Da remiziramo...
Page 6 of 50
Page 6 of 50 • 1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50
Re: Da remiziramo...
na ovog lokosaEroo wrote:Znaš ti dobro na koga sam mislio.mutava baštarda wrote:na koga misliš? one za vrijeme lockdowna u klubu ( ministri, predsjednici ili suprug od presjednice ) ili misliš na ove iz vukovara?Eroo wrote:Odgovorni su oni koji ne nose maske, ne drže distancu i tulumare po noći. Da se ne lažemo.mutava baštarda wrote:odgovoran će biti virus, kao što je bio inu splitskom domu umirovljenika. nikako to nije bio rođo, kum iz Hdz-avili40 wrote:pali smo bez borbe,mrtvi se zbrajaju a mlazni se češlja,samo sad je valjda već svima jasno da je on preuzeo totalnu odgovornost za ovaj i budući pomor,sad se stvarno više ne može izgovoriti na nikog i ništa.I moj "omiljeni" čačić mu je danas poslao poruku da će za to netko morati odgovarati a beroš ili alemka sigurno neće.Zaglibio je u jako duboko blato.
maska, distanca, lockdown
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
michaellcmacha wrote:jel se itko sjeća da sam još tamo na početku priče napisao da ćemo se kontinuirano navikavati na sve veće i veće brojeve... i da nam neće biti bed ni 2 ni 5 ni 15 a ni 50 mrtvih dnevno.... samo je trebalo kvalitetno upravljati krizom da se polako priviknemo... sve će to biti u redu... i kad budemo bilježili 70 mrtvih pa i 100 će biti prihvatljivo... tamo početkom prosinca tj do Lucije...
uskoro će ako se ovako nastavi, hrvatska prestići japan po broju umrlih od covida. samo što japan ima 127 milijuna stanovnika a hrvatska 3.8 milijuna.
Guest- Guest
čemu toliko negiranje?mutava baštarda wrote:na ovog lokosaEroo wrote:Znaš ti dobro na koga sam mislio.mutava baštarda wrote:na koga misliš? one za vrijeme lockdowna u klubu ( ministri, predsjednici ili suprug od presjednice ) ili misliš na ove iz vukovara?Eroo wrote:Odgovorni su oni koji ne nose maske, ne drže distancu i tulumare po noći. Da se ne lažemo.mutava baštarda wrote:odgovoran će biti virus, kao što je bio inu splitskom domu umirovljenika. nikako to nije bio rođo, kum iz Hdz-avili40 wrote:pali smo bez borbe,mrtvi se zbrajaju a mlazni se češlja,samo sad je valjda već svima jasno da je on preuzeo totalnu odgovornost za ovaj i budući pomor,sad se stvarno više ne može izgovoriti na nikog i ništa.I moj "omiljeni" čačić mu je danas poslao poruku da će za to netko morati odgovarati a beroš ili alemka sigurno neće.Zaglibio je u jako duboko blato.
ako i nije, kao što tvrdiš, zar je problem nosit masku?
recimo pitaj žene u podravci koje rade 20ak i više godna kako je to raditi pod zaštitnom opremom.
čemu taj otpor?
ili zakaj moraš na kavu ujutro u birtiju?
ne kužim.
2014-12-30
zašto ovaj najžešći stožeraš u birtiji sa slike ne nosi masku?veber wrote:čemu toliko negiranje?mutava baštarda wrote:na ovog lokosaEroo wrote:Znaš ti dobro na koga sam mislio.mutava baštarda wrote:na koga misliš? one za vrijeme lockdowna u klubu ( ministri, predsjednici ili suprug od presjednice ) ili misliš na ove iz vukovara?Eroo wrote:Odgovorni su oni koji ne nose maske, ne drže distancu i tulumare po noći. Da se ne lažemo.mutava baštarda wrote:odgovoran će biti virus, kao što je bio inu splitskom domu umirovljenika. nikako to nije bio rođo, kum iz Hdz-avili40 wrote:pali smo bez borbe,mrtvi se zbrajaju a mlazni se češlja,samo sad je valjda već svima jasno da je on preuzeo totalnu odgovornost za ovaj i budući pomor,sad se stvarno više ne može izgovoriti na nikog i ništa.I moj "omiljeni" čačić mu je danas poslao poruku da će za to netko morati odgovarati a beroš ili alemka sigurno neće.Zaglibio je u jako duboko blato.
ako i nije, kao što tvrdiš, zar je problem nosit masku?
recimo pitaj žene u podravci koje rade 20ak i više godna kako je to raditi pod zaštitnom opremom.
