Korona novosti i spoznaje
Page 30 of 50
Page 30 of 50 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 40 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
tak je, ai još malo o svojoj frendici Zrinki a ne o članku kojeg sam ti ja stavio i kojem je potpisnik znanstvenik niti o definiciji koju ti je violator postavila...marcellus wrote:ebenica wrote:bok'teiebo kakva izjava.marcellus wrote:
sama činjenica da je nešto činenica podrazumijeva da je istina i ne podliježe relativizaciji
a kad moram kao obrazovanim ljudima tumačit pizdarije koje ne moram svojoj djeci u vrtiću
njima je jasno što je činjenica.
a klokan će nas zabavljat sa forama
Guest- Guest
ne nisu zarazni za šišmiše. Ne u smislu da mogu oboljeti. Oni su samo vektori, prenosioci. To što prenose viruse ne znači mogu i oboljeti.
teorija cini fizikalne zakoneviolator wrote:marcellus wrote:violator wrote:
- Marcellus je krenuo od pretpostavke da znanost daje vjecne i nepromijenjive odgovore, cime implicira njenu apsolutnu istinitost. To znanost - nije. Pseudoznanost, s druge strane... ;)
s treće strane, sereš.
Marcellus nije krenuo od pretpostavke nego od utvrđene činjenice da znanost utvrđuje-činjenice. One su kao takve apsolutno nepromjenjive, i kad znanost nešto nedvojbeno utvrdi ispravnom znanstvenom metodologijom, to je vječno i nepromjenjivo, kao pitagorin teorem npr.
Usput, što reče ovaj klokan na istinitost činjenica ne utječe naše poznavanje istih.
To što se mogu utvrditi dodatne činjenice i znanja ne znači ništa - znanost jest apsolutno istinita, ili jednostavno nije znanost. Sve što nije aposlutno jednoznačno, pouzdano i nedvojbeno utvrđeno nije znanstvena činjenica nego nečija teorija. A teorije su kako rekoh ko i guzice, svi ih imaju.
Cuj, sad barem znam da ni Prcko, a ni ti niste znanstvenici jer ne biste tvrdili to sto tvrdite .. :) Ne znam otkad je spominjanje uvjeta istinitosti neke znanstvene teorije preslo u inzistiranje na stavu kako je sve relativno ili da su znanstvene teorije - drek, valjda to isto misljenje, vrjednosni sud koji spocitavas neistomisljenima, ali da ne trosim bas vrijeme, evo ti sa Hrvatske enciklopedije:
( ... )
U fizici su eksperiment (istraživanje pojava pod uvjetima koji se kontroliraju što je više moguće) i teorija (opis fizikalnih pojava u obliku pojednostavnjenih matematičkih modela) komplementarni. Fizikalni pokusi rezultiraju mjerenjima, koja se zatim uspoređuju s računatim rezultatima što ih daje teorija. Teorija koja dobro pretkazuje rezultate pokusa u nekom širem području čini fizikalne zakone. Međutim, fizikalni zakoni su podložni promjenama, zamjenama ili ograničenjima, ako kasniji točniji i opsežniji pokusi pokažu da je to potrebno.
( ... )
..https://enciklopedija.hr/Natuknica.aspx?ID=19792
Tu nista ne pise o vjecnom i nepromjenjivom, sta ne da da? :)
ma hajde
zar nije eksperimentalna potvrda (ili izracun) to sto zakon cini zakonom
2014-04-19
violator wrote:fizikalni zakoni su podložni promjenama, zamjenama ili ograničenjima, ako kasniji točniji i opsežniji pokusi pokažu da je to potrebno[/b].
