Umro Dordje Balasevic
Page 2 of 10
Page 2 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Umro Dordje Balasevic
Sovak wrote:
Laku noć braćo Janezi
Shvatam vas, sve su to geni
Mame vas habsburski kavezi
Neko je rođen da seni
Malo ste plebiscirali
Pre tog ste puno rovarili
Tovariši, dugo ste svirali
Dok se niste natovarili
'Ajte vi, braćo Slovenci,
Nemojte s tim da se šalite
Samo vas čekaju Nemci
Samo im vi još falite
Kvarni ste, jadna vam majka,
Nismo iz istog filma
I dečki iz trećeg rajha
Za vas su GG firma
Ne kunem, ne kunem i ne pretim
Sve ovo smatrajte šalom
Ja neću da vas se setim
Ni kad budem gledao slalom
Na nama svako ućari
I vi ste tako odlučili
Laku noc braćo smučari
Dobro ste mi se smučili
Želim vam mir i spokojstvo
I slavu vašoj zastavi
Bilo je zadovoljstvo
Jeb'o nas ko nas sastavi.
Đole ... onak iskreno, tko te jebe tebe ... kak bi rekli Zagorci.
Ko te tebe jebe, klošaru raspali.
Guest- Guest
Bozo zvani pub..najjaca..'neki se djambasi kleli da su ga kod sombora sreli..e pa da'
https://youtu.be/BudvCadi5YA
https://youtu.be/BudvCadi5YA
vuksadinare- Posts : 100320
2015-09-08
vuksadinare wrote:Sovak je stavio ovu pjesmu balasevica o janezima koja je neposredno nastala nakon slovenskog referenduma o neovisnosti krajem 1990..kada djole jos tad kao jugoslaven nije se mogao sa tim pomiriti..pa je ta pjesma nastala vise kao ogorcenje svjesnoscu da se juga raspada..no za razliku od mire furlan i rade serbedzije ranije spoznao i ostricu kritike za raspad juge upravio u pravom smjeru..milosevicu i srbiji..sto npr.serbedziji i furlanici nije palo na pamet..nego bolje praviti se lud i od sebe raditi 'zrtve' hrvata...djole je napisao i pjesmu 'ne lomite mi bagrenje' gdje opisuje sudbinu srba na kosovu koji su ugnjetavani od albanaca pa su ga albanci proglasili personom non grata..i nikad nije odrzao koncert u pristini i na kosovu..mislim da sto se tice kosova tu djole ima cistiju sliku i nastupao je sa prosrpskih pozicija..no tu mu se nema puno toga zamjeriti jer je srbin u konacnici 99,9 % srba o kosovu ima isti stav..
Upravo to, bio je politički yugosloven, i nije trpio srbovanje i likove tipa Miloševića, što je i jasno izražavao. To je glavni razlog njegove popularnosti i nakon rata.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
previše sladunjav za moj ukus.
lik kao lik, ok. laka mu zemlja...
ode on, Oliver, onaj Makedonac Toše, ...
sreća nema koncerata, ne znam tko bi mogao popuniti prazninu .... možda Žak
Njegova srž nije pevanje, kao volal ispodprosečan-ali kao pesnik unikatan. Kao Arsen i Toma Zdravković.
Guest- Guest
T.- Posts : 17594
2014-04-14
Brat Brale wrote:Sovak wrote:
Laku noć braćo Janezi
Neko je rođen da seni
Malo ste plebiscirali
Dok se niste natovarili
Samo vas čekaju Nemci
Samo im vi još falite
Nismo iz istog filma
I dečki iz trećeg rajha
Za vas su GG firma
Sve ovo smatrajte šalom
Ja neću da vas se setim
Na nama svako ućari
I vi ste tako odlučili
Laku noc braćo smučari
Dobro ste mi se smučili
I slavu vašoj zastavi
Bilo je zadovoljstvo
Jeb'o nas ko nas sastavi.
Đole ... onak iskreno, tko te jebe tebe ... kak bi rekli Zagorci.
Ko te tebe jebe, klošaru raspali.
Sam te kaj pital? Nisam.
