ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vladavina naroda...

Page 3 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down

Vladavina naroda... - Page 3 Empty Re: Vladavina naroda...

Post by Guest 25/9/2020, 14:02

michaellcmacha wrote:
Speare Shaker wrote:
michaellcmacha wrote:
ništa tu nije fino uštimano... ali ako ćemo se lagati, onda je...

Kako nije? Na državnoj razini je dovoljna ispodpolovična većina ukupnog broja birača, a na lokalnoj nije, nego je potrebna iznadpolovična.
Nekonzistentnost propisa.
I taj je zakon, ako se dobro sjećam odnosno ako me nije baš jako spopao onaj Švabo koji mi svako malo skriva stvari po kući, Sabor promjenio malo vremena prije referenduma. Ne sjećam se više točno koliko (vremena), sve da bi se postigao cilj ulaska RH u EU.
malo je promijenio zbog radi ulaska u EU i onda opet malo promijenio.... ;)) za unutarnje državne potrebe... :)

Sad vidim. Inače, ako me sjećanje ipak ne vara, mislim da me je baš netko sa foruma uvjerio da stvari stoje onako kako sam to ranije opisao i to netko inače dobro potkovan pravnim znanjem (znam i tko, ali nebitno sad) pa sam to uzeo zdravo za gotovo ne provjeravajući činjenice.
Use i u svoje kljuse...

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 25/9/2020, 14:07

Speare Shaker wrote:
michaellcmacha wrote:
Speare Shaker wrote:

Kako nije? Na državnoj razini je dovoljna ispodpolovična većina ukupnog broja birača, a na lokalnoj nije, nego je potrebna iznadpolovična.
Nekonzistentnost propisa.
I taj je zakon, ako se dobro sjećam odnosno ako me nije baš jako spopao onaj Švabo koji mi svako malo skriva stvari po kući, Sabor promjenio malo vremena prije referenduma. Ne sjećam se više točno koliko (vremena), sve da bi se postigao cilj ulaska RH u EU.
nisi mi baš najjasniji, ali dobro, tko će tebi i stranačkom vojničiću iz kužine proturječiti... ipak ste vi igrači malo jači...
Vladavina naroda... - Page 3 Ref10

Vidi vraga. Ali valjda mi se može oprostiti nedovoljna informiranost zbog činjenice da nisam pravnik po formalnom obrazovanju odnosno struci (ustavno pravo je ionako posebna kategorija), a i jednostavno mi se nije dalo podrobno pratiti tu priču jer mi je išla na živce.
No, Bogu hvala i na wiki da nam to podrobnije obrazloži:

Prema službenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva na referendum je izašlo 43,51% hrvatskih birača, od čega je za ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju glasovalo 66,27% dok ih je 33,13% bilo protiv.
U to vrijeme je popis birača bio učestalo kritiziran kao nesređen, pa se pretpostavljalo da je stvarni postotak birača koji su se odazvali na referendum bio nešto veći.
Novi 
ministar uprave Arsen Bauk je tada na svojoj Facebook stranici napisao: "Usporedbom broja građana izašlih na referendum u Republici Hrvatskoj s brojem punoljetnih stanovnika prema zadnjem popisu stanovništva, na referendumu je glasalo 58% punoljetnih stanovnika Republike Hrvatske."
ti si pametan čovjek, ali to te ne oslobađa savjesnog i zdravorazumskog zaključivanja, to što je Bauk tada drobio, naravno da si svjestan da se radilo o najobičnijoj manipulaciji... zašto tu njegovu političkog probitka radi, iznesenu nebulozu, stavljaš kao argument, nije mi jasno...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest 25/9/2020, 14:09

michaellcmacha wrote:
Speare Shaker wrote:
michaellcmacha wrote:
nisi mi baš najjasniji, ali dobro, tko će tebi i stranačkom vojničiću iz kužine proturječiti... ipak ste vi igrači malo jači...
Vladavina naroda... - Page 3 Ref10

Vidi vraga. Ali valjda mi se može oprostiti nedovoljna informiranost zbog činjenice da nisam pravnik po formalnom obrazovanju odnosno struci (ustavno pravo je ionako posebna kategorija), a i jednostavno mi se nije dalo podrobno pratiti tu priču jer mi je išla na živce.

Prema službenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva na referendum je izašlo 43,51% hrvatskih birača, od čega je za ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju glasovalo 66,27% dok ih je 33,13% bilo protiv.
U to vrijeme je popis birača bio učestalo kritiziran kao nesređen, pa se pretpostavljalo da je stvarni postotak birača koji su se odazvali na referendum bio nešto veći.
Novi 
ministar uprave Arsen Bauk je tada na svojoj Facebook stranici napisao: "Usporedbom broja građana izašlih na referendum u Republici Hrvatskoj s brojem punoljetnih stanovnika prema zadnjem popisu stanovništva, na referendumu je glasalo 58% punoljetnih stanovnika Republike Hrvatske."
ti si pametan čovjek, ali to te ne oslobađa savjesnog i zdravorazumskog zaključivanja, to što je Bauk tada drobio, naravno da si svjestan da se radilo o najobičnijoj manipulaciji... zašto tu njegovu političkog probitka radi, iznesenu nebulozu, stavljaš kao argument, nije mi jasno...

Zašto? Pa baš zato da pokažem o kakvoj se nebulozi radi i kakvim su se budalastim manipulacijama služili neki (zapravo skoro kompletna tadašnja političko-pravna elita RH) da bi postigli taj cilj ulaska RH u EU.
Mislio sam da to ne trebam niti objašnjavati.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 25/9/2020, 14:14

Speare Shaker wrote:
michaellcmacha wrote:
Speare Shaker wrote:

Novi 

Zašto? Pa baš zato da pokažem o kakvoj se nebulozi radi i kakvim su se budalastim manipulacijama neki (zapravo skoro kompletna tadašnja političko-pravna elita RH) da bi postigli taj cilj ulaska RH u EU.
pa stavio si se u poziciju suborca stranačkom vojniku, onda bi bilo logično da pojasniš te svoje lupinge .... :)))
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest 25/9/2020, 14:16

michaellcmacha wrote:
Speare Shaker wrote:
michaellcmacha wrote:

Zašto? Pa baš zato da pokažem o kakvoj se nebulozi radi i kakvim su se budalastim manipulacijama neki (zapravo skoro kompletna tadašnja političko-pravna elita RH) da bi postigli taj cilj ulaska RH u EU.
pa stavio si se u poziciju suborca stranačkom vojniku, onda bi bilo logično da pojasniš te svoje lupinge .... :)))

Nisam se stavio u poziciju nego ustvrdio da je jednostavno u pravu. Što i je (bio).
I nije mi suborac u tom stranačkom smislu, to si do sad već trebao shvatiti, nebitno što smatram da jesi i da samo voliš dodatno podbadati.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by T. 25/9/2020, 14:23

mobiu$ wrote:
T. wrote:

ma ok, on je stranački aktivist...
nije meni krivo što tako piše, nego što misli da me može uvjeriti...

Ne pišem ja za tebe, odnosno za vas, jer je tema čista sačekuša.

Pišem za sve one koji godinama trube kako se kapitalna pitanja trebaju rješavati referendumom. To jako lijepo zvuči, dok se ne postavi pitanje a kako su Švicarci uopće završili na referendumima? Koliko referenduma su imali Nijemci, Slovenci, Česi, Finci, itd. itd.

