Da remiziramo...
Page 4 of 50
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Re: Da remiziramo...
mutava baštarda wrote:Oba ste u krivu. Ti si mislio pitati što ako bude tisuću ljudi s virusom korone u nosu.vili40 wrote:a što ovi sad po bolnicama glume bolesne majmune?vuksadinare wrote:to ce biti 7 000 oboljelih od kojih ce mozda 2,3% imat ozbiljnije simptomevili40 wrote:Ero nedavno sam te tu pitao dal je moguće da dođemo do broja tisuću dnevno oboljelih?
I što će se dogoditi ako taj broj potraje jedno tjedan dana?
A vuk ti je htio odgovoriti da ogromna većina neće imati simptome, a samo će2,3 posto ljudi imati probleme popupoput kovid19. Poput Trampa, slabost i temperatura koji dan, a onda natrag na posao. Ljudi koji su imali umrijeti ove godine, pokosit će ih nešo prije. U opasnosti su i ljudi koji nezdravo žive, danak neumjerenoj i nezdravoj prehrani i stresnom okruženju. oni se mogu prevrnuti preko glave na ssred ulice i ako vrebac sleti na njih i smješno je tražiti od zdravih ljudi da se s takvim silidariziraju...
Uglavnom nakon svega što sam vidio o ovoj prehladi #ostanidoma neka objese mačku o rep.
U USA je nakon gripe umrlo DODATNIH 235,000 ljudi.
Oš čut koliko ih je umrlo u New Jersey-u? 1,832/1 milijun stanovnika.
Izvadi banane iz ušiju!
veber wrote:remi.Sovak wrote:Kaj mi uopće remiziramo ... pitam samo?
ili
Siđete na jednoj od šest tramvajskih stanica.
Obavite posao i vratite se.
I nećete saznati ništa.
Jer život se ipak ne živi iz publike,
On živi u srcu te čudne republike –
Od krpenih pajaca, streljane iza placa,
Do trešnjevačkog kina i njegovih fakina,
Od sindikata ZET-a i gigantskih turbina
Do besposlenih suza od rakije i vina,
Od uličnih pjevača do krovopokrivača –
U hiljadama priča je hiljade sudbina.
Ali treba doći u proljeće, kada ožive mali vrtovi i kad se okite dvorišta,
pa potok pojuri prema jutarnjoj smjeni.
Treba doći u proljeće, kad Pongračevo zazeleni i kad sve to ne košta ništa u ovom kvartu bez groblja i bez rodilišta.
I treba biti ispod podvožnjaka
Kad prođu svjetla jutarnjeg vlaka,
Sa jednom željom ostavljenom za nas –
Da bude sutra bolje nego danas.
I treba biti sa cvijetom na reveru
U neku zoru pred trešnjevačkom NAMOM
I reći “zdravo” trgu što se budi,
Kad već nikog nema nazdraviti sebi samom.
I treba poći bez planova i para,
S nekim starim drugom, samoborskom prugom,
Ili otići u prvu gostionu,
Na “gospon doktor” namignuti lampionu.
Treba biti blizu kad prvi tramvaji napuštaju Remizu,
Na početku dana kada periferija je kao ikebana
Od dimnjaka i cvijeća.
Jer život se ipak ne zivi iz publike,
On živi u srcu te crvene republike –
Od krpenih pajaca, streljane iza placa,
Do trešnjevačkog kina i njegovih fakina,
Od sindikata ZET-a i gigantskih turbina
Do besposlenih suza od rakije i vina,
Od uličnih pjevača do krovopokrivača –
U hiljadama priča je hiljade sudbina.
ili
… I lije na uglu petrolejska lampa
Svjetlost crvenkastožutu
Na debelo blato kraj staroga plota
I dvije, tri cigle na putu.
I uvijek ista sirotinja uđe
U njezinu svjetlost iz mraka,
I s licem na kojem su obično brige
Pređe je u par koraka.
A jedne večeri nekoga nema,
A moro bi proć;
I lampa gori,
I gori u magli,
I već je noć.
I nema ga sutra, ni prekosutra ne,
I vele da bolestan leži,
I nema ga mjesec,
I nema ga dva,
I zima je već,
I sniježi…
A prolaze kao i dosada ljudi
I maj već miriše..
