ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nevera

Page 11 of 16 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16  Next

Go down

Nevera - Page 11 Empty Re: Nevera

Post by marcellus 6/8/2021, 00:26

debotoijusto wrote:
BIVŠI gradonačelnik Splita, koji se na nedavnim izborima nije uspio vratiti na tu funkciju, imao je nesreću na autocesti A1.
Kod tunela Sveti Rok u smjeru Splita Kerum se autom zabio u ogradu.
S njim su u autu bili i žena i djeca. Svi su dobro, ali na autu je nastala veća šteta.

kako to ? a vozi ka issukrst

i jebe ka hektor

marcellus

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 6/8/2021, 07:58

marcellus wrote:evo opet se jutros morao zajebavat s tim smotanima što voze ne 30 nego 20 po gradu... ono nemam ništa protiv kad neko nekog pusti al kad vidim da lik stoji jer ne kuži da ima prednost i pravilo desnog, a ovi ne idu jer znaju da nemaju prednost i onda promet stoji sred špice jer se ne mogu dogovorit... al on je jelda oprezan vozač i vozi po ograničenju...

Centar?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 6/8/2021, 08:17

Sovak wrote:
marcellus wrote:evo opet se jutros morao zajebavat s tim smotanima što voze ne 30 nego 20 po gradu... ono nemam ništa protiv kad neko nekog pusti al kad vidim da lik stoji jer ne kuži da ima prednost i pravilo desnog, a ovi ne idu jer znaju da nemaju prednost i onda promet stoji sred špice jer se ne mogu dogovorit... al on je jelda oprezan vozač i vozi po ograničenju...

Centar?

ma u biti jedan obilazak oko baruna filipovića koji koristim da obiđem gužvu... parking kod doma zdravlja, likovi ulaze na parking (znači skreću lijevo ispred tipa ispred mene) i izlaze s parkinga doma zdravlja (imaju stop, zato su obrnuti trokut i šesterokut specifični znakovi da ih vidiš i kad se odnose na drugu cestu da znaš da oni moraju stat, imaju oblik različit od svih ostalih, ali jebe se budalama gledat) a lik uredno stoji i pušta njih jedno deset... i onda produži ravno.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 6/8/2021, 08:47

marcellus wrote:

uskoro će ograničenja bit 30 u gradu i auti će bit takvi da nećeš ni moć preko ograničenja.

Neće moći iz jednostavnog razloga jer neće ni voziti. Sjedit će u autu kao vreća krumpira.
Autonomni automobili. Idu ruku pod ruku sa čisto električnim pogonom.
U biti su autonomni automobili KONAČNO RIJEŠENJE i pravi cilj prelaska na čisto električni pogon automobila.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 6/8/2021, 08:50

Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:

uskoro će ograničenja bit 30 u gradu i auti će bit takvi da nećeš ni moć preko ograničenja.

Neće moći iz jednostavnog razloga jer neće ni voziti. Sjedit će u autu kao vreća krumpira.
U biti su autonomni automobili KONAČNO RIJEŠENJE i pravi cilj prelaska na čisto električni pogon automobila.

No suština je u tome da se ljude, nekadašnje vozače, a sada obične vreće krumpira, uvjeri da je to bolje za njih.
Da budu sretni što im je oduzeta autonomija, a ako je baš žele pod svaku cijenu - neka voze bicikl!
Može i trotinet! Vidim da su i te sprave sve popularnije u gradovima, a za njih čak nije neophodno obilježavati posebne staze za kretanje poput bicikla.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 6/8/2021, 08:53

Speare Shaker wrote:
Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:

No suština je u tome da se ljude, nekadašnje vozače, a sada obične vreće krumpira, uvjeri da je to bolje za njih.
Da budu sretni što im je oduzeta autonomija, a ako je baš žele pod svaku cijenu - neka voze bicikl!
Može i trotinet! Vidim da su i te sprave sve popularnije u gradovima, a za njih čak nije neophodno obilježavati posebne staze za kretanje poput bicikla.

Sad već vidim kako nadobudni inženjeri trljaju ruke i smišljaju dvovolumenske, trovolumenske, karavanske i SUV verzije trotineta sa dodatnim posebnim sjedalicama za sigurnost djece, navigacijom, hands free komunikacijskim sustavom itd.itd.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 6/8/2021, 08:54

Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:

meni to malo zvuči ko hitlerovo konačno rješenje.

vidim da se i dalje radi na pretvaranju ljudi u vreće krumpira, lišenih osobnih sloboda i mogućnosti da o bilo čemu odlučuju sami i na svoju odgovornost

tzv. kulturni marksizam, nije sloboda za ljude, mogu se ozlijedit

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 6/8/2021, 08:55

Speare Shaker wrote:
Speare Shaker wrote:
Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:

Sad već vidim kako nadobudni inženjeri trljaju ruke i smišljaju dvovolumenske, trovolumenske, karavanske i SUV verzije trotineta sa dodatnim posebnim sjedalicama za sigurnost djece, navigacijom, hands free komunikacijskim sustavom itd.itd.

Eh da, umalo da zaboravim.
Da pizzon ne trlja ruke uzalud, napominjem da trotinet nije izvorno srpska riječ.
Riječ je o posuđenici, ne znam točno, ali najvjerojatnije iz francuskog, kao što je to uostalom i avion.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 6/8/2021, 20:29

meni je djed pričao kako bi u doba žetve, berbe, kolinja kao gazda sudjelovao u svemu tome.
klasično su bile fešte po završetku događaja.
puk je živio u blizini svojih nastambi, a deda malo dalje.

i onda ga je konj autonomno vratio u dvor. sluga bi ga spakirao u krpe a onda je slušao baku tjedan dana.

autonomna vožnja će saživjet. kraće relacije će svladati pehaka, a duže ćeš naručiti vozilo.
vjerovatno da će današnji oblik posjedovanja vozila proći transformaciju.
osobni auto samo zauzima prostor, ne koristi se 97% vremena, bez veze vežeš 50k€ za nekaj kaj ničem ne služi.

sistem dostave je danas u razvijenom svijetu jako dobro razvijen.

naravno da će vozila za velebit, afriku, ande i dalje ostati.
u urbanim sredinama su potpuno nepotrebna.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 6/8/2021, 20:39

veber wrote:
osobni auto samo zauzima prostor, ne koristi se 97% vremena, bez veze vežeš 50k€ za nekaj kaj ničem ne služi.

Osobni automobil je ipak i statusni simbol, a današnji svijet je sve osjetljiviji i prijemčiviji na pomodarstvo. E sad, koji će oblici nabave i vlasništva dominirati, to je vjerojatno pravo pitanje.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 6/8/2021, 20:40

Sovak wrote:

Centar?
inače marc ti ide "kraticama" ovisno o ukupnoj duljini računaj od 10min. za kratku štreku-30min za dužu, da ćeš se duže voziti.
inače je od njegovog stana pa do moje ex 1400m, lik je natukao 3km bez pol frke. na kraju sam odustao i svojim putem. 
dok je on "pečacima" došao do trea nas dva smo popili po dva gemišta i zakurili vatru.
veber
veber

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by marcellus 6/8/2021, 20:47

Speare Shaker wrote:
veber wrote:

Osobni automobil je ipak i statusni simbol, a današnji svijet je sve osjetljiviji i prijemčiviji na pomodarstvo. E sad, koji će oblici nabave i vlasništva dominirati, to je vjerojatno pravo pitanje.

osobni automobil je jamstvo osobne autonomije, ne ovisiš o nikom, najmanje o javnom prijevozu i njegovoj dostupnosti. Usto je simbol slobode 20. stoljeća, dio mladenačke subkulture pedesetih i šezdesetih, a tu je i "pride of ownership". Usto, ništa te ne predstavlja i ne oslikava kao tvoj auto. Ženama su dozvoljeni razni komadi nakita, muškarcu samo dva: sat i auto. A mene satovi ne zanimaju.

2014-04-16

niels likes this post

Back to top Go down

Post by veber 6/8/2021, 20:51

Speare Shaker wrote:
veber wrote:

da, je. vidim ovdje.
ekipa ili vozi igračke ili ulupanih 100k€ pogotovo mladi. imaju dobre plaće i nije im problem 1k€ rata.
kilometar od mene kaufland se proširio pa su na parkingu digli još jedan, metalni kat.
kada se veseli omladinci skupe onda po dvoje svaki s jedne strane parkinga na 100injak metara tko će prije doći.
a auti po parsto konja plus rezonantni auspusi, a kada metalna konstrukcija zatitra čuje se u tri pm.

i murja ih ne dira. pokraj je pumpa 0-24. petak, subota, nedjelja to je 150 autiju minimum.

stoji da je statusni simbol, ali realno radije kupim rollsa nego neki od ovih M5 prerađenih. jeftiniji je.
veber
veber

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 6/8/2021, 20:51

marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:
veber wrote:

osobni automobil je jamstvo osobne autonomije, ne ovisiš o nikom, najmanje o javnom prijevozu i njegovoj dostupnosti. Usto je simbol slobode 20. stoljeća, dio mladenačke subkulture pedesetih i šezdesetih, a tu je i "pride of ownership". Usto, ništa te ne predstavlja i ne oslikava kao tvoj auto. Ženama su dozvoljeni razni komadi nakita, muškarcu samo dva: sat i auto. A mene satovi ne zanimaju.

Ni mene.
Doduše, ne zanimaju me posebno ni auti, osim kao osobno prijevozno odnosno transportno sredstvo od točke A do točke B.
Ovo za jamstvo kakve takve osobne autonomije i oslobođenost od uobičajeno loših standarda neudobnog javnog prijevoza si u pravu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 6/8/2021, 20:54

svejedno, auto i duh slobode idu zajedno.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 6/8/2021, 20:55

naročito otvoreni auto. Kod pogona sam manje više agnostik, može ić na benzin, struju, vodu, karbit, beton, jebe mi se. Samo ne podnosim SUV-ove

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 6/8/2021, 20:56

marcellus wrote:svejedno, auto i duh slobode idu zajedno.

U biti je lako moguće kako će osobni automobil već u neposrednoj budućnosti sve više predstavljati jednu od rijetkih preostalih oaza slobode.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 6/8/2021, 20:57

marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:
veber wrote:

da i onda sa svojim falusnim statusom nemreš prevest TV a gle čuda u genessis je stao, čak ti je i žena sjedila uz tv.
srećom nisi nikog zvao, sam si ga prevezao.

sereš

meni je bajk skuplji od mog privatnog auta.
i on mi daje osjećaj slobode jer mogu svakud.
a satova imam malo više, to je jedini nakit koji nosim.
veber
veber

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by marcellus 6/8/2021, 20:58

Speare Shaker wrote:

U biti je lako moguće kako će osobni automobil već u neposrednoj budućnosti sve više predstavljati jednu od rijetkih preostalih oaza slobode.

u biti bojim se da neće, gledaju ga ubit što prije. Ko što su uradili s cigaretom, alkohol naravno nikom nije problem, droge su isto društveno prihvatljive.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 6/8/2021, 20:59

pa normalno da ne mogu prevest TV s tim autom, ne stane. Nije to teretnjak. Stanu dvije osobe, u gepek par cipela i badić, ne preveliki. Dovoljno

2014-04-16

Back to top Go down

Post by veber 6/8/2021, 21:02

Speare Shaker wrote:

koja sloboda?
a mali perica, samoborček, druženje s ljudima?

ja sam u jednom trenu imao tri auta. 
toyota je imala najmanju regu
ostala dva, onako malo više.

kada sve staviš na papir jeftinije rentati.

isto sam se sjebao s gliserom. 150h/godišne, a cijena malo jača.
rent a boat je za to 200€/dan plus gorivo.
veber
veber

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 11 of 16 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16  Next

Back to top

- Similar topics