Umro Dordje Balasevic
Page 6 of 10
Page 6 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Umro Dordje Balasevic
Ne znam sto fali svedskim narodnima al ajd.... Nego , osobni dozivljaji stvari i sklonost covjeka da odbaci ili zaboravi sta mu ne odgovara je cudo jedno. Corbu niti slusam niti mi odgovara vec je nacelno ispao covjek koji stoji iza principa po cijenu manje zarade. To sam rakao. Mogao sam ici gledati i njega i Djoleta ali sam preskocio. Gledao sam Bajagu i zbog bolesti propustio Caneta i Partibrekejrse. Bilo kako bilo ali estradnjaci su se uzjebali devedesetih. Noseni raznim izmima, koketiranjem sa rezimimima i svakojakim vratolomijama sve u svrhu promocije i novca na kraju krajeva. Djordje nije bio izuzetak. Poslije je tu "dramio" nesta a po Eu je putovao sa smucharskom putovnicom. Osim toga, gdje to pise da svi moraju voljeti Dzordza ili bilo koga drugog. Meni je bio sladunjav, patetican dosadan. Ovo sa politikom je samo nadogradnja. Sad na kraju sve rezimirati Terezinom pjesmicom otpjevanom nedavno u BG(????) Prijatelji stari gdje ste...... Muhahahahahahaaaa Kila mozga.......kaya wrote:Nama s kilom mozga dve marke je savršeno je jasno da ti čorba odgovara, ne zbog principijelnosti, jebeš to nego jer je bio otvoreni huškač preprepun izjava mržnje kao šipak koštica. Pjesme mu slušaju ali njega neće. Jasno da nekima takvi odgovaraju jer je pokazni primjer " vidi što nas mrze, sad ću i ja njih!abraham wrote:Daklem, jos jedan umjetnik kojeg je politika obiljezila. Naime, provalio se pjevajuci odu diktatoru. Nije bilo nikaokovog skupa da se nije (pod mus) sviralo ,Racunjate na nas a radio gold Zagreb pusta to smece i danas(zato ih vise ni ne slusam). Poslije je malo srbovao, malo yugovao, jeo govna ali kada je vidio da se nece moci zivjeti samo od srpskog trzista, pocelo je okertanje ploce i zavrsilo na , tko nas bre zavadi. Tamo neki zli ljudi ili Tonson mozda. Bilo kako bilo jedan od plejade plicaka koji nisu mogli idrazti (najvise financijski) svoj nauk do kraja. dzordze, Kemo, Tereza, Mira, Krivokapic...... Jebi ga Corba je principijelan. i to je sto je , do kraja. Oliver.... Ostalo kmecanje i prodavanje muda pod bubrege. Narod, pamcenje kisne gliste... Iskreno mi glazbeno nije sjedao ali izgled da to ovdje i nije bash bitno. Kila mozga....
Tako da to bilo prodavanje muda pod bubrege umotano u patriotizam .
Ajd sviraj sad švedske narodne..
abraham- Posts : 14695
2014-04-14
Pokushavam zamisliti da neki rvatski estradnjak napise skladbu. I ja sam vidio Franju dvaput, tratatiraaaaaa
2014-04-14
To nisu krivci primitivci
Što su pokupili mast
Korov nikne digod stigne
Ma svaka njima čast
Krivi smo mi
Otkud' svi ti paraziti
Što su nam zagustili
Nemoj stari moj
Krivi smo mi
Što smo ih pustili
Ma šta su znali đenerali
I brkati majori
Jedino da viču
Pali, ali nisu najgori
Krivi smo mi
Ni svi ti silni infantilni
Što su puške sanjali
Ne, ne derane
Krivi smo mi
Što smo se sklanjali
Putuj Evropo
Nemoj više čekati na nas
Ne pitaj mnogo
Dospećes i ti na rđav glas
Putuj planeto
Super smo se družili
Nama je lepo
Taman kako smo zaslužili
Nisu krivci depresivci
Lude i psihopate
Što su rušili pa sada
Nama nude lopate
Krivi smo mi
Nisu krivi sedativi
Što ih nisu sputali
Sorry, matori
Krivi smo mi
Koji smo čutali
Putuj Evropo
I poš'lji nam malo peciva
Nama je dobro
Sreča jedna neizreciva
Putuj planeto
Ovde se vrag priziva
Nama je lepo
