ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Da remiziramo...

Page 44 of 50 Previous  1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 50  Next

Go down

Da remiziramo... - Page 44 Empty Re: Da remiziramo...

Post by Eroo 1/11/2020, 01:40

mutava baštarda wrote:
Eroo wrote:
Gnječ wrote:
Eroo wrote:
mutava baštarda wrote:
Eroo wrote:Da remiziramo... - Page 44 1-1

Mali ispravak Mutavog. :D
Je li to sad čuvaju starije ili su ih sve već poslali nizvodu?

Ako čovjek ne promisli o problemima koji su udaljeni, bit će pun briga kad mu se približe.

Konfucije

a kada smo kod Šveđana:
povjerenje u Andersa Tegnella, glavnog državnog epidemiologa i zaštitno lice švedske strategije protiv koronavirusa, raste još više. Tegnell sada uživa povjerenje 72 posto građana, što je povećanje za 6 postotnih bodova u odnosu na rujan i za 12 postotnih bodova u odnosu na lipanj...

kakvo je povjerenje u Capaka?
'We are going slowly but surely in the wrong direction' warns Sweden's state epidemiologist Anders Tegnell

https://www.thelocal.se/20200925/we-are-going-slowly-but-surely-in-the-wrong-direction-warns-swedens-state-epidemiologist-anders-tegnell

A da mu posudimo Mutavog i Yodu, oni će to ispravit dok si reko Baković. :)

Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 1/11/2020, 04:12

How Europe and America blew it on the pandemic: A tale of blindness and arrogance
In Europe and the U.S., politicians and the public were guided by fantasy — when the lessons of Asia were clear

It is said that times of crisis reveal who we really are. If this adage works for civilizations as it does for individuals, Europe and America have reasons to worry.

The illusion of getting the new coronavirus under control was short-lived, barely surviving summer. Europe is seeing infections rising to spring levels; mortality remains lower but health care systems in parts of Spain and France are on red alert again. Meanwhile, the United States has successfully curbed several major outbreaks, most notably in New York, but remains the worst affected country in the world. The light at the end of the tunnel is rather faint.

But the worst was still to come. After draconian restrictions brought the infection under control in many countries by the end of spring, governments had the chance to look around, see what was working and determine a reasonable way forward. Inspiration was easy to come by — if only we had cared to look.

While Western countries reported thousands of victims each day, East Asia handled the pandemic remarkably well. Despite their proximity and business ties to the original epicenter of COVID-19 in China, and despite several strong but localized outbreaks, impact across the region was nowhere near the level of Europe and the U.S.

South Korea, Taiwan and Singapore have 80 million inhabitants combined, roughly one-fourth of U.S. population and larger than the populations of Britain or France. As of Oct. 1, the total number of fatalities in those three nations together stands at 449. That's less than Florida's Polk County or the English city of Leeds, with populations of less than 800,000 each.

To make things even more interesting, the Asian trio achieved that result without total lockdowns. OECD expects the South Korean economy to contract by 1% in 2020, while Taiwan's GDP is predicted to grow slightly. Even Singapore's 6% decline, which would be catastrophic in normal circumstances, is better than the European Union's forecast 8% downturn — and that was before the second wave of the pandemic hit Europe.

So what was the East Asian recipe for success?

Face masks are a must indoors, with huge fines for offenders.

Sophisticated contact tracing systems were in place.

Testing was intensive and easily accessible.

Social distancing measures limited the numbers of participants at public events.

Temperature checks were in place at entry points to most indoor spaces.

Strict quarantines were enforced on travelers from risk countries, subject to geo tracking and daily checks from officials.

Production of protective equipment was ramped up, and citizens were informed where to get it.

First and foremost, safety measures were deployed before the pandemic hit hard — and ordinary people respected them.

Fact vs. fiction

East Asia's experience refutes two myths at once. COVID-19 is not an inevitable biblical plague, destined to kill millions no matter what. There also is no necessary trade-off between public health and economy, as far too many politicians and economists have claimed. Governments can save lives and jobs at the same time.

