Avioni Rafale uznemirili Srbiju
Page 9 of 10
Page 9 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Avioni Rafale uznemirili Srbiju
Uh latinski. Vatikan, belosvetska zavera, svi nas mrze....marcellus wrote:pizzon wrote:sve cesce koristite rec avion
imate hr.rec "zrakoplov "
avion je izvorno srpska rec :)
avion
Avion, the French and Spanish name for airplane (powered fixed-wing aircraft); coming from Latin "avis" (bird). Same family as "aviation"
omni- Posts : 7009
2014-04-12
Nista cudno, Srpski je najvise pro Zapadni jezik iz bivse Juge, dok je Hrvatski pro Turski. Recimo po Slavoniji kada krenu sa avlija, ducan, caksire za pocetak. Sami Hrvati kazu da smo izmenili jezik i da globalizovan. Mesece u godini kao ostali, dok Hrvati Veljace, Ozujci, Sijecanj i slicno. Tvrtka, firma ili kompanija, ajde i preduzece u Komi periodu, vise se tako ne govori. Masa Francuskih reci.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
napisao sam da je avion
francuska rec koju mi koristimo
rec avi(j)atika zamenili smo
vazduhoplovstvom
da se vrati avi(j)atika
francuska rec koju mi koristimo
rec avi(j)atika zamenili smo
vazduhoplovstvom
da se vrati avi(j)atika
Last edited by pizzon on 8/6/2021, 00:29; edited 2 times in total
2020-04-21
Serbinho-3 wrote:Nista cudno, Srpski je najvise pro Zapadni jezik iz bivse Juge, dok je Hrvatski pro Turski. Recimo po Slavoniji kada krenu sa avlija, ducan, caksire za pocetak. Sami Hrvati kazu da smo izmenili jezik i da globalizovan. Mesece u godini kao ostali, dok Hrvati Veljace, Ozujci, Sijecanj i slicno. Tvrtka, firma ili kompanija, ajde i preduzece u Komi periodu, vise se tako ne govori. Masa Francuskih reci.
naravno, poznato je da je srbija bila dijelom zapadnog rimskog carstva još dok su hrvati bili na karpatima
a kasnije je srbija bila dijelom katoličke srednje europe a hrvatska turske
Avium = pticemarcellus wrote:pizzon wrote:sve cesce koristite rec avion
imate hr.rec "zrakoplov "
avion je izvorno srpska rec :)
avion
Avion, the French and Spanish name for airplane (powered fixed-wing aircraft); coming from Latin "avis" (bird). Same family as "aviation"
Avem = ptica
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
srbi voze avione a hrvati zrakoplove
srbi voze helikoptere a hrvati zrakomlate.
izborili ste se da budete ns svome:)
2020-04-21
francuzi vam prodaju avione
a ne zrakoplove :)
a ne zrakoplove :)
2020-04-21
Vi bi trebali koristiti vrtolet.I tisuću umjesto hiljadu. Kakvi ste to vi Malorusi?pizzon wrote:srbi voze avione a hrvati zrakoplove
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
ok, mi smo dosli preko karpata
hrvati su osnovali rimsko carstvo
kad su dosli sa karpata :)
hrvati su osnovali rimsko carstvo
kad su dosli sa karpata :)
2020-04-21
Eroo wrote:Vi bi trebali koristiti vrtolet.I tisuću umjesto hiljadu. Kakvi ste to vi Malorusi?pizzon wrote:srbi voze avione a hrvati zrakoplove
ruse i kineze prave od nas
oni srbi kojima dedovina nije
u srbiji
2020-04-21
Serbinho-3 wrote:Nista cudno, Srpski je najvise pro Zapadni jezik iz bivse Juge, dok je Hrvatski pro Turski.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Vasionac
Vasiona je prava srpska reč. Znači ambar od Vase.
Vasionac je onaj koji radi u Vasionom ambaru.
Vasiona je prava srpska reč. Znači ambar od Vase.
Vasionac je onaj koji radi u Vasionom ambaru.
2014-04-11
Kamion, avion, tramvaj, autobus, sve su njihove reci. Srpski je dosta preuzet od Francuskih i Nemackih reci, dok su zadnjih godina pokusali da "hendluju" i switch-uju sa Engleskim, kroz standardizovanje nekih reci. Video sam po Becu masu toga, sto se i kod nas kaze isto preuzeto iz Nemackog. Ovde u vozu Svajcarcu SBB, nesto bulazni na Nemackom kompjuterski glas i opali Stajge za Zeleznicku Stanicu. Tek tada sam shvatio i da je to Nemacka rec. Kamioni isto, sleper, kiper, sve Nemacke reci. Hrvati su 'pak isli u neki svoj radikalizam, izmisljali neke reci, pa su ih ismejavali za prase da se zove cetvoronozno blatobrckalo. Hrvati ismejavaju Srbe sto kazu Zak Kluzo, umesto Jacques Clouseau.
2014-08-25
Đesika Simpson.Serbinho-3 wrote: Hrvati ismejavaju Srbe sto kazu Zak Kluzo, umesto Jacques Clouseau.
2014-04-11
kaya wrote:Serbinho-3 wrote:Nista cudno, Srpski je najvise pro Zapadni jezik iz bivse Juge, dok je Hrvatski pro Turski.