A njega nema, i nema, i nema ,
I nema ga više
I lije na uglu petrolejska lampa
Svjetlost crvenkastožutu
Na debelo blato kraj staroga plota
I dvije, tri cigle na putu.
Znal sam da je nekaj s grincegom u pitanju.
Guest- Guest
Zaboravio si na špek i češnjak.mutava baštarda wrote:Izađi vani na sunce. Burna arija, digdi u prančiok...RayMabus wrote:Panika i u Njemačkoj.
https://m.dw.com/hr/u-njema%C4%8Dkoj-vi%C5%A1e-od-4000-novozara%C5%BEenih-u-jednom-danu/a-55201358
Izgleda da je korona vijest dana. Vrijeme je za Playstation.
umrlo umrlo..sto sad..??? trest cemo se od strava kao Miha..??Eroo wrote:mutava baštarda wrote:Oba ste u krivu. Ti si mislio pitati što ako bude tisuću ljudi s virusom korone u nosu.vili40 wrote:a što ovi sad po bolnicama glume bolesne majmune?vuksadinare wrote:to ce biti 7 000 oboljelih od kojih ce mozda 2,3% imat ozbiljnije simptomevili40 wrote:Ero nedavno sam te tu pitao dal je moguće da dođemo do broja tisuću dnevno oboljelih?
I što će se dogoditi ako taj broj potraje jedno tjedan dana?
A vuk ti je htio odgovoriti da ogromna većina neće imati simptome, a samo će2,3 posto ljudi imati probleme popupoput kovid19. Poput Trampa, slabost i temperatura koji dan, a onda natrag na posao. Ljudi koji su imali umrijeti ove godine, pokosit će ih nešo prije. U opasnosti su i ljudi koji nezdravo žive, danak neumjerenoj i nezdravoj prehrani i stresnom okruženju. oni se mogu prevrnuti preko glave na ssred ulice i ako vrebac sleti na njih i smješno je tražiti od zdravih ljudi da se s takvim silidariziraju...
Uglavnom nakon svega što sam vidio o ovoj prehladi #ostanidoma neka objese mačku o rep.
U USA je nakon gripe umrlo DODATNIH 235,000 ljudi.
Oš čut koliko ih je umrlo u New Jersey-u? 1,832/1 milijun stanovnika.
Izvadi banane iz ušiju!
Guest- Guest
Da su ljudi živili ovim režimom stožera i štabova prije 100 godina do sad bi već izumrli...Eroo wrote:Zaboravio si na špek i češnjak.mutava baštarda wrote:Izađi vani na sunce. Burna arija, digdi u prančiok...RayMabus wrote:Panika i u Njemačkoj.
https://m.dw.com/hr/u-njema%C4%8Dkoj-vi%C5%A1e-od-4000-novozara%C5%BEenih-u-jednom-danu/a-55201358
mutava baštarda wrote:Da su ljudi živili ovim režimom stožera i štabova prije 100 godina do sad bi već izumrli...Eroo wrote:Zaboravio si na špek i češnjak.mutava baštarda wrote:Izađi vani na sunce. Burna arija, digdi u prančiok...RayMabus wrote:Panika i u Njemačkoj.
Guest- Guest
Živjeli su i prije 600 godina (Dubrovnik, lazareti).mutava baštarda wrote:Da su ljudi živili ovim režimom stožera i štabova prije 100 godina do sad bi već izumrli...Eroo wrote:Zaboravio si na špek i češnjak.mutava baštarda wrote:Izađi vani na sunce. Burna arija, digdi u prančiok...RayMabus wrote:Panika i u Njemačkoj.
Tebe bi u ondašnjem Dubrovniku smjestili na Mljet.
Ne znam kakvu si ti povijest učio. Nikad čuo da je dubrovačka republika bila u lockdownu.Eroo wrote:Živjeli su i prije 600 godina (Dubrovnik, lazareti).mutava baštarda wrote:Da su ljudi živili ovim režimom stožera i štabova prije 100 godina do sad bi već izumrli...Eroo wrote:Zaboravio si na špek i češnjak.mutava baštarda wrote:Izađi vani na sunce. Burna arija, digdi u prančiok...RayMabus wrote:Panika i u Njemačkoj.