You'd be forgiven for thinking that Taiwan, et al., became the blueprint for Western governments to follow. You couldn't be more wrong. As the first wave of infections in Europe waned, so did precautions. Borders opened wide in a desperate attempt to save the summer season. Media treated us to images of crowded beaches and people sharing hugs over a drink. Both Europe and United States — where the first wave never really ended — wasted a golden opportunity to take a lesson from the Asian approach. Mask rules were introduced too late, if at all. Temperature checks are rare and haphazard, testing capacities remain insufficient in many regions, and quarantines are poorly controlled.

It would be tempting to place the blame solely on politicians, and without question the way they failed in their duty should get more scrutiny. As time goes by, however, it becomes more and more apparent that elected representatives are but a reflection of the electorate.

While Asians wear masks as a protective standard, big chunks of American and European societies struggle mightily with this idea. Refusal to wear face coverings became a badge of honor among libertarians and the right: What's life without the "freedom" to infect thy neighbor? Esoteric hipsters find masks insufficiently natural, while social media users share hoaxes about children in masks choking on CO2. People without a trace of medical education spread copy-pasted wisdom about the supposed ineffectiveness of protective equipment. British students complain to the media that restrictions on bars and pubs are damaging for their university experience. Celebrities refuse to respect public health laws … and on and on.

We may think of ourselves as the children of Enlightenment and the scientific method, yet our reactions to the first big crisis in 75 years made us look like mere children, full stop.

The virus-busting success of East Asian countries is no secret. Anyone can learn about their situation through open information sources. What remains a mystery is why, instead of taking a page from Asia's book, even sensible people in Western societies are periodically reviving dangerous nonsense about the "Swedish way" and "herd immunity," a pair of myths that finally need to be put to sleep and wiped from the face of the Earth.

Sweden — unlike neighboring Norway, Finland and Denmark — rejected a tough lockdown in the spring, in favor of softer and mostly voluntary measures. This approach resulted in nearly 6,000 deaths so far, the fifth wrst per capita in Europe. Denmark's death toll, adjusted for population size, is five times lower, and death rates in Norway and Finland are more like 10 times lower. Translated into the real world, more than 5,000 Swedes would still be alive, in all probability, had they lived across the border in a nearby nation.

Do I hear you saying, Well, at least the Swedish approach saved their economy? Not at all. Sweden's GDP fell by 8.6% in Q2, a notably worse result than Denmark's at 7.4%, Norway's at 7.1% and Finland's at 3.2%. Current infection rates are also worse in Sweden than elsewhere in the region. All in all, there isn't a single reason why Sweden, a nation that let an astonishing number of its citizens die needlessly without achieving anything in exchange, should serve as an example.

Still, even respected media in the English-speaking world, such as the Guardian and the Washington Post, keep comparing Sweden with the worst-affected countries, such as Britain, and triumphantly exclaiming that "in Sweden there has not been the same sharp increase in cases" (Guardian) or alleging that the "success or failure of [Swedish] policy is still being debated" (Post). Five thousand Swedes would beg to differ, if they could. They cannot, because they're dead.

This indifference towards human life, which has been spreading through public space during the pandemic, is most apparent in the "herd immunity" theory. According to its prophets — which appear to include Dr. Scott Atlas, a radiologist who serves as President Trump's virus-whisperer, COVID is unavoidable, so the best option we have is to get enough people infected and create antibodies, until the evil germ runs out of victims.

Herd immunity requires no less than 60% of population to contract the virus. Looking at stats from countries with the most diligent testing programs (Iceland, Bahrain, the United Arab Emirates and Malta), COVID-19's real fatality rate is likely around 0.5%, with higher values in some countries being the result of many undetected infections, especially during the first wave. Even that relatively low rate would mean 200,000 deaths in Britain, a quarter of a million in Germany, and close to 1 million in the United States, should these countries opt for herd immunity without a vaccine.

Funny how times change. It seems like yesterday when every single life lost to Islamist terrorism in the West was a sufficient excuse for denying help to millions of refugees and labelling an entire religion with roughly a billion adherents as an existential threat to our civilization. It's often the same people who consider hundreds of thousands of extra deaths to be an acceptable price for "getting our lives back."

An exorbitant human toll isn't the only reason why the concept of herd immunity is irrelevant. First and foremost, we have no idea whether herd immunity can be achieved at all. Just look at the common flu virus, which mutates all the time and requires re-vaccination every year. Herd immunity usually lasts only a few months, if it develops at all — and that's with widely available vaccines. Research suggests that the new coronavirus is no stranger to change either, which could easily mean that the only lasting effect of any pre-vaccine attempt at herd immunity would be a gargantuan pile of dead bodies.

