Umro Dordje Balasevic
Page 8 of 10
Page 8 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Umro Dordje Balasevic
A u Srbiji mu zameraju što je pevao Hrvatima za proslavu zločinačke Oluje. Isti kurac.RayMabus wrote:Vidi jednu stvar da ti ojasnim , njegov koncert u Puli kao anti Oluja koncert ti je ko da tebi netko u Srbiji udara kontru anti Nato napadima svojim otvorenim dijelovanjem.dzango wrote:Za budale u Hrvatskoj je četnik i Jugosloven a za budale u Srbiji je ustaša, drugosrbijanac, autonomaš itd. U stvari nije bio ništa od toga. Bio je protiv gluposti, rata, diktatora... za obične ljude i bolji svet kako ga je on video. Koliko je to bio bolji svet ili ne, drugo je pitanje. Uglavnom nije imao nikakvu zlu nameru i nije se libio da iskaže svoj stav.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Za mene je on umro kad je održao taj koncert u Puli. Zato sam ravnodušan povodom njegove fizičke smrti. On je u mojim očima umro prije par godina.
Samo zbog dosta odlični pisama koje ostaju u trajno nasljeđe sam ipak rekao Počivao u miru.
I to je pošteno od mene. Sve dalje od toga bilo bi laganje.
Samo zbog dosta odlični pisama koje ostaju u trajno nasljeđe sam ipak rekao Počivao u miru.
I to je pošteno od mene. Sve dalje od toga bilo bi laganje.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Hektorović wrote:dzango wrote:Za budale u Hrvatskoj je četnik i Jugosloven a za budale u Srbiji je ustaša, drugosrbijanac, autonomaš itd. U stvari nije bio ništa od toga. Bio je protiv gluposti, rata, diktatora... za obične ljude i bolji svet kako ga je on video. Koliko je to bio bolji svet ili ne, drugo je pitanje. Uglavnom nije imao nikakvu zlu nameru i nije se libio da iskaže svoj stav.
X
Heroj malog čovjeka, sa nekim narodskim common sense, čak sam i ja iznenađen ovim izljevom žalosti od Zagreba, Splita, Mostara, Sarajeva,... Fenomen.
Flagrantna jugonostalgija. Užasno opasno.
crvenkasti-
2014-04-17
Točno. Oni to gledaju kao da je došao uveličati proslavu Oluje.dzango wrote:A u Srbiji mu zameraju što je pevao Hrvatima za proslavu zločinačke Oluje. Isti kurac.RayMabus wrote:Vidi jednu stvar da ti ojasnim , njegov koncert u Puli kao anti Oluja koncert ti je ko da tebi netko u Srbiji udara kontru anti Nato napadima svojim otvorenim dijelovanjem.dzango wrote:Za budale u Hrvatskoj je četnik i Jugosloven a za budale u Srbiji je ustaša, drugosrbijanac, autonomaš itd. U stvari nije bio ništa od toga. Bio je protiv gluposti, rata, diktatora... za obične ljude i bolji svet kako ga je on video. Koliko je to bio bolji svet ili ne, drugo je pitanje. Uglavnom nije imao nikakvu zlu nameru i nije se libio da iskaže svoj stav.
Tim koncertom je izgubio puno simpatija s obje strane granice.
To ti je tako kad se prodaš za novce.
2014-04-11
RayMabus wrote:Točno. Oni to gledaju kao da je došao uveličati proslavu Oluje.dzango wrote:A u Srbiji mu zameraju što je pevao Hrvatima za proslavu zločinačke Oluje. Isti kurac.RayMabus wrote:Vidi jednu stvar da ti ojasnim , njegov koncert u Puli kao anti Oluja koncert ti je ko da tebi netko u Srbiji udara kontru anti Nato napadima svojim otvorenim dijelovanjem.dzango wrote:
Za budale u Hrvatskoj je četnik i Jugosloven a za budale u Srbiji je ustaša, drugosrbijanac, autonomaš itd. U stvari nije bio ništa od toga. Bio je protiv gluposti, rata, diktatora... za obične ljude i bolji svet kako ga je on video. Koliko je to bio bolji svet ili ne, drugo je pitanje. Uglavnom nije imao nikakvu zlu nameru i nije se libio da iskaže svoj stav.
Ne vidim nešto
U biti popularnost je iznenađujuća, i tek se sad vidi kolika je bio regionalna zvijezda. Možda i najveća.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Pa čuj ima je svoj dio publike. To ga ne čini moralnom veličinom.
Koncertom u Puli na dan Oluje osmišljenom kao nekakvi anti ratni koncert dakle Oluja nevalja se prodao.
Kraj priče
Koncertom u Puli na dan Oluje osmišljenom kao nekakvi anti ratni koncert dakle Oluja nevalja se prodao.
Kraj priče
2014-04-11
Ne pratim uopće vijesti o njegovoj smrti. Za mene je on davno umra ka čovik.
Tri dana žalosti ljevičara i emotivaca i ajmo dalje. Samo preskočiš takve.
Tri dana žalosti ljevičara i emotivaca i ajmo dalje. Samo preskočiš takve.
2014-04-11
Njegova publika je znala da nije tako i da je to žvaka za budale sa obe strane, plasirana od strane onih koje je prozivao na svojim koncertima. Na njegove koncerte su dolazili isti ljudi gde god je nastupao, Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Mostaru... Obični ljudi koji su voleli njegove pesme, njegov humor i nemirenje sa glupošću.RayMabus wrote:Točno. Oni to gledaju kao da je došao uveličati proslavu Oluje.dzango wrote:A u Srbiji mu zameraju što je pevao Hrvatima za proslavu zločinačke Oluje. Isti kurac.RayMabus wrote:Vidi jednu stvar da ti ojasnim , njegov koncert u Puli kao anti Oluja koncert ti je ko da tebi netko u Srbiji udara kontru anti Nato napadima svojim otvorenim dijelovanjem.dzango wrote:
Za budale u Hrvatskoj je četnik i Jugosloven a za budale u Srbiji je ustaša, drugosrbijanac, autonomaš itd. U stvari nije bio ništa od toga. Bio je protiv gluposti, rata, diktatora... za obične ljude i bolji svet kako ga je on video. Koliko je to bio bolji svet ili ne, drugo je pitanje. Uglavnom nije imao nikakvu zlu nameru i nije se libio da iskaže svoj stav.
I Tompson ima svoju publiku. I Riblja Čorba.
Tim koncertom u Puli on je postao njihov a ne naš svačiji.
Zato palac dole i ne treba ga pretvarati u nešto šta nije.
Tim koncertom u Puli on je postao njihov a ne naš svačiji.
Zato palac dole i ne treba ga pretvarati u nešto šta nije.
2014-04-11
Sve ima svoje posljedice. Moga je odbit taj koncert i napravit ga neki drugi vikend kao šta i je ima masu koncerta u Puli.
Al nije E pa kad nisi onda snosi posljedice.
Al nije E pa kad nisi onda snosi posljedice.
2014-04-11
Valjda je vrijedilo tih para da izgubi moju naklonost.
Fala kurcu više nit jedan koncert neće održat u Puli.
Pa pa
Fala kurcu više nit jedan koncert neće održat u Puli.
Pa pa
2014-04-11
Genijalan pjesnik koji je umio i koliko-toliko dobro otpjevati svoje pjesme i tako ih pokazati i onima koji ne znaju čitati.
crvenkasti-
2014-04-17
Istra je antifašistička al nitko mu nije nikad a rekao za masu koncerata koje je održao doli i po regiji. A zašto bi uopće ?
No anti Oluja koncert nije antifašizam nego nešto drugo.
2014-04-11
S obzirom na njegove projugoslavenske stavove to je poruka da je Oluja zločinačka operacija.RayMabus wrote:Istra je antifašistička al nitko mu nije nikad a rekao za masu koncerata koje je održao doli i po regiji. A zašto bi uopće ?
Jedno je pivat a drugo podririvat suverenitet država.
2014-04-11
I zato je on za mene umro kao osoba prije par godina. U mojim očima on je odavno mrtav kao moralna veličina.
Zato ga ne oplakujem jer je za mene mrtav već godinama.
Zato ga ne oplakujem jer je za mene mrtav već godinama.
2014-04-11
Govno svoje vrste...
Dovoljno je što je revao u puli...
I što ga jastreb ne može prežaliti......
Dovoljno je što je revao u puli...
I što ga jastreb ne može prežaliti......
Nadam se da je vrijedilo tih para taj koncert u Puli.
A inače sam veliki fan njegovih pjesama. Zato je ova kritika još gora.
A inače sam veliki fan njegovih pjesama. Zato je ova kritika još gora.
2014-04-11
Jedno je čovjek, drugo je njegovo djelo...
von karajan je bio virtuoz ali nacist...
Picasso je bio virtuoz ali komunist...
Balašević je bio dobar, ali yugos...
Nema veze šta je bija Jugos. Ima veze šta je doša u Hrvatsku na poziv ljevičara propagirat da je Oluja nelegitimna akcija dakle potkopava suverenitet države.T. wrote:Jedno je čovjek, drugo je njegovo djelo...
Podrška Sao Krajini.
2014-04-11
ćirilicucrvenkasti wrote:Genijalan pjesnik koji je umio i koliko-toliko dobro otpjevati svoje pjesme i tako ih pokazati i onima koji ne znaju čitati.
2014-04-16
Ako ti na dan Oluje organiziraš anti ratni koncert onda se ti slažeš da Hrvatska nije imala pravo osloboditi svoj teritorij.
Dakle podržavanje Sao Krajine i stava da je operacija Oluja nelegitimna i zločin.
Prosto ko pasulj.
Dakle podržavanje Sao Krajine i stava da je operacija Oluja nelegitimna i zločin.
Prosto ko pasulj.
2014-04-11
Page 8 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Azem Vllasi za Z1:Dordje Balasevic je za nas kosovske Albance persona non grata.Nikad se nije pokajao sto je napisao antialbansku i sovinisticku pjesmu 'Ne lomite mi bagrenje'
» Bajaga: Balašević je jugoslavenski Bob Dylan
» Đorđe Balašević rasprodao koncert u Hrvatskoj u pet minuta
» Balašević kupio vilu u Istri za 3,7 milijuna kuna
» Balasevic odbio pjevati Titu u Splitu te izjavio:'Jugoslavija nije valjala da je valjala ne bi se krvavo raspala'
» Bajaga: Balašević je jugoslavenski Bob Dylan
» Đorđe Balašević rasprodao koncert u Hrvatskoj u pet minuta
» Balašević kupio vilu u Istri za 3,7 milijuna kuna
» Balasevic odbio pjevati Titu u Splitu te izjavio:'Jugoslavija nije valjala da je valjala ne bi se krvavo raspala'
Page 8 of 10