Za to ne treba biti stranački aktivist, dovoljno je diplomirati pravo i magistrirati međunarodno i komparativno pravo.
Gle, nitko normalan ne želi uspoređivati švicarsku i RH...
Usporedba je samo glede uvjeta da bi se uopće raspisao referendum, koji su u RH na razini uvjeta propisanih u S. Koreji, koja ga predmijevam uopće nema...
A izjave tzv. hrvatskih političara različitih političko-ideoloških stajališta i 'backgrounda' su date kao ilustracija da su svi oni protiv toga da narod odlučuje o bilo čemu...
Ne trebamo bit 250 godina stara demokracija da bi se uvjeti za raspisivanje referenduma ublažili na normalnu mjeru...
Samo se narod treba opametiti i uhljebničko-izdajničku Cabalu ne birati na vlast...
T.
T.

2014-04-14

n_razbojnik, darth_vader and michaellcmacha like this post

Back to top Go down

Post by T. 25/9/2020, 14:31

Uostalom i to se pitanje može riješiti referendumom...
Izmjenama Ustava u smislu da nikakvu vlast ni na kojoj razini ne može obnašati nitko tko je istu obnašao u  bilo kojem momentu u razdoblju od 1945. pa do 2020. ...
Pa idemo sve iznova, a u p.m. kad ne može drugačije bez da se prolije krv...

2014-04-14

darth_vader and michaellcmacha like this post

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 25/9/2020, 14:34

Speare Shaker wrote:
michaellcmacha wrote:
Speare Shaker wrote:

Nisam se stavio u poziciju nego ustvrdio da je jednostavno u pravu. Što i je (bio).
I nije mi suborac u tom stranačkom smislu, to si do sad već trebao shvatiti, nebitno što smatram da jesi i da samo voliš dodatno podbadati.
pa to je djelomice istina, u vezi pikanja, ali nisam zlonamjeran... čak ni kad je fašistkinja šojka u pitanju

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 25/9/2020, 14:35

T. wrote:Uostalom i to se pitanje može riješiti referendumom...
Izmjenama Ustava u smislu da nikakvu vlast ni na kojoj razini ne može obnašati nitko tko je istu obnašao u  bilo kojem momentu u razdoblju od 1945. pa do 2020. ...
ima neka posebna, a opet neobjašnjiva draž.... u prolijevanju krvi...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest 25/9/2020, 14:53

Dakle, hajmo skinuti rukavice i dati se na suštinu.

Imali smo nedavno izbore, i na tim izborima su raznorazne opcije prošle tako kako su prošle, pa se sada povlače na rezervne pozicije, kako bi poništili što se desilo 5.07.

Naime, iako jesu izgubili, ima čitav niz tema gdje mogu mobilizirati određenu masu birača (ne i kritičnu, po zakonskim pretpostavkama) koji bi onda uređivali pitanja, nerijetko iz domene samog Ustava.

Dakle, uvijek možeš naći pola milijuna onih koji bi glasovali “ZA” i par desetaka tisuća koji bi glasovalo “PROTIV”:

1) Jeste li za zabranu ćirilice na čitavom državnom teritoriju RH?
2) Jeste li za zabranu ulaska Srbije u EU dok ne preuzme punu krivnju za rat u Hrvatskoj i ne isplati čitavu odštetu?
3) Jeste li za zabranu homoseksualnih parada?
4) Jeste li za zabranu rada SPC?
5) Jeste li za zabranu rada nedjeljom?
6) Jeste li za ukidanje zastupnika nacionalnih manjina?
7) Jeste li za izgon Milorada Pupovca iz RH?
8) Jeste li za lustraciju?

Ne grozim se ja osobno možebitno pozitivnih rezultata referenduma na ova pitanja, ali suštinski ulica zadire u ustavnopravnu materiju koja je tu da odolijeva demagogiji i štiti državu kao trajnu zajednicu utemeljenu na načelima koja mogu iritirati ali koja daju trajnost i stabilnost njenim građanima.

Jer mač ima dva kraja. Malo demagogije, medijske kampanje i pazi ova pitanja kako prolaze:

1) Jeste li za zabranu pozdrava ZDS i ustaškog znakovlja?
2) Jeste li za ukidanje braniteljskih povlastica?
3) Jeste li za ukidanje braniteljskih udruga?
4) Jeste li za ukidanje financiranja RKC iz proračuna?
5) Jeste li za povijesnu rehabilitaciju komunističkog režima?
6) Jeste li za nabavku stranog skupog naoružanja dok u Hrvatskoj ima gladnih ljudi?
7) Jeste li za vraćanje imena maršala Tita svim površinama i objektima koji su preimenovani od 1990 naovamo?
8) Jeste li za zabranu nastupa MPT?
9) Jeste li za to da homoseksualci mogu stupati u brakove i punopravno usvajati djecu?

Nemoj čitati ova pitanja i misliti “Ma neee, pa ne bi naš ljudi nikad ovo prihvatili...”.

Malo žešća kampanja i ljudi će bacati grbove i stijegove na lomače. Narod je needuciran i povodljiv, i to s obje strane političkog spektra.

Zato, osim u trenucima kad nam treba momentalni i apsolutni politički legitimitet, u pravilu izbjegavamo referendume.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 25/9/2020, 14:54

Pardon na dugačkom postu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 25/9/2020, 14:56

:D

samo radikalno :)

eno hasanče danas na hr1....lustracija i opleti
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 25/9/2020, 14:58

T. wrote:
mobiu$ wrote:
T. wrote:

Još bolje - zabraniti ju referendumom.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 25/9/2020, 15:00

epikur37 wrote:

A da?

Što hoće, obnovu zagrebačke Katedrale u džamiju?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 25/9/2020, 15:10

mobiu$ wrote:
epikur37 wrote:

A da?

Što hoće, obnovu zagrebačke Katedrale u džamiju?

to mu je u aneksu lustracije
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by n_razbojnik 25/9/2020, 15:37

epikur37 wrote:

Ti si znaci obolio, kakva tema i onda on uvali Hasu...

Oce l Treci il da se Hasu eliminira?

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by n_razbojnik 25/9/2020, 15:39

mobiu$ wrote:Dakle, hajmo skinuti rukavice i dati se na suštinu.

Imali smo nedavno izbore, i na tim izborima su raznorazne opcije prošle tako kako su prošle, pa se sada povlače na rezervne pozicije, kako bi poništili što se desilo 5.07.

Naime, iako jesu izgubili, ima čitav niz tema gdje mogu mobilizirati određenu masu birača (ne i kritičnu, po zakonskim pretpostavkama) koji bi onda uređivali pitanja, nerijetko iz domene samog Ustava.

Dakle, uvijek možeš naći pola milijuna onih koji bi glasovali “ZA” i par desetaka tisuća koji bi glasovalo “PROTIV”:

1) Jeste li za zabranu ćirilice na čitavom državnom teritoriju RH?
2) Jeste li za zabranu ulaska Srbije u EU dok ne preuzme punu krivnju za rat u Hrvatskoj i ne isplati čitavu odštetu?
3) Jeste li za zabranu homoseksualnih parada?
4) Jeste li za zabranu rada SPC?
5) Jeste li za zabranu rada nedjeljom?
6) Jeste li za ukidanje zastupnika nacionalnih manjina?
7) Jeste li za izgon Milorada Pupovca iz RH?
8) Jeste li za lustraciju?

Ne grozim se ja osobno možebitno pozitivnih rezultata referenduma na ova pitanja, ali suštinski ulica zadire u ustavnopravnu materiju koja je tu da odolijeva demagogiji i štiti državu kao trajnu zajednicu utemeljenu na načelima koja mogu iritirati ali koja daju trajnost i stabilnost njenim građanima.