Another big problem is that we have extremely limited insight into the long-term health impacts of COVID-19 infection. We almost certainly have to stop thinking about this disease in binary form. It's not only about deaths versus recoveries. Several recent studies warn that lasting effects of the disease are far from rare. Survivors with permanent health damage are no small issues for a plethora of reasons, from quality of life to economic impact.

Until we know more about antibodies and long-term effects, any attempt to allow the spread of this virus for the sake of herd immunity should be considered a crime against humanity, a totally irresponsible gamble using people instead of chips — a Nazi-doctor-style experiment that could destroy millions of lives and achieve nothing.

Better late than early

More than anything, COVID-19 is a game of time. Vaccines may not be the silver bullet we're hoping for. We may well have to learn to live with this disease. Perhaps most of us will eventually catch it. If that's the case, every month counts.

Viruses tend to get weaker over time, which helps them spread better. More experience gives medical staff the knowledge to identify the most efficient care. Each month can bring improved treatment and more prepared hospitals. Proper preventive measures limit the quantity of virus spreading around, which can lead to milder infection. Judging by the lower mortality rates of the second wave, several if not all of these factors are already having an impact. You are more likely to survive COVID-19 today than you were in April; odds are that your chances next year will be even better. Therefore, playing for time isn't delaying the inevitable — it represents an essential part of damage mitigation.

The Asian approach fits this goal like a glove. It's not perfect: Singapore mishandled COVID spread among foreign workers, and South Korea struggled to contain outbreaks associated with a religious group. But imperfect is nonetheless the best we currently have.

The only reason for our refusal to accept this is cultural arrogance. It's not just Donald Trump who sees America as the greatest country in the world. And it's not only nationalists who feel that Europe, as the supposed cradle of democracy, is superior to every other part of the world. It's a dangerous — and in current circumstances, even lethal — delusion.

The supposed dilemma between economy and health is a false construct. The East has shown how to protect both; the West looked for its own way, which has largely failed on both counts. There is still time to do things right, but it's running out. While Western governments are now moving closer to East Asia's policies, the public, increasingly distrustful of their elected representatives, is largely drifting in the opposite direction. Changing this mindset is the greatest challenge that American and European leaders are facing today.

https://www.salon.com/2020/10/22/how-europe-and-america-blew-it-on-the-pandemic-a-tale-of-blindness-and-arrogance/
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 1/11/2020, 08:10

nego gdje je znanoznanac da raspravimo situaciju gdje će za manje od 10 dana, znači do 10. studenog najkasnije, biti 50+milijuna evidentiranih zaraženih, gdje je dnevni priljev smrtnih ishoda 7500 sa tendencijom rasta a na današnji dan 01.studeni imamo 1,2 milijuna evidentiranih smrtnih ishoda... 
znači moje naoptimističnije projekcije za do kraja OG su probijene po pitanju broja zaraženih (za tupavog YODU evidentiranih) a broj od cca 2 milijuna smrtnih ishoda budemo do tada dostigli... i gle sad sranja... u toj našoj raspravi sam ja naveo da bi do konca proljeća moglo biti oko 75 milijuna, a u najnajgorem scenariju čak i 100 milijuna zaraženih i sad ispada da će nas pogoditi upravo taj najnajgori scenarij... nas mislim cijeli svijet, mada i mi mikro lokalno nećemo baš dobro proći... za broj smrtnih ishoda do kraja ove godine sam naglasio da bi moglo biti -+100K, ali oko 2 milijuna i tako nekako bi moglo i biti ukoliko u kratkom vremenu odemo na 10K dnevnih smrtnih ishoda

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 1/11/2020, 08:14

ja sam pogriješio za 20-25 milijuna jer sam za toliko smanjio broj e sad pitanje za koliko je pogriješio ekonomist i matematičar Yoda koji je računao da će pandemija završiti sredinom rujna a u toj računici ga podržao naš forumski znanstvenik šejker... a da oni ne griješe jer imaju matematiku ispod malog nokta koji im raste iz trtice...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 1/11/2020, 08:31

ja sam jedan od vas. ja navijam kao i vi da virus pobije što više ljudi. svi se trebamo ugledati na Kinu i Kinesku komunističku partiju. 
RH treba sprovesti lockdown, svi stoje doma u podrumu dok virus ne nestane. ja sam se pripremio i u podrumu sam vec i trosim lagano zalihe. 

ali nemorate mene ubjeđivati ja sam mali nezaposleni miš koji ne donosi odluke za ništa pa niti za vlastiti život, te sam se zaključa sada. Moramo nagovoriti HDZovu vlast koja provodi švedski model umjesto Kineski, trebami svi zajedno izaći na ulice i masovno zahtjevati Kineski model i zaključavanje doma, jer ovo ne vodi nigdje.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 1/11/2020, 08:39

AssadNaPodmornici wrote:ja sam jedan od vas. ja navijam kao i vi da virus pobije što više ljudi. svi se trebamo ugledati na Kinu i Kinesku komunističku partiju. 
RH treba sprovesti lockdown, svi stoje doma u podrumu dok virus ne nestane. ja sam se pripremio i u podrumu sam vec i trosim lagano zalihe. 

ali nemorate mene ubjeđivati ja sam mali nezaposleni miš koji ne donosi odluke za ništa pa niti za vlastiti život, te sam se zaključa sada. Moramo nagovoriti HDZovu vlast koja provodi švedski model umjesto Kineski, trebami svi zajedno izaći na ulice i masovno zahtjevati Kineski model i zaključavanje doma, jer ovo ne vodi nigdje.
ti si Kekin, i od tonija cetinskog u isto vrijeme i tebe je trebalo zašvasati a ne da namjerno po cijelom splitu širiš zarazu... sad ga jebi, da živiš u kini strijeljali bi te na stadionu... ovak ćeš proći loss, i i kliberit se kak si pospremio u grob tko zna koliko sugrađana bez da odgovaraš za to... jebeš ono horvatinčića što si ti umoritelj....
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 1/11/2020, 09:44

michaellcmacha wrote:
AssadNaPodmornici wrote:ja sam jedan od vas. ja navijam kao i vi da virus pobije što više ljudi. svi se trebamo ugledati na Kinu i Kinesku komunističku partiju. 

ti si Kekin, i od tonija cetinskog u isto vrijeme i tebe je trebalo zašvasati a ne da namjerno po cijelom splitu širiš zarazu... sad ga jebi, da živiš u kini strijeljali bi te na stadionu... ovak ćeš proći loss, i i kliberit se kak si pospremio u grob tko zna koliko sugrađana bez da odgovaraš za to... jebeš ono horvatinčića što si ti umoritelj....
da ali da nije super širitelja popot mene i mutavog, nikada mi nebi znali za ovaj virus , dakle sve te ljude koja sam ja pobio, sve je to pomoglo prvo tebi a onda i meni da vidimo koja je ovo opasnost. i radi svih ljudi koje sam ja pospremio u grob, prvo sam se ispovjedio a onda zaključa u podrum i navijam za naš tim sada i nadam se da iduće brojke koje izađu u 10h će biti exponencijalni rast mrtvih i zaraženih...
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by debotoijusto 1/11/2020, 09:51

Legendovich wrote:
michaellcmacha wrote:
AssadNaPodmornici wrote:pa ono.. stvorila je.. cijena je bila koju čemo i mi platiti uskoro..
p.s ja sam protiv švedskog i hrvatskog modela, ja sam kao ero za kineski model, sve doma zaključati u podrum na 3 tjedna i tko preživi preživi. .tko umre od korone i gladi , ide na drugi svijet. pobijmo sve , a bog će prepoznati svoje
tebe je trebalo zašvasati... sad ga jebi... već si poprilično štete oko sebe napravio šireći zarazu... sad ukoliko dotle dođe bi te trebalo strijeljat za primjer drugim yodama.... makar onim paintball kuglicama
OIrudteYebo..... lol! lol! lol! lol!

udario hrvat na hrvata
a opet kurac je @yoda rvat kad je ovako bezobrazan :cro
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 1/11/2020, 09:59

https://www.index.hr/vijesti/clanak/lauc-najtezi-dio-pandemije-tek-nas-ceka/2226568.aspx

evo ga opet, jedan od mojih bivših uzora , da vidimo šta neprijatelji misle
[size=45]Lauc: Najteži dio pandemije tek nas čeka
Index VijestiPrije 12 minuta
 2
[/size]

