Da remiziramo...
Page 34 of 50
Page 34 of 50 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 42 ... 50
Re: Da remiziramo...
Zato imamo tebe da nas redovno informišeš. O stanju srpsko-hrvackih odnosa, naravno. I o Plenkoviću, naravno.vuksadinare wrote:vidim da si/ste/ raspricali o bergamu,italiji pa i sveckoj a ono sto se tu zbiva ko jebe...Eroo wrote:Pobedili Srbi.vuksadinare wrote:ka'k je atalanta igrala
Eroo- Posts : 78968
2016-07-22
cuj janez....zasto kod nas i u bosni smrtnost veca nego npr u sloveniji ili srbiji...a i tamo je velik broj zarazenih...kako to objasnjavas...Eroo wrote:Zato imamo tebe da nas redovno informišeš. O stanju srpsko-hrvackih odnosa, naravno. I o Plenkoviću, naravno.vuksadinare wrote:vidim da si/ste/ raspricali o bergamu,italiji pa i sveckoj a ono sto se tu zbiva ko jebe...Eroo wrote:Pobedili Srbi.vuksadinare wrote:ka'k je atalanta igrala
vuksadinare- Posts : 100243
2015-09-08
Takva pitanja su em glupa em sama po sebi sadrže netočnost.vuksadinare wrote:cuj janez....zasto kod nas i u bosni smrtnost veca nego npr u sloveniji ili srbiji...a i tamo je velik broj zarazenih...kako to objasnjavas...Eroo wrote:Zato imamo tebe da nas redovno informišeš. O stanju srpsko-hrvackih odnosa, naravno. I o Plenkoviću, naravno.vuksadinare wrote:vidim da si/ste/ raspricali o bergamu,italiji pa i sveckoj a ono sto se tu zbiva ko jebe...Eroo wrote:Pobedili Srbi.vuksadinare wrote:ka'k je atalanta igrala
Eroo wrote:Eroo wrote:Ništa mi o tome ne znamo kad je u pitanju Bergamo.Dar wrote:Eroo wrote:Dar wrote:
Naime, u Bergamu su napravili metodičku grešku da pretpostave kako reinfekcija nije moguća, pa su sve trpali u kategoriju "teških i dugih slučajeva". I sad nastaje problem zato jer opet imaju ogroman eksponencijalni rast zaraženih, bez obzira što su u nekim djelovima mislili da je populacija većinski stekla imunitet. Stoga se čini da ako je pacijent dobio drugu vrstu virusa SARS-a (CoV2), onda se kaže da je to novooboljeli, a ako je dobio istu onda se stavlja u kategoriju "duge bolesti". To sad tek nastaje kao administrativni problem diljem EU, jer je očito da je reinfekcija moguća.
Nemaju. Daleko manji rast od talijanskog prosjeka i što mi je posebno zanimljivo čak i od prosjeka regije Lombardia
čija su provicija. U prvom valu su samo za 2 mjeseca imali prokuženost stanovništva >40% (moja procjena utemeljena
na stručnom članku koji je objavio američki CDC.
A kakva bi bila tvoja procjena ako je u teškim trenucima Bergamo imao od 50 do sto novooboljelih, a danas ih ima od 150 do 200 dnevno?
Ako je prokuženost za 40 dana, u ožujku i travnju, iznosila 41%, onda iz broja stanovnika (1.114 milijuna)
možemo izračunati broj zaraženih i to podijeliti 40 dana. To bi bio prosječni broj zaraženih po danu. Strahovito.
Samo bih pojasnio: američki CDC se dokopao do podatka da je smrtnost (IFR) od COVID-19 0.65% (6.5x veća od gripe).
Ako je u Bergamu za 40 dana umrlo 2,994 ljudi od COVID-19 (talijanski podatak, za kojeg osobno mislim da je veći broj),
onda je u Bergamu bilo 2.994 x 100/0.65 = 460,605 zaraženih, ili na dan 11,515 (prosjek).
Čak i kad bi računali da je smrtnost od COVID-19 kao kod gripe (tvrdi don Yoda) onda bi dnevna zaraza bila 1770 (prosjek).
Evo nekih podataka pozitivnih na jučerašnji dan u Italiji:
It : +26,831 slučajeva, iliti 444/1M ...1M = 1 milijun stanovnika!
Regija Lombardia: +7,399, iliti 733/1M
Provincia Caserta: +793, iliti 862/1M
Provincia Napoli: +1624, iliti 519/1M
Provincia Bergamo: +135, iliti 121/1M.
Podatci su za neke ljude poučni, zato ih ponavljam.
Za one iz priče o Pačijoj školi je itako svejedno...od srijede do petka isto, pa opet na početak.
Eroo wrote:U Bergamu se umiralo od COVID-19, s COVID-19 i prirodnim putem. Ukupan broj u ožujku mjesecu im je iznosio cca 9,600.
Očekivana smrtnost na godišnjem nivou : cca 11,920.
Dakle, samo u mjesecu ožujku su pokopali 80% od ukupno očekivane smrtnosti na godišnjem nivou.
Srazmjerno broju stanovnika bi to u HR iznosilo cca 40,000.
Neugodno mi je samog sebe citirati...mislim da ima smisla.
Eroo wrote:Eroo wrote:U Bergamu se umiralo od COVID-19, s COVID-19 i prirodnim putem. Ukupan broj u ožujku mjesecu im je iznosio cca 9,600.
Dakle, samo u mjesecu ožujku su pokopali 80% od ukupno očekivane smrtnosti na godišnjem nivou.
šta to znači umire se sa covidom? jel je tako isto i sa kugom? umiralo se sa kugom a ne od kuge?
Guest- Guest
Vjerojatno je. Ne vidim da bi moglo biti drugačije, barem što se statistike tiče.Gnječ wrote:Eroo wrote:Eroo wrote:U Bergamu se umiralo od COVID-19, s COVID-19 i prirodnim putem. Ukupan broj u ožujku mjesecu im je iznosio cca 9,600.
šta to znači umire se sa covidom? jel je tako isto i sa kugom? umiralo se sa kugom a ne od kuge?
Ne kažem da se slažim s tim "sa covidom", ali neke države imaju takvu praksu,
kao na primjer Srbija, Italija u slučaju Bergamo, ili Švedska.
COVID-19 će svakako ubrzati umiranje onih s ozbiljnim komorbiditetom.
Osobno imam blagi KOPB i mene bi ubrojali među one "s coividom".
Eroo wrote:Vjerojatno je. Ne vidim da bi moglo biti drugačije, barem što se statistike tiče.Gnječ wrote:Eroo wrote:Eroo wrote:U Bergamu se umiralo od COVID-19, s COVID-19 i prirodnim putem. Ukupan broj u ožujku mjesecu im je iznosio cca 9,600.
čekaj, jel covid-19 bolest? WHO kaže da je covid-19 infectious disease.
Guest- Guest
ajd u pizdu materinu s tim tvojim grafikonima jebote ti kad se nečega uloviš gori si od islamskih fundamentalista. bio si se ulovio kurbetine kolinde i otvarao zilion tema sad te čopila manija za grafikonima. ti imaš opsesivno-kompulzivni poremećaj jebote odi se lječit.
Guest- Guest
Naravno, kao posljedica virusa Sars-CoV-2.Gnječ wrote:Eroo wrote:Vjerojatno je. Ne vidim da bi moglo biti drugačije, barem što se statistike tiče.Gnječ wrote:Eroo wrote:Eroo wrote:U Bergamu se umiralo od COVID-19, s COVID-19 i prirodnim putem. Ukupan broj u ožujku mjesecu im je iznosio cca 9,600.
Ako sam dobro razumio infectious disease nije samo infekcija pluća,
već napada i koronarni sistem i bubrege, pa čak i mozak.
Vjerujem da je veoma teško utvrditi od čega je neki pacijent ustvari umro.
No, krajnje mi je bedasto kad jedan srpski epidemiolog na ovakvo pitanje
odgovara kontrapitanjem: Čovjek strada u saobračćajnoj nesreći i utvrdi
se da je i na COVID pozitivan, od čega je umro?
Smiri živci, za ravnozemljaše je, jer su oni glavni problem kad je u pitanju borba protiv širenja virusa.Gnječ wrote:ajd u pizdu materinu s tim tvojim grafikonima jebote ti kad se nečega uloviš gori si od islamskih fundamentalista. bio si se ulovio kurbetine kolinde i otvarao zilion tema sad te čopila manija za grafikonima. ti imaš opsesivno-kompulzivni poremećaj jebote odi se lječit.
Treba praktično pokazati kud bi dovelo nastojanje ka postizanju imuniteta krda s ponašanjem na free...
Muka mi je od tih ljudi...Razumijem da je psiha u pitanju. Jebo ih strah, neka se ponašaju barem
onako kako su to radili gospari u Dubrovniku, u 14. stoljeću. Dok god ne dobijemo cjepivo boljeg načina nema.
A ti skrati jezik, jer ti oduzima od onoga za kakvog te držimo na ovom forumu.
Eroo wrote:Naravno, kao posljedica virusa Sars-CoV-2.Gnječ wrote:Eroo wrote:Vjerojatno je. Ne vidim da bi moglo biti drugačije, barem što se statistike tiče.Gnječ wrote:Eroo wrote:Eroo wrote:U Bergamu se umiralo od COVID-19, s COVID-19 i prirodnim putem. Ukupan broj u ožujku mjesecu im je iznosio cca 9,600.
Ako sam dobro razumio infectious disease nije samo infekcija pluća,
već napada i koronarni sistem i bubrege, pa čak i mozak.
Vjerujem da je veoma teško utvrditi od čega je neki pacijent ustvari umro.
No, krajnje mi je bedasto kad jedan srpski epidemiolog na ovakvo pitanje
odgovara kontrapitanjem: Čovjek strada u saobračćajnoj nesreći i utvrdi
se da je i na COVID pozitivan, od čega je umro?
koje gluposti u pizdu materinu danas svaka budala ima mozak.
od čega ljudi umiru? od smrti bagamujeben. e sad koji je uzrok smrti je drugi par pastoli tu se možemo i malo zajebavat igrom riječi jel tak? ono, kako kome prdne u datom trenutku takva bu i dijagnoza uzoka smrti.
jebeš ono pitanje lekara iz Srbija jer ako čovek strada u saobraćajna nesreća može da ima i SIDU i hetatitis C, i još štogod a može da bidne pozitivan i na alkohol.
Guest- Guest
Eroo wrote:Smiri živci, za ravnozemljaše je, jer su oni glavni problem kad je u pitanju borba protiv širenja virusa.Gnječ wrote:ajd u pizdu materinu s tim tvojim grafikonima jebote ti kad se nečega uloviš gori si od islamskih fundamentalista. bio si se ulovio kurbetine kolinde i otvarao zilion tema sad te čopila manija za grafikonima. ti imaš opsesivno-kompulzivni poremećaj jebote odi se lječit.
Treba praktično pokazati kud bi dovelo nastojanje ka postizanju imuniteta krda s ponašanjem na free...
Muka mi je od tih ljudi...Razumijem da je psiha u pitanju. Jebo ih strah, neka se ponašaju barem
onako kako su to radili gospari u Dubrovniku, u 14. stoljeću. Dok god ne dobijemo cjepivo boljeg načina nema.
ravnozemljaši mogu ić u Minken kao devesprve.
Guest- Guest
Koliko mi je poznato Milanović nije bio u Minkenu već u Bruxellesu.Gnječ wrote:Eroo wrote:Smiri živci, za ravnozemljaše je, jer su oni glavni problem kad je u pitanju borba protiv širenja virusa.Gnječ wrote:ajd u pizdu materinu s tim tvojim grafikonima jebote ti kad se nečega uloviš gori si od islamskih fundamentalista. bio si se ulovio kurbetine kolinde i otvarao zilion tema sad te čopila manija za grafikonima. ti imaš opsesivno-kompulzivni poremećaj jebote odi se lječit.
Ništa to ja sam semichaellcmacha wrote:Don yoda se u kakao i poklopimo blatobranima po glavi i pametnoj i laži u podrumčiću... Iako bi mogao na baušteli zaraditi cvaju po satu... Ili doć vamo k meni i ubrat iste pare nioronitkopo... Et jedino što malo vonja na covid19 u blizini
AssadNaPodmornici- Posts : 22276
2018-06-14
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
najžešći apologeti epidemiološko rederstvenih manevara Ništa nas ne smije iznenaditi dolaze iz Indexa, Jutarnjeg, Faktografa, od političara bi izdvoio Kradimira Čačića, Plenkovića, Jandrokovića...Gnječ wrote:Eroo wrote:Smiri živci, za ravnozemljaše je, jer su oni glavni problem kad je u pitanju borba protiv širenja virusa.Gnječ wrote:ajd u pizdu materinu s tim tvojim grafikonima jebote ti kad se nečega uloviš gori si od islamskih fundamentalista. bio si se ulovio kurbetine kolinde i otvarao zilion tema sad te čopila manija za grafikonima. ti imaš opsesivno-kompulzivni poremećaj jebote odi se lječit.
"U utorak je čak i Njemačka, koja se često isticala kao pozitivan primjer u borbi protiv koronavirusa, nagovijestila da je brine porast broja zaraženih, a Altmaier je rekao da će do kraja tjedna broj zaraženih po danu vjerojatno dostići 20 tisuća."
Guest- Guest
usput stavili su kompletnu hrvatsku u crveno a što to znači najbolje znaju oni koji gore rade preko hrvatskih firmiLegendovich wrote:"U utorak je čak i Njemačka, koja se često isticala kao pozitivan primjer u borbi protiv koronavirusa, nagovijestila da je brine porast broja zaraženih, a Altmaier je rekao da će do kraja tjedna broj zaraženih po danu vjerojatno dostići 20 tisuća."
vili40-
2015-08-02
Page 34 of 50 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 42 ... 50
Page 34 of 50