Asylum
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 10 of 50
Page 10 of 50 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 30 ... 50
Re: Asylum
Ma to sam prvi link bez slušanja stavila. Uglavnom, ima zanimljivih priča.
A puno doznajem o civilizacijama na ovim prostorima. Poput vičanske kulture na našim prostorima koja je bila na visokom razvojnom stupnju.
Oduvijek su ljude s naših prostora fascinirale druge kulture, a o svojima jako malo ili gotovo ništa ne znamo. Zato nam i mogu svi prodavati kak se ono kaže: muda pod bubrege
A puno doznajem o civilizacijama na ovim prostorima. Poput vičanske kulture na našim prostorima koja je bila na visokom razvojnom stupnju.
Oduvijek su ljude s naših prostora fascinirale druge kulture, a o svojima jako malo ili gotovo ništa ne znamo. Zato nam i mogu svi prodavati kak se ono kaže: muda pod bubrege
mativka- Posts : 5957
2018-08-07
Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
metilda- Posts : 5119
2021-02-20
Ništa Mate na ovaj kipić Aliena iz vinčanske kulture.
Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
2021-02-20
Dobro je zaboraviti potpuno nevažne stvari. Evo, saznadoh i da me je violator banirala na svom forumu. Ako i jest očito mi je to najnevažnija stvar na svijetu.
violator wrote:
Na ovom sam forumu samo Metki s gustom op**dila ban u onoj njenoj fazi ludovanja s "kokoskom" na banneru i jos nekim njenim egzoticnim bunama
2021-02-20
Nauči ostati smiren što god se oko tebe događalo. To je jedno od najvećih životnih umijeća. Ostati smiren usprkos tome što se tvoji planovi nisu ostvarili i što se drugi možda naslađuju tome. Ostati smiren kada osjetiš da u tuđim riječima nema istine jer jedini koji će na kraju trpjeti posljedice te svoje laži su oni sami. Ostati smiren i kada te zaspu kritikama, ali i kada ti daju komplimente, jer shvaćaš da tu nema ništa više od običnih riječi.
Nauči ostati smiren usprkos povreda i podmetanja drugih, jer shvaćaš da ne moraš prihvatiti sve ono što dolazi od drugoga, bilo dobro, bilo loše. Shvaćaš da to ne mora ući u tvoj unutarnji svijet i da može proći mimo tebe, kao što i vjetar prolazi. Ostati smiren usprkos ožiljaka koji zadobivaš jer ćeš iz njih samo izaći jači kao osoba. Nauči ostati smiren jer to je najbolji znak da si gospodar svog života, a ne netko drugi!
- Mario Žuvela
Nauči ostati smiren usprkos povreda i podmetanja drugih, jer shvaćaš da ne moraš prihvatiti sve ono što dolazi od drugoga, bilo dobro, bilo loše. Shvaćaš da to ne mora ući u tvoj unutarnji svijet i da može proći mimo tebe, kao što i vjetar prolazi. Ostati smiren usprkos ožiljaka koji zadobivaš jer ćeš iz njih samo izaći jači kao osoba. Nauči ostati smiren jer to je najbolji znak da si gospodar svog života, a ne netko drugi!
- Mario Žuvela
2021-02-20
Jednoj dragoj osobi
Svaku večer reci sebi jednu stvar. Neće se dogoditi sve ono o čemu se brineš. Neće se dogoditi sve ono za što strahuješ. I to si već bezbroj puta iskusio. Doživio na različite načine. I što je najgore od svega bez veze si se brinuo. Bez veze si se bojao. A mogao si uživati. S mirom u srcu gledati naprijed. A sada opet ponavljaš istu stvar. Misliš da će i sutra nešto loše poći. I da će se dogoditi ono najgore. A neće!
A da probaš nešto malo drugačije. Da pokušaš više ne brinuti i ne bojati se. Ili makar malo manje. Da probaš vjerovati da će sve biti dobro dok ti život ne dokaže suprotno. A i onda kada pokaže nešto što nisi želio, zašto u tome ne pogledaš prst sudbine koji te nečemu uči. Svaku večer reci sebi jednu stvar. Ne trebam brinuti. Ne trebam se bojati. Imam povjerenja u život. Puno me puta već iznenadio sa mnogo lijepih stvari. Vjerujem da će to i sutra učiniti. Vjeruj da hoće!
- Mario Žuvela
Svaku večer reci sebi jednu stvar. Neće se dogoditi sve ono o čemu se brineš. Neće se dogoditi sve ono za što strahuješ. I to si već bezbroj puta iskusio. Doživio na različite načine. I što je najgore od svega bez veze si se brinuo. Bez veze si se bojao. A mogao si uživati. S mirom u srcu gledati naprijed. A sada opet ponavljaš istu stvar. Misliš da će i sutra nešto loše poći. I da će se dogoditi ono najgore. A neće!
A da probaš nešto malo drugačije. Da pokušaš više ne brinuti i ne bojati se. Ili makar malo manje. Da probaš vjerovati da će sve biti dobro dok ti život ne dokaže suprotno. A i onda kada pokaže nešto što nisi želio, zašto u tome ne pogledaš prst sudbine koji te nečemu uči. Svaku večer reci sebi jednu stvar. Ne trebam brinuti. Ne trebam se bojati. Imam povjerenja u život. Puno me puta već iznenadio sa mnogo lijepih stvari. Vjerujem da će to i sutra učiniti. Vjeruj da hoće!
- Mario Žuvela
2021-02-20
Isuse, dopusti nam da nastavimo stvarati mozaik svoga života tvojom rukom i ljubavlju!
Želim danas započeti ispočetka, ostaviti sve one stare navike i obrasce ponašanja zauvijek iza sebe, a postajati iz dana u dan osoba sve sličnija tebi. Ali ti stari obrasci ponašanja su se toliko duboko ukorijenili u mene. Pomozi mi rušiti te barijere, lomiti ta pogrešna uvjerenja koje sam postavio u okovima straha i sumnje, i nauči me Isuse da život započinja tek izvan njihovog dometa.
Svakoga dana mi govoriš: “Vrijediš više nego što misliš, stvorio sam te jer imam plan sa tobom.” Ali ja sam ponekad slijep za tvoj plan, gledam samo ono što želim vidjeti i čujem samo ono što želim čuti. Pomozi mi Isuse, da se oslobodim te zatvorenosti u sebe, i da se otvorim tvome planu, da bez i malo straha i sumnje prihvatim plan koji si za mene namijenio, plan koji je višestruko bolji i ljepši od svih mojih planova zajedno.
Isuse, ti znaš da svatko od nas očajnički želi biti voljen od nekoga nama bliskog i dragog, i da često tu ljubav tražimo od nekih pogrešnih osoba, osoba koje misle da imati neku osobu znači voljeti je. Oprosti nam Isuse, što tu ljubav ne vidimo u Tebi, beskrajno nam je dijeliš, a mi gledamo u ljude koji nas pod izlikom ljubavi samo koriste i iskorištavaju. Otvori nam oči za onu pravu sliku ljubavi, tada ćemo u svojim životima otkriti ono najveće blago.
Isuse, često bismo mnoge stvari željeli ostvariti i imati na brzinu, bez nekog velikog rada i truda, ali ti nas učiš da u životu nema drugog i kraćeg puta prema punom ostvarenju i istini osim Tebe. Daj nam sigurnost na našem putu da smo uvijek vođeni tvojim svjetlom i da svakoga dana jedan mali korak jednoga dana bit će veliki pomak. Daj nam snage i dopusti nam da nastavimo stvarati mozaik svoga života tvojom rukom i ljubavlju.
Mario Žuvela
Isuse, svaki novi dan jedan je tvoj blagoslov. Hvala za njega!
Želim danas započeti ispočetka, ostaviti sve one stare navike i obrasce ponašanja zauvijek iza sebe, a postajati iz dana u dan osoba sve sličnija tebi. Ali ti stari obrasci ponašanja su se toliko duboko ukorijenili u mene. Pomozi mi rušiti te barijere, lomiti ta pogrešna uvjerenja koje sam postavio u okovima straha i sumnje, i nauči me Isuse da život započinja tek izvan njihovog dometa.
Svakoga dana mi govoriš: “Vrijediš više nego što misliš, stvorio sam te jer imam plan sa tobom.” Ali ja sam ponekad slijep za tvoj plan, gledam samo ono što želim vidjeti i čujem samo ono što želim čuti. Pomozi mi Isuse, da se oslobodim te zatvorenosti u sebe, i da se otvorim tvome planu, da bez i malo straha i sumnje prihvatim plan koji si za mene namijenio, plan koji je višestruko bolji i ljepši od svih mojih planova zajedno.
Isuse, ti znaš da svatko od nas očajnički želi biti voljen od nekoga nama bliskog i dragog, i da često tu ljubav tražimo od nekih pogrešnih osoba, osoba koje misle da imati neku osobu znači voljeti je. Oprosti nam Isuse, što tu ljubav ne vidimo u Tebi, beskrajno nam je dijeliš, a mi gledamo u ljude koji nas pod izlikom ljubavi samo koriste i iskorištavaju. Otvori nam oči za onu pravu sliku ljubavi, tada ćemo u svojim životima otkriti ono najveće blago.
Isuse, često bismo mnoge stvari željeli ostvariti i imati na brzinu, bez nekog velikog rada i truda, ali ti nas učiš da u životu nema drugog i kraćeg puta prema punom ostvarenju i istini osim Tebe. Daj nam sigurnost na našem putu da smo uvijek vođeni tvojim svjetlom i da svakoga dana jedan mali korak jednoga dana bit će veliki pomak. Daj nam snage i dopusti nam da nastavimo stvarati mozaik svoga života tvojom rukom i ljubavlju.
Mario Žuvela
2021-02-20
Jedna od laži ovoga svijeta je da ako si dobar prema ljudima oni će ti prije ili kasnije uzvratiti. To je glupa laž. Ima onih koji kao da uživaju povrijeđivati druge. Međutim, bez obzira koliko trula srca susretali, isplati se biti dobar, ne zbog toga što će ti netko uzvratiti, nego da pokažeš svijetu da ljudskost ipak postoji.
(Anna Dymna)
(Anna Dymna)
2021-02-20
Mate je i jučer bila pod raznim koktelčićima za bolove. Dupe mi je poput mora plavo s primjesama boja zalazećeg sunca idem danas opet do dr. pa vjerujem da bi trebalo biti dosta.metilda wrote:Ništa Mate na ovaj kipić Aliena iz vinčanske kulture.
Tijekom postanka civilizacije stalno se pojavljuju raznorazni spisi, građevine, dokazi o postojanju drugih i drugačijih.
Vjerujem u dobro i vjerujem u činjenje dobra.metilda wrote:Jedna od laži ovoga svijeta je da ako si dobar prema ljudima oni će ti prije ili kasnije uzvratiti. To je glupa laž. Ima onih koji kao da uživaju povrijeđivati druge. Međutim, bez obzira koliko trula srca susretali, isplati se biti dobar, ne zbog toga što će ti netko uzvratiti, nego da pokažeš svijetu da ljudskost ipak postoji.
(Anna Dymna)
Vjerujem da se dobro uvijek vrati. Možda ne odmah i sada ili kada nama to odgovara ili kada bismo poželjeli, al' sigurno se vrati. Baš kada se najmanje nadamo..
mativka wrote:Mate je i jučer bila pod raznim koktelčićima za bolove. Dupe mi je poput mora plavo s primjesama boja zalazećeg sunca idem danas opet do dr. pa vjerujem da bi trebalo biti dosta.metilda wrote:Ništa Mate na ovaj kipić Aliena iz vinčanske kulture.
Tijekom postanka civilizacije stalno se pojavljuju raznorazni spisi, građevine, dokazi o postojanju drugih i drugačijih.
Ajajaj Nadam se da se dupe danas odmorilo od koktela
Mene je obuzela fjaka, to uzvišeno stanje uma bez želja do kojega budisti dolaze nakon desetljeća meditacije, a nama Dalmatincima ga je Bog udijelio besplatno.
2021-02-20
mativka wrote:Vjerujem u dobro i vjerujem u činjenje dobra.metilda wrote:Jedna od laži ovoga svijeta je da ako si dobar prema ljudima oni će ti prije ili kasnije uzvratiti. To je glupa laž. Ima onih koji kao da uživaju povrijeđivati druge. Međutim, bez obzira koliko trula srca susretali, isplati se biti dobar, ne zbog toga što će ti netko uzvratiti, nego da pokažeš svijetu da ljudskost ipak postoji.
(Anna Dymna)
Vjerujem da se dobro uvijek vrati. Možda ne odmah i sada ili kada nama to odgovara ili kada bismo poželjeli, al' sigurno se vrati. Baš kada se najmanje nadamo..
I ja vjerujem u dobro i u činjenje dobra. Autorica međutim kaže da ne treba od ljudi za-uzvrat očekivati dobro. Od ljudi kojima učinimo dobro. Naravno, iz iskustva znam da to nije pravilo. Međutim, prije ili kasnije se dobro vrati. Neki to zovu srećom, neki karmom, a ja kažem da je to Božji dar.
2021-02-20
- Želiš osjetiti slobodu?
Oprosti.
- Želiš biti slobodna?
Opraštaj.
Neumorno.
Ludo.
- Želiš potpunu slobodu?
Oprosti sebi.
Zauvijek.
- Nedostaje ti ljubav?
Budi ljubav.
Stavi ljubav gdje nedostaje.
Stavi sebe.
Potpuno.
- Želiš li savršenu ljubav?
Oprosti neprijatelju.
Ne sudi ga.
Razumij ga.
Uništi ga ljubavlju.
Učini ga prijateljem.
- Tražiš Boga?
U tebi je.
U tvom oprostu.
U ljubavi.
U neprijatelju.
Skrio se da ga nađeš gdje ga najmanje očekuješ.
Da te pobijedi.
Sobom.
- Tko je kao Bog?
Onaj tko voli one koje nitko ne voli.
»Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski!« (Mt 5, 48)
Krešimir Josip
Oprosti.
- Želiš biti slobodna?
Opraštaj.
Neumorno.
Ludo.
- Želiš potpunu slobodu?
Oprosti sebi.
Zauvijek.
- Nedostaje ti ljubav?
Budi ljubav.
Stavi ljubav gdje nedostaje.
Stavi sebe.
Potpuno.
- Želiš li savršenu ljubav?
Oprosti neprijatelju.
Ne sudi ga.
Razumij ga.
Uništi ga ljubavlju.
Učini ga prijateljem.
- Tražiš Boga?
U tebi je.
U tvom oprostu.
U ljubavi.
U neprijatelju.
Skrio se da ga nađeš gdje ga najmanje očekuješ.
Da te pobijedi.
Sobom.
- Tko je kao Bog?
Onaj tko voli one koje nitko ne voli.
»Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski!« (Mt 5, 48)
Krešimir Josip
2021-02-20
Lako je ići naprijed kad je sve u tebi i oko tebe sjajno. Ali što kad sjaj i oduševljenje splasnu? I kad sam sebi počneš ići na živce? Što kada sreću i druge lijepe stvari počneš primati samo na kapaljku? Kad se prepreke umjesto ispred tebe, zaredaju u tebi? Znaš li po čemu se prepoznaju jaki ljudi? Oni sebi daju šansu i onda kad im je život ne da. Oni pogreškama od jučer nikada ne dopuštaju da zauzmu njihovu današnjicu.
Ponekad je samo jedno potrebno u životu. Postati osoba kakvu bi želio sresti. Pronaći prijatelja u sebi. Život nije uvijek izlog iz kojeg možeš izabrati ono što će tebi uvijek odgovarati. Što si dobio – dobio si. Više se koncentriraj na sebe. I osjećaj se dobro u svojoj koži. Iz nje ne možeš vanka. I odluči se boriti za svoje snove. I ljude koji su ti važni. I budi sebi malo bitan. Brzo se stvari poslože izvana, kad ih posložiš iznutra. I kreneš naprijed. Bez obzira koliko teško bilo.
- Mario Žuvela
Ponekad je samo jedno potrebno u životu. Postati osoba kakvu bi želio sresti. Pronaći prijatelja u sebi. Život nije uvijek izlog iz kojeg možeš izabrati ono što će tebi uvijek odgovarati. Što si dobio – dobio si. Više se koncentriraj na sebe. I osjećaj se dobro u svojoj koži. Iz nje ne možeš vanka. I odluči se boriti za svoje snove. I ljude koji su ti važni. I budi sebi malo bitan. Brzo se stvari poslože izvana, kad ih posložiš iznutra. I kreneš naprijed. Bez obzira koliko teško bilo.
- Mario Žuvela
2021-02-20
S obzirom na iskustvo s ljudima znam da se ne treba "računati" na vraćanje dobrog s njihove strane pa sam pišući o dobrom mislila na neko univerzalno dobro. Slično kao što si i sama napisala.metilda wrote:mativka wrote:Vjerujem u dobro i vjerujem u činjenje dobra.metilda wrote:Jedna od laži ovoga svijeta je da ako si dobar prema ljudima oni će ti prije ili kasnije uzvratiti. To je glupa laž. Ima onih koji kao da uživaju povrijeđivati druge. Međutim, bez obzira koliko trula srca susretali, isplati se biti dobar, ne zbog toga što će ti netko uzvratiti, nego da pokažeš svijetu da ljudskost ipak postoji.
(Anna Dymna)
I ja vjerujem u dobro i u činjenje dobra. Autorica međutim kaže da ne treba od ljudi za-uzvrat očekivati dobro. Od ljudi kojima učinimo dobro. Naravno, iz iskustva znam da to nije pravilo. Međutim, prije ili kasnije se dobro vrati. Neki to zovu srećom, neki karmom, a ja kažem da je to Božji dar.
Tko sve na ovom forumu ima svoj forum?
Majke ti mile, ja o ničem nemam pojma
mativka wrote:Tko sve na ovom forumu ima svoj forum?
Aaaaa, falila sam u čitanju. Imala je violator svoj forum, ne znam ima li ga još, na kojem sam ja uletila sa svojim viđenjem tadašnjeg političkog stanja
Ne sjećam se da me je banirala tamo, a ne sjećam se da me je banirala ni ovdje a pogotovo ne bannera kokoške. To mi znači manje od lanjskog snijega. Ali eto, ona se toga sjeća s guštom.
2021-02-20
Hmm, jel biti forumaš ozbiljna zanimacija, jer sam ju ja upravo suprotno zamislila?
A što da ti kaže osoba koja forumaši od 2004.
U početku je bilo zabavno, imala sam na Iskonu blog temu (sklona sam im) s naslovom "Za one koji o religiji ništa ne znaju. Koji samo vjeruju." Pisala sam na njoj svašta, ne samo religijske tekstove.
Onda sam se susrela s mržnjom prema kršćanstvu i moji su postovi postajali sve ozbiljniji i svadljiviji.
Ali i dalje su me zabavljale dvije teme, Ein Traume i Kultura Srca.
A tada sam upala u politiku. A to je smrdljiva žabokrečina. Srećom sam iz nje izašla. Ali vidim da ljudi i dalje ozbiljno shvaćaju svoj doprinos dnevnopolitičkim temama. Što se mene tiče uvjerena sam da je forum zanimljivo mjesto na kojemu možemo rasti kao sudionici u komunikaciji i kao ljudi a i puno toga naučiti. Po Po tome ga ozbiljno shvaćam. Ipak na njemu provodimo dosta vremena da bi ga smatrali nebitnim. Ali da, trebao bi biti mjesto za odmor u slobodnom vremenu.
U početku je bilo zabavno, imala sam na Iskonu blog temu (sklona sam im) s naslovom "Za one koji o religiji ništa ne znaju. Koji samo vjeruju." Pisala sam na njoj svašta, ne samo religijske tekstove.
Onda sam se susrela s mržnjom prema kršćanstvu i moji su postovi postajali sve ozbiljniji i svadljiviji.
A tada sam upala u politiku. A to je smrdljiva žabokrečina. Srećom sam iz nje izašla. Ali vidim da ljudi i dalje ozbiljno shvaćaju svoj doprinos dnevnopolitičkim temama. Što se mene tiče uvjerena sam da je forum zanimljivo mjesto na kojemu možemo rasti kao sudionici u komunikaciji i kao ljudi a i puno toga naučiti. Po Po tome ga ozbiljno shvaćam. Ipak na njemu provodimo dosta vremena da bi ga smatrali nebitnim. Ali da, trebao bi biti mjesto za odmor u slobodnom vremenu.
2021-02-20
Ja se ponašam u skladu s raspoloženjem. Nekad mi se samo glupira, šali, ponekad bih nesto ozbiljno, ponekad bih malo provocirala, ponekad izmjenila koju kao da sam na tržnici...al vidim da dosta ljudi sve ovo shvaća ozbiljno.metilda wrote:A što da ti kaže osoba koja forumaši od 2004.
Al najviše od svega volim kada pustim mašti na volju pa krenem izmišljati
Page 10 of 50 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 30 ... 50
Similar topics
» Asylum
» Asylum
» Asylum
» Asylum flow to industrial world
» Benefits are luring false asylum-seekers to EU, says Serbian PM
» Asylum
» Asylum
» Asylum flow to industrial world