čemu taj otpor?
ili zakaj moraš na kavu ujutro u birtiju?
ne kužim.
u birtije sad ne zalazim. kava na štekatu, ako ulovim vrimena kad je sunčan dan, a pošto iman hrpu posla jedva.
u dućan uđem s maskom ne zato jer mmislim da ćće to pomoći nekom, nego da ne kaznu vlasnika, redovito zaboravim, pa se vraćam do auta po nju.
michaellcmacha wrote:jel se itko sjeća da sam još tamo na početku priče napisao da ćemo se kontinuirano navikavati na sve veće i veće brojeve... i da nam neće biti bed ni 2 ni 5 ni 15 a ni 50 mrtvih dnevno.... samo je trebalo kvalitetno upravljati krizom da se polako priviknemo... sve će to biti u redu... i kad budemo bilježili 70 mrtvih pa i 100 će biti prihvatljivo... tamo početkom prosinca tj do Lucije...
"gripica"
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
zašto je efendija safet najveći zagivaratelj rvacko, a prije je cinkao svakog?
efendija je otkrio da je rvat, a ne jugosloven.
isto i čaćić i sl. ekipa.
škori je bila hunjavica dok nije prebolio, sada odjednom apelira na razum.
kaj je tako jebeno nosit masku.
nije stvar u tome da li radi ili ne.
da li tebi predstavlja problem nosit masku?
imat par komada stalno sa sobom?
dam se kladit da nosiš đoze, neke brendirane.
jer brendirane manje UV lupi nego one s placa.
popikavaš se kada ideš na wc ko i onaj s rejbanicama s placa.
efendija je otkrio da je rvat, a ne jugosloven.
isto i čaćić i sl. ekipa.
škori je bila hunjavica dok nije prebolio, sada odjednom apelira na razum.
kaj je tako jebeno nosit masku.
nije stvar u tome da li radi ili ne.
da li tebi predstavlja problem nosit masku?
imat par komada stalno sa sobom?
dam se kladit da nosiš đoze, neke brendirane.
jer brendirane manje UV lupi nego one s placa.
popikavaš se kada ideš na wc ko i onaj s rejbanicama s placa.
2014-12-30
vidjeti ćemo na kraju godine hoće li skiniti rekord 2017 kada je gripa pobila dvi ipo iljade ljudi ili će broj umrlih od respiratornih problema biti unutar prosjeka...Hektorović wrote:michaellcmacha wrote:jel se itko sjeća da sam još tamo na početku priče napisao da ćemo se kontinuirano navikavati na sve veće i veće brojeve... i da nam neće biti bed ni 2 ni 5 ni 15 a ni 50 mrtvih dnevno.... samo je trebalo kvalitetno upravljati krizom da se polako priviknemo... sve će to biti u redu... i kad budemo bilježili 70 mrtvih pa i 100 će biti prihvatljivo... tamo početkom prosinca tj do Lucije...
"gripica"
nemre više trkeljati o švedskom modelu, krdu i sličnim pizdarijama, a koliko vidim i yodin idol neno bakić se malo zajebunio u matematici, pa ni o njemu više nema kaj brslat...michaellcmacha wrote:Yoda u redovno ko najveća pičkica malo proviri i baci koji proser i opet u mišju rupu....
ma, bog te veseli da je u podrumu :)
čemu to relativiziranje?mutava baštarda wrote:vidjeti ćemo na kraju godine hoće li skiniti rekord 2017 kada je gripa pobila dvi ipo iljade ljudi ili će broj umrlih od respiratornih problema biti unutar prosjeka...Hektorović wrote:michaellcmacha wrote:jel se itko sjeća da sam još tamo na početku priče napisao da ćemo se kontinuirano navikavati na sve veće i veće brojeve... i da nam neće biti bed ni 2 ni 5 ni 15 a ni 50 mrtvih dnevno.... samo je trebalo kvalitetno upravljati krizom da se polako priviknemo... sve će to biti u redu... i kad budemo bilježili 70 mrtvih pa i 100 će biti prihvatljivo... tamo početkom prosinca tj do Lucije...
"gripica"
osobno ne znam nikog da je obolio.
isto tako osobno znam dvoje ljudi koji su HIV pozitivni i bore se već godinama s tim.
osobno znam da mi je od tetka sin umro od gripe. rane pedesete.
sve je super dok je iza brda ili kod nekog drugog, pa se možemo ponašati neodgovorno.
2014-12-30
mutava baštarda wrote:vidjeti ćemo na kraju godine hoće li skiniti rekord 2017 kada je gripa pobila dvi ipo iljade ljudi ili će broj umrlih od respiratornih problema biti unutar prosjeka...Hektorović wrote:michaellcmacha wrote:jel se itko sjeća da sam još tamo na početku priče napisao da ćemo se kontinuirano navikavati na sve veće i veće brojeve... i da nam neće biti bed ni 2 ni 5 ni 15 a ni 50 mrtvih dnevno.... samo je trebalo kvalitetno upravljati krizom da se polako priviknemo... sve će to biti u redu... i kad budemo bilježili 70 mrtvih pa i 100 će biti prihvatljivo... tamo početkom prosinca tj do Lucije...