( ... )
fizikalni zakoni nisu podložni promjenama, samo naše poznavanje istih je podložno promjenama. Ako su fizikalni zakoni koje smo utvrdili podložni promjenama, znači da činjenice nisu bile dobro utvrđene.
dakle kako rekoh znanstveno ispravno utvrđene činjenice nisu promjenjive. Prirodni zakoni isto nisu, samo naše (loše) definicije istih
ja sam mislio da snifanje ljepila ubija mozak al ovo je gore od bilo kakvih para, radi svog mentalnog zdravlja, adieu.marcellus wrote:violator wrote:fizikalni zakoni su podložni promjenama, zamjenama ili ograničenjima, ako kasniji točniji i opsežniji pokusi pokažu da je to potrebno[/b].
( ... )
fizikalni zakoni nisu podložni promjenama, samo naše poznavanje istih je podložno promjenama. Ako su fizikalni zakoni koje smo utvrdili podložni promjenama, znači da činjenice nisu bile dobro utvrđene.
dakle kako rekoh znanstveno ispravno utvrđene činjenice nisu promjenjive. Prirodni zakoni isto nisu, samo naše (loše) definicije istih
Guest- Guest
marcellus wrote:ne nisu zarazni za šišmiše. Ne u smislu da mogu oboljeti. Oni su samo vektori, prenosioci. To što prenose viruse ne znači mogu i oboljeti.
o bog te jebo. kako bi miha rekao: koja gomilica glupana i idiota na ovom forumu.
Guest- Guest
tako jeviolator wrote:marcellus wrote:alo tetka
jes gluha
ne pričamo o teorijama
nego golim činjenicama
sama činjenica da je nešto činenica podrazumijeva da je istina i ne podliježe relativizaciji
stvar čitanja s razumijevanjem
'alo, barba! Pricali smo o spoznajama, cinjenicama, teorijama . I apsolutnoj istinitosti koju ste htjeli podvaliti spominjanjem zakona! E pa evo vam sad! Sto ondje pise!? Kako je moguce da se nesto moze nadopunjavati, siriti, cak i odbacivati, ako je vjecno i nepromjenjivo, apsolutno istinito!?Kako!? "Alo?!
nema nista apsolutno istinito
sve je teorija podlozna promjenama, promjenimo teroiju i promjenimo zivot
svi zakoni su tu privremeno jer tako piose hr enciklopedija
poruci im da si je zabiju u guzicu sa tvrdnjom da teorija cini zakone
2014-04-19
Prilozi za rasprave o metaznanosti.
niels-
2021-04-26
Gledam naslov topica i tek sad vidim da ispod piše "bez ere...".
Ispada da sam ja tu, ali je bez postavljača teme.Zanimljivo.
Ispada da sam ja tu, ali je bez postavljača teme.Zanimljivo.
Eroo- Posts : 78968
2016-07-22
prckov, bosanac u australiji, pa se nekad javi i nama koji spavamo na slami objašnjava što je to grtalica, kao sad npr.violator wrote:A tko je klokan?
jer eto, njegova guzica je vidla svijeta.
pozz pinky, krepat ma ne molat! ovim čobanima ;)
Guest- Guest
ne moramo gradit kucu, samo je isteoriziramo teorijom koja ce stvorit zakone koji ce je sagradit
poslije je odbacimo novom teorijom o bazenu i imamo i bazen
poslije je odbacimo novom teorijom o bazenu i imamo i bazen
2014-04-19
ja sam koala molicu lijepoebenica wrote:prckov, bosanac u australiji, pa se nekad javi i nama koji spavamo na slami objašnjava što je to grtalica, kao sad npr.violator wrote:A tko je klokan?
sve me australke maze i nose uz sise
a ti posto si svinjce od tebe mogu samo cvarke napravit
Last edited by prckov on 6/9/2021, 13:55; edited 1 time in total
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
ebenica wrote:prckov, bosanac u australiji, pa se nekad javi i nama koji spavamo na slami objašnjava što je to grtalica, kao sad npr.violator wrote:A tko je klokan?
prckov priglupi bosanac-turčin koji kurcem proučava anatomiju klokanovog tobolca.
Guest- Guest
ebenica wrote:prckov, bosanac u australiji, pa se nekad javi i nama koji spavamo na slami objašnjava što je to grtalica, kao sad npr.violator wrote:A tko je klokan?
