura koje je za građane besplatno "jer ne znaju što je u njemu" i jer farmaceuti zarađuju na cjepivu. Za lijek znate što je u njemu? Znate kurac. Za pol stvari koje jedete, pijete, pušite, šmrčete, ne znate što su.
Guest- Guest
ebenica wrote:uvijek netko sa jebenim biserima...ako krava jede travu a ja kravu onda sam i ja vegetarijanac htio ne htio, jel to?pokerjocker wrote:
lijekove koristiš htio ne htio. jedino ako uzgajaš svoju hranu i imaš svoje životinje koje nisu vidile veterinara. čak i onda hrana kojom hraniš živine je upitna..
čuješ, da nisi ti kod rođenja opal doktoru pa zveknuo tikvom o pod? mislim na ono dugotrajno liječenje kaj si spominjo
ako kupuješ meso u dućanu, to meso je puno antibiotika, hormona, vitamina, antihistaminika, dezinficijensa u malim količinama, upuhan je zrak, itd itd...
pokerjocker- Posts : 899
2017-09-13
niels likes this post
ne bih rekao da mi se učinilo.ebenica wrote:učinilo ti se...ja sam alkoholičare koristio kao argument koji nisam ja potegnuo. jebe mi se tko pije i tko puši.veber wrote:ti si....bio, ali više nisi.ebenica wrote:ja sam pio i pušio, prestao sam radi sebe niti govorim nekome da je duhan odvratan niti da je alkohol odvratan, nije moja stvar.veber wrote:moj stari je prestao pušiti 10ak godina prije nego što je obolio od raka pluća.ebenica wrote:pijanci su naravno općepoznati da nisu opasni po društvo, piju o svom trošku i nikad baš nikad ne sjednu za volan pijani i nikad ali baš nikad ne premlate ženu ili dijete..to su ljudi koji gledaju svoja posla i piju o svom trošku, naši mali anđeli i ima ih smisla spasit. trijezni nemaju veze s njima. opet si razmišljao 2 pune sekunde :/niels wrote:
stalno navodiš alkiće, pa se ograđuješ sintagmom "dok sam pio".
i ero stalno tipka kako nije udbaš, komunjara i slično.
KBK
veber-
2014-12-30
niels likes this post
pa onda ja ne vidim u čemu je problem, nek cijepe svinjske polovice ionak će uskoro božić mi ćemo to pojest i vuk sit a ovce na broju.pokerjocker wrote:ebenica wrote:uvijek netko sa jebenim biserima...ako krava jede travu a ja kravu onda sam i ja vegetarijanac htio ne htio, jel to?pokerjocker wrote:
lijekove koristiš htio ne htio. jedino ako uzgajaš svoju hranu i imaš svoje životinje koje nisu vidile veterinara. čak i onda hrana kojom hraniš živine je upitna..
čuješ, da nisi ti kod rođenja opal doktoru pa zveknuo tikvom o pod? mislim na ono dugotrajno liječenje kaj si spominjo
ako kupuješ meso u dućanu, to meso je puno antibiotika, hormona, vitamina, antihistaminika, dezinficijensa u malim količinama, upuhan je zrak, itd itd...
neće nas cijepit a svejedno ćemo to imat u sebi, kaj ne? daj si pet za ideju:)
Guest- Guest
primjećujem da su antivakseri na ovoj temi stoput agresivniji od ostalih. Izuzetak je kic, koji piše izuzetno normalno. Sve mislim da vam ta agresivnost nije od cjepiva?
pokerjocker- Posts : 899
2017-09-13
niels likes this post
stalno navodim alkiće? gdje? izgleda da tebe to jebe a ne mene...veber wrote:ne bih rekao da mi se učinilo.ebenica wrote:učinilo ti se...ja sam alkoholičare koristio kao argument koji nisam ja potegnuo. jebe mi se tko pije i tko puši.veber wrote:ti si....bio, ali više nisi.ebenica wrote:ja sam pio i pušio, prestao sam radi sebe niti govorim nekome da je duhan odvratan niti da je alkohol odvratan, nije moja stvar.veber wrote:moj stari je prestao pušiti 10ak godina prije nego što je obolio od raka pluća.ebenica wrote:pijanci su naravno općepoznati da nisu opasni po društvo, piju o svom trošku i nikad baš nikad ne sjednu za volan pijani i nikad ali baš nikad ne premlate ženu ili dijete..to su ljudi koji gledaju svoja posla i piju o svom trošku, naši mali anđeli i ima ih smisla spasit. trijezni nemaju veze s njima. opet si razmišljao 2 pune sekunde :/niels wrote:
stalno navodiš alkiće, pa se ograđuješ sintagmom "dok sam pio".
i ero stalno tipka kako nije udbaš, komunjara i slično.
KBK
jedino kaj mene jebe je kad me se krivo shvati kao što si ti sad pa pokušam objasnit al očito to kod nekih nema smisla.
Guest- Guest
marcellus wrote:inače od imuniteta krda ne bu niš jer uz faktor prijenosa delte i delte plus i učinkovitost cjepiva od max 65 posto ak i tolko trebalo bi procijepit 130 posto stanovništva da se to dosegne.
Ma ne može to funkcionirati tako, s brzinom mutacija.
Trebali bi se cijepiti preko 80% između dva soja, oba cjepiva, da bi cjepivo polučilo svoju punu svrhu bez boostera.
Neizvedivo.
Last edited by niels on Thu 18 Nov - 21:50; edited 1 time in total
niels-
2021-04-26
ebenica wrote:
jedino kaj mene jebe je
Jedino?
Oisusatidragoga. :)
niels-
2021-04-26
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50