Da remiziramo...
Page 22 of 50
Page 22 of 50 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50
Re: Da remiziramo...
veber wrote:pa nisu nijemci bez veze napravili takve zakone.epikur37 wrote:veber wrote:zato jer si u javnoj službi, a tu je prostor za korupciju.epikur37 wrote:veber wrote:ti ne seri.epikur37 wrote:
Veberu ne budi komunist.
Privatno poduzetništvo je otvoreno, plaćaj porez i to ti je to.
Šta znači, plava bluza i kući?
I ne seri. Ako ja imam više volje i radim više, red je da mi i posao ide bolje.
Protiv toga može biti jalnušija i ljenivci.
nitko ne brani poduzetništvo, ali u njemačkoj ne možeš raditi u javnoj ustanovi i imati sa strane firmu.
ili ili.
ili si poduzetnik ili si državni službenik.
meni nitko ne brani da imam 10 firmi u njemačkoj, ali ne mogu imati jednu ako radim u javnoj službi.
ti radi, tvoj problem.
ja ne radim, nisam nikom na teret, da poživim još 50 godina ne moram nikad više ni raditi.
možda i neću barem ne u klasičnom smislu kako ti radiš.
Ok, ali mi živimo u Hrvatskoj..
Naša ekonomija se tek strukturira.
Premda i dalje, ne vidim zašto netko ne bi imao neki obrt pored javne službe.
Ako imam 1000 kvadrata zemlje i s obitelji obrađujem u slobodno vrijeme...družimo se djeca kopaju i sl...zakaj ja ne mogu prodati 500 kil krumpira u vrećama.
Druže komesaru, ti si komunjara tešška
netko može kupit od tebe kilu krumpira za 10 000€.
zato u njemačkoj nemreš biti javni službenik i imati sa strane bilo kakav drugi oblik prihoda.
naravno, na prodani krumpir nisi uplatio pdv u proračun niti si prijavio dobit.
Znači i ta bolest zvana korupcija ima svoju epidemiologiju.
Je ok, ja radim u javnoj službi...i kaj će mene netko korumpirati za ocjenu?
Pa zbog toga ne mogu raditi dodatni posao?
Jer će meni Swartz Zodl....tražiti bolju ocjenu nekog hipotetskog djetea u Zadarskoj školi?!
I jel ti idiote, misliš, da će netko od mojih kolega koji slabije stoje od mene, imaju samo tu plaću, prodati svoj obraz za par sto eura?
I trpit vaša sranja?
Što ser mene tiče ukinite javni sektor posve: zdravstvo, školstvo, polic8iju i sve...i stavite to na tržište.
Koje jebene budale...nemoš vjerovati.
nije samo stvar korupcije već i toga da više razmišljaš o svom privatnom poslu.
sam si rekao da se strgaš od 6, pa čistiš, pa se jebeš, pa uzmeš bolovanje, a sve na teret poreznih obveznika.
ako želiš biti poduzetnik, budi. ali daj otkaz u javnoj službi.
moj nerad nije na trošak poreznih obveznika, trošim svoj novac.
ti odeš na bolovanje i trošiš tuđi novac.
meni je jasno da tebi nije jasno.
Može li čovjek u privatnom biznisu imati dva posla?
Recimo, iznajmljuje jedan stan i prodaje krumpire?
Poanta je u tome, da svoj posao svaki odradiš zadovoljno za klijente i platiš državi porez.
Sve ostalo je komunizam.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
safet mijenja kaput kako dođe novi režim.Gnječ wrote:Eroo wrote:Da nas nije bilo Njemci i Huni bi još skakutali po granama i stepama.Legendovich wrote:Pa germany i Huni su vam u proslosti potaracali Inteligenciju,Liderstvo,Poduzetne umove,ostalo je bilo dovoljno samo za driftere u mirnodopskom dobu,i granicare u ratovima..ZA TO su vas i predvidjeli,kao sto su vas predvidjeli za moderno doba u ulozi usluzne drzave..turizam,i tako..sitni obrt..nish konkurentno njima..ti fakti su rezultirali radjanjem novih generacija,koje unatoc "visokim" skolama ipak nisu dosegli nivo,potreban da bude konkurentan na europskom nivou..zdravoseljacki receno..Od blata ne mosh napraviti kolač..a i skolstvo..kukulele..kod svaba bi vas bilo vrlo malo zavrsenih na studiju i vise..jako malo..MaximusDecimusMiridije wrote:Znaš šta mene jebe ne ulazeći sada u ovaj individualan slučaj. Ali zar jebeno baš svaki put samo zato jer smatramo njemce da su superiorni u svemu da po defaultu svaki klinac koji naprave da podrazumjevamo za nepogrešiv? Šta nije to isto u qrcu majkumu?
A ti bi kucao u kamenu ploču.
ti turčine imaš urođenu demonsku zlobu, do srži si zloban i kvaran.
da je kojim slučajem bio internet 80ih čitali bi ode i panagerike drugu titu.
doduše da mu nije bilo tita i partije ne bi znao za cipele do 80ih
2014-12-30
da li si toliko glup, ili se praviš glup?epikur37 wrote:
Poanta je u tome, da svoj posao svaki odradiš zadovoljno za klijente i platiš državi porez.
Sve ostalo je komunizam.
ako nisi u javnom sustavu isplata plaća možeš imati 20 poslova.
ali nemožeš biti u javnom sektoru i bavit se turizmom.
postoje izuzeci. npr naslijedio si kuću/stan onda možeš iznajmljivati. ili ti supružnik ima pa ju ne koristite. i to je to.
do 400€/mj je neoporezivo.
2014-12-30
epikur37 wrote:veber wrote:pa nisu nijemci bez veze napravili takve zakone.epikur37 wrote:veber wrote:zato jer si u javnoj službi, a tu je prostor za korupciju.epikur37 wrote:veber wrote:ti ne seri.epikur37 wrote:
Veberu ne budi komunist.
Privatno poduzetništvo je otvoreno, plaćaj porez i to ti je to.
Šta znači, plava bluza i kući?
I ne seri. Ako ja imam više volje i radim više, red je da mi i posao ide bolje.
Protiv toga može biti jalnušija i ljenivci.
nitko ne brani poduzetništvo, ali u njemačkoj ne možeš raditi u javnoj ustanovi i imati sa strane firmu.
ili ili.
ili si poduzetnik ili si državni službenik.
meni nitko ne brani da imam 10 firmi u njemačkoj, ali ne mogu imati jednu ako radim u javnoj službi.
ti radi, tvoj problem.
ja ne radim, nisam nikom na teret, da poživim još 50 godina ne moram nikad više ni raditi.
možda i neću barem ne u klasičnom smislu kako ti radiš.
Ok, ali mi živimo u Hrvatskoj..
Naša ekonomija se tek strukturira.
Premda i dalje, ne vidim zašto netko ne bi imao neki obrt pored javne službe.
Ako imam 1000 kvadrata zemlje i s obitelji obrađujem u slobodno vrijeme...družimo se djeca kopaju i sl...zakaj ja ne mogu prodati 500 kil krumpira u vrećama.
Druže komesaru, ti si komunjara tešška
netko može kupit od tebe kilu krumpira za 10 000€.
zato u njemačkoj nemreš biti javni službenik i imati sa strane bilo kakav drugi oblik prihoda.
naravno, na prodani krumpir nisi uplatio pdv u proračun niti si prijavio dobit.
Znači i ta bolest zvana korupcija ima svoju epidemiologiju.
Je ok, ja radim u javnoj službi...i kaj će mene netko korumpirati za ocjenu?
Pa zbog toga ne mogu raditi dodatni posao?
Jer će meni Swartz Zodl....tražiti bolju ocjenu nekog hipotetskog djetea u Zadarskoj školi?!
I jel ti idiote, misliš, da će netko od mojih kolega koji slabije stoje od mene, imaju samo tu plaću, prodati svoj obraz za par sto eura?
I trpit vaša sranja?
Što ser mene tiče ukinite javni sektor posve: zdravstvo, školstvo, polic8iju i sve...i stavite to na tržište.
Koje jebene budale...nemoš vjerovati.
nije samo stvar korupcije već i toga da više razmišljaš o svom privatnom poslu.
sam si rekao da se strgaš od 6, pa čistiš, pa se jebeš, pa uzmeš bolovanje, a sve na teret poreznih obveznika.
ako želiš biti poduzetnik, budi. ali daj otkaz u javnoj službi.
moj nerad nije na trošak poreznih obveznika, trošim svoj novac.
ti odeš na bolovanje i trošiš tuđi novac.
meni je jasno da tebi nije jasno.
Sve ostalo je komunizam.
poanta je u tome da mu neće nitko kupovat krumpire i unajmit stan ili će mu doć lupež poput tebe i odrat mu kaznu zbog cincilatora tj. izmislit će nešto da mu može oderat lovu i kaznu a ti lupežu imaš doživotni zajamčeni posao u državnoj službi i uz to koristiš svoje veze u državnoj službi da ti ne oderu koju kaznu na tvoj otel i tvoje jahtice. jel tako lupežu? a ako ti stane posao sa otelom i jahticama uvijek imaš siguran posao u javnoj službi. lupežu.
Guest- Guest
Pomak od 17-23 dana...nekoliko puta sam ovo naglasio, ali ravnozemljašima to nema smisla objašnajvati.
Osjećam se loše, jer ispda da im to želim. Nedo Bog. Samo promatram stvari onakve kakve jesu.
Osjećam se loše, jer ispda da im to želim. Nedo Bog. Samo promatram stvari onakve kakve jesu.
Ja radim i uvijek sam radio za dobro društva i državne zajednice kao takve,Gnječ wrote:Eroo wrote:Da nas nije bilo Njemci i Huni bi još skakutali po granama i stepama.Legendovich wrote:Pa germany i Huni su vam u proslosti potaracali Inteligenciju,Liderstvo,Poduzetne umove,ostalo je bilo dovoljno samo za driftere u mirnodopskom dobu,i granicare u ratovima..ZA TO su vas i predvidjeli,kao sto su vas predvidjeli za moderno doba u ulozi usluzne drzave..turizam,i tako..sitni obrt..nish konkurentno njima..ti fakti su rezultirali radjanjem novih generacija,koje unatoc "visokim" skolama ipak nisu dosegli nivo,potreban da bude konkurentan na europskom nivou..zdravoseljacki receno..Od blata ne mosh napraviti kolač..a i skolstvo..kukulele..kod svaba bi vas bilo vrlo malo zavrsenih na studiju i vise..jako malo..MaximusDecimusMiridije wrote:Znaš šta mene jebe ne ulazeći sada u ovaj individualan slučaj. Ali zar jebeno baš svaki put samo zato jer smatramo njemce da su superiorni u svemu da po defaultu svaki klinac koji naprave da podrazumjevamo za nepogrešiv? Šta nije to isto u qrcu majkumu?
a zloban i jalan si ti koji ne možeš vidjeti da netko radi i po 16 sati na dan,
kako bi stvorio više za sebe i obitelj...a s time i za državu, naravno.
Država je uspješna i bogata taman onoliko koliko su uspješni i bogati njeni ljudi.
Pun kurac mi je vas komunjara koji još uvijek trgovinu smatrate švercom,
a bogaćenje s radom lopovlukoim.
Mislija san te preporučit Rimcu, ali ništa od toga.
koji si ti jadnik, ti ćeš nekog nekom preporučit?Eroo wrote:
toliko se upireš pokazati kao netko "važan" da te to tvoje upranje stalno ogoljuje.
ti si mali jadni čefur iz bosne, u mirovini. bez prijatelja i liječiš komplekse na forumu.
ti si nula.
nitko i ništa.
2014-12-30
Eroo wrote:Ja radim i uvijek sam radio za dobro društva i državne zajednice kao takve,Gnječ wrote:Eroo wrote:Da nas nije bilo Njemci i Huni bi još skakutali po granama i stepama.Legendovich wrote:Pa germany i Huni su vam u proslosti potaracali Inteligenciju,Liderstvo,Poduzetne umove,ostalo je bilo dovoljno samo za driftere u mirnodopskom dobu,i granicare u ratovima..ZA TO su vas i predvidjeli,kao sto su vas predvidjeli za moderno doba u ulozi usluzne drzave..turizam,i tako..sitni obrt..nish konkurentno njima..ti fakti su rezultirali radjanjem novih generacija,koje unatoc "visokim" skolama ipak nisu dosegli nivo,potreban da bude konkurentan na europskom nivou..zdravoseljacki receno..Od blata ne mosh napraviti kolač..a i skolstvo..kukulele..kod svaba bi vas bilo vrlo malo zavrsenih na studiju i vise..jako malo..MaximusDecimusMiridije wrote:Znaš šta mene jebe ne ulazeći sada u ovaj individualan slučaj. Ali zar jebeno baš svaki put samo zato jer smatramo njemce da su superiorni u svemu da po defaultu svaki klinac koji naprave da podrazumjevamo za nepogrešiv? Šta nije to isto u qrcu majkumu?
Država je uspješna i bogata taman onoliko koliko su uspješni i bogati njeni ljudi.
radiš i po 16 sati na dan na forumu. mora da te netko dobro plaća da svaki jebeni dan radiš 16h na forumu za dobrobit društva i državne zajednice kao takve...
Guest- Guest
Ima istine u tome što kažeš. Treba to zaslužit, ne padne s neba.Gnječ wrote:Eroo wrote:Ja radim i uvijek sam radio za dobro društva i državne zajednice kao takve,Gnječ wrote:Eroo wrote:Da nas nije bilo Njemci i Huni bi još skakutali po granama i stepama.Legendovich wrote:Pa germany i Huni su vam u proslosti potaracali Inteligenciju,Liderstvo,Poduzetne umove,ostalo je bilo dovoljno samo za driftere u mirnodopskom dobu,i granicare u ratovima..ZA TO su vas i predvidjeli,kao sto su vas predvidjeli za moderno doba u ulozi usluzne drzave..turizam,i tako..sitni obrt..nish konkurentno njima..ti fakti su rezultirali radjanjem novih generacija,koje unatoc "visokim" skolama ipak nisu dosegli nivo,potreban da bude konkurentan na europskom nivou..zdravoseljacki receno..Od blata ne mosh napraviti kolač..a i skolstvo..kukulele..kod svaba bi vas bilo vrlo malo zavrsenih na studiju i vise..jako malo..MaximusDecimusMiridije wrote:Znaš šta mene jebe ne ulazeći sada u ovaj individualan slučaj. Ali zar jebeno baš svaki put samo zato jer smatramo njemce da su superiorni u svemu da po defaultu svaki klinac koji naprave da podrazumjevamo za nepogrešiv? Šta nije to isto u qrcu majkumu?
radiš i po 16 sati na dan na forumu. mora da te netko dobro plaća da svaki jebeni dan radiš 16h na forumu za dobrobit društva i državne zajednice kao takve...
Evo opet neće jezik nego pravo... Noorka je debila epikura uputila u činjenicu da danas jesi a sutra i nije nužno da budeš ili jesi, ali on to ignoriram, jer se radi o mentalnom sklopu koji po defaultu ignorira stvarnost, pogotovo situacije i okolnosti koje se ne uklapaju u njegovu shemu...
Ja niti sam optimist niti pesimista, samo iznosim svoja stajališta u vezi aktualnog i navodimo sam u kojem smjeru će sve ovo ići po pitanju brojeva... Za sad ili sam bio u pravu ili sam pogriješio ali zato jer sam bio preoptimističan... Tko je upratio što sam pisao, a nije maliciozna pizda poput ere i šejkera zna i može potvrditi da sam uglavnom u vezi ovog zla bio u pravu...
Ja niti sam optimist niti pesimista, samo iznosim svoja stajališta u vezi aktualnog i navodimo sam u kojem smjeru će sve ovo ići po pitanju brojeva... Za sad ili sam bio u pravu ili sam pogriješio ali zato jer sam bio preoptimističan... Tko je upratio što sam pisao, a nije maliciozna pizda poput ere i šejkera zna i može potvrditi da sam uglavnom u vezi ovog zla bio u pravu...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
michaellcmacha wrote:Evo opet neće jezik nego pravo... Noorka je debila epikura uputila u činjenicu da danas jesi a sutra i nije nužno da budeš ili jesi, ali on to ignoriram, jer se radi o mentalnom sklopu koji po defaultu ignorira stvarnost, pogotovo situacije i okolnosti koje se ne uklapaju u njegovu shemu...
Koliko meleona je danas u Indiji nastradalo?
Pitaju neki ljudi iz Gornje Šičkovine, javi im...ljudi su se izbezumili.
Čopor je tu, nema zime.
tetec, jel spremaš šišmiševa krila i žablje kosti? jel slanina na prsima?epikur37 wrote:Noor wrote:epikur37 wrote:Složimo li se s tezom ovog istarskog šiptara da je ovo nesaglediv tsunami...da je virus lud, da nema imuniteta i da stalno mutira...da cjepiva neće pomoći i tako.
Kakva je to perpsektiva?