Aaa, taako? Okej. Njima je tamo ionako sve naopacke pa je i logika malo drugacija! :P
Zdravo! Odoh se i ja setati... :)
.
Btw, salim se, Prc, ali hebemnu ti i ta apsolutna istinitost kad svemir ne raspoznaje "gore" ni "dolje". :P
Guest- Guest
prckov wrote:ja sam koala molicu lijepoebenica wrote:prckov, bosanac u australiji, pa se nekad javi i nama koji spavamo na slami objašnjava što je to grtalica, kao sad npr.violator wrote:A tko je klokan?
on je isto australac, kljunaš čudnovati
zato cuvaj oketaGnječ wrote:ebenica wrote:prckov, bosanac u australiji, pa se nekad javi i nama koji spavamo na slami objašnjava što je to grtalica, kao sad npr.violator wrote:A tko je klokan?
prckov priglupi bosanac-turčin koji kurcem proučava anatomiju klokanovog tobolca.
2014-04-19
apsolutnoprckov wrote:ja sam koala molicu lijepoebenica wrote:prckov, bosanac u australiji, pa se nekad javi i nama koji spavamo na slami objašnjava što je to grtalica, kao sad npr.violator wrote:A tko je klokan?
Guest- Guest
violator wrote:ebenica wrote:prckov, bosanac u australiji, pa se nekad javi i nama koji spavamo na slami objašnjava što je to grtalica, kao sad npr.violator wrote:A tko je klokan?
Aaa, taako? Okej. Njima je tamo ionako sve naopacke pa je i logika malo drugacija! :P
Zdravo! Odoh se i ja setati... :)
.
Btw, salim se, Prc, ali hebemnu ti i ta apsolutna istinitost kad svemir ne raspoznaje "gore" ni "dolje". :P
neka te, bas mi postalo zabavno
2014-04-19
marcellus wrote:prckov wrote:ja sam koala molicu lijepoebenica wrote:prckov, bosanac u australiji, pa se nekad javi i nama koji spavamo na slami objašnjava što je to grtalica, kao sad npr.violator wrote:A tko je klokan?
on je isto australac, kljunaš čudnovati
kad pricam sa njima dvojicom isto ko sa kakvim zenskicama u pubertetu
2014-04-19
Odgovor plavuši i Bosancu s Alpa.kaya wrote:Ma naravno. I bez ispravka ja znam udio umrlih cijepljenih može biti 10%. Sve ovo ostalo su necijepljeni.Eroo wrote:mutava baštarda wrote:Ja sam ti već rekao da ćeš se cijepiti s trećom, a ti mi i dalje ne viruješ.kaya wrote:U izraelu izraelu je većina zaraženih mlađi, koji nisu cijepljeni. Vidim da netko stalno spominje izrael.
Drugo uopće nisam promjenila mišljenje, cijepivo je uspješno, štiti od težih oblika bolesti, a od svih sojeva ne štiti isto kao što cijepivo za gripu ne štiti od svih sojeva nego stalno kombiniraju novo.
Ja se ne bojim korone panično da me sada frka da ne dobijem nikakav soj, možda sam ju već i imala.vjerojatno jesam. Tako da treće i sedme doze mi iz toga razloga ne padaju na pamet.
Kad smo kod Izraela...
Velik broj mrtvih s 3 doze ( samo korona, bez efekata cijepiva ) s obzirom da su od nedavno počeli cijepiti.
Valjda ispravak krivog navoda.
Svugdje je tako pa mora biti i u izraelu
Now we have the deaths data by vaccination status on our COVID dashboard!
There were 607 deaths in August 2021.
Deaths by vaccination status:
Unvaccinated->218 (35.9%)
1 dose->14 (2.3%)
1+2->313 (51.6%)
1+2+3->62 (10.2%)
579 of the deaths (95.4%)->age 60+
Page 30 of 50 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 40 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje