ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 34 of 50 Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 42 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 34 Empty Re: Denkverbot

Post by Ra 15/12/2020, 21:07

kic wrote:
nametanje ugovornog odnosa sa privatnom tvrtkom od strane države :budo
??
O kome čemu?

Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by kic 15/12/2020, 21:09

Ra wrote:
kic wrote:
??
O kome čemu?

ma ovo gore što pričamo, država te sili da imaš račun u banci, drugačije ne možeš primiti plaću-
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by aben 15/12/2020, 21:17

ebenica wrote:
aben wrote: želiš da država kontroliro banke u korist građanov, jel tako?
država ne može kontroliati privatne banke, država kontrolira tržište, stvara pravila u svom dvorištu kako bi zaštitila svoje stanovnike, na banci je želi li sudjelovati ili ne na tom tržištu, očito je pohota za kapitalom jača od gadljivosti prema državnoj čizmi. bačenih 30 $ :(

tržište je samo imenica ka služi za opis odnosa mene i moje bunke. ako država kontroliro tržište, a ne može kontrolirati bunke, unda imoš problijem

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 15/12/2020, 21:21

ebenica wrote:, svaki papirić košta
aben wrote:bankarski sektor je nojreguliraniji od svih, njih država konstantno drži za vrot, i stalno stišće.

je li se nekoj bunci svidjo ča moro evidentirati svaku uplatu iako joj to predstavljo dodatni trošak,  besides je the pointa; ona to moro učiniti. moro, razumiš li.
kak ih stišće? tak da je zakonom regulirano da se isplata plaća vrši preko banaka? pa banke vrte tu lovu kak im se kurac digne i usputno prisilno naplaćuju svoje usluge građanima koji su na to primorani? dodatni trošak za banke evidentiranje uplata? Basketball kakav dodatni trošak? svaki papirić koji banka izda košta ali ne košta banku nego krajnjeg korisnika, onog koji je prisiljen koristiti usluge banaka. al to te ne svrbi?kaj se tiče ovog zakona za terorizam i tvog nebuloznog sranja da država i porezna to rade, opali si šamar. to je eu zakon koji je hrvatska preuzela kao članica, eu je u vlasništvu banaka i financijskog sektora, onoga koji ti nazivaš privatnim i svi, apsolutno svi eu zakoni su produkt kapitala i za kapital ne država nego onih koji su vlasnici država.
nis sigur da ploće moreaju hoditi preko bunke, ali bankarski sektor je nojopterećeniji regulacijami, od svih.

evidentiranje uplata jest dodatni trošak bunke, ki unda bunka moro prebociti na korisnika, ča korisnike čini nezadovoljnijima nego ča bi bili da takova regulacija ne postoji.

ako postoji usluga bunke ku sun prisiljen koristiti, unda me to svrbi, jer je to fašizam.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Ra 15/12/2020, 21:39

kic wrote:
Ra wrote:
kic wrote:
??
O kome čemu?

ma ovo gore što pričamo, država te sili da imaš račun u banci, drugačije ne možeš primiti plaću-
A kako bi porezna uprava mogla kontrolirati i uzimati pinku od svake transakcije?  A kako bi bez poreza imali proračun iz kojeg se financira policija, vojska, Abend, dio zdravstva, javna uprava... itd? :)
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by aben 15/12/2020, 21:48

kic wrote:
https://www.pref.shimane.lg.jp/life/international/kouryu/kokusai/joho/magazine.html

dobar japanski magazin, čak ga besplatno šalju..

Denkverbot - Page 34 20201235
ovo je samo za bogatune, za nos je iverica

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Ra 15/12/2020, 21:57

aben wrote:
ebenica wrote:, svaki papirić košta
aben wrote:bankarski sektor je nojreguliraniji od svih, njih država konstantno drži za vrot, i stalno stišće.

je li se nekoj bunci svidjo ča moro evidentirati svaku uplatu iako joj to predstavljo dodatni trošak,  besides je the pointa; ona to moro učiniti. moro, razumiš li.
kak ih stišće? tak da je zakonom regulirano da se isplata plaća vrši preko banaka? pa banke vrte tu lovu kak im se kurac digne i usputno prisilno naplaćuju svoje usluge građanima koji su na to primorani? dodatni trošak za banke evidentiranje uplata? Basketball kakav dodatni trošak? svaki papirić koji banka izda košta ali ne košta banku nego krajnjeg korisnika, onog koji je prisiljen koristiti usluge banaka. al to te ne svrbi?kaj se tiče ovog zakona za terorizam i tvog nebuloznog sranja da država i porezna to rade, opali si šamar. to je eu zakon koji je hrvatska preuzela kao članica, eu je u vlasništvu banaka i financijskog sektora, onoga koji ti nazivaš privatnim i svi, apsolutno svi eu zakoni su produkt kapitala i za kapital ne država nego onih koji su vlasnici država.
nis sigur da ploće moreaju hoditi preko bunke, ali bankarski sektor je nojopterećeniji regulacijami, od svih.

evidentiranje uplata jest dodatni trošak bunke, ki unda bunka moro prebociti na korisnika, ča korisnike čini nezadovoljnijima nego ča bi bili da takova regulacija ne postoji.

ako postoji usluga bunke ku sun prisiljen koristiti, unda me to svrbi, jer je to fašizam.
Gotovinom se smiju vršiti plaćanje robe do 5000 kn (po jednom plaćanju, može biti više plaćanja, ali iznos ne smije prijeći 5000).

Gotovinom se mogu naplatiti usluge, ali se prije mora napraviti blagajnički maksimum (odluka uprave) i taj iznos ne smije prelaziti taj maksimum. To su uglavnom naplate od fizičkih osoba, a poslovni subjekti i dalje sve preko 5000 kn plaćaju preko računa. 
Taj inkaso u gotovini mora biti položen na transakcijski račun u roku 24 h. 

Poslodavac može isplatiti plaće gotovinom, ali novac za plaće mora biti podignut sa računa. I tu je opet evidencija koja prati tok novca, tako što se napravi blagajnička primka i blagajnički izdatak, i to mora odgovarati iznosu koji je podignut s računa.

Evo pokušala sam jednostavnim riječima objasniti... 

Tako je bilo prije, ne znam vrijede li i dalje ista pravila.
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Guest 15/12/2020, 23:36

Ra wrote:

ne, kako bi inače funkcionirao uhodani biznis sa ovrhama, pa ne možeš ljudima dati keš na ruke ;) računi za mobitel, tv pristojbe, pričuva, sve to košta na tisuće kuna, treba se od nekud moć samo pokupit ;)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 15/12/2020, 23:37

aben wrote:nis sigur da ploće moreaju hoditi preko bunke
iebe mi se u kaj si ti siguran.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ra 15/12/2020, 23:40

ebenica wrote:
Ra wrote:

ne, kako bi inače funkcionirao uhodani biznis sa ovrhama, pa ne možeš ljudima dati keš na ruke ;) računi za mobitel, tv pristojbe, pričuva, sve to košta na tisuće kuna, treba se od nekud moć samo pokupit ;)
Da zaboravila sam da se sad vrijeme broji prije i poslije Hanžekovića. :)
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Guest 15/12/2020, 23:40

Ra wrote:
ebenica wrote:
Ra wrote:

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/za-isplatu-place-na-ruke-kazna-do-50-tisuca-kuna-20130706
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 15/12/2020, 23:43

teško je kad privatni biznis pati :/ jadne banke :/
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ra 15/12/2020, 23:48

ebenica wrote:
Ra wrote:
ebenica wrote:
Ra wrote:

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/za-isplatu-place-na-ruke-kazna-do-50-tisuca-kuna-20130706
Bože dragi, pa već 7 godina tim nakaradnim zakonom deru narod ...i nikom ništa. 
Nisam imala pojma, bila sam tada preko grane. 
I ljudi i dalje prelaze preko toga, plate i što treba i što ne treba samo da se riješe vraga. 

Ima li kraja?   :|
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Ra 15/12/2020, 23:53

ebenica wrote:teško je kad privatni biznis pati :/ jadne banke :/
A e. 
Kad pomislim kako ih država gnječi i pritišće dođe mi da skupa s njim vičem- Neprovda!

Još kad napišu - Naša banka ima novi proizvod- bude mi jasno zašto su Brendu drage detonacije, nepalke, atomske. 
Da proizvod.  :rasta
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Guest 15/12/2020, 23:54

Ra wrote:
ebenica wrote:
Ra wrote:
ebenica wrote:
Ra wrote:

I ljudi i dalje prelaze preko toga, plate i što treba i što ne treba samo da se riješe vraga. 

a tko bi se trebao pobunit? abenove banke? super je kad te država stiska sa milion i pol do 2 miliona sigurnih klijenata, a tebi se neda bilježit uplate jer ti je to dodatni trošak ;)
hrvatska je oduvijek čista plutokracija....jedan od najboljih videa o bankama u rh sulejman tabaković:
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 15/12/2020, 23:55

Ra wrote:
A e. 
Kad pomislim kako ih država gnječi i pritišće dođe mi da skupa s njim vičem- Neprovda!

eee, da si i ti platila tečaj 30 $ bila bi pametnija :P
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ra 16/12/2020, 00:22

ebenica wrote:
Ra wrote:
ebenica wrote:
Ra wrote:
ebenica wrote:
Ra wrote:

a tko bi se trebao pobunit? abenove banke? super je kad te država stiska sa milion i pol do 2 miliona sigurnih klijenata, a tebi se neda bilježit uplate jer ti je to dodatni trošak ;)
hrvatska je oduvijek čista plutokracija....jedan od najboljih videa o bankama u rh sulejman tabaković:
Banke nažalost samo koriste ono što im je netko omogućio zakonom o bankama. 
Taj netko i dalje sjedi tamo gdje je bio i prije. Ista ekipa se mijenja, boja je kao različita, ali je modus operandi jednak "crvenim" i "plavim". Netko im je prilagodio zakone.
Taj netko može te zakone preinačiti u korist građana, ali... 

Jednako su ga prilagodili i teleoperaterima. 

Kako je moguće da ugovor sklopljen telefonskim pozivom vrijedi kao i potpisani (a da korisnik nema pojma da je dao pristanak na dvogodišnju pretplatu), a onda taj isti korisnik kasnije ne može dobiti izvod poziva bez da se potpiše na zahtjevu?

Išla sam osporiti jedan takav ugovor koji je starija osoba "sklopila" ležeći u bolnici nakon operacije otvorenog loma noge. Nikad nije potpisao nikakav ugovor, nikad nije ni konzumiran taj nepostojeći ugovor, tj. osoba nije potrošila niti jedan impuls, ali je morala doći sa slomljenom nogom potpisati zahtjev za ispis poziva kako bi to dokazala.  
Imali smo i potvrdu liječnika da je osoba bila pod jakim sedativima, da nije mogao znati što čini dajući svoj oib teti koja ga je zvala (njeno ime je ostalo tajna), ali smo svejedno tri mjeseca pisali pritužbe (prvo agenciji za utjerivanje dugova kojoj je prodan dug, potom teleoperateru, pa HANFI, i na kraju udruzi potrošača) da raskinu ugovor za koji jedna strana nije ni znala da postoji. Strašno.
Ono, brak koji se ne konzumira proglase nevažećim, ali ugovor sklopljen usmeno, telefonom s teleoperaterom, e to ne ide. :D
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Ra 16/12/2020, 00:25

ebenica wrote:
Ra wrote:
A e. 

eee, da si i ti platila tečaj 30 $ bila bi pametnija :P
Pa jesam, platila sam.  
Platila sam ja puno tečajeva, ali ne sebi nego nekom tko se hrani na državnim jaslama.   :rasta
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Ra 16/12/2020, 00:38

Dobar video.
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by kic 16/12/2020, 08:27

https://www.facebook.com/CrazyCroatia/videos/386639769263403/?app=fbl
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic 16/12/2020, 08:55

https://www.aier.org/article/tyranny-during-its-reign-is-unrecognized-by-its-victims/
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 34 of 50 Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 42 ... 50  Next