Da remiziramo...
Page 31 of 50
Page 31 of 50 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50
Re: Da remiziramo...
ma zašto, nema potrebe, sad će se to smiriti, za 5-6 tjedana neće biti više od 50-60 dnevno...MaximusDecimusMiridije wrote:vuksadinare wrote:jbg..protiv mentaliteta ne mozes..osim silom
Tu se sto posto slažemo. I to što prije to bolje.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Imunitet krda na djelu.
Last edited by Eroo on 29/10/2020, 15:44; edited 1 time in total
opet o švedima...daj pustite ih...svako svoju muku muči
vuksadinare- Posts : 100243
2015-09-08
Jučer +2,820 novozaraženih. Iduće srijede se očekuje pristojnih cca +5,000 .Eroo wrote:Imunitet krda na djelu.
https://zimo.dnevnik.hr/clanak/americki-strucnjaci-pronasli-ucinkovit-nacin-kako-zastititi-najranjivije-skupine-od-zaraze-koronavirusom---625872.html
2015-08-08
Eroo- Posts : 78968
2016-07-22
Legendovich wrote:malo ja iskopao...pa da zalipim..
[size=37]Lung cell images show how intense a coronavirus infection can be[/size]Microscopic views reveal virus particles coating the hairlike cilia of an airway cell
New closeup views of lung cells show just how prolifically the coronavirus that causes COVID-19 can replicate once it infiltrates the respiratory tract.
In the lab, pediatric pulmonologist Camille Ehre and colleagues at the University of North Carolina at Chapel Hill infected cells that line the airways in the lungs with SARS-CoV-2, waited 96 hours and then snapped scanning electron micrograph images of the virus-laden cells.
“Once a cell is infected, it is completely taken over by the virus, producing an astonishing number of viruses,” Ehre says. In a lab dish of about 1 million human cells, she says the viral load can skyrocket from about one thousand infectious viruses to 10 million in just two days. The new images were published September 3 in the New England Journal of Medicine.Sign up for e-mail updates on the latest coronavirus news and research
Cells that line the respiratory tract and their hairlike protrusions called cilia help clear airways of inhaled particles and pathogens. These types of cells are also specifically targeted by the coronavirus. Once infected, they churn out “astronomical numbers” of viral particles, Ehre says, potentially propelling the particles deeper into the lungs, which can cause pneumonia, or out into the air where they can infect others.
“These images of airway cells jam-packed with viruses make a strong case for the use of masks to limit SARS-CoV-2 transmission whether an individual has symptoms or not,” Ehre says. Widespread mask wearing could help contain such explosive viral replication from spreading beyond a single individual.
Coronavirus particles (small, spiky spheres) coat a human lung cell and its hairlike cilia in this scanning electron micrograph (left; higher-resolution view at right).[size=8]C. EHRE/[size=8]NEJM 2020
[/size][/size]
Koliko su autentične i vjerodostojne ove slike?
Dar-
2020-10-30
Može link na takva istraživanja, molim lijepo?Noor wrote:je, ali postoje istraživanja koja su pokazala da sars cov2 uništava memorijske T limfocite i uslijed njihove deficijencije nastaje blokada imunosistemaEroo wrote:abraham wrote:New research claims that the antibodies in those who recovered from covid-19 decreased among Britons after the shutdown rules were eased during the summer, writes Sky News.
The study was conducted at Imperial College London with 365,000 participants who were tested in three rounds from June to September.
Instead of building up the immunity of the people who had antibodies during the time that the researchers had hoped for, it dropped instead, writes Sky News.
When the UK eased its shutdown in late June and early July, 6 per cent of the study had antibodies.
When the so-called second wave of the virus began in September, that figure dropped to 4.4 percent.
This indicates that herd immunity cannot be achieved, according to one of the researchers who conducted the study.
- It is not something you can use as a strategy to gain control over the infection in the population, says Professor Helen Ward.
Kolega, ostalo mi je u sjećanju jednna primjedba prof. Primorca u svezi s time.
Reče u jednoj TV emisiji da nisu samo antitjela zaštita od virusa.
Za slučaj SARS je naveo podatak da se ćelije preboljelog i nakon 17 godina
"sjećaju" virusa. Dakle, memorija ćelije je veoma bitna kod stvaranja imuniteta.
Tako kaže profesor, a ja sam samo laik koji ponavljam njegovu tvrdnju.
Dar-
2020-10-30
Zanimljiv je slučaj Bergamo, jer se tamo polovica preživjelih nije uopće potpuno oporavila nego su većinom ostali s trajnim posljedicama. Zadnja istraživanja pokazuju da su reinfekcije puno gore od prvog puta - više pravilo, nego iznimka. Ima li možda netko objašnjenje zašto je to tako?abraham wrote:New research claims that the antibodies in those who recovered from covid-19 decreased among Britons after the shutdown rules were eased during the summer, writes Sky News.