Jebal te klošar u čvalje.
Guest- Guest
Ko čovek, mućak...T. wrote:RIP...
očajan pevač, dobar stihoklepac...
Ali ipak smo hrišćani...
T.- Posts : 17594
2014-04-14
Hektorović wrote:vuksadinare wrote:Sovak je stavio ovu pjesmu balasevica o janezima koja je neposredno nastala nakon slovenskog referenduma o neovisnosti krajem 1990..kada djole jos tad kao jugoslaven nije se mogao sa tim pomiriti..pa je ta pjesma nastala vise kao ogorcenje svjesnoscu da se juga raspada..no za razliku od mire furlan i rade serbedzije ranije spoznao i ostricu kritike za raspad juge upravio u pravom smjeru..milosevicu i srbiji..sto npr.serbedziji i furlanici nije palo na pamet..nego bolje praviti se lud i od sebe raditi 'zrtve' hrvata...djole je napisao i pjesmu 'ne lomite mi bagrenje' gdje opisuje sudbinu srba na kosovu koji su ugnjetavani od albanaca pa su ga albanci proglasili personom non grata..i nikad nije odrzao koncert u pristini i na kosovu..mislim da sto se tice kosova tu djole ima cistiju sliku i nastupao je sa prosrpskih pozicija..no tu mu se nema puno toga zamjeriti jer je srbin u konacnici 99,9 % srba o kosovu ima isti stav..
Upravo to, bio je politički yugosloven, i nije trpio srbovanje i likove tipa Miloševića, što je i jasno izražavao. To je glavni razlog njegove popularnosti i nakon rata.
Meni je tak svejedno tko mi je bil s druge strane - Jugoslaven ili četnik.
Kaj se tiče pokojnika, itekak sam slušal njegove pjesme.
Ali dojde vrijeme kad se svatko treba odrediti ili barem zamuknuti ako nema mogućnost koju pametnu reći kad kreteni uzmu kolo voditi.
A on nije. Poslije se posipaval pepelom i antiratnom politikom ... ma "đaba"!
Ušel mi je u radar tak kak je i ne praštam.
Ocu rođenom ne bih oprostil ... kamoli ovom.
Guest- Guest
mutava baštarda wrote:previše sladunjav za moj ukus.
Navedi jednog koji neće otići?
pokerjocker- Posts : 899
2017-09-13
dzango wrote:Sovak wrote:
[size=37]Laku noć braćo Janezi
Neko je rođen da seni
Malo ste plebiscirali
Dok se niste natovarili
Samo vas čekaju Nemci
Samo im vi još falite
Nismo iz istog filma
I dečki iz trećeg rajha
Za vas su GG firma
Sve ovo smatrajte šalom
Ja neću da vas se setim
Na nama svako ućari
I vi ste tako odlučili
Laku noc braćo smučari
Dobro ste mi se smučili
I slavu vašoj zastavi
Bilo je zadovoljstvo
Jeb'o nas ko nas sastavi.[/size]
[size=37]Đole ... onak iskreno, tko te jebe tebe ... kak bi rekli Zagorci.[/size]
Jedan od retkih koji je bio i protiv Miloševića i protiv Vućića. Počivao u miru legendo.
Aha ... tu pjesmu je napisal kad? 2016.?
Inače je njemu i malo prije došlo iz guzice u glavu kaj se tiče rata.
Samo smo mi tada već brojali i mrtve u tisućama i ispraćali traktorsku kolonu za Beograd.
Naknadna pamet.
Za razliku od ovim mojih kaj RIP-aju ja sam proklet i ne "zaboravljam".
Guest- Guest
vuksadinare wrote:Sovak je stavio ovu pjesmu balasevica o janezima koja je neposredno nastala nakon slovenskog referenduma o neovisnosti krajem 1990..kada djole jos tad kao jugoslaven nije se mogao sa tim pomiriti..pa je ta pjesma nastala vise kao ogorcenje svjesnoscu da se juga raspada..no za razliku od mire furlan i rade serbedzije ranije spoznao i ostricu kritike za raspad juge upravio u pravom smjeru..milosevicu i srbiji..sto npr.serbedziji i furlanici nije palo na pamet..nego bolje praviti se lud i od sebe raditi 'zrtve' hrvata...djole je napisao i pjesmu 'ne lomite mi bagrenje' gdje opisuje sudbinu srba na kosovu koji su ugnjetavani od albanaca pa su ga albanci proglasili personom non grata..i nikad nije odrzao koncert u pristini i na kosovu..mislim da sto se tice kosova tu djole ima cistiju sliku i nastupao je sa prosrpskih pozicija..no tu mu se nema puno toga zamjeriti jer je srbin u konacnici 99,9 % srba o kosovu ima isti stav..
Gle, jebe mi se za Kosovo.
Ostalo ... napisal sam u postu prije.
Guest- Guest
nemožete vi sakati bez usrane rvacke politike. jel i kad serete u vašem smrdljivom rvackom weceu gdje na školjki piše Made in PRC isto trkeljate o takozvanom vam domovinskom ratu dok prstićima češkate užegla rvacka muda?
Guest- Guest
rijetko kojem srbendi ću reći rip no balašu ću to reći. Svatko može pasti u blato no Đole nije ostao u njemu valjati se i zato neka počiva u miru.
danni1 likes this post
...inace bi ga opisao kao lika koji je pricao svakom ono sto mu pase..nekad bi mu izletilo i ono drugo...kao pjevac i kantautor pogotovo vrhunski...volio je ravnicu..vojvodinu,slavoniju..gdje je i najvise provodio vremena...'dunav je moj jadran' bi rekao..snimio je dokumentarac o vukivaru 1987 godine...napose o vukovarskim ribarima i poznatom vukovarskom restoranu tri vrske..
vuksadinare- Posts : 100320
2015-09-08
vuksadinare wrote:...inace bi ga opisao kao lika koji je pricao svakom ono sto mu pase..nekad bi mu izletilo i ono drugo...kao pjevac i kantautor pogotovo vrhunski...volio je ravnicu..vojvodinu,slavoniju..gdje je i najvise provodio vremena...'dunav je moj jadran' bi rekao..snimio je dokumentarac o vukivaru 1987 godine...napose o vukovarskim ribarima i poznatom vukovarskom restoranu tri vrske..
Ko sto kaže epikur sve skupa previše slatkasto za moj ukus... opet očito je znao potrefiti žicu kod publike u čitavoj regiji, ostati na vrhu desetljećima i za to treba velik talent
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
2020-04-21
Možda najveći na ovim prostorima.
Jedan od rijetkih za kojih svi narodi bivše Juge mogu reći da je bio (i) njihov.
To je ona karakteristika velikih ljudi,kada te svak smatra svojim.
I zato Đole nije srpski pjevač,već općejugoslavenski.
Jedan od rijetkih za kojih svi narodi bivše Juge mogu reći da je bio (i) njihov.
To je ona karakteristika velikih ljudi,kada te svak smatra svojim.
I zato Đole nije srpski pjevač,već općejugoslavenski.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Page 2 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Azem Vllasi za Z1:Dordje Balasevic je za nas kosovske Albance persona non grata.Nikad se nije pokajao sto je napisao antialbansku i sovinisticku pjesmu 'Ne lomite mi bagrenje'
» Bajaga: Balašević je jugoslavenski Bob Dylan
» Đorđe Balašević rasprodao koncert u Hrvatskoj u pet minuta
» Balašević kupio vilu u Istri za 3,7 milijuna kuna
» Balasevic odbio pjevati Titu u Splitu te izjavio:'Jugoslavija nije valjala da je valjala ne bi se krvavo raspala'
» Bajaga: Balašević je jugoslavenski Bob Dylan
» Đorđe Balašević rasprodao koncert u Hrvatskoj u pet minuta
» Balašević kupio vilu u Istri za 3,7 milijuna kuna
» Balasevic odbio pjevati Titu u Splitu te izjavio:'Jugoslavija nije valjala da je valjala ne bi se krvavo raspala'
Page 2 of 10