"gripica"
Jel ti jasno da bi bez mjera ovo do sad pobilo najmanje 5000-6000...
2018-04-10
Noor wrote:nemre više trkeljati o švedskom modelu, krdu i sličnim pizdarijama, a koliko vidim i yodin idol neno bakić se malo zajebunio u matematici, pa ni o njemu više nema kaj brslat...michaellcmacha wrote:Yoda u redovno ko najveća pičkica malo proviri i baci koji proser i opet u mišju rupu....
ma, bog te veseli da je u podrumu :)
Razumijem ove što su na proljeće pričali o gripici, kad zbog lockdowna ovo nije bilo rašireno i kad je infektivna bila polu prazna... no sad kad je 200 na respiratorima... a umire dnevno 40 sa tendencijom porasta (u BiH po 60-70)...
2018-04-10
koliko će ljudi pobiti mjere? da li je netko to izračunao?Hektorović wrote:mutava baštarda wrote:vidjeti ćemo na kraju godine hoće li skiniti rekord 2017 kada je gripa pobila dvi ipo iljade ljudi ili će broj umrlih od respiratornih problema biti unutar prosjeka...Hektorović wrote:michaellcmacha wrote:jel se itko sjeća da sam još tamo na početku priče napisao da ćemo se kontinuirano navikavati na sve veće i veće brojeve... i da nam neće biti bed ni 2 ni 5 ni 15 a ni 50 mrtvih dnevno.... samo je trebalo kvalitetno upravljati krizom da se polako priviknemo... sve će to biti u redu... i kad budemo bilježili 70 mrtvih pa i 100 će biti prihvatljivo... tamo početkom prosinca tj do Lucije...
"gripica"
ako moram birati više sam radman nego đikić tip.veber wrote:čemu to relativiziranje?mutava baštarda wrote:vidjeti ćemo na kraju godine hoće li skiniti rekord 2017 kada je gripa pobila dvi ipo iljade ljudi ili će broj umrlih od respiratornih problema biti unutar prosjeka...Hektorović wrote:michaellcmacha wrote:jel se itko sjeća da sam još tamo na početku priče napisao da ćemo se kontinuirano navikavati na sve veće i veće brojeve... i da nam neće biti bed ni 2 ni 5 ni 15 a ni 50 mrtvih dnevno.... samo je trebalo kvalitetno upravljati krizom da se polako priviknemo... sve će to biti u redu... i kad budemo bilježili 70 mrtvih pa i 100 će biti prihvatljivo... tamo početkom prosinca tj do Lucije...
"gripica"
osobno ne znam nikog da je obolio.
isto tako osobno znam dvoje ljudi koji su HIV pozitivni i bore se već godinama s tim.
osobno znam da mi je od tetka sin umro od gripe. rane pedesete.
sve je super dok je iza brda ili kod nekog drugog, pa se možemo ponašati neodgovorno.
odmah sam u startu ovo uspoređivao sa spašavanjem vojnika rrajena.
Nije mu jasno, niti mu bude...Hektorović wrote:mutava baštarda wrote:vidjeti ćemo na kraju godine hoće li skiniti rekord 2017 kada je gripa pobila dvi ipo iljade ljudi ili će broj umrlih od respiratornih problema biti unutar prosjeka...Hektorović wrote:michaellcmacha wrote:jel se itko sjeća da sam još tamo na početku priče napisao da ćemo se kontinuirano navikavati na sve veće i veće brojeve... i da nam neće biti bed ni 2 ni 5 ni 15 a ni 50 mrtvih dnevno.... samo je trebalo kvalitetno upravljati krizom da se polako priviknemo... sve će to biti u redu... i kad budemo bilježili 70 mrtvih pa i 100 će biti prihvatljivo... tamo početkom prosinca tj do Lucije...
"gripica"
To mu pari viša matematika....
Anders Car!
Trpaj kanalizaciju, care!
Last edited by Noor on 19/11/2020, 23:57; edited 1 time in total
mutava baštarda wrote:koliko će ljudi pobiti mjere? da li je netko to izračunao?Hektorović wrote:Jel ti jasno da bi bez mjera ovo do sad pobilo najmanje 5000-6000...
Nikoga, to je čisto preseravanje.
2018-04-10
svi vi puno filozofirate.
nekog ubije nekog ne.
po svemu gledajuć nisam nikad u životu imao gripu.
ali to ne briše činjenicu da je od tetka sin umro od gripe.
a, ne postoji garancija da ja ne ću od neke kihnut.
čovječanstvo će preživjet, ali koliko naših najbližih će stradati?
nekog ubije nekog ne.
po svemu gledajuć nisam nikad u životu imao gripu.
ali to ne briše činjenicu da je od tetka sin umro od gripe.
a, ne postoji garancija da ja ne ću od neke kihnut.
čovječanstvo će preživjet, ali koliko naših najbližih će stradati?
2014-12-30
Da ne govorimo kako je ljetna sezona spašena zbog mjera na proljeće, pa umjesto -20% GDP imamo -9%...
2018-04-10
ranjivost turizma imat ćemo za pola godine.Hektorović wrote:Da ne govorimo kako je ljetna sezona spašena zbog mjera na proljeće, pa umjesto -20% GDP imamo -9%...
jebeš državu koja živi od turizma.
2014-12-30
25,000-26,000Hektorović wrote:mutava baštarda wrote:vidjeti ćemo na kraju godine hoće li skiniti rekord 2017 kada je gripa pobila dvi ipo iljade ljudi ili će broj umrlih od respiratornih problema biti unutar prosjeka...Hektorović wrote:michaellcmacha wrote:jel se itko sjeća da sam još tamo na početku priče napisao da ćemo se kontinuirano navikavati na sve veće i veće brojeve... i da nam neće biti bed ni 2 ni 5 ni 15 a ni 50 mrtvih dnevno.... samo je trebalo kvalitetno upravljati krizom da se polako priviknemo... sve će to biti u redu... i kad budemo bilježili 70 mrtvih pa i 100 će biti prihvatljivo... tamo početkom prosinca tj do Lucije...
"gripica"
Neki zanimljivi rezultati novozaraženih danas, na milijun stanovnika:
Italija: 599
Regija Lombardija 738
Provincija Bergamo 246
i
Slovačka 305
U slovačkoj veliki pad nakon masovnog testiranja s brzim testovima. Dnevni rezultat je doslovce prepolovljen.
Znam da će se to provesti i kod nas, jer je kao krajnji rezultat efikasno, a glede na ekonomsku opravdanost
će svakako i drugima biti prihvatljivo kao rješenje. S druge strane, drastično će se smanjiti pritisak na zdravstvo.
Ne treba s ovim predugo čekati...
Italija: 599
Regija Lombardija 738
Provincija Bergamo 246
i
Slovačka 305
U slovačkoj veliki pad nakon masovnog testiranja s brzim testovima. Dnevni rezultat je doslovce prepolovljen.
Znam da će se to provesti i kod nas, jer je kao krajnji rezultat efikasno, a glede na ekonomsku opravdanost
će svakako i drugima biti prihvatljivo kao rješenje. S druge strane, drastično će se smanjiti pritisak na zdravstvo.
Ne treba s ovim predugo čekati...
PS:
O masovnom testiranju svakako treba razmisliti, u najmanju ruku u područjima koja
se smatraju klasterima. Naime, u ovakvim područjima bi se veoma brzo mogao otvarati
biznis, pa i prokleti lokali...
Cijena ovakvog testiranja za cijelu HR ne bi bila veća od 60 milijuna eura, za grad Zagreb, na primjer, cca 10 milijuna eura. Na prste računam da je ovakva cijena prihvatljivija od zatvaranje biznisa. Puno prihvatljivija.
Potrebni kadar za testiranje? Mnogo, ali puno tu posla može uraditi vojska, kao u Slovačkoj, kojoj je u pomoć pritekla mađarska i austrijska vojska, kao i njihovi medicinari. Za cijelu HR bi bilo potrebno cca 30,000 ljudi (račun srazmjerno Slovačkoj), za ZG cca 6,000 ljudi.
O masovnom testiranju svakako treba razmisliti, u najmanju ruku u područjima koja
se smatraju klasterima. Naime, u ovakvim područjima bi se veoma brzo mogao otvarati
biznis, pa i prokleti lokali...
Cijena ovakvog testiranja za cijelu HR ne bi bila veća od 60 milijuna eura, za grad Zagreb, na primjer, cca 10 milijuna eura. Na prste računam da je ovakva cijena prihvatljivija od zatvaranje biznisa. Puno prihvatljivija.
Potrebni kadar za testiranje? Mnogo, ali puno tu posla može uraditi vojska, kao u Slovačkoj, kojoj je u pomoć pritekla mađarska i austrijska vojska, kao i njihovi medicinari. Za cijelu HR bi bilo potrebno cca 30,000 ljudi (račun srazmjerno Slovačkoj), za ZG cca 6,000 ljudi.
Page 6 of 50 • 1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50
Page 6 of 50