The study was conducted at Imperial College London with 365,000 participants who were tested in three rounds from June to September.
Instead of building up the immunity of the people who had antibodies during the time that the researchers had hoped for, it dropped instead, writes Sky News.
When the UK eased its shutdown in late June and early July, 6 per cent of the study had antibodies.
When the so-called second wave of the virus began in September, that figure dropped to 4.4 percent.
This indicates that herd immunity cannot be achieved, according to one of the researchers who conducted the study.
- It is not something you can use as a strategy to gain control over the infection in the population, says Professor Helen Ward.
Dar-
2020-10-30
Ma bravo majstore, zatzato su danadanas imali najveći dnevni prirast evidentiranih zaraženih, tako da će u slijedećih 11 dana pribilježit još 1 milijun zaraženih i cca 15 000 mrtvihmutava baštarda wrote:michaellcmacha wrote:forumski znanoznanci su ustvrdili da će se brojke počet smanjivati... samo što nisu... i kod nas i kod njihRayMabus wrote:Novi rekord u SAD a za par dana opći izbori. Bit će veselja.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/sad-zabiljezile-vise-od-80-000-novozarazenih-koronom-u-jednom-danu/201029012
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
mutava baštarda wrote:michaellcmacha wrote:forumski znanoznanci su ustvrdili da će se brojke počet smanjivati... samo što nisu... i kod nas i kod njihRayMabus wrote:Novi rekord u SAD a za par dana opći izbori. Bit će veselja.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/sad-zabiljezile-vise-od-80-000-novozarazenih-koronom-u-jednom-danu/201029012
NY: umrlih 33,643 iliti 1,729/1 milijun stanovnika
HR: umrlih 511 iliti 125/1 milijun stanovnika ...13.8x manje od NY!
Uz istu smrtnost kao NY bi Hrvatska imala 7,100 ljudi.
PS:
Daleko od toga da je NY postigao "imunitet krda".
Po mojoj procjeni je NY imao negdje oko 27% zaraženog stanovništva.
Što će se još kod njih još dešavati to ne možemo ni predpostaviti.
Daleko od toga da je NY postigao "imunitet krda".
Po mojoj procjeni je NY imao negdje oko 27% zaraženog stanovništva.
Što će se još kod njih još dešavati to ne možemo ni predpostaviti.
ne možemo niti smo mogli imati takvu smrtnost, već smo o tom pričali ali si izgleda zaboravio... ali to uopće nije bitno... oni će se bez obzira što će im ukupni broj smrtnih ishoda biti debelo preko pola milijuna oporaviti od te ali i svake druge štete koju im sars cov2 nanese, ali mi ćemo se puno teže oporaviti i od puno manjih gubitaka... u ratu i poslije rata od posljedica istog smo izgubili oko 10 000 muškaraca u reproduktivnoj dobi i od tog manjka ne da se nismo oporavili, nego smo nepovratno propali u ambis u kojem je doslovno nestalo 500 000 hrvata... ovo sad u kombinaciji sa do sada razarajućim dezintegrativnim učinkom po društvo destruktivnih politika vlastodržaca će nas lako moguće i desetkovati, jer predugo će to trajati... pogledaj samo kako se ovo brzo odvija u potpuno neželjenom smjeru... ja sam rekao da ćemo imati 50 000+, evidentiranih zaraženih, oboljelih sa lošijom slikom oko 2000, smrtnih ishoda oko 600+ do konca OG, a mi ćemo te brojeve doseći za nekoliko dana, istina moje slutnje su bile puno pesimističnije ali sam se ipak nekako nadao da to neće otići toliko u krivo... ovo gdje sam noćas probdio, mi na osnovu samo nekih kretanja, uočljive nervoze govori da će situacija biti dramatično lošija od onog što izlazi u javnost... ovaj moj (ajmo reći nadređeni) se išao konzultirati u vezi protokola ponašanja kad se krene sa šatorijadom, međutim za sad je donešena odluka da se ide u popunjavanje još jednog bloka u samoj zgradi... koliko sam ja skužio oni uopće ne dobijaju pacijente koje bi stavljali u šatorski blok, za sad su to sve oboljeli sa težim i teškim simptomima....Eroo wrote:mutava baštarda wrote:michaellcmacha wrote:forumski znanoznanci su ustvrdili da će se brojke počet smanjivati... samo što nisu... i kod nas i kod njihRayMabus wrote:Novi rekord u SAD a za par dana opći izbori. Bit će veselja.
2015-08-08
Vec je stavljen na ovoj temi :)Dar wrote:Može link na takva istraživanja, molim lijepo?Noor wrote:je, ali postoje istraživanja koja su pokazala da sars cov2 uništava memorijske T limfocite i uslijed njihove deficijencije nastaje blokada imunosistemaEroo wrote:abraham wrote:New research claims that the antibodies in those who recovered from covid-19 decreased among Britons after the shutdown rules were eased during the summer, writes Sky News.
