Korona novosti i spoznaje
Page 40 of 50
Page 40 of 50 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
od travnja do danas mi imamo minimalno 100 000 ljudi koji su preboljeli covid19,xx plus minimalno još toliko koji su neevidentirani i plus bar 200 000 ljudi koji su u bliskom kontaktu sa spomenutima pa su ili prehodali ili uopće nisu ni imali simptoma, na to dodajmo još 300 000 onih koji su prije travnja evidentirani i plus njihove kontakte. nek je i tu bar još toliko to je ukupno cca milijun onih koji su preboljeli, i 2 milijuna cijepljenih jgb eto nama kolektivnog imuniteta do jeseni... al u mahunama
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
michaellcmacha wrote:od travnja do danas mi imamo minimalno 100 000 ljudi koji su preboljeli covid19,xx plus minimalno još toliko koji su neevidentirani i plus bar 200 000 ljudi koji su u bliskom kontaktu sa spomenutima pa su ili prehodali ili uopće nisu ni imali simptoma, na to dodajmo još 300 000 onih koji su prije travnja evidentirani i plus njihove kontakte. nek je i tu bar još toliko to je ukupno cca milijun onih koji su preboljeli, i 2 milijuna cijepljenih jgb eto nama kolektivnog imuniteta do jeseni... al u mahunama
umjesto imuniteta stada dobili smo mentalitet stada. ne znam da li je to poanta ove pandemije i ekipe koja je prouzročila pandemiju ali postoje indikatori da bi to mogao biti cilj ili jedan od ciljeva.
Guest- Guest
broj je dosta veći.michaellcmacha wrote:od travnja do danas mi imamo minimalno 100 000 ljudi koji su preboljeli covid19,xx plus minimalno još toliko koji su neevidentirani i plus bar 200 000 ljudi koji su u bliskom kontaktu sa spomenutima pa su ili prehodali ili uopće nisu ni imali simptoma, na to dodajmo još 300 000 onih koji su prije travnja evidentirani i plus njihove kontakte. nek je i tu bar još toliko to je ukupno cca milijun onih koji su preboljeli, i 2 milijuna cijepljenih jgb eto nama kolektivnog imuniteta do jeseni... al u mahunama
serološki test tamo od veljače 2021, dakle to je bilo prije 7 mjeseci, tada su dva testa bila. jedan test primorac i lauc iz svojih privatnih labaratorija, 26% ljudi su tada imali anti tijela, državni test , na velikom uzorku 25%
dakle radi se o 1milijun ljudi koji su sigurno preboljeli(ili bili zaraženi ali imunitet se odhrva pa nisu imali simptome, ili hrpa njih imala blagu prehladu to ignorirali itd) ugl imali su anti tijela
na populaciju RH , radi se o 1milijun ljudi i to prije 7 mjeseci. to je bilo prije cijepljenja i prije trećeg vala i ovog četvrtog
tada je taman krenuo ovaj treći val, pa sada četvrti val u međuvremenu ja sam zarazio(a nisam nigdje bio registiran) hrpa drugih ljudi..
sada je tu stvar procjene.. Lauc procjenjuje nekih 50% ljudi koji su bili zaraženi, i imamo 50ak% cijepljenih.. tu se nalazi hrpu preklapanja pa Lauc/Bakić procjenjuju da bi aktivnu zaštitu(što od preboljevanja, što od cijepiva ili što od oboje) moglo imati 70-85% stanovnika, što prema njihovom nas čini sigurnim da "mirno dočekamo jesen"- naravno, tu su druge varijable - imunitet cijepiva je slabiji i kraće traje, možda dođe do neke mutacije koja bude jebena(o tome je jučer slovoslagar) itd td..
inače da nebude "rekla kazala" , ameri su radili serološke testove baš ovih dana, 83% amerikanaca ima anti-tijela na koronu što od preboljevanja što od cijepiva (ili od preklapanja).
i svugdje po svijetu su rezultati pokazali slične brojke, a mi u RH smo imali među manje mjere, pa oni su uvjereni da je sigurno preko 80% ljudi sa anti tijelima, tako da je prema njima , za sada mala šansa da će nas kositi kao prije..
naravno opet tu ima nepoznanica , već smo se svi više puta zajebali pa ajmo zaključiti
1)mutacije virusa, ovo sranje već traje godinu ipo dana, tko zna kakva će biti neka mutacija, slovoslagar je odlično objasnio
2)imunitet od preboljevanja je pun kurac jači, od imuniteta cijepiva koji pada brzo.. ali pitanje je koliko će ti imuniteti štitit nakon godinu, pola godine itd..
AssadNaPodmornici- Posts : 22272
2018-06-14
zapravo tvoj broj je otprilike sličan ovome broju gore :D ti si 1+2milijuna =3 milijuna na 4 milijuna stanovnika 75%, ja pišem o +80% to je to
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Nakon Indije, također visoko produžene zemlje gripa se vraća i u Nepal.
indiferencija virusa nakon visoke prokuženosti 70%
Opet bastarda nesto...
A Beros je sve objasnio.
Malo smo se opustili.
A Beros je sve objasnio.
Malo smo se opustili.
dijagram-
2015-08-09
Maggie19 likes this post
Opiturali su nas komunisti opet u crveno.dijagram wrote:Opet bastarda nesto...
A Beros je sve objasnio.
Malo smo se opustili.
čitao sam izjavu neke američke znanstvenice, ujedno je mislim i neki činovnik u američkoj administraciji, da bi do kraja jeseni a najkasnije do početka proljeća virus trebao mutirati u slabiju varijantu i kao takav biti dominantan ali trajan, jebiga sad mi je krivo što to nisam odmah ovdje linkao. probat ću to pronaći...AssadNaPodmornici wrote:broj je dosta veći.michaellcmacha wrote:od travnja do danas mi imamo minimalno 100 000 ljudi koji su preboljeli covid19,xx plus minimalno još toliko koji su neevidentirani i plus bar 200 000 ljudi koji su u bliskom kontaktu sa spomenutima pa su ili prehodali ili uopće nisu ni imali simptoma, na to dodajmo još 300 000 onih koji su prije travnja evidentirani i plus njihove kontakte. nek je i tu bar još toliko to je ukupno cca milijun onih koji su preboljeli, i 2 milijuna cijepljenih jgb eto nama kolektivnog imuniteta do jeseni... al u mahunama
serološki test tamo od veljače 2021, dakle to je bilo prije 7 mjeseci, tada su dva testa bila. jedan test primorac i lauc iz svojih privatnih labaratorija, 26% ljudi su tada imali anti tijela, državni test , na velikom uzorku 25%
dakle radi se o 1milijun ljudi koji su sigurno preboljeli(ili bili zaraženi ali imunitet se odhrva pa nisu imali simptome, ili hrpa njih imala blagu prehladu to ignorirali itd) ugl imali su anti tijela
na populaciju RH , radi se o 1milijun ljudi i to prije 7 mjeseci. to je bilo prije cijepljenja i prije trećeg vala i ovog četvrtog
tada je taman krenuo ovaj treći val, pa sada četvrti val u međuvremenu ja sam zarazio(a nisam nigdje bio registiran) hrpa drugih ljudi..
sada je tu stvar procjene.. Lauc procjenjuje nekih 50% ljudi koji su bili zaraženi, i imamo 50ak% cijepljenih.. tu se nalazi hrpu preklapanja pa Lauc/Bakić procjenjuju da bi aktivnu zaštitu(što od preboljevanja, što od cijepiva ili što od oboje) moglo imati 70-85% stanovnika, što prema njihovom nas čini sigurnim da "mirno dočekamo jesen"- naravno, tu su druge varijable - imunitet cijepiva je slabiji i kraće traje, možda dođe do neke mutacije koja bude jebena(o tome je jučer slovoslagar) itd td..
inače da nebude "rekla kazala" , ameri su radili serološke testove baš ovih dana, 83% amerikanaca ima anti-tijela na koronu što od preboljevanja što od cijepiva (ili od preklapanja).
i svugdje po svijetu su rezultati pokazali slične brojke, a mi u RH smo imali među manje mjere, pa oni su uvjereni da je sigurno preko 80% ljudi sa anti tijelima, tako da je prema njima , za sada mala šansa da će nas kositi kao prije..
naravno opet tu ima nepoznanica , već smo se svi više puta zajebali pa ajmo zaključiti
1)mutacije virusa, ovo sranje već traje godinu ipo dana, tko zna kakva će biti neka mutacija, slovoslagar je odlično objasnio
2)imunitet od preboljevanja je pun kurac jači, od imuniteta cijepiva koji pada brzo.. ali pitanje je koliko će ti imuniteti štitit nakon godinu, pola godine itd..
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
i pola njemačke.mutava baštarda wrote:Opiturali su nas komunisti opet u crveno.dijagram wrote:Opet bastarda nesto...
A Beros je sve objasnio.
Malo smo se opustili.
ali svi opstruiraju maske.
donekle u velikim trgovinam.
ukinute FašističkoFašistoidnePederske2 maske
i kim il jong smršavio, a ona zubata franka nekaj pobrala covid.
bemti život.
veber-
2014-12-30
Joe Biden donosi naredbu o obaveznoj vakcinaciji za 100 miliona Amerikanaca
Američki predsjednik Joe Biden najavio je uvođenje novih pravila za obaveznu vakcinaciju koja će obuhvatati oko 100 miliona Amerikanaca u nastojanjima da se poveća procenat vakcinisanih u SAD-u.
Opsežna pravila koja je američki predsjednik već ranije odobrio nalažu da svi poslodavci koji zapošljavaju više od 100 radnika zahtijevaju od njih da se vakcinišu.
Ukoliko radnici odbiju vakcinaciju, u tom slučaju radnici bi se trebali testirati na koronavirus bar jednom sedmično. Ova odluka će obuhvatiti oko 80 miliona Amerikanaca, a pored njih u 17 miliona radnika u zdravstvenim ustanovama koje spadaju u savezni program Medicare ili Medicaid.
Biden je također potpisao odluku kojom se zahtijeva obavezna vakcinacija za sve zaposlene u izvršnoj vlasti i osobe koje su povezane sa saveznom vladom što predstavlja još nekoliko miliona radnika.
Ipak, u odnosu na radnike, zaposleni u izvršnoj vlasti neće imati opciju sedmičnog testiranja već samo opciju vakcinacije.
Ova odluka Bidenove administracije ujedno predstavlja i najradikalniji potez kada je riječ o obaveznoj vakcinaciji stanovnika.
Iako su proteklih mjeseci američki zvaničnici bili oprezni kada je riječ o uvođenju obavezne vakcinacije, Bidenova administracija promijenila je mišljenje nakon što se proces vakcinacije među određenim grupama stanovnika nije pomjerio s mrtve tačke.
"Ako se preduzeća ne budu pridržavala ovih mjera, suočavat će se sa kaznama i do 14.000 dolara", prenosi CNN.
Pored ovih mjera, Biden će donijeti i odluku o proširenju programa besplatnog testiranja na koroanvirus što je korak za koji zdravstveni zvaničnici tvrde da je od ključne važnosti za suzbijanje virusa naročito u periodu godine kada se djeca vraćaju u školu, a radnici u kancelarije
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/joe-biden-donosi-naredbu-o-obaveznoj-vakcinaciji-za-100-miliona-amerikanaca/210909156
Američki predsjednik Joe Biden najavio je uvođenje novih pravila za obaveznu vakcinaciju koja će obuhvatati oko 100 miliona Amerikanaca u nastojanjima da se poveća procenat vakcinisanih u SAD-u.
Opsežna pravila koja je američki predsjednik već ranije odobrio nalažu da svi poslodavci koji zapošljavaju više od 100 radnika zahtijevaju od njih da se vakcinišu.
Ukoliko radnici odbiju vakcinaciju, u tom slučaju radnici bi se trebali testirati na koronavirus bar jednom sedmično. Ova odluka će obuhvatiti oko 80 miliona Amerikanaca, a pored njih u 17 miliona radnika u zdravstvenim ustanovama koje spadaju u savezni program Medicare ili Medicaid.