Da remiziramo... - Page 44 A2dc1c83-5d58-49f6-b20c-e141085d1a2d
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

ČLAN Znanstvenog savjeta vlade prof. dr. Gordan Lauc za HRT je dao intervjuu u kojem je govorio o stanju s koronavirusom u Hrvatskoj. 
Kaže kako je situacija s brojem zaraženih prilično dramatična. 
"U Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj u ovom trenutku je doista jako velik broj zaraženih. Moja osobna procjena je da je u Zagrebu najmanje 5%, a vjerojatno i više, ljudi aktivno zaraženo. To znači da je situacija doista dramatična i da svi sada moramo biti maksimalno odgovorni i paziti da se ne zarazimo, ali i da ne zarazimo druge, jer je puno ljudi infektivno, a da to niti ne znaju. No noć je najmračnija pred samu zoru, a kod nas već vidimo naznake da se izlaz iz tunela nazire", rekao je Lauc dodavši kako se ipak vide prve jasne naznake promjene trenda i usporavanja širenja pandemije. 
Kaže kako je to posebno jasno u Zagrebu gdje dnevni broj slučajeva ne raste već tjedan dana. "No ne smijemo zaboraviti da porast broja hospitaliziranih i umrlih ljudi kasni dva do tri tjedna za brojem novozaraženih, tako da ćemo u Hrvatskoj nažalost sljedećih nekoliko tjedana imati sve veće brojeve teško bolesnih i umrlih ljudi", rekao je Lauc. 
Komentirao je zatvaranja i policijske satove širem Europe te što se točno njima dobiva. 
"Virus se širi tako što s jednog čovjeka prijeđe na drugog. Bez kontakta među ljudima nema širenja virusa. Sve vlade u Europi donose mjere kojima pokušavaju smanjiti te kontakte. U nekim zemljama radi se o dobro promišljenim i odmjerenim mjerama, dok se u nekim drugim zemljama radi o paničnim reakcijama", rekao je Lauc dodavši kako u Hrvatskoj imamo dobro odmjerenu politiku prilagodbe mjera stvarnom stanju. 
"To se najbolje oslikava u činjenici da unatoč tome što je Hrvatska čitavo ljeto imala jedne od najblažih mjera u Europi mi danas imamo značajno manje zaraženih ljudi na milijun stanovnika no recimo Češka, Belgija ili Slovenija", zaključuje Lauc. 

[size=19]Pronalazak cjepiva? 

Lauc je govorio o mutaciji virusa te potencijalnom pronalasku cjepiva. 
"Kao i svi drugi virusi i SARS-CoV-2 mutira i mijenja se. No, srećom, mijenja se dosta sporije od primjerice gripe, a i ima značajno manji glikanski štit od HIV-a. Cjepiva za SARS-CoV-2 su praktično već razvijena i samo se čekaju formalna odobrenja regulatornih tijela. Mi ćemo gotovo sigurno do kraja godine imati registrirana cjepiva, no to ne znači da će ona postati i univerzalno dostupna. Kao zemlja članica EU mi smo tu u jako dobroj poziciji i među prvima ćemo dobiti doze cjepiva, no one će biti prvenstveno namijenjene zdravstvenim djelatnicima i za neke druge ključne kategorije stanovništva. Široku dostupnost cjepiva ne možemo očekivati prije kasnog proljeća 2021.", rekao je Lauc, a komentirao je i proizvodnju Oxfordskog cjepiva koje je navodno već proizvedeno u milijardu doza. 
[/size]
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
[size][size]
"Ne znam koliko je doza pojedinog cjepiva već proizvedeno, no sumnjam da se radi o milijardu doza. To mi se čini logistički dosta nerealno. Ako je doista već proizveden velik broj doza, to samo znači da proizvođač ima dovoljno dokaza da je cjepivo učinkovito i sigurno. Ako cijepite 30.000 ljudi i ne vidite puno nuspojava, možete biti dosta uvjereni da je cjepivo sigurno. Negativni učinci cjepiva morali bi biti vidljivi nakon što ga isprobate na tolikom broju ljudi", rekao je Lauc. 