Slika jedna neopisiva
Što su pokupili mast
Korov nikne digod stigne
Ma svaka njima čast
Krivi smo mi
Otkud' svi ti paraziti
Što su nam zagustili
Nemoj stari moj
Krivi smo mi
Što smo ih pustili
Ma šta su znali đenerali
I brkati majori
Jedino da viču
Pali, ali nisu najgori
Krivi smo mi
Ni svi ti silni infantilni
Što su puške sanjali
Ne, ne derane
Krivi smo mi
Što smo se sklanjali
Putuj Evropo
Nemoj više čekati na nas
Ne pitaj mnogo
Dospećes i ti na rđav glas
Putuj planeto
Super smo se družili
Nama je lepo
Taman kako smo zaslužili
Nisu krivci depresivci
Lude i psihopate
Što su rušili pa sada
Nama nude lopate
Krivi smo mi
Nisu krivi sedativi
Što ih nisu sputali
Sorry, matori
Krivi smo mi
Koji smo čutali
Putuj Evropo
I poš'lji nam malo peciva
Nama je dobro
Sreča jedna neizreciva
Putuj planeto
Ovde se vrag priziva
Nama je lepo
Slika jedna neopisiva
Najbolji opis djoleta nit smrdio nit mirisao..odkocio prikocio..uglavnom ono sto ga je obiljezilo je glazba...mozda mu je greska bilo to petljanje u politiku gdje nije bio vican
vuksadinare- Posts : 100329
2015-09-08
Slovenska
Nošen dahom sna
Doleteo je crni golub na moj dlan
Zašto ko da zna
Al' to sam jutro dočekao umoran
Ko da sam i ja leteo s njim
Krilima teškim olovnim
I video svet sakriven
Iza zlatnih oblaka
Ako umrem mlad
Posadi mi na grobu samo ružmarin
Ne dozvoli tad
Da naprave od toga tužni treći čin
Nek mi ne drže govore
Nek drugom pletu lovore
Ako umrem mlad
Zaustavljen u koraku i snu
O zagrli me sad
Jako, najbolje što znaš
I nemoj crnoj ptici da me daš
Ma ne, ne brini
Proći če za tren
Ja sam samo malo lud i zaljubljen
U mojim venama davni sever samuje
I ja ponekad ne znam šta mu je
Što luduje, od sreće tugu tka
Moja prosta duša slovenska
Uplaši me sjaj
Milion sveca kad se nebom popali
Gde je tome kraj
Za kog' su tako dubok zdenac kopali
Zašto se sve to dešava
Da l' čovek ista rešava
Il' smo samo tu
Zbog ravnoteže medju zvezdama
O zagrli me sad
Jako, najbolje što znaš
Ma ne, ne brini
Proći če za tren
------
Nošen dahom sna
Doleteo je crni golub na moj dlan
Zašto ko da zna
Al' to sam jutro dočekao umoran
Ko da sam i ja leteo s njim
Krilima teškim olovnim
I video svet sakriven
Iza zlatnih oblaka
Ako umrem mlad
Posadi mi na grobu samo ružmarin
Ne dozvoli tad
Da naprave od toga tužni treći čin
Nek mi ne drže govore
Nek drugom pletu lovore
Ako umrem mlad
Zaustavljen u koraku i snu
O zagrli me sad
Jako, najbolje što znaš
Ma ne, ne brini
Proći če za tren
U mojim venama davni sever samuje
I ja ponekad ne znam šta mu je
Što luduje, od sreće tugu tka
Moja prosta duša slovenska
Uplaši me sjaj
Milion sveca kad se nebom popali
Gde je tome kraj
Za kog' su tako dubok zdenac kopali
Zašto se sve to dešava
Da l' čovek ista rešava
Il' smo samo tu
Zbog ravnoteže medju zvezdama
O zagrli me sad
Jako, najbolje što znaš
Ma ne, ne brini
Proći če za tren
------
crvenkasti-
2014-04-17
Al se nekad dobro jelo
https://youtu.be/0xWM726YgYY
https://youtu.be/0xWM726YgYY
vuksadinare- Posts : 100329
2015-09-08
Ja sam čuo da je Milošević navodno bio živ i pre 1986. i da Đole ni tada nije bio peoriv njega ili se bar javno noje izjašnjavao. Sad, ko će ga znati.Sovak wrote:dzango wrote:Ovi išli u boj za narod svoj i posle ih u komadima nosili u šatorskim krilima? I onda vam Đole Balašević kriv?Sovak wrote:jastreb wrote:Sad ce se pojaviti Marčelo i iz naftalina izvuci nekakav Đoletov monolig o časnim sestrama.
Ne bu Marčelo, budem zato ja.
Prapotopne iz 1991. i 1992.
''Neprimereno mi je da svi mi, koji smo bili veliki Jugosloveni, sada budemo veliko – nešto drugo. Ne prihvatam ono: morali su da pevaju, naterali su ih. Mene niko nije terao, ali i da jeste, zar bi trebalo da pevam ''ajmo u boj, za narod svoj'', kao onaj talog tamo u Zagrebu?''
''Mene je lično, od svih onih scena iz Vukovara, koje su bile monstruozne, najviše uplašilo lice one časne sestre, koja je u celoj toj situaciji bila apsolutno bez emocija. Kod uhvaćenih ustaša, kod oslobodilaca, kod naroda koji izlazi iz podruma s jedne i s druge strane, svuda se videlo nešto ljudsko na facama – mržnja, radost, strah, histerija – sem na tim voštanim licima časnih sestara, koja su jedina odavala predumišljaj.''
Dok je on takve izjave daval, moje frendove i kolege su u komadima u šatorskim krilima furali na obdukciju.
Ali OK ... sve pet. Vi ripajte panonskom mornaru.
Išli braniti svoje dvorište, u tvoje nisu niti provirili.
Inače Slobo je svojom politikom jahal od 1986. godine, a ne od 1992.
To kaj su moji frendovi završili raskomadani u šatorskim krilima je samo posljednja faza razotkrivanja Slobe, vas i JNA.
Đole do 1992. svojim izjavama pliva niz tu Slobinu struju.
A onda dolazi sve više osmrtnica pripadnika novosadskog korpusa i gardijske brigade JNA po Vojvodini i dalje
pa početkom 1992. međunarodno priznanje Hrvatske i neostvarivanje ciljeva Slobine politike ... pa nemaš komu više pjevati i nema love
i tek onda prosvjetljenje.
Nije Đole pucal po mojim kolegama, nije oružjem, ali jest riječima kad nam je bilo najgore.
Ali pet OK ... možemo se svi skupa praviti blesavima. Ali ne moramo.
Neki kažu da je Balašević bio protiv rata i da je bio protiv onih koji su ga veličali i zagovarali sa u boj za narod svoj. Ne znam da li bi se oni u šatorskim krilima složili sa tim ali oni koji su to sve kreirali i pevali a sačuvali svoje dupe jer na front nisu ni išli, sigurno imaju puno toga protiv ovakvog stava koji nije u skladu sa zvaničnom verzijom.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Jel, a jel pokušavaš zamisliti da hrvatski estradnjak pjeva danke deutchland.abraham wrote:Pokushavam zamisliti da neki rvatski estradnjak napise skladbu. I ja sam vidio Franju dvaput, tratatiraaaaaa
Da se ne mučiš evo ti
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Imao je sumnjivu bradu... zapusten... ne budite naivni.
Bio je omladinac i pionir u Jugoslaviji... mislite da je to bez razloga?
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
kaya wrote:Jel, a jel pokušavaš zamisliti da hrvatski estradnjak pjeva danke deutchland.abraham wrote:Pokushavam zamisliti da neki rvatski estradnjak napise skladbu. I ja sam vidio Franju dvaput, tratatiraaaaaa
Da se ne mučiš evo ti
Super primjer. Mislim i zalim Djoleta kao i da je ova pjevaljka u pitanju. Sanja gromada hrvatske glazbe nesta kao i Djole na yu planu.....
2014-04-14
epikur37 wrote:Imao je sumnjivu bradu... zapusten... ne budite naivni.
a kad je pjevao da nek računaju na njih?
mene jeza hvata kad se sjetim
crvenkasti-
2014-04-17
abraham wrote:kaya wrote:abraham wrote:Sanja gromada hrvatske glazbe nesta kao i Djole na yu planu.....
Ma da isto, kako ne
https://hr.n1info.com/vijesti/foto-video-splicani-se-pjesmom-na-peristilu-oprastaju-od-doleta/
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
vili40 wrote:ne vjeruj nikom a pogotovo ovim našim sa rukom na srcu a drugom u tvom džepu..aben wrote:kaya wrote:Ma nije to istina nego gunđanje , stalno neki film iz prošlosti, izvlačenje što je netko rekao i svađa.
ne veruj srbu ni ka reformiro izričaj.
i prošlost je jedino sigurno ča čovik imo..
napravili ste tu cijelu predstavu kao da vas netko tjera što da volite i slušate a ono svi neprijatelji i izdajnici osim ovih vaših,strava...
ne bi ti preporuči da ne veruješ nikomu jer to ni život vridan življenja.
našin socijalistima isto ne tribo verovati, ali ota dvo neprijatelja nisu međusobno isključiva
dakle, ne veruj srbima i socijalistima.
2014-04-16
Ne vjeruvjeruj ludacima koji vide socijaliste , komuniste , jugonostalgicare, titoljupce ...aben wrote:vili40 wrote:ne vjeruj nikom a pogotovo ovim našim sa rukom na srcu a drugom u tvom džepu..aben wrote:kaya wrote:Ma nije to istina nego gunđanje , stalno neki film iz prošlosti, izvlačenje što je netko rekao i svađa.
napravili ste tu cijelu predstavu kao da vas netko tjera što da volite i slušate a ono svi neprijatelji i izdajnici osim ovih vaših,strava...
našin socijalistima isto ne tribo verovati, ali ota dvo neprijatelja nisu međusobno isključiva
Posto mene ne vidiš
A sve sam od tog
I mozes mi luknuti v guzicu
ne razumin ča si mi reklaSora wrote:Ne vjeruvjeruj ludacima koji vide socijaliste , komuniste , jugonostalgicare, titoljupce ...aben wrote:vili40 wrote:ne vjeruj nikom a pogotovo ovim našim sa rukom na srcu a drugom u tvom džepu..aben wrote:
Posto mene ne vidiš
A sve sam od tog
2014-04-16
Sve Orjuna jebote.kaya wrote:abraham wrote:kaya wrote:abraham wrote:Sanja gromada hrvatske glazbe nesta kao i Djole na yu planu.....
Ma da isto, kako ne
https://hr.n1info.com/vijesti/foto-video-splicani-se-pjesmom-na-peristilu-oprastaju-od-doleta/
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
abraham wrote:Pokushavam zamisliti da neki rvatski estradnjak napise skladbu. I ja sam vidio Franju dvaput, tratatiraaaaaa
Tuđmane, oj Tuđmane, diko našaSad kad nisi s nama tiSvi hrvatski Srbi pamteKako s tobom lepo nam biOd Morave pa do KninaGde god da je otadžbinaSrbin peva, kolo plešeKako s tobom lepo nam bešeTuđmane, TuđmaneSlušaj našu pesmu tiSveti Sava nek te čuvaPomirbe sad vetar duva
https://www.google.com/search?q=Oj+Tuđmane+diko+naša&client=opera&hs=TBv&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=2ahUKEwiSgZXuivnuAhXNs4sKHaZZDyMQ_AUoAnoECAMQBA&biw=1311&bih=623
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
Rekla sam da sam jugonostalgicar i ssocijalistaben wrote:ne razumin ča si mi reklaSora wrote:Ne vjeruvjeruj ludacima koji vide socijaliste , komuniste , jugonostalgicare, titoljupce ...aben wrote:vili40 wrote:
ne vjeruj nikom a pogotovo ovim našim sa rukom na srcu a drugom u tvom džepu..
Posto mene ne vidiš
A sve sam od tog
I da me mozes poljubiti u guzicu
Page 6 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Azem Vllasi za Z1:Dordje Balasevic je za nas kosovske Albance persona non grata.Nikad se nije pokajao sto je napisao antialbansku i sovinisticku pjesmu 'Ne lomite mi bagrenje'
» Bajaga: Balašević je jugoslavenski Bob Dylan
» Đorđe Balašević rasprodao koncert u Hrvatskoj u pet minuta
» Balašević kupio vilu u Istri za 3,7 milijuna kuna
» Balasevic odbio pjevati Titu u Splitu te izjavio:'Jugoslavija nije valjala da je valjala ne bi se krvavo raspala'
» Bajaga: Balašević je jugoslavenski Bob Dylan
» Đorđe Balašević rasprodao koncert u Hrvatskoj u pet minuta
» Balašević kupio vilu u Istri za 3,7 milijuna kuna
» Balasevic odbio pjevati Titu u Splitu te izjavio:'Jugoslavija nije valjala da je valjala ne bi se krvavo raspala'
Page 6 of 10