Jer mač ima dva kraja. Malo demagogije, medijske kampanje i pazi ova pitanja kako prolaze:

1) Jeste li za zabranu pozdrava ZDS i ustaškog znakovlja?
2) Jeste li za ukidanje braniteljskih povlastica?
3) Jeste li za ukidanje braniteljskih udruga?
4) Jeste li za ukidanje financiranja RKC iz proračuna?
5) Jeste li za povijesnu rehabilitaciju komunističkog režima?
6) Jeste li za nabavku stranog skupog naoružanja dok u Hrvatskoj ima gladnih ljudi?
7) Jeste li za vraćanje imena maršala Tita svim površinama i objektima koji su preimenovani od 1990 naovamo?
8) Jeste li za zabranu nastupa MPT?
9) Jeste li za to da homoseksualci mogu stupati u brakove i punopravno usvajati djecu?

Nemoj čitati ova pitanja i misliti “Ma neee, pa ne bi naš ljudi nikad ovo prihvatili...”.

Malo žešća kampanja i ljudi će bacati grbove i stijegove na lomače. Narod je needuciran i povodljiv, i to s obje strane političkog spektra.

Zato, osim u trenucima kad nam treba momentalni i apsolutni politički legitimitet, u pravilu izbjegavamo referendume.
Meni se osobno sere kad koristite termin ulica...jer ta ulica je dobra kad izlazi i glasa sa tvoje narkomane i pedere i onda su glasaci,i stranacka baza, e al kad bi mjenjali ustave i zakone onda su ulica...

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by n_razbojnik 25/9/2020, 15:48

Mozda radikalno, ali ovo bi moralo skupa sa zakonski obveznim glasanjem, izvuci na biralista "svi su isti,nemam za koga" "uvijek hdz i sdp" polovinu koja inace ne izlazi...ili nam demokracija ni netreba, Bogu hvala, sve se radi da na demosu kao osovini iste ne ostaje nista nego sudjelovati samo svake 4 godine u medijski manipuliranoj farsi gdje se face ne mjenjaju osim ako ne zavrse u zatvoru

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 25/9/2020, 15:52

a tu smo dakle momak si je umislio da on sa onim prvo navedenim gore štiti baštinike drugonavedenog dolje, s tim da je onako pod fol nespretno ubacio u cijelu priču ustaško znakovlje... ne bi li ipak onom gore dao malo više na snazi... ja bih katastrofalnim nazvao i činjenicu da se lik samoproziva nekim faktorom u politici, a kamoli da ne dao Bog danas sutra uistinu to i postane...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest 25/9/2020, 15:58

n_razbojnik wrote:Meni se osobno sere kad koristite termin ulica...jer ta ulica je dobra kad izlazi i glasa sa tvoje narkomane i pedere i onda su glasaci,i stranacka baza, e al kad bi mjenjali ustave i zakone onda su ulica...

Entropiji i anarhiji se nitko nema razloga veseliti.

Izbore svaki političar mora iščekivati, komunikaciji s biračima se radovati, ako ga izaberu, polis zastupati najbolje što može, ako ne, volju birača mora prihvatiti samokritično i bez kmečanja.

A naročito bez pokušaja izvaninstitucionalnog, neizravnog vladanja i to poništavanjem izravno ustavne materije.

O tome pišem, “ulica” je najmanje kriva.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by n_razbojnik 25/9/2020, 16:04

mobiu$ wrote:
n_razbojnik wrote:Meni se osobno sere kad koristite termin ulica...jer ta ulica je dobra kad izlazi i glasa sa tvoje narkomane i pedere i onda su glasaci,i stranacka baza, e al kad bi mjenjali ustave i zakone onda su ulica...

Entropiji i anarhiji se nitko nema razloga veseliti.

Izbore svaki političar mora iščekivati, komunikaciji s biračima se radovati, ako ga izaberu, polis zastupati najbolje što može, ako ne, volju birača mora prihvatiti samokritično i bez kmečanja.

A naročito bez pokušaja izvaninstitucionalnog, neizravnog vladanja i to poništavanjem izravno ustavne materije.

O tome pišem, “ulica” je najmanje kriva.
kakva krivnja sada? Referiram se, ako zbog cjelokupnog quota nije jasno, na uplitanje ulice u ustavnu materiju...oli je negdje ulici to zabranjeno?

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Back to top

- Similar topics