Kolega, ostalo mi je u sjećanju jednna primjedba prof. Primorca u svezi s time.
Reče u jednoj TV emisiji da nisu samo antitjela zaštita od virusa.
Za slučaj SARS je naveo podatak da se ćelije preboljelog i nakon 17 godina
"sjećaju" virusa. Dakle, memorija ćelije je veoma bitna kod stvaranja imuniteta.
Tako kaže profesor, a ja sam samo laik koji ponavljam njegovu tvrdnju.
Potražim, pa ponovim
Moze link na ta istrazivanja?Dar wrote:Zanimljiv je slučaj Bergamo, jer se tamo polovica preživjelih nije uopće potpuno oporavila nego su većinom ostali s trajnim posljedicama. Zadnja istraživanja pokazuju da su reinfekcije puno gore od prvog puta - više pravilo, nego iznimka. Ima li možda netko objašnjenje zašto je to tako?abraham wrote:[size=40]New research claims that the antibodies in those who recovered from covid-19 decreased among Britons after the shutdown rules were eased during the summer, writes Sky News.
- It is not something you can use as a strategy to gain control over the infection in the population, says Professor Helen Ward.[/size]
za koje pacijente je šatorski blok pripremljen?michaellcmacha wrote:ne možemo niti smo mogli imati takvu smrtnost, već smo o tom pričali ali si izgleda zaboravio... ali to uopće nije bitno... oni će se bez obzira što će im ukupni broj smrtnih ishoda biti debelo preko pola milijuna oporaviti od te ali i svake druge štete koju im sars cov2 nanese, ali mi ćemo se puno teže oporaviti i od puno manjih gubitaka... u ratu i poslije rata od posljedica istog smo izgubili oko 10 000 muškaraca u reproduktivnoj dobi i od tog manjka ne da se nismo oporavili, nego smo nepovratno propali u ambis u kojem je doslovno nestalo 500 000 hrvata... ovo sad u kombinaciji sa do sada razarajućim dezintegrativnim učinkom po društvo destruktivnih politika vlastodržaca će nas lako moguće i desetkovati, jer predugo će to trajati... pogledaj samo kako se ovo brzo odvija u potpuno neželjenom smjeru... ja sam rekao da ćemo imati 50 000+, evidentiranih zaraženih, oboljelih sa lošijom slikom oko 2000, smrtnih ishoda oko 600+ do konca OG, a mi ćemo te brojeve doseći za nekoliko dana, istina moje slutnje su bile puno pesimističnije ali sam se ipak nekako nadao da to neće otići toliko u krivo... ovo gdje sam noćas probdio, mi na osnovu samo nekih kretanja, uočljive nervoze govori da će situacija biti dramatično lošija od onog što izlazi u javnost... ovaj moj (ajmo reći nadređeni) se išao konzultirati u vezi protokola ponašanja kad se krene sa šatorijadom, međutim za sad je donešena odluka da se ide u popunjavanje još jednog bloka u samoj zgradi... koliko sam ja skužio oni uopće ne dobijaju pacijente koje bi stavljali u šatorski blok, za sad su to sve oboljeli sa težim i teškim simptomima....Eroo wrote:mutava baštarda wrote:michaellcmacha wrote:forumski znanoznanci su ustvrdili da će se brojke počet smanjivati... samo što nisu... i kod nas i kod njihRayMabus wrote:Novi rekord u SAD a za par dana opći izbori. Bit će veselja.
...mislim da su obicni ljudi,medicinari daleko bolje reagirali od ovih pogubljenih i uspanicenih u vlasti...nevjerojatna mi je ta pogubljenost...cast iznimkama poput stalozenog ministra financija marica koji je pokazao hladnokrvnost na ovu krizu i kakav treba biti..nitko vise ne kntrolira i uskalđuje izjave svatko govori za sebe...jedina zajednicka crta im je..izgleda da najbolje nista ne znati,bacit se u zavjetrinu i nadati s esreci i bozjoj milosti
2015-09-08
cak i lokalne vlasti u nekim djelovima hrabrije i odlucnije su djelovali i donjeli samostalno mjere za razliku od vlade...sve se znalo sto nas ocekuje...ali nespremno je docekana kriza i to je jedina istina...sto su ocekivali u vladi ne znam...osim da su valjda se uzdali u srecu i ono 'valjda bas tako nece biti'...jedan ministar ovako govori drugi onako plenki pak trece dere...ostali se ne javljaju po principu 'sutnja je zlato'...koalicijski partneri upozoravaju,traze akciju a ako je nec ebiti prijete odlaskom...ljudi sve vise grintavi,na rubu...neko ce platiti bulu zbog toga..tko vidjet cemo a necemo an to cekati dugo
2015-09-08
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Page 31 of 50 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50
Page 31 of 50