"Ovaj virus se jako brzo širi"

Lauc navodi kako je važno s koliko virusa osoba dođe u kontakt. 
"Ovaj virus se jako brzo širi i lako je moguće da će značajan dio populacije doći s njime u kontakt tijekom ove zime. No iznimno je važno da se to ne dogodi odjednom jer to onda zdravstveni sustav naprosto ne bi mogao podnijeti. Isto tako, iznimno je važno s koliko virusa dođete u kontakt. Čini se da kontakt s malim brojem virusnih čestica često ne uzrokuje bolest, dok oni koji dođu u kontakt s velikim brojem virusa puno češće razvijaju teške simptome bolesti. Primjerice, zdravstveni radnici su tu posebice izloženi te ih nesrazmjerno puno obolijeva pa čak i umire. Neki znanstvenici misle da je kontakt s malim brojem virusa čak i koristan jer nam pruža priliku da razvijemo imunitet i budemo spremniji ako slučajno dođemo u kontakt s više virusa", kaže. 

Hoće li zdravstveni sustav izdržati? 

Lauc kaže kako se trenutno čini da sustav može podnijeti pritisak pandemije, ali da to jako ovisi o tome kako ćemo se ponašati u nadolazećim tjednima. 
"Ljudi koji su danas zaraženi će se razboljeti i eventualno završiti u bolnici za 10 do 15 dana. Dakle, broj novo hospitaliziranih i umrlih ljudi će sigurno značajno rasti još najmanje dva tjedna. O tome kako ćemo se ponašati sljedećih dana ovisi hoće li broj hospitalizacija rasti i dalje. Ako se rast nastavi, doista postoji mogućnost da neće biti mjesta u bolnicama za sve one koji se razbole. Najteži dio pandemije tek čeka u sljedećim mjesecima. Srećom, ovo zapravo i nije tako strašna pandemija što se samog virusa tiče, jer se vrlo lako moglo dogoditi da dođe neki dosta smrtonosniji no što je ovaj. Nadam se da ćemo naučiti neke pouke i početi više ulagati u borbu protiv naših stvarnih neprijatelja, a to su patogene bakterije i virusi, a ne u oružja za borbu protiv drugih ljudi", rekao je Lauc za HRT. [/size][/size]

2018-06-14

Back to top Go down

Post by debotoijusto 1/11/2020, 10:04

sljedeca dva tjedna su kljucna
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by vili40 1/11/2020, 10:19

rekao je Lauc dodavši kako u Hrvatskoj imamo dobro odmjerenu politiku prilagodbe mjera stvarnom stanju. 

od kad su ga utrpali u svoj vagon,Lauc tambura idiotarije i preuzima ponašanje vladajućih,najbolje je ne činiti ništa i gledati u nebo.
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 1/11/2020, 10:23

vili40 wrote:rekao je Lauc dodavši kako u Hrvatskoj imamo dobro odmjerenu politiku prilagodbe mjera stvarnom stanju. 

od kad su ga utrpali u svoj vagon,Lauc tambura idiotarije i preuzima ponašanje vladajućih,najbolje je ne činiti ništa i gledati u nebo.
Da remiziramo... - Page 44 Evedsk11
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Guest 1/11/2020, 10:29

Pa yebemumaterYoda i Laucu...mi smo josh prije 7 mjeseci tvrdili da Šou Mast Go On,odnosno da ce se pandemija samo rasplamsati..brojke koje su tad bile,su bile zanemarive,smrtnost cudno jako niska,postotak "oporavljenih" jako visok,postotak stalno zarazenih onak-osrednji..

I svi ste se zakacili za smrtnost pa smrtnost,kao da je to jedini kriterij,a ono ispa najpogresniji..virus je na bekdor razvaljivao sustave oddbrane kod čovjeka,i cinio ga lakom metom za marginalne bolesti i ono sto covjeka inace ne bi nikako ujebalo bitno..

ignorantski ste se ponasali na infoje,gdje je napomenuto da je virus,odnosno njegove osobine,nesh sto dosad svijet nije vidio,barem u biljezenoj povijesti..

kad sam govorio da je stealth,da je otporan na atmosferalije,da je po ponasanju,kao hibrid nekih plucnih ali i hemoralgicnih virusa,da je virozan i josh dok nije ispoljio simptome,a to je kljucna stvar u fajtu pritiv njega,odnosno da je fajt u tom smislu izgubljen...i onda beskonacne mantre o cjepivima,vakcinama,pizdrimaterinoj..nema,niti ce biti pelca protiv ovog virusa..moze se samo indirektno fajtati jacanjem organizma i sprecavanjem sekundarnih bakterijskih bolesti da se rasplamsaju..ovaj Lola ide do kraja..polako ali sigurno..i ne bash tako polako..

optimisti predvidjaju do 2023..vodeci se iskustvima spanjolske gripe..no ovdje prestaju sve slicnosti..Covid-19 nije sto i virus gripe spanjolske..ovaj nece nestati sam od sebe,a covjek mu nish ne moze..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 1/11/2020, 10:33

Legendovich wrote:Pa yebemumaterYoda i Laucu...mi smo josh prije 7 mjeseci tvrdili da Šou Mast Go On,odnosno da ce se pandemija samo rasplamsati..brojke koje su tad bile,su bile zanemarive,smrtnost cudno jako niska,postotak "oporavljenih" jako visok,postotak stalno zarazenih onak-osrednji..

smrtnost je sada puno niža nego prije pola godine, u švedskoj je smrtnost na nekoliko % nego prije pola godine, u italiji aj skočilo je na 1/3 u odnosu prije pola godine iako je broj zaraženih 5x veći. čak i da skoči na istu smrtnost kao prije pola godine, na 5x veći zaraženih, to će značiti da je per capita broj mrtvih 5x manji. 
ali slažem se , ja navijam da je što veća smrtnost i da traje što duže, zato sam se zaključa u podrum, a i da hoću posla neman, a zaliha nešto sitno iman, a u podrumu trošim manje resurse i zalihe kojih onako imam malo, i nemozes nabaviti nove(pare) , i usput ne širim virus i ne bojim se da će mene zaraziti netko.

šta ti radiš?
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Guest 1/11/2020, 10:38

AssadNaPodmornici wrote:
Legendovich wrote:Pa yebemumaterYoda i Laucu...mi smo josh prije 7 mjeseci tvrdili da Šou Mast Go On,odnosno da ce se pandemija samo rasplamsati..brojke koje su tad bile,su bile zanemarive,smrtnost cudno jako niska,postotak "oporavljenih" jako visok,postotak stalno zarazenih onak-osrednji..

smrtnost je sada puno niža nego prije pola godine, u švedskoj je smrtnost na nekoliko % nego prije pola godine, u italiji aj skočilo je na 1/3 u odnosu prije pola godine iako je broj zaraženih 5x veći. čak i da skoči na istu smrtnost kao prije pola godine, na 5x veći zaraženih, to će značiti da je per capita broj mrtvih 5x manji. 
ali slažem se , ja navijam da je što veća smrtnost i da traje što duže, zato sam se zaključa u podrum, a i da hoću posla neman, a zaliha nešto sitno iman, a u podrumu trošim manje resurse i zalihe kojih onako imam malo, i nemozes nabaviti nove(pare) , i usput ne širim virus i ne bojim se da će mene zaraziti netko.

šta ti radiš?
I evo,opet si ili ignorirao ili nisi vidio poantu...SMRTNOST u covid-19 je nebitna..Bito je sto on razvaljuje imuni sustav,i onda bakterijske bolestine odrade posel..do kraja..

St oja radim..Eto,cura ispekla neki cokoladni kolac,sada pravi kosane odreske od krumpira i pride pljeskavice..Žuje se iz Lidloa lade u frizideru...

ja planiram iza nove polako dalje,ne ostajem u Svabiji...nece ovdje zavrsiti na dobro
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 1/11/2020, 10:40

e da,trenutno pijem instant Jakobs kofi,sa dvi male zlice secera od trske,nerafiniranog,zlicicu prirodnog meda,i reznjic limuna iscjedjenoga,sa korom u kavi...predobro,probati moras.. :tu :tu :tu
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 1/11/2020, 10:41

Legendovich wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

šta ti radiš?
I evo,opet si ili ignorirao ili nisi vidio poantu...SMRTNOST u covid-19 je nebitna..Bito je sto on razvaljuje imuni sustav,i onda bakterijske bolestine odrade posel..do kraja..

St oja radim..Eto,cura ispekla neki cokoladni kolac,sada pravi kosane odreske od krumpira i pride pljeskavice..Žuje se iz Lidloa lade u frizideru...

ja planiram iza nove polako dalje,ne ostajem u Svabiji...nece ovdje zavrsiti na dobro
:tu
pa gdje ćeš ako neće u švabiju. to je zemlja gdje u Europi je najbolji omjer zarade i troškova(najveći trošak je stan naravno).  jedino bolja zemlja je švicarska i možda luxemburg.
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by debotoijusto 1/11/2020, 10:41

Legendovich wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

šta ti radiš?

rusija ?
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by vili40 1/11/2020, 10:45

AssadNaPodmornici wrote:
vili40 wrote:rekao je Lauc dodavši kako u Hrvatskoj imamo dobro odmjerenu politiku prilagodbe mjera stvarnom stanju. 

Da remiziramo... - Page 44 Evedsk11
1.naš model ne bi se mogao nazvati švedski model nego drugačije da sad ne budem bezobrazan
2.nas će zaključati korona prirodnim putem a to se već pomalo događa od situacije u zdravstvenom sustavu do stanja u onim područjima koja su i štancala tolike brojeve zaraženih,sve je više ljudi koji izbjegavaju kafiće,utakmice,koncerte,rođendane,krizme,noćne klubove itd.Bolje da su to zatvorili na jedno dva-tri tjedna nego da sad krepavaju polako ali sigurno,već ih sad ima više od pola premali promet za pokrivanje.
3.naša ekonomija ako je uopće imamo pošto država živi od PDV-a je ovako ionako u debeloj banani a sa ovakvom liberalnom politikom prema ozbiljnom problemu stvari se neće popraviti nego pogoršati.Imali su puno vremena i puno razloga da se uhvate pravih reformi a ne da čekaju da se stvar popravi sama.
4.Glavonje taj teret pandemije nisu ravnomjerno(ni približno)raspodjelili nego su jednom dijelu sav teret krize natrpali na leđa dok jedan dio krizu neće ni osjetiti-Kad ovo sranje prođe bit će opet bežanije van.
5.mi jednostavno nismo sposobni sačuvati državu na neko duže vrijeme
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by Guest 1/11/2020, 10:46

AssadNaPodmornici wrote:
Legendovich wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

šta ti radiš?

:tu
pa gdje ćeš ako neće u švabiju. to je zemlja gdje u Europi je najbolji omjer zarade i troškova(najveći trošak je stan naravno).  jedino bolja zemlja je švicarska i možda luxemburg.
Vec sam pricao..odnos industrije prema uposljenima se iz korijena mijenja..Firme masovno otvaraju svoje kćeri-firme,i skoro postaje nemoguce direktno sklopiti ugovor..tjeraju te da ides preko posrednicke firme-cajt firme..dakle, jednu trecinu te oguli drzava,jednu cajt firma,i trecina tebi koja je uslucaju vecine ljudi mizerija..mene je familija dosad spasavala,ali sveukupno,ne mogu na tom ostati..ucjenjivanje,prijetnje otkazima..to mi se vise ne slusa..

moras imati direktan posel,mene spasavaju one dvi godine vanrednog,no sve vise te tovare duznostima,na osnovni ugovor..

Podsjecaju me sve vise na svabe iz perioda WW2..ili samo im spada maska-vrag bi ga znao...

nordijske drzave su opcija..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 1/11/2020, 12:10

AssadNaPodmornici wrote:

"Ne znam koliko je doza pojedinog cjepiva već proizvedeno, no sumnjam da se radi o milijardu doza. To mi se čini logistički dosta nerealno. Ako je doista već proizveden velik broj doza, to samo znači da proizvođač ima dovoljno dokaza da je cjepivo učinkovito i sigurno. 
normalno da je sigurno... pa da košta kunu ne bi neko bacao milijardu kuna. osobito ako proizvođač ničim ne odgovara za moguće nuspojave...
kako je ono bila priča? rusko cijepivo ne valja jer su bili previše su ishitreni  :D

2015-09-14

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 44 of 50 Previous  1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics