Da li se isplati biti ateist???
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 5 of 14
Page 5 of 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14
Re: Da li se isplati biti ateist???
Michael1 wrote:Sefirot wrote:Michael1 wrote:Razlozi za Bozju egzistenciju........
Svi znamo, da na pitanje o Bogu postoje iskljucivo dvije opcije:
1) Bog postoji, ili
2) Bog ne postoji
Jedna od ove dvije opcije mora po logici biti neispravna, jer ili nesto postoji ili ne, “tertium non datur”. Zato je vjera u pogresnu opciju povezana sa odredjenim rizikom. Pitate se zasto? Vrlo jednostavno. Ljudi opcenito zive kao da Boga nebi bilo, sve je za njih relativno, postavljaju vlastite moralne zakone i norme, ili se ne drze nikakvih zakona i normi, nego zive u “stvarnoj ne-slobodi” kao kriminalci. Kako mozemo vidjeti, pitanje o Bogu nije besmisleno, nego je povezano sa smislom zivota i jednom odlukom za zivot.
Ako Bog stvarno postoji, kako nam to sugerira biblijska Objava, e onda se karte moraju ponovno mjesati. Onda taj Bog nije vise neka vrsta “kozmicke sile”, nego biblijski Bog pravde i ljubavi. Onda najednom zivot vise nije besmislen, jer smrt nema onu zadnju rijec za zivot. Onda ne postoji reinkarnacija zivota, nego iskljucivo jedan zivot, koji za sobom povlaci konsekvencije, pozitivne ili negativne. Kako se moze vidjeti stvar nije jedna obicna bagatela, nego se radi o veoma ozbiljnom problemu, kada je u pitanju vjera u Boga.
Radi se o objektivnoj realnosti, da li mi u Boga vjerovali ili ne. Analogija sa silom gravitacije je i istinita i jako opasna. Gravitacija jednostavno djeluje, a ako skocis sa prozora uvjeris se u to. Realnost ima konsekvencije.
Dakle, ako je Bog objektivna realnost, a mi zivimo upravo tako kao da ga nema, onda mi promasujemo cilj svoga zivota i svoju buducnost.
Pitanja kao sto su:
-je li Bog objektivna Realnost?
-imamo li pokaze za njegovo postojanje?, opravdana su i imaju svoj smisao. Odgovor je potvrdan: Bog Jest! On je prepoznatljiv u svijetu i djeluje u njemu, iako mi to ponekad ne vidimo, ili ne zelimo vidjeti.
Zelio bih uputiti na neke pokaze i evidenciju o Bozjem djelovanju i postojanju:
1) Nas svemir. Svemir nije kaos, nego kozmos. Po znanstvenoj teoriji BB- svemir ima svoj pocetak. Svemir po znanstvenim spoznajama ne moze biti vjecan. Anizotropija pozadinskog zracenja, crveni pomak i ubrzano sirenje svemira, njegovi energetski resursi, jer nije dospio u maksimalnu entropiju i “toplotnu smrt” i Olbersov paradox, sve ovo govori protiv vjecnog svemira. Teorija BB ne mora biti ispravna, ali je njezina spoznaja, da univerzum ima svoj pocetak jako logicna i racionalna.
A BB ipak netko mora inicirati, zar ne? Teleologija svemira jasno pokazuje da on mora imati svoga kreatora. Radi se o redu koji pociva na prirodnim zakonima i konstantama, koje su toliko dobro ustimane da koriste zivotu. A radi se o kodiranoj informaciji, koja ne nastaje sama, nego trazi Inteligenciju.
2) Zivot u svemiru, konkretno na zemlji. Sve funkcionira na bazi kodirane informacije, genetskog koda, od bakterije do Einsteina. Genetski kod, kao kodirana informacija ne nastaje nikako slucajno. Ako upitate