Biden je također potpisao odluku kojom se zahtijeva obavezna vakcinacija za sve zaposlene u izvršnoj vlasti i osobe koje su povezane sa saveznom vladom što predstavlja još nekoliko miliona radnika.
Ipak, u odnosu na radnike, zaposleni u izvršnoj vlasti neće imati opciju sedmičnog testiranja već samo opciju vakcinacije.
Ova odluka Bidenove administracije ujedno predstavlja i najradikalniji potez kada je riječ o obaveznoj vakcinaciji stanovnika.
Iako su proteklih mjeseci američki zvaničnici bili oprezni kada je riječ o uvođenju obavezne vakcinacije, Bidenova administracija promijenila je mišljenje nakon što se proces vakcinacije među određenim grupama stanovnika nije pomjerio s mrtve tačke.
"Ako se preduzeća ne budu pridržavala ovih mjera, suočavat će se sa kaznama i do 14.000 dolara", prenosi CNN.
Pored ovih mjera, Biden će donijeti i odluku o proširenju programa besplatnog testiranja na koroanvirus što je korak za koji zdravstveni zvaničnici tvrde da je od ključne važnosti za suzbijanje virusa naročito u periodu godine kada se djeca vraćaju u školu, a radnici u kancelarije
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/joe-biden-donosi-naredbu-o-obaveznoj-vakcinaciji-za-100-miliona-amerikanaca/210909156
Eroo- Posts : 78968
2016-07-22
majmune udbaški.
nikad ne otvaram linkove sumljivih izvora.
isto tako stavljam službene,
nepoznavanje jezika nije prepreka, lako se prešaltaš.
daj službeni link gov.us
nikad ne otvaram linkove sumljivih izvora.
isto tako stavljam službene,
nepoznavanje jezika nije prepreka, lako se prešaltaš.
daj službeni link gov.us
2014-12-30
Eroo- Posts : 78968
2016-07-22
pa uvijek su horde išle naprijed.Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:od travnja do danas mi imamo minimalno 100 000 ljudi koji su preboljeli covid19,xx plus minimalno još toliko koji su neevidentirani i plus bar 200 000 ljudi koji su u bliskom kontaktu sa spomenutima pa su ili prehodali ili uopće nisu ni imali simptoma, na to dodajmo još 300 000 onih koji su prije travnja evidentirani i plus njihove kontakte. nek je i tu bar još toliko to je ukupno cca milijun onih koji su preboljeli, i 2 milijuna cijepljenih jgb eto nama kolektivnog imuniteta do jeseni... al u mahunama
umjesto imuniteta stada dobili smo mentalitet stada. ne znam da li je to poanta ove pandemije i ekipe koja je prouzročila pandemiju ali postoje indikatori da bi to mogao biti cilj ili jedan od ciljeva.
sve je to niska inteligencija.
uz to pogledaj porjeklo glavnih zagovaratelja.
mentalitet krda.
i kaj pastir veli oni bleje.
svinja se bori do zadnjeg trena.
ovce i koze bleje i mekeću sve sretne kaj idu pod nož.
veber-
2014-12-30
fali ti jedan u.Eroo wrote:tu..tu.tu..
ili si prošvicao toliko da su ti zaboravili promijeniti pelenu pa bi na tutu?
veber-
2014-12-30
veber-
2014-12-30
pa vjerojatno je broj ljudi sa antitijelima od preboljevanja nešto veći, ali sam zbog Ere stavio omjer 2/1 da on poentira kako je veći broj cijepljenih... jebiga sve ćemo vidjeti tamo u jesenAssadNaPodmornici wrote:zapravo tvoj broj je otprilike sličan ovome broju gore :D ti si 1+2milijuna =3 milijuna na 4 milijuna stanovnika 75%, ja pišem o +80% to je to
2015-08-08
znaš kaj je žalosno?michaellcmacha wrote:pa vjerojatno je broj ljudi sa antitijelima od preboljevanja nešto veći, ali sam zbog Ere stavio omjer 2/1 da on poentira kako je veći broj cijepljenih... jebiga sve ćemo vidjeti tamo u jesenAssadNaPodmornici wrote:zapravo tvoj broj je otprilike sličan ovome broju gore :D ti si 1+2milijuna =3 milijuna na 4 milijuna stanovnika 75%, ja pišem o +80% to je to
prema tebi i prema meni će opet određivati politika.
veber-
2014-12-30
Virus kakav god da bude, bit će trajan. Nikamo neće otići.michaellcmacha wrote:čitao sam izjavu neke američke znanstvenice, ujedno je mislim i neki činovnik u američkoj administraciji, da bi do kraja jeseni a najkasnije do početka proljeća virus trebao mutirati u slabiju varijantu i kao takav biti dominantan ali trajan, jebiga sad mi je krivo što to nisam odmah ovdje linkao. probat ću to pronaći...
Kamo sreće da mutira u slabiju verziju. Iako mi je malo čudno na temelju čega bi on to "trebao" učiniti i kako ta znanstvenica to zna. Postoje li neki radovi ili studije koje bi podupirale taj zaključak? (stavi link ako imaš nešto)
Po svemu što se događalo od početka ove godine pa do sada, mogao se opažati trend postepeng jačanja virusa.
2020. godine mlađih ljudi sa jačim simptomima i/ili po bolnicama je bilo na parove razbrojs. A 2021. je ipak bilo toga među mlađima od 50. Nisu to veliki apsolutni brojevi, ali relativan porast u odnosu na 2020. god. je bio zamjetan. Poznajem dvojicu kojima je trebalo cca. mjesec dana da dođu sebi nakon što se povukla temperatura i svi oni glavni simptomi.
Sada pak nedavno rekli da je broj hospitalizirane djece trostruko veći nego prošle godine. Opet, jako mali brojevi, ali govorimo o trendu i relativnoj promjeni.
Dokle god razvoj situacije na terenu ne bude demantirao, smatram da je Geert Vanden Bossche u pravu ... nadajući se istovremeno da je u krivu.
Slovoslagar-
2021-04-25
i ok oni odbiju se cijepiti i moraju se jednom u 7 dana testirati... ali ima li netko da pojasni koja je svrha tog testiranja... ako se zarazio u sredini tjedna ništa koristi od testa osim što će se utvrditi da je on pozitivan... prijenose dalje ili prijem virusa se ne ude ni otkrivao, ni otkrio a ni pratio... i koja je svrha... represija, kažnjavanje neposluha... pa nije odbijanje cijepljenja ni prekršaj ni kazneno djelo... a pogotovo upada u oko kako su bili oprezni sa najavom obveze cjepljenja, ali kad su vidjeli da nema ciljanog broja odazvanih sad bi ipak trenirali strogoću... u državi u kojoj su 95% bijelaca naoružanih do zuba, i pretežno konzervativnih stajališta, i u ogromnoj većini zaposleni u državnim institucijama i ustanovama i službama...Eroo wrote:Joe Biden donosi naredbu o obaveznoj vakcinaciji za 100 miliona Amerikanaca
2015-08-08
@miha
da ne radim plahte od citiranja.
kod nas u airbusu, svi idu na testiranje svaki treći dan.
i ne postoji prisila prem cijeplenju.
s druge strane, pisao sam da smo se morali vratiti jer su pilot i mehaničar unatoč dva cijepljenja pobrali covid.
stalno smo u kontaktu.
i što god ovaj udbaški govnar veli i njegov slijedbenik nitko u firmi ne nosi maske, nitko na ulici.
ne postoji zabrana koju fašist/nacist zagovara.
čista laž.
pola njemačke je sada u crvenom, a za 6 dana kreće škola.
u bavarskoj.
da ne radim plahte od citiranja.
kod nas u airbusu, svi idu na testiranje svaki treći dan.
i ne postoji prisila prem cijeplenju.
s druge strane, pisao sam da smo se morali vratiti jer su pilot i mehaničar unatoč dva cijepljenja pobrali covid.
stalno smo u kontaktu.
i što god ovaj udbaški govnar veli i njegov slijedbenik nitko u firmi ne nosi maske, nitko na ulici.
ne postoji zabrana koju fašist/nacist zagovara.
čista laž.
pola njemačke je sada u crvenom, a za 6 dana kreće škola.
u bavarskoj.
2014-12-30
Page 40 of 50 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje