Korona novosti i spoznaje
Page 17 of 50
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
dijagram wrote:ljevicari imaju pravo na korekciju misljenjaprckov wrote:sto se tice antivaksera tu su najmanje krivi oni koji su postali skepticni na citavu stvar u vezi korone
stvar je u politickom kontekstu u kojem se sve dogadjalo
Ovi leftardi i njihovi fake news mediji koji bi sad uvodili strogocu su proglasavali Trampa rasistom kad je htio zatvorit granice kinezima, i paradirali za kinesku novu godinu kroz China town da pokazu kako ne postoji nikakva opasnost od virusa i da je Trump jednostavno rasist. Danas su ti isti debili najglasniji u uvodenju zabrana i koriscenju virusa u politicke svrhe. Nisu nikad prestali
lijekove koje su trampovi doktori preporucavali prije pojave vakcine su ismijavali kao sarlatanstvo i navodili kao uzrok smrti u leftardskim fake news tvornicama
WHO (to su oni koji su placeni da sprijece pandemiju) je na celu imao i jos uvijek ima marksistu koji je javno govorio da virus ne prelazi na ljude i da nije opasan a Trump je budala.
Gates prdi o vakcinaciji i smanjenju populacije itd
i sad se svi cude pa kako, pa sto
to se nekad zvalo korekcija stava:)
drug drugu nesto objasni i ovaj korigira stav
to ne znaci da je drug bio u krivu prije kao i poslije korekcije;)
mogu to oni, jesul drugovi ili nisu
samo jebeno je vratit izgubljeno povjerenje kad si onoliko drecao da nema opasnosti od virusa
a kad se povjerenje izgubi onda ljudi traze alternativu koja ce ponudit istinu
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
pa ja sam svoje rješenje našao, neću se cjepit. i puštam svakome da sam odluči, za razliku od tebe nikoga ne silim da radi isto što i ja i ne derem se po forumu cjepite se, cjepite se.Eroo wrote:Pa tvoja antivakserska sekta sve najbolje zna, šta čekate, dajte rješenje i spasite svijet.ebenica wrote:bolje nemamo radi debila poput tebe jer ste proglasili "pobjedu" i sad ste spremni forsirat i cjepit u nedogledEroo wrote:
Osobno mislim da bolje od ovoga što radimo za sada nemamo.
/
umjesto da se ta greška prizna i traže nova rješenja.
al to je valjda ta nova "znanost" : dokaz je dokaz, ako nije onda nije dokaz.
Ne budete li to uskoro učinili tražit ćemo od Tarabića da oni preuzmu odgovornost za nastalo stanje.
jedini razlog zakaj sam na ovoj temi je taj kaj mi tvoj stav ide na kurac.
Guest- Guest
prije godinu dana tvoj slovenski frend je tvrdio da je to prehladica. čak je kuvertirao.dijagram wrote:ljevicari imaju pravo na korekciju misljenjaprckov wrote:sto se tice antivaksera tu su najmanje krivi oni koji su postali skepticni na citavu stvar u vezi korone
Ovi leftardi i njihovi fake news mediji koji bi sad uvodili strogocu su proglasavali Trampa rasistom kad je htio zatvorit granice kinezima, i paradirali za kinesku novu godinu kroz China town da pokazu kako ne postoji nikakva opasnost od virusa i da je Trump jednostavno rasist. Danas su ti isti debili najglasniji u uvodenju zabrana i koriscenju virusa u politicke svrhe. Nisu nikad prestali
lijekove koje su trampovi doktori preporucavali prije pojave vakcine su ismijavali kao sarlatanstvo i navodili kao uzrok smrti u leftardskim fake news tvornicama
WHO (to su oni koji su placeni da sprijece pandemiju) je na celu imao i jos uvijek ima marksistu koji je javno govorio da virus ne prelazi na ljude i da nije opasan a Trump je budala.
sada tvrdi drugačije.
da lu je on ljevičar, partijac ili se malo puno vuše zayebao.
kaj ti musliš? ipak je tvoj frend.
veber-
2014-12-30
ebenica wrote:pa ja sam svoje rješenje našao, neću se cjepit. i puštam svakome da sam odluči, za razliku od tebe nikoga ne silim da radi isto što i ja i ne derem se po forumu cjepite se, cjepite se.Eroo wrote:Pa tvoja antivakserska sekta sve najbolje zna, šta čekate, dajte rješenje i spasite svijet.ebenica wrote:bolje nemamo radi debila poput tebe jer ste proglasili "pobjedu" i sad ste spremni forsirat i cjepit u nedogledEroo wrote:
/
Ne budete li to uskoro učinili tražit ćemo od Tarabića da oni preuzmu odgovornost za nastalo stanje.
Ne govorim ja vama koji se nećete cijepiti, već onima koji se hoće, a još nisu.
Nego, nije mi jasno zašto vi histerizirate?
ne čobane, ne govoriš, nego se zalažeš za prisilno cjepljenje, ne samo da se zalažeš za to nego i za to da se ljudima ne daju kompletne informacije o cjepivu, nuspojavama pa da sami odluče nego cijelo vrijeme sereš da su "najpametniji umovi" nepogrješivi i vode cijelu situaciju savršeno. to je obmana i laž ali ti si takav, lažljiva usrana pizdetina.Eroo wrote:ebenica wrote:pa ja sam svoje rješenje našao, neću se cjepit. i puštam svakome da sam odluči, za razliku od tebe nikoga ne silim da radi isto što i ja i ne derem se po forumu cjepite se, cjepite se.Eroo wrote:Pa tvoja antivakserska sekta sve najbolje zna, šta čekate, dajte rješenje i spasite svijet.ebenica wrote:bolje nemamo radi debila poput tebe jer ste proglasili "pobjedu" i sad ste spremni forsirat i cjepit u nedogledEroo wrote:
/
Guest- Guest
po mojoj definiciji vjerojatno je ljevicar, mozda toga nije ni svjestan;)veber wrote:prije godinu dana tvoj slovenski frend je tvrdio da je to prehladica. čak je kuvertirao.dijagram wrote:ljevicari imaju pravo na korekciju misljenjaprckov wrote:sto se tice antivaksera tu su najmanje krivi oni koji su postali skepticni na citavu stvar u vezi korone
sada tvrdi drugačije.
frendovi ste mi svi iako vas vecina pise i teske gluposti
kad se samo sjetim sejkera i mihe, i rasprave o koroni, ajme meni
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:ljevicari imaju pravo na korekciju misljenjaprckov wrote:sto se tice antivaksera tu su najmanje krivi oni koji su postali skepticni na citavu stvar u vezi korone
"drugarska kritika i samokritika"
Ili kako reče Bora Čorba "Mani glavu pasi travu glup si nisi ti u pravu"
Zar nisam više udbaš i Safet, ili ti je ovo Safet već presjelo?veber wrote:prije godinu dana tvoj slovenski frend je tvrdio da je to prehladica. čak je kuvertirao.dijagram wrote:ljevicari imaju pravo na korekciju misljenjaprckov wrote:sto se tice antivaksera tu su najmanje krivi oni koji su postali skepticni na citavu stvar u vezi korone
sada tvrdi drugačije.
Nije Safet tako loš, kao što ti misliš, samo voli čovjek uletit malo u tuđu avliju rabutat voće, jebga...
Eroo- Posts : 78967
2016-07-22
tako je to lijepo islo, drugarskimarcellus wrote:dijagram wrote:ljevicari imaju pravo na korekciju misljenjaprckov wrote:sto se tice antivaksera tu su najmanje krivi oni koji su postali skepticni na citavu stvar u vezi korone
"drugarska kritika i samokritika"
Ili kako reče Bora Čorba "Mani glavu pasi travu glup si nisi ti u pravu"
doduse bilo je i nesto drukcijih metoda
na golom otoku takodjer su korigirali stavove, tocnije, prevaspitavali se
to su vodili najbolji komunistiocki strucnjaci za stavove;)
dijagram-
2015-08-09
Ako društvu (naciji) bude ugrožen obstoj onda će cijepljenje biti obavezno, a lako moguće i prisilno.ebenica wrote:ne čobane, ne govoriš, nego se zalažeš za prisilno cjepljenje, ne samo da se zalažeš za to nego i za to da se ljudima ne daju kompletne informacije o cjepivu, nuspojavama pa da sami odluče nego cijelo vrijeme sereš da su "najpametniji umovi" nepogrješivi i vode cijelu situaciju savršeno. to je obmana i laž ali ti si takav, lažljiva usrana pizdetina.Eroo wrote:ebenica wrote:pa ja sam svoje rješenje našao, neću se cjepit. i puštam svakome da sam odluči, za razliku od tebe nikoga ne silim da radi isto što i ja i ne derem se po forumu cjepite se, cjepite se.Eroo wrote:Pa tvoja antivakserska sekta sve najbolje zna, šta čekate, dajte rješenje i spasite svijet.ebenica wrote:bolje nemamo radi debila poput tebe jer ste proglasili "pobjedu" i sad ste spremni forsirat i cjepit u nedogledEroo wrote:
/
Ništa ja osobno ne predlažem, niti sam u takvoj pozici, već ti samo kažem da je najbolje da se dobrovoljno cijepite.
Ni za karantenu i samoizolaciju niste bili pitani. Stglo je naređenje i morali ste ga izvršavati.
2016-07-22
ne postoji ni lijevo ni desno na ovom svijetu, postojite samo vi debili koji u to vjerujete. postoji samo novac i taj novac financira i jednu i drugu stranu sve dok je ta strana spremna raditi sve što se od nje tražiprckov wrote:sto se tice antivaksera tu su najmanje krivi oni koji su postali skepticni na citavu stvar u vezi korone
i nebitno je tko je na vlasti i što priča i što priča da bi došao na vlast. ako je netko retard u cijeloj situaciji to ste vi debili koji mislite da je to stvarno bitno i da su vaše ideje i ufanja na nekoj strani stvarno predstavljeni.
Guest- Guest
slušaj čobane, ja jako dobro razumijem i znam čitati ono kai piše, kad se netko kao ti ismijava boji i cvjetićima to je infantilni pokušaj diskreditacije onoga kai piše a pisale su brojke cjepljenih koji su ili umrli ili bili žrtve nuspojava, ti ne govoriš što je najbolje nego pokušavaš sakriti štetnost i prikazati nešto najboljim jer si usrano smrdljivo lažljivo govno.Eroo wrote:Ako društvu (naciji) bude ugrožen obstoj onda će cijepljenje biti obavezno, a lako moguće i prisilno.ebenica wrote:ne čobane, ne govoriš, nego se zalažeš za prisilno cjepljenje, ne samo da se zalažeš za to nego i za to da se ljudima ne daju kompletne informacije o cjepivu, nuspojavama pa da sami odluče nego cijelo vrijeme sereš da su "najpametniji umovi" nepogrješivi i vode cijelu situaciju savršeno. to je obmana i laž ali ti si takav, lažljiva usrana pizdetina.Eroo wrote:ebenica wrote:pa ja sam svoje rješenje našao, neću se cjepit. i puštam svakome da sam odluči, za razliku od tebe nikoga ne silim da radi isto što i ja i ne derem se po forumu cjepite se, cjepite se.Eroo wrote:Pa tvoja antivakserska sekta sve najbolje zna, šta čekate, dajte rješenje i spasite svijet.ebenica wrote:bolje nemamo radi debila poput tebe jer ste proglasili "pobjedu" i sad ste spremni forsirat i cjepit u nedogledEroo wrote:
/
Ništa ja osobno ne predlažem, niti sam u takvoj pozici, već ti samo kažem da je najbolje da se dobrovoljno cijepite.
Ni za karantenu i samoizolaciju niste bili pitani. Stglo je naređenje i morali ste ga izvršavati.
a ti mi možeš kurac popušit skupa s berošem i zapovjedima i izvršavanjima istoga, u moje tijelo će igla uć' samo ako umrem jer za razliku od tebe ja nisam usrano smrdljivo preplašeno govno.
Guest- Guest
Gnječ wrote:violator wrote:Sto je to, Gnjeco? Pojasni im malo, znas da oni to ne citaju, samo preskoce. :)
pa baš zato jer preskoče je pojašnjavanje ovoga iznad nepotrebno gubljenje vremena. oni koje zanima će odmah shvatiti o čemu se radi. eto FDA je sastavila spisak mogućih nuspojava vakcina za covid-19. vidi se da nuspojave nisu bezazlene kako to mainstream mediji, razni stručnjaci iz medicine i političari pokušavaju uvjeriti ljude. zanimljivo je to da je FDA još prije davanja dozvole za emergency uporabu vakcina znala koje će nuspojave ljudi imati ako se cijepe vakcinama za covid-19. sve su oni to znali i šutili i šute i danas a u medijima je o tome silenzio stampa. ja sam si dao truda i iskopao te dokumente koji su cijelo vrijeme dostupni na netu na stranicama američke FDA.
ima toga još budem stavio...
Pojasnjavanje nikada nije utroseno vrijeme, Gnjec. Prije ce zamijetiti tvoj kratki osvrt na info koje iznosis, nego same info jer na ovakvim temama svi stancaju, c/p grafikone, clanke i tome slicno. Dodje do zamora pa se samo nastavi skrolati.
A s obzirom da si empaticno bice kojem je najvise stalo do protoka informacija, a ne nadhebavanja s oponentima, tim vise..
Hvala ti. :)
Guest- Guest
pa ispo sam naravno da sam ispo... evo 4 mjeseca sam u grotlu potencijalnog bazena u kojem bi se nesmetano mogao širiti virus, i tema je o virusu, i nikako mi nije jasno zašto je moj inače jako dobar drug Marcel prešaltao spiku na nešto što ima vrlo malo veze sa aktualnom situacijom... dokazivanje teorema je uzaludno trošenje ovog našeg virtualnog papira... tvoj pak upis u vezi svjesno ciljanog puštanja virusa je korektan i on iekako ima veze sa temom.....prckov wrote:michaellcmacha wrote:kakve veze ova gomilica sveisvačega a ničega ima sa spoznajom da nas netko šilji u mozak evo drugu godinu za redom... jel to spoznaja, činjenica ili skup spoznaja koje tako na okupu čine teoriju ili dokazprckov wrote:violator wrote:prckov wrote:violator wrote:marcellus wrote:violator wrote:Eroo wrote:Znanstveniče, rađe me uputi na neki svoj link, gdje možemo vidjeti razloge koji su te uvjeriliebenica wrote:kaj je smiješno točno jazavac? nečija smrt ti je smiješna?Eroo wrote:ebenica wrote:https://www.theguardian.com/media/2021/aug/26/bbc-presenter-lisa-shaw-died-of-astrazeneca-covid-vaccine-complications-coroner-finds
Nisam otvorio link, ali sam uvjeren da ispod imaju u žuto ofarbanu zamolbu
za donaciju Guardianu pa makar i 1€.
https://en.wikipedia.org/wiki/Lisa_Shaw_(broadcaster)
da se znanstveni dokazi, nakon što su dokazani, i dalje moraju propitkivati?
Kome si to prodao znanstveni rad, koji se još mora propitkivati i dokazivati?
Ispratio sam tvoju prijepisku s Marcom, u koju se uključila znanstvenica Ventilator
sa tvrdnjama sličnim tvojim.
Dakle, jel može link s tvojim znanstveniom referencama, znanstveniče?
Ooo, done, jesi li se odmorio? :) Neka si ti njima osvjezen i oran za nova nasladjivanja!
A Marc je tip koji mijesa analiticke i sinteticke sudove? Znanstvene spoznaje, teorije i dokaze? Dobro!
Ja cu zasada samo jedno upitati: mozemo li reci da je znanost napredovala u posljednjih, recimo, 200 godina? Mozemo li? Naravno. E sad, napredovala je u odnosu na sto? :) U odnosu na prijasnje znanstvene teorije. Je li tako? Tako je. E, ako je napredovala u odnosu na prijasnje znanstvene teorije, ne zelimo li time reci da su danasnje znanstvene teorije - bolje!? A kako je to moguce ako se jednom prihvacene spoznaje, teorije - ne mijenjaju!? :)
1. Ne brkam ja ništa, već to radiš ti: Znanstvene spoznaje su nepromjenjive, kao i dokazi, ako su validni. Dokaz je dokaz, ako se promijeni onda nije dokaz. Teorije su teorije, one se mogu mijenjati kako se kome digne milokliz.
2. Znanost jest napredovala, iako ne bitno, 17. stoljeće je bilo stoljeće velikih znanstvenih otkrića, 19. je bilo stoljeće kad je znanost doživjela fetišizaciju, ali XX stoljeće definitivno neće biti upamćeno po proboju znanosti (donijelo je doduše teorije relativnosti i big banga i obje su i dokazane u međuvremenu) već po razvoju tehnologije. Razvoj tehnologije nije razvoj znanosti. Ima veze s praktičnom primjenom.
3. Spoznaje se proširuju i nadograđuju, ali se NE MIJENJAJU. Ako se spoznaja može promijeniti, onda to nije bila spoznaja. Moje klinke znaju jako puno toga o koječemu, ali njihovo znanje se svaki dan proširuje. Ne poništava naučeno i ne zamjenjuje nečim drugim, jer im gledamo uvijek davati činjenice na sva pitanja, ali prilagođene njihovoj dobi i kognitivnom razvoju, tj. simplificirane.
Ne, Marcellus... U povijesti znanstvenih otkrica, neke su znanstvene teorije bile cak i odbacene, neke su se modificirale, izmijenile, nadogradile, a neke su izazvale pravu revoluciju jer su dovele do kompletno novog paradigmatskog pogleda, drugacije receno, odbacene znanstvene teorije zamijenile su se novim teorijama.
Npr., mogli bismo reci da je relativisticka fizika i dalje klasicna fizika s kompletno novim elementima, drugacijim, novim predvidjanjima, ali QM donosi jedan drugaciji svijet na uvid kojeg je tesko pomiriti s tom klasicnom fizikom.
Ono sto vrijedi jest da znanost, kao cjelina, zahvaca sve vise istine o svijetu, ali njeni se elementi ( teorije ) - mijenjaju. Zapravo, i same se znanstvene teorije mogu shvatiti kao konjunkcija tvrdnji cije se istinosne vrijednosti utvrdjuju/ispituju iznova svakim novim otkricem.
ova otkrila da se teorije mjenjaju i nadopunjuju
imal ko da joj uruci kakvu nagradu
A ti si neki tupko ili sta? :-/ Kome ja odgovaram citavo vrijeme, oko cega raspravljamo?
tupko haha
poslije budaletino, magarcino, blentovino i slicno tupko mi dode ko da mi se upucavas
moze bit da sam tup ali bojim se da u ovom slucaju tupost nije na mojoj strani nego na tvojoj
"A Marc je tip koji mijesa analiticke i sinteticke sudove? Znanstvene spoznaje, teorije i dokaze? Ja cu zasada samo jedno upitati: mozemo li reci da je znanost napredovala u posljednjih, recimo, 200 godina? Mozemo li? Naravno. E sad, napredovala je u odnosu na sto? :) U odnosu na prijasnje znanstvene teorije. Je li tako? Tako je. E, ako je napredovala u odnosu na prijasnje znanstvene teorije, ne zelimo li time reci da su danasnje znanstvene teorije - bolje!? A kako je to moguce ako se jednom prihvacene spoznaje, teorije - ne mijenjaju"!?
ne nego ti znanstvene spoznaje i dokaze krstis teorijom. Kako je moguce da se spoznaje ne mjenjaju pitas se ti, pa tako sto spoznaja i teorija nisu isto. Teorija je kompleksna stvar koja se sadrzi od mnogo utvrdenih spoznaja/dokaza/cinjenica/zakona. Ti ne pravis razliku izmedju spoznaja, dokaza i teorije. Pa za pocetak napravi razliku pa ces vidit kako je moguce. Po meni nesto spoznati znaci otkriti bit, shvatit istinu o necemu.
I marc ti je to napiso - Ne brkam ja ništa, već to radiš ti: Znanstvene spoznaje su nepromjenjive, kao i dokazi, ako su validni. Dokaz je dokaz, ako se promijeni onda nije dokaz. Teorije su teorije, one se mogu mijenjati kako se kome digne milokliz"
na sto si ti odgovorila:
"Ne, Marcellus... U povijesti znanstvenih otkrica, neke su znanstvene teorije bile cak i odbacene, neke su se modificirale, izmijenile, nadogradile, a neke su izazvale pravu revoluciju jer su dovele do kompletno novog paradigmatskog pogleda, drugacije receno, odbacene znanstvene teorije zamijenile su se novim teorijama. Npr., mogli bismo reci da je relativisticka fizika i dalje klasicna fizika s kompletno novim elementima, drugacijim, novim predvidjanjima, ali QM donosi jedan drugaciji svijet na uvid kojeg je tesko pomiriti s tom klasicnom fizikom.
Ono sto vrijedi jest da znanost, kao cjelina, zahvaca sve vise istine o svijetu, ali njeni se elementi ( teorije ) - mijenjaju. Zapravo, i same se znanstvene teorije mogu shvatiti kao konjunkcija tvrdnji cije se istinosne vrijednosti utvrdjuju/ispituju iznova svakim novim otkricem".
nisu teorije znanstveni elementi, elementi su osnovne stvari od kojih se nesto gradi, u ovom slucaju teorija, to jest teorija se mora temeljit na znanstvenim elementima od kojih su zakoni (eksperimentalno dokazane cinjenice/saznanja) osnovni elementi. Kad bi teorije bile osnovni elementi znanosti onda bi ti sijalica u kuci svijetlila dok joj ne promjenis teoriju ili bakterije mutirale dok im ne promjenis teoriju (mikro) evolucije
"Dakle, kako je moguce da znanost napreduje ako se znanstvene teorije ne mijenjaju"
prije svega ti si cijelu znanost svela na teorijsku znanost, a onda govoris o promjenama teorija a ne o nadopunjavanju teorija novim spoznajama. Stare spoznaje, tj utvrdene cinjenice koje su u osnovi svake znanstvene teorije (da bi uopce imale ikakav znanstveni kredibilitet) se ne mjenjaju nego se otkrivaju nove spoznaje koje se ugraduju u postojecu teoriju. Rijeci imaju znacenje pa tako spoznaja nije isto sto i teorija i nadogradivanje postoijece teorije nije promjena teorije. Promjena teorije je kad se promjeni teorija sa drugom teorijom, jer je ona stara propala, tj nije prosla kriterij novih spoznaja ilitiga eksperimentalno dokazanih cinjenica. Teorije su kompleksne znanstvene metode koje se temelje na dokazanim cinjenicama (spoznajama) i na osnovu kojih se dalje nadograduju novim spoznajama i trazenjima dokaza koji ce osnazit i potvrdit osnovnu teoriju ili je eventualno osporit. Ali pazi sad, nece se oborit spoznaje tj utvrdene cinjenice, nego teorija jer nije prosla kriterij jedne ili vise novih spoznaja/cinjenica. Ponavljam, teorije su kompleksne znanstvene metode koje u sebi sadrze mnogo razlicitih znanstvenih cinjenica, dokaza i zakona, i koje se moraju temeljit na takvim stvarima da bi uopce bilo rijeci o znanstvenoj teoriji a ne teoriji sa zidica ispred zadruge
ti si ispo van konteksta
pricam o konkretno o znanosti a ne o virusu
2015-08-08
ebenica wrote:slušaj čobane, ja jako dobro razumijem i znam čitati ono kai piše, kad se netko kao ti ismijava boji i cvjetićima to je infantilni pokušaj diskreditacije onoga kai piše a pisale su brojke cjepljenih koji su ili umrli ili bili žrtve nuspojava, ti ne govoriš što je najbolje nego pokušavaš sakriti štetnost i prikazati nešto najboljim jer si usrano smrdljivo lažljivo govno.Eroo wrote:Ako društvu (naciji) bude ugrožen obstoj onda će cijepljenje biti obavezno, a lako moguće i prisilno.ebenica wrote:ne čobane, ne govoriš, nego se zalažeš za prisilno cjepljenje, ne samo da se zalažeš za to nego i za to da se ljudima ne daju kompletne informacije o cjepivu, nuspojavama pa da sami odluče nego cijelo vrijeme sereš da su "najpametniji umovi" nepogrješivi i vode cijelu situaciju savršeno. to je obmana i laž ali ti si takav, lažljiva usrana pizdetina.Eroo wrote:ebenica wrote:pa ja sam svoje rješenje našao, neću se cjepit. i puštam svakome da sam odluči, za razliku od tebe nikoga ne silim da radi isto što i ja i ne derem se po forumu cjepite se, cjepite se.Eroo wrote:Pa tvoja antivakserska sekta sve najbolje zna, šta čekate, dajte rješenje i spasite svijet.ebenica wrote:bolje nemamo radi debila poput tebe jer ste proglasili "pobjedu" i sad ste spremni forsirat i cjepit u nedogledEroo wrote:
/
a ti mi možeš kurac popušit skupa s berošem i zapovjedima i izvršavanjima istoga, u moje tijelo će igla uć' samo ako umrem jer za razliku od tebe ja nisam usrano smrdljivo preplašeno govno.
Čuj, Tarabiću, ako je od ukupnog broja hospitaliziranih 86%- necijepljenih i 94% na respiratorima,
meni je to sasvim dovoljan dokaz odakle nam dolaze problemi. Financijski i svaki drugi.
Opet ti ponavljam psovke i olajavanje tineće pojačati dojam. Barem što se mene tiče.
Imaš tamo drugove s istim pedigrejem, s njima to podijeli.
2016-07-22
prckov wrote:
"A Marc je tip koji mijesa analiticke i sinteticke sudove? Znanstvene spoznaje, teorije i dokaze? Ja cu zasada samo jedno upitati: mozemo li reci da je znanost napredovala u posljednjih, recimo, 200 godina? Mozemo li? Naravno. E sad, napredovala je u odnosu na sto? :) U odnosu na prijasnje znanstvene teorije. Je li tako? Tako je. E, ako je napredovala u odnosu na prijasnje znanstvene teorije, ne zelimo li time reci da su danasnje znanstvene teorije - bolje!? A kako je to moguce ako se jednom prihvacene spoznaje, teorije - ne mijenjaju"!?
ne nego ti znanstvene spoznaje i dokaze krstis teorijom. Kako je moguce da se spoznaje ne mjenjaju pitas se ti, pa tako sto spoznaja i teorija nisu isto. Teorija je kompleksna stvar koja se sadrzi od mnogo utvrdenih spoznaja/dokaza/cinjenica/zakona. Ti ne pravis razliku izmedju spoznaja, dokaza i teorije. Pa za pocetak napravi razliku pa ces vidit kako je moguce. Po meni nesto spoznati znaci otkriti bit, shvatit istinu o necemu.
I marc ti je to napiso - Ne brkam ja ništa, već to radiš ti: Znanstvene spoznaje su nepromjenjive, kao i dokazi, ako su validni. Dokaz je dokaz, ako se promijeni onda nije dokaz. Teorije su teorije, one se mogu mijenjati kako se kome digne milokliz"
na sto si ti odgovorila:
"Ne, Marcellus... U povijesti znanstvenih otkrica, neke su znanstvene teorije bile cak i odbacene, neke su se modificirale, izmijenile, nadogradile, a neke su izazvale pravu revoluciju jer su dovele do kompletno novog paradigmatskog pogleda, drugacije receno, odbacene znanstvene teorije zamijenile su se novim teorijama. Npr., mogli bismo reci da je relativisticka fizika i dalje klasicna fizika s kompletno novim elementima, drugacijim, novim predvidjanjima, ali QM donosi jedan drugaciji svijet na uvid kojeg je tesko pomiriti s tom klasicnom fizikom.
Ono sto vrijedi jest da znanost, kao cjelina, zahvaca sve vise istine o svijetu, ali njeni se elementi ( teorije ) - mijenjaju. Zapravo, i same se znanstvene teorije mogu shvatiti kao konjunkcija tvrdnji cije se istinosne vrijednosti utvrdjuju/ispituju iznova svakim novim otkricem".
nisu teorije znanstveni elementi, elementi su osnovne stvari od kojih se nesto gradi, u ovom slucaju teorija, to jest teorija se mora temeljit na znanstvenim elementima od kojih su zakoni (eksperimentalno dokazane cinjenice/saznanja) osnovni elementi. Kad bi teorije bile osnovni elementi znanosti onda bi ti sijalica u kuci svijetlila dok joj ne promjenis teoriju ili bakterije mutirale dok im ne promjenis teoriju (mikro) evolucije
Upravo to, dobra usporedba.
Da ne govorim da ispada da se zemlja nije vrtila oko sunca dok kopernik nije izašao sa svojom teorijom heliocentrizma
al džaba krečiš pet puta sam probo objasnit razliku između teorija, koje su ko i guzice, svako ima svoje, i spoznaje, koje podliježu dokazima i ne mogu se poništit nikad i nikako ako su jednom dokazane
uglavnom ko ono kad četnici dolaze u selo pa Haso dolazi Muji tri dana za redom nagovorit ga da bježe a Mujo ga svaki put odjebe jer se uzda da će ga Alah spasit jer je vjernik.
Onda Haso pobjegne, a u selo dođu četnici i zakolju Muju pa on preseli na Ahiret. I ode na šalter pa se žali maloj na šalteru da zašto ga alah nije spasio. Pa kad Alah čuje viku pita koji kurac se događa. Veli mala "Šefe došo Mujo, žali se da ste obećali da ćete ga spasit ako vjeruje". Veli Alah, "Šta oće, koji kurac, pa tri puta sam slao Hasu po njega". Ono, Muji je teorija bila dobra, samo nije skonto metodologiju.
prckov wrote:"Dakle, kako je moguce da znanost napreduje ako se znanstvene teorije ne mijenjaju"
prije svega ti si cijelu znanost svela na teorijsku znanost, a onda govoris o promjenama teorija a ne o nadopunjavanju teorija novim spoznajama. Stare spoznaje, tj utvrdene cinjenice koje su u osnovi svake znanstvene teorije (da bi uopce imale ikakav znanstveni kredibilitet) se ne mjenjaju nego se otkrivaju nove spoznaje koje se ugraduju u postojecu teoriju. Rijeci imaju znacenje pa tako spoznaja nije isto sto i teorija i nadogradivanje postoijece teorije nije promjena teorije. Promjena teorije je kad se promjeni teorija sa drugom teorijom, jer je ona stara propala, tj nije prosla kriterij novih spoznaja ilitiga eksperimentalno dokazanih cinjenica. Teorije su kompleksne znanstvene metode koje se temelje na dokazanim cinjenicama (spoznajama) i na osnovu kojih se dalje nadograduju novim spoznajama i trazenjima dokaza koji ce osnazit i potvrdit osnovnu teoriju ili je eventualno osporit. Ali pazi sad, nece se oborit spoznaje tj utvrdene cinjenice, nego teorija jer nije prosla kriterij jedne ili vise novih spoznaja/cinjenica. Ponavljam, teorije su kompleksne znanstvene metode koje u sebi sadrze mnogo razlicitih znanstvenih cinjenica, dokaza i zakona, i koje se moraju temeljit na takvim stvarima da bi uopce bilo rijeci o znanstvenoj teoriji a ne teoriji sa zidica ispred zadruge
Znaju oni da riječi imaju značenje, zato je temelj lijeve misli manipulacija pojmovima. Nije govno nego se pas posro. To je lijepo opiso još Orwel kako ide, a izgleda da su to uzeli kao priručnik a ne kao upozorenje.
Last edited by marcellus on Sun 5 Sep - 11:50; edited 1 time in total
psovka nije radi dojma, psovka je tu jer te želim psovat kako bi ti točno znao kai ja mislim o tebi, smeće jedno usrano.Eroo wrote:i.
Opet ti ponavljam psovke i olajavanje tineće pojačati dojam.
Guest- Guest
Gnječ wrote:
Mob morality and unvaxxed
https://charleseisenstein.substack.com/p/mob-morality-and-the-unvaxxed
Propaganda must facilitate the displacement of aggression by specifying the targets for hatred.
– Joseph Goebbels
Guest- Guest
nebitno je kai se događalo, znanstveni dokaz (to su riječi i predstavljaju ono kaj mi mislimo) je bio drugačije prije njega.marcellus wrote:
Da ne govorim da ispada da se zemlja nije vrtila oko sunca dok kopernik nije izašao sa svojom teorijom heliocentrizma
znanstveni dokazi nisu ono kaj se događa a mi za to ne znamo nego je naša predodžba onoga što se događa i ono što možemo izmjeriti, vidjeti, znanstveni dokazi su ljudska percepcija i znanstvenici kao i svi ljudi griješe . zemlja nije promijenila svoje svojstvo niti sunce pa onda možeš reć' da je kopernik samo nadogradio tu našu spoznaju a nije ju promijenio...
jebote jesi krele.
Guest- Guest
eh da koliko me sjećanje služi, i naravno kad smetnem u stranu ono njegovo nepotrebno vrijeđanje, do sada je po njegovom uz upotrebu cjepiva priča o sars cov 2 virusu trebala biti završena, tek tu i tamo još poneki covid21 u nekom staračkom domu ili na nekom infektivnom odjelu i to je to... kad ono kiki ide četvrti val, pa onda moguće i peti tamo oko Božića... razlika između nas dvojice je pak u tomu što ja nemam problem da poslušam razboritije i staloženije od mene, što nemam problem priznati ako sam pogriješio i u skladu sa tim i korigirati stajališta...dijagram wrote:po mojoj definiciji vjerojatno je ljevicar, mozda toga nije ni svjestan;)veber wrote:prije godinu dana tvoj slovenski frend je tvrdio da je to prehladica. čak je kuvertirao.dijagram wrote:ljevicari imaju pravo na korekciju misljenjaprckov wrote:sto se tice antivaksera tu su najmanje krivi oni koji su postali skepticni na citavu stvar u vezi korone
sada tvrdi drugačije.
frendovi ste mi svi iako vas vecina pise i teske gluposti
kad se samo sjetim sejkera i mihe, i rasprave o koroni, ajme meni
2015-08-08
To činiš u kontinuitetu, za to ne može služiti ničemu drugom osim do umišljenom pojačavanju dojma.Ili je nešto drugo u pitanju?ebenica wrote:psovka nije radi dojma, psovka je tu jer te želim psovat kako bi ti točno znao kai ja mislim o tebi, smeće jedno usrano.Eroo wrote:i.
Opet ti ponavljam psovke i olajavanje tineće pojačati dojam.
Inače, o meni ne možeš misliti ništa na osobnoj razini. Sve što imaš ti je tekst na dalekovizoru i to bi trebao komentirati.
To rade oni koji imaju nešto za reći, drugi donose mišljenja s feeejzbuka i tvitera, a takvi kao ti traže kome bi nešto mogli
opsovatiu, oblajati...Prečesto to činiš zato o tome imam svoje mišljenje, koje ću zadržati za sebe.
Samo ti psuj, urlaj, mlataraj rukama i stopicaj, s tim nećeš nikome naštetiti.
2016-07-22
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje