ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 35 of 50 Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 42 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 35 Empty Re: Denkverbot

Post by kic Wed 16 Dec - 8:55

https://www.aier.org/article/tyranny-during-its-reign-is-unrecognized-by-its-victims/

kic
Admin

2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by aben Wed 16 Dec - 9:16

kic wrote:
https://www.aier.org/article/tyranny-during-its-reign-is-unrecognized-by-its-victims/

e, lako je ka lolek i bolek podržavaju totalitarizam, onibsu jugosloveni. ali to zahvaća i normalne ljude, ko josunbrend.

[size=40]And those few ideological freaks who recklessly insist on calling our saviors “tyrants” do not appreciate the need for quick and decisive action from the top.[/size]

[size=40]bordeuax mi je jedun od dražih, imo je video u kin je opiso market forces ki su mu pomogli da mu sin ne umre od retke bolesti črivo. [/size]

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic Wed 16 Dec - 9:27

problemi u Njemačkoj, visok broj umrlih.. a ulaze sad u teški lockdown

čitam mišljenje kako lockdown širi zarazu jer je isporuka visua u malim prostorima puno veća, transmisija virusa se snažno prenosi u obitelji (jer su svi u 4 zida, i ne paze kako se ponašaju), kad je situacija veće isporuke virusa s čovjeka na čovjeka to pojačava zarazu i težinu i brzinu razvoja bolesti..

good luck nam svima.

kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic Wed 16 Dec - 9:29

aben wrote: ali to zahvaća i normalne ljude, ko josunbrend.

nemam pojma meni je maaalo pao u očima jer je preuzeo tvrdi stav sveznadara-

eto, sve se zna, imamo manual, samo ga ne pratimo dovoljno poslušno!

a u biti virus radi što hoće i cijeli zapad je uhvaćen u raskoraku.

(nisam čitao Bordeauxa baš, ali odličan tekst)..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest Wed 16 Dec - 14:34

aben wrote:
e, lako je ka lolek i bolek podržavaju totalitarizam, onibsu jugosloveni.
opet si stajao na buri :/
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 16 Dec - 14:46

kic wrote:

čitam mišljenje kako lockdown širi zarazu jer je isporuka visua u malim prostorima puno veća, transmisija virusa se snažno prenosi u obitelji (jer su svi u 4 zida, i ne paze kako se ponašaju), kad je situacija veće isporuke virusa s čovjeka na čovjeka to pojačava zarazu i težinu i brzinu razvoja bolesti..

good luck nam svima.

eto točno da nema lockdowna ljudi bi živjeli u svom prirodnom habitatu spiljama, šumama, močvarama, parkovima a ne u četri zida.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 16 Dec - 15:08

aben wrote:
kic wrote:

e, lako je ka lolek i bolek podržavaju totalitarizam, onibsu jugosloveni. ali to zahvaća i normalne ljude, ko josunbrend.

[size=40]And those few ideological freaks who recklessly insist on calling our saviors “tyrants” do not appreciate the need for quick and decisive action from the top.[/size]

[size=40]bordeuax mi je jedun od dražih, imo je video u kin je opiso market forces ki su mu pomogli da mu sin ne umre od retke bolesti črivo. [/size]

kako je lijepo biti glup. ali uz prstohvat perfidije i zlobe i malo izvježbanog laprdanja jezikom možeš ponekad okolinu impresionirati da si akademik.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic Wed 16 Dec - 15:44

Gnječ wrote:
kic wrote:

good luck nam svima.

eto točno da nema lockdowna ljudi bi živjeli u svom prirodnom habitatu spiljama, šumama, močvarama, parkovima a ne u četri zida.

pa za početak, živjeli bi-

i manje u svoja 4 zida ipak, a pitanje cirkulacije virusa očito nije tako jednostavno.
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest Wed 16 Dec - 16:04

kic wrote:
Gnječ wrote:
kic wrote:

good luck nam svima.

i manje u svoja 4 zida ipak, a pitanje cirkulacije virusa očito nije tako jednostavno.

a kako ti zamišljaš da ovaj virus cirkulira?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 16 Dec - 16:35

kic wrote:

i manje u svoja 4 zida ipak
fascinantno kak se za manjak života i ugnjetavanje, oduzimanje slobode bune ljudi koji "žive" cijele dane na mobitelima i internetu ili okapaju vrt i pale granje k'o aben.
niti jedan od vas dvojice na svom primjeru ne može reć' gdje ga se ugnjetava nego samo po pričama drugih ljudi; od babe, strica, susjede s prvog kata unuka.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic Wed 16 Dec - 17:45

fascinantno je kako se većina argumenata takvog sveznadara troše i svode na to da drugog prokaže kako cmizdri zabadava na nekom nebitnom forumu..

znaci kad se brines gdje ide zivot za susjede, bake, striceve, sve nas onda si nolifer koji previse ima vremena i previse razmislja..

nisi ti sav svoj, idi protestirat negdje drugdje a ne meni koji samo baca opaske na ocito urušavanje normalnog zivota.
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest Wed 16 Dec - 19:19

kic wrote:

znaci kad se brines gdje ide zivot za susjede, bake, striceve, sve nas
a kuda to idu vaši životi?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic Wed 16 Dec - 20:22

kuda idu divlje svinje
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben Wed 16 Dec - 21:44

kic wrote:
kuda idu divlje svinje
kicinjo, patrijote moj, upravo sun odgljedo ružin otok- a ne sićun se ka sun zanji put odgljedo celi film- and it stoned me to my soul.

zamišljun kako bi ga lolek i bolek doživili, bi li navijali za srbe iz vlade, jer siguro ne bi za giorgia...

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest Wed 16 Dec - 23:01

kic wrote:

Ovo stvarno ne vidim kao opravdan razlog da ti Brend padne u očima. Napisao je svoje mišljenje, i to vrlo kvalitetno sročeno, i isto tako kvalitetno obrazloženo. 
Ne moraš se ti s njegovim mišljenjem slagati, no trebao bi ga moći uvažiti. Ovako si svoje vlastito mišljenje "mudro" stavio iznad njegovog jer je tvoje bolje...hahah 
I onda se buniš jer se tvoje mišljenje napada. Zapravo bi trebalo vidjeti na nekoj suptilnoj razini tko je prvi počeo sa stavljanjem svog mišljenja na pijedestal.
Rečeno je zapravo tvoj vulnerabilni spot koji drugi vide, a ti ne...:coffee Svaki put se junački spotakneš o svoj kamenčić, a kad razbiješ koljeno tužan si jer boli..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic Thu 17 Dec - 4:14

venus wrote:
kic wrote:

Ovo stvarno ne vidim kao opravdan razlog da ti Brend padne u očima. Napisao je svoje mišljenje, i to vrlo kvalitetno sročeno, i isto tako kvalitetno obrazloženo. 
Ne moraš se ti s njegovim mišljenjem slagati, no trebao bi ga moći uvažiti. Ovako si svoje vlastito mišljenje "mudro" stavio iznad njegovog jer je tvoje bolje...hahah 
I onda se buniš jer se tvoje mišljenje napada. Zapravo bi trebalo vidjeti na nekoj suptilnoj razini tko je prvi počeo sa stavljanjem svog mišljenja na pijedestal.
Rečeno je zapravo tvoj vulnerabilni spot koji drugi vide, a ti ne...:coffee Svaki put se junački spotakneš o svoj kamenčić, a kad razbiješ koljeno tužan si jer boli..

yes, lec see this as a spiritual development vehicle..

evo, svejedno bih mu posudio gitaru kad god mu zatreba, iako sam dr.Eugenika

glede suptilnosti i nametanja, ja govorim otpocetka o nesavrsenostima pristupa problemu, jer usporedni primjeri u svijetu dizu upitnike, dok gospon. kolega pise da se sve uglavnom zna i samo nismo šprancu pratili dovoljno vjerno, što mi je malo: eh?

zapravo tu bih htio prokljuviti zašto gotovo uvijek podržavate, većina bar, tu logiku kolektivnog interesa (kao sto to US lijepo opisuje) nad interesima pojedinca, a isto tako vam se ne sviđa direktna posljedica toga kad je normalni pojedinac pregažen u ovom kolektivističkom meatgrinderu..

naravno da je zgažen jer svi gradite taj stroj koji melje nediskriminatorno, stvorena je birokratska kula koja nam svakog dana  nepreciznim mjerama mjericama, koje imaju i brojne neželjene posljedice, mijenja život i određuje štogod poželi, ova godina je samo ubrzani film što se inače radi..

nisam ja na pijedestalu, nego vaša lažna solidarna filozofija kojima sve druge želite uškopiti.. ja sam na dnu Lukine jame..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic Thu 17 Dec - 4:20

aben wrote:
kic wrote:
kuda idu divlje svinje
kicinjo, patrijote moj, upravo sun odgljedo ružin otok- a ne sićun se ka sun zanji put odgljedo celi film- and it stoned me to my soul.

zamišljun kako bi ga lolek i bolek doživili, bi li navijali za srbe iz vlade, jer siguro ne bi za giorgia...

film club, jeeej
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest Thu 17 Dec - 7:10

kic wrote:
venus wrote:
kic wrote:

yes, lec see this as a spiritual development vehicle..

evo, svejedno bih mu posudio gitaru kad god mu zatreba, iako sam dr.Eugenika

glede suptilnosti i nametanja, ja govorim otpocetka o nesavrsenostima pristupa problemu, jer usporedni primjeri u svijetu dizu upitnike, dok gospon. kolega pise da se sve uglavnom zna i samo nismo šprancu pratili dovoljno vjerno, što mi je malo: eh?

zapravo tu bih htio prokljuviti zašto gotovo uvijek podržavate, većina bar, tu logiku kolektivnog interesa (kao sto to US lijepo opisuje) nad interesima pojedinca, a isto tako vam se ne sviđa direktna posljedica toga kad je normalni pojedinac pregažen u ovom kolektivističkom meatgrinderu..

naravno da je zgažen jer svi gradite taj stroj koji melje nediskriminatorno, stvorena je birokratska kula koja nam svakog dana  nepreciznim mjerama mjericama, koje imaju i brojne neželjene posljedice, mijenja život i određuje štogod poželi, ova godina je samo ubrzani film što se inače radi..

nisam ja na pijedestalu, nego vaša lažna solidarna filozofija kojima sve druge želite uškopiti..  ja sam na dnu Lukine jame..

Well, a koji bi bio razlog da ti meni uzmeš moj "spiritualno razvojni" način gledanja, kojeg btw. ja osobno volim jer mi je apsolutno jasan u mojoj glavi. 
I jasno mi je da moje oko nešto uhvati što drugom promakne jer sam se x puta uvjerila da lako hvatam "dijamante" koje netko zanemari i prođe. 
Isto tako, svjesna sam da će nekom drugom moj način gledanja biti žešći bullshit, a mene to ne dodiruje na osobnoj razini jer shvaćam da smo različiti. 

Međutoa, da npr. većina ili svi ovdje imaju na mene iste observacije tipa, npr. da se stalno opravdavam ili da sam agresivna, ja bi o tome razmislila jesam li. Razmislila bi zašto me drugi tako doživljavaju, koliko u tome ima moje prezentacije sebe ili slabijih komunikacijskih vještina. Hvala Bogu, dovoljno sam realna i introspektivna.
Također uvažavam tuđe mišljenje, čak i ako se s njime ne slažem i imam petlje da kažem u kom dijelu se ne slažem i da to elaboriram.

I ovo podcrtano, odnosno prekriženo zbog mog gušta. Tko smo to pobogu MI? Mi jurišnici, zločesti čopor krvavih očnjaka kontra tebe jadnog koji se teško braniš ili mi svi u Hrvatskoj, mi svi na planeti...? Uopćavanje i generaliziranje je u startu slab temelj za kvalitetnu diskusiju. 

I ovdje apsolutno podržavam kvalitetne provokacije koje imaju dobru motivaciju da razbiju zablude sugovornika koji se nemoćno bacaka ko dijete u plićaku umjesto da kvalitetno odgovori.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Thu 17 Dec - 9:11

kic wrote:

o čemu pričaš ti bokte? interesi pojedinca koji ne želi nosit masku? kaj je s interesima pojedinaca koji umiru po bolnicama? kad ulaziš u dućan maska je jebeni problem? da ne kašlješ po hrani ili drugim ljudima koji tu hranu nose doma? to je jebeni problem? taj pojedinac je pregažen? cijeli svijet se urotio da pregazi tog jadnog pojedinca? jel nam to hoćeš reć? znam da nam to hoćeš reć i zato te ja jebem u mozak jer si glup jebote.

i veliš birokratska kula? porezna baš gušta kai nemre napunit državnu blagajnu s milion popijenih kava, država baš gušta kaj se ne puni državna blagajna, al oni to namjerno rade, sjebu sami sebe samo da mogu sjebat tvoje "slobode" da moraš nosit masku u određenim trenucima dana kad ulaziš negdje jer to je od najvećeg interesa svih država samo o tome razmišljaju kak će tebe i ostale krepile natjerat da, pazi sad šoka, nosiš masku u dućanu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben Thu 17 Dec - 9:50

kic wrote:

josunbrend je moj patrijot, un mrzi iste ljude ka mrzin i jo. un i jo smo u puno boljoj situaciji nego chesterton i shaw ča se tiče world viewa.

zahtjevati od njega da omoh usvoji slobodarski stav je ko iskati od keanua reevsa da skoči sa zgrade bez da je popi crvenu tabletu. slobodarski stav išće više konsideracije, kontraintuitivan je, ali držin da je kompatibilan svakomu ki je proizvod zapadne kulture kršćanskog kruga, koja je nepovratno afirmirala individuu ko osnovnu mjernu jedinicu. 

ni neobično da ljudi zaburavljaju kako je svrsishodno upravljanje kompleksnin društvenin sustavima ne samo nemoguće nego i nemjerljivo, i ljudima urođeni otpor prema kaosu, nekakova antientropijska iskra, uvika će prvo posegnuti za kontrolom, regulacijon. a totalna kontrola je jedina kontrola. ona koja nije totalna nije kontrola. konkretno, jo nika više nis isto gljedo na društvene policies nakon jedne jedine popperove rečenice iz - nemoj me uzesti za rič jer su mi se njegove knjige izmišale- otvoreno društvo i njegovi neprijatelji, di je reko parafrazirun: predviđanje ča će se dogoditi sutra na burzi moru utjecati na sutrašnje događaje na burzi.
a, naravski,  mi ne moremo reći koliko je to utjecalo, niti je li utjecalo. sličnu stvor je ponovi peterson, u odgovoru na pitanje more li se svit ujediniti na pitanju o globalnon zatopljenju, ka je reko - ne, i obrazloži da mi ne znomo ča tribo učiniti, a sve i kad bi se složili ča tribo učiniti, nika ne bismo znali je li to ča smo učinili bilo dobro ili ne.

josunbrend imo jednu ključnu kvalitetu zbog ke držin da bi ga se preobrotilo da je češći posjetitelj denkverbota- ni ljevičar. ali sve i da to ni tako, sve i da ga ne uspijemo preobrotiti, siguro bi mi osto patrijot , osto bi g b shaw mon chestertonu.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic Thu 17 Dec - 9:59

venus wrote:Well, a koji bi bio razlog da ti meni uzmeš moj "spiritualno razvojni" način gledanja, kojeg btw. ja osobno volim jer mi je apsolutno jasan u mojoj glavi. 
I jasno mi je da moje oko nešto uhvati što drugom promakne jer sam se x puta uvjerila da lako hvatam "dijamante" koje netko zanemari i prođe. 
Isto tako, svjesna sam da će nekom drugom moj način gledanja biti žešći bullshit, a mene to ne dodiruje na osobnoj razini jer shvaćam da smo različiti. 

Međutoa, da npr. većina ili svi ovdje imaju na mene iste observacije tipa, npr. da se stalno opravdavam ili da sam agresivna, ja bi o tome razmislila jesam li. Razmislila bi zašto me drugi tako doživljavaju, koliko u tome ima moje prezentacije sebe ili slabijih komunikacijskih vještina. Hvala Bogu, dovoljno sam realna i introspektivna.
Također uvažavam tuđe mišljenje, čak i ako se s njime ne slažem i imam petlje da kažem u kom dijelu se ne slažem i da to elaboriram.

I ovo podcrtano, odnosno prekriženo zbog mog gušta. Tko smo to pobogu MI? Mi jurišnici, zločesti čopor krvavih očnjaka kontra tebe jadnog koji se teško braniš ili mi svi u Hrvatskoj, mi svi na planeti...? Uopćavanje i generaliziranje je u startu slab temelj za kvalitetnu diskusiju. 

I ovdje apsolutno podržavam kvalitetne provokacije koje imaju dobru motivaciju da razbiju zablude sugovornika koji se nemoćno bacaka ko dijete u plićaku umjesto da kvalitetno odgovori.

razbacujem se osobnim zamjenicama ko index vijestima o koroni- i tko njima i meni šta mere? :P

generaliziranje omogućava da dođemo do nekih prihvatljivih i primjenjivih zaključaka, ali isto tako ste svi skupa i protiv takve vrste raspravljanja kako vidim, još jedan vaš zajednički simptom-

sve se svodi na dojam očito, kic je dijete u plićaku koji nije sposoban kvalitetno odgovoriti i podržava zatiranje (doslovno zatiranje, ovo je Viola napisala za mene) života oko sebe, isto tako sam eugeničar itd (primijeti kako imam niz ovakvih epiteta dobivenih od vas, dok sam ja vama šta pisao, obrazloženja svog mišljenja samo?)

ma nebitno više-
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down