Znam da su imali jedan ograđen prostor na kojem bi bile rizične skupine.
p.s. Mljet je bio destinacija kamo bi dospijevala kopilad od dubrovačke gospode...
Prijevod upisa u gornja 2 slovenska prognostična dijagrama:
Napoved = prognoza
Ukrepi niso zadostni: poduzrtr mjere nisu dovoljne
Ukrepi zadostni: poduzete mjere uspješne
Že zdaj: već sada
Drseče 7 dnevno povprečje= klizni 7 dnevni prosjek
Napoved = prognoza
safet miješa obaveznu karantenu za sve koji su dolazili u dubrovnik s lockdownom, taj lockdown mi zvuči ko za one debilčeke.mutava baštarda wrote:Ne znam kakvu si ti povijest učio. Nikad čuo da je dubrovačka republika bila u lockdownu.Eroo wrote:Živjeli su i prije 600 godina (Dubrovnik, lazareti).mutava baštarda wrote:Da su ljudi živili ovim režimom stožera i štabova prije 100 godina do sad bi već izumrli...Eroo wrote:Zaboravio si na špek i češnjak.mutava baštarda wrote:Izađi vani na sunce. Burna arija, digdi u prančiok...RayMabus wrote:Panika i u Njemačkoj.
p.s. Mljet je bio destinacija kamo bi dospijevala kopilad od dubrovačke gospode...
mljet je lijep.
2014-12-30
daj sada na turski.Eroo wrote:Prijevod upisa u gornja 2 slovenska prognostična dijagrama:
Napoved = prognoza
2014-12-30
Na Mljetu sam razgovarao s relevantnim domaćinima, nisu mi uopće spomenili bilo kakvu kopilad.mutava baštarda wrote:Ne znam kakvu si ti povijest učio. Nikad čuo da je dubrovačka republika bila u lockdownu.Eroo wrote:Živjeli su i prije 600 godina (Dubrovnik, lazareti).mutava baštarda wrote:Da su ljudi živili ovim režimom stožera i štabova prije 100 godina do sad bi već izumrli...Eroo wrote:Zaboravio si na špek i češnjak.mutava baštarda wrote:Izađi vani na sunce. Burna arija, digdi u prančiok...RayMabus wrote:Panika i u Njemačkoj.
Tamo su smještali ljude za koje nisu želili da ih stranci vide.
Lazareti su bili za zaražene domaće. Stranci su se tamo našli u karanteni bili bolesni ili ne.
Ti bi to trebao znati bolje od mene...pricufuknili ste se izBosne u ZG kad su vam braća Turci potjerani.veber wrote:daj sada na turski.Eroo wrote:Prijevod upisa u gornja 2 slovenska prognostična dijagrama:
Napoved = prognoza
Dubrovčani su takve debile kao ti preseljavali na Mljet, da ih stranci ne vide.veber wrote:mljet je lijep.
vidi se po prezimenu.Eroo wrote:Ti bi to trebao znati bolje od mene...pricufuknili ste se izBosne u ZG kad su vam braća Turci potjerani.veber wrote:daj sada na turski.Eroo wrote:Prijevod upisa u gornja 2 slovenska prognostična dijagrama:
Napoved = prognoza
čisto tursko.
zamisli svi imamo plave oči.
tvoja želja za pripadnošću je nenadjebiva.
2014-12-30
Srednja puna plava linija predstavlja stvarne rezultate 7 dnevnog kliznog prosjeka. Plave točke u nastavku je prognoza.Eroo wrote:
Puna zelena predstavlja 14 dnevnu kumulativnu incidencu...do 7.10 su unešene prave vrijednosti, a u nastavku je prognoza.
Krajnja 2 točasta dijagrama predstavljaju minimalne i maksimalne vrijednosti koje imaju malu mogućnost da će se desiti.
Vidimo što se očekuje ako su mjere uspjele ili nisu uspjele.
Ovdje je prognoza za potrebne zdarvstvene resurse (COVID postelje i respiratore) za različite
reprodukcijske faktore širenja virusa : 2.0; 1.6; 1.1; 0.9
Procjena je da nam je Ro upravo sada skočio sa 1.3 na 2.0
Idem pokušati izračunati koliki je trenutni faktor Ro u HR.
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Page 4 of 50