Kajo, pratis me ko senka, ne moze covek od tebe pobeci. Serbinho je rekao da kod nas dolazi sirotinja, Serbinho ovo, Serbinho ono. Ko da si se zaljubila.
2014-08-25
Da, skužio si me..Serbinho-3 wrote:kaya wrote:Serbinho-3 wrote:Nista cudno, Srpski je najvise pro Zapadni jezik iz bivse Juge, dok je Hrvatski pro Turski.
Kajo, pratis me ko senka, ne moze covek od tebe pobeci. Serbinho je rekao da kod nas dolazi sirotinja, Serbinho ovo, Serbinho ono. Ko da si se zaljubila.
2015-08-15
Pa jest ovo bilo malo čudno da im ministar vanjskih poslova na diplomatskoj večeri pjeva turski kao na materinjem i izvodi trbušni ples al sada je sve jasno .
2015-08-15
kaya wrote:Pa jest ovo bilo malo čudno da im ministar vanjskih poslova na diplomatskoj večeri pjeva turski kao na materinjem i izvodi trbušni ples al sada je sve jasno .
Smej se ti, ali Turci pali u "Merak", falio je samo Sojic
2014-08-25
Uvijek ste vi imali problem s nepoznavanjem komšija s kojima ste živjeli u zajednici.Serbinho-3 wrote:Kamion, avion, tramvaj, autobus, sve su njihove reci. Srpski je dosta preuzet od Francuskih i Nemackih reci, dok su zadnjih godina pokusali da "hendluju" i switch-uju sa Engleskim, kroz standardizovanje nekih reci. Video sam po Becu masu toga, sto se i kod nas kaze isto preuzeto iz Nemackog. Ovde u vozu Svajcarcu SBB, nesto bulazni na Nemackom kompjuterski glas i opali Stajge za Zeleznicku Stanicu. Tek tada sam shvatio i da je to Nemacka rec. Kamioni isto, sleper, kiper, sve Nemacke reci. Hrvati su 'pak isli u neki svoj radikalizam, izmisljali neke reci, pa su ih ismejavali za prase da se zove cetvoronozno blatobrckalo. Hrvati ismejavaju Srbe sto kazu Zak Kluzo, umesto Jacques Clouseau.
Hrvati su živjeli pod raznim osvajačima - od Dubrovnika, uzduž Dalmacije, Istra, Zagreb sa Zagorjem i Međimurjem,
Slavonija, Baranja, Srijem, Posavina, Hercegovina i Bosna ...svi pod različitim osvajačima. Utjecaji na lokalni jezik su evidentni.
Postoji standardni književni hrvatski jezik, kojeg se svi od reda naučimo u školi. Moj maternji jezik je, na primjer, ikakvski.
Od splitske ikakvice se razlikuje zbog utjecaja osvajača, koji nam nisu bili isti.
Svake godine su jezikoslovci prisiljeni, kao što vi kažete, "imislit nove riječii", a ni jedna nije izmišljena, već je uzeta iz nekog od naših
mnogobrojnih dijalekta. Za barem nekoliko riječi znam koje su se usadile i u srpski, pa ćemo kroz koju godinu čuti kako su to srpske riječi.
2016-07-22
https://hr.wikipedia.org/wiki/Slavenski_kalendarSerbinho-3 wrote:Nista cudno, Srpski je najvise pro Zapadni jezik iz bivse Juge, dok je Hrvatski pro Turski. Recimo po Slavoniji kada krenu sa avlija, ducan, caksire za pocetak. Sami Hrvati kazu da smo izmenili jezik i da globalizovan. Mesece u godini kao ostali, dok Hrvati Veljace, Ozujci, Sijecanj i slicno. Tvrtka, firma ili kompanija, ajde i preduzece u Komi periodu, vise se tako ne govori. Masa Francuskih reci.
Slaveni smo uvijek imali svoje nazive za dane i mjesece.
Zašto ste vi to izmjenili najbolje da pitaš Marcellusa, on će ti sve lijepo objasniti.
Srbi su dane zadržali a mjesece promijenili.
Baš bih volio znati kako su vam mjesece nazivali u vrijeme svetog Save i cara Dušana.
I evo ga:
https://www.nezavisne.com/magazin/zanimljivosti/Procitajte-stare-srpske-nazive-za-mjesece-u-godini/573352
2016-07-22
Page 9 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» NATO počeo s nuklearnim vježbama "Steadfast Noon"-sudjeluju i avioni Rafale F3R
» Evo šta kriju vojni pozivi za obuku koji su uznemirili muškarce u Srbiji!
» Bijes preplavio Srbiju zbog rudnika litija.Danas ce blokirat cijelu Srbiju.Spominje se i rat
» Kakva laz Marije Buric Pejcinovic na optuzbe MOST-a da je radila za Srbiju:Nisam radila za Srbiju
» Rafale Vs F-35 : Which One Wins
» Evo šta kriju vojni pozivi za obuku koji su uznemirili muškarce u Srbiji!
» Bijes preplavio Srbiju zbog rudnika litija.Danas ce blokirat cijelu Srbiju.Spominje se i rat
» Kakva laz Marije Buric Pejcinovic na optuzbe MOST-a da je radila za Srbiju:Nisam radila za Srbiju
» Rafale Vs F-35 : Which One Wins
Page 9 of 10