I koja je opcija..za tu perspektivu?
Pozatvarat sve, ne cijepiti se, zaustaviti ekonomiju...zabit se u podrum i čekati da virus ode.
Jebalo amter retardusa.
samo ti daj...
gledaš li i razmišljaš ti dalje od nosa ikad?
evo, sve će se posložiti taman pred sezonu kad si namjeravao isploviti sa svoje 3 jahturine
Ne mora teta, ne mora....
Nisam ja na udaru toliko...ali uzmi malo šire i racionalnije priču.
Proći će ovo, ne plaši se rekoao bi onaj srbin.
ajde, ok onda
veber wrote:
ali nemožeš biti u javnom sektoru i bavit se turizmom.
kojei junac :D
2015-08-06
Noor wrote:tetec, jel spremaš šišmiševa krila i žablje kosti? jel slanina na prsima?epikur37 wrote:Noor wrote:epikur37 wrote:Složimo li se s tezom ovog istarskog šiptara da je ovo nesaglediv tsunami...da je virus lud, da nema imuniteta i da stalno mutira...da cjepiva neće pomoći i tako.
Kakva je to perpsektiva?
I koja je opcija..za tu perspektivu?
Pozatvarat sve, ne cijepiti se, zaustaviti ekonomiju...zabit se u podrum i čekati da virus ode.
Jebalo amter retardusa.
samo ti daj...
gledaš li i razmišljaš ti dalje od nosa ikad?
evo, sve će se posložiti taman pred sezonu kad si namjeravao isploviti sa svoje 3 jahturine
Ne mora teta, ne mora....
Nisam ja na udaru toliko...ali uzmi malo šire i racionalnije priču.
Proći će ovo, ne plaši se rekoao bi onaj srbin.
ajde, ok onda
u principu vratio se iz kazališta, bila predstava Aladin, vodio klince, bio i Dukić sa svojima...
kaj slanina?
2015-08-06
michaellcmacha wrote:Evo opet neće jezik nego pravo... Noorka je debila epikura uputila u činjenicu da danas jesi a sutra i nije nužno da budeš ili jesi, ali on to ignoriram, jer se radi o mentalnom sklopu koji po defaultu ignorira stvarnost, pogotovo situacije i okolnosti koje se ne uklapaju u njegovu shemu...
Sve 5, ja sam skloniji onome što je napisao šejker i što sam i ja napisao u dva tri navrata...a to je da ovo mora i hoće proći i da život mora ići dalje.
Što se tiče poslova, svatko radi koliko ima volje i mogućnosti...ni ja nisam što sam bio prije 5 godina i popuštam.
2015-08-06
veber wrote:
do 400€/mj je neoporezivo.
pogle lika :)
pa tko ti je rekao da ja/mi ne plaćamo porez?
Ja uredno plaćam svoje paušale, porez državi, članstva u TZ, porez na profit od najma
Pazi ovo ja sam iznajmio brod sam svojoj firmi. Jer ja n radim crni charter, moja svaka posada ima svoju crew listu i uvijek za inspekciju spremna.
I porez plaćam ja kao firma na promet i plaćam ja kao vlasnik na dobit od najma...Znači duplo sam oporezovan.
Negdje probijem rok ali sve plaćam.
2015-08-06
Ulijem u državni proračun koliko prosječan zaradi, znači ne jebi.
2015-08-06
No da se vratim temi.
Ako je itko kompetentan za ovu problematiku to je nacionalni stožer za borbu protiv epidemije covid-19.
Njihovu politiku balansiranja na prvom mjestu javnog zdravstva pa onda i ekonomije podržavam.
Možda ne odmjere dobro svaki put ali oni manje griješe od drugih a upućeniji su.
Ova epidemija je prolazna kao i sve.
Žrtava će biti kao i uvijek.
Preživjet ćemo kao i uvijek.
Točka.
Ako je itko kompetentan za ovu problematiku to je nacionalni stožer za borbu protiv epidemije covid-19.
Njihovu politiku balansiranja na prvom mjestu javnog zdravstva pa onda i ekonomije podržavam.
Možda ne odmjere dobro svaki put ali oni manje griješe od drugih a upućeniji su.
Ova epidemija je prolazna kao i sve.
Žrtava će biti kao i uvijek.
Preživjet ćemo kao i uvijek.
Točka.
2015-08-06
Page 22 of 50 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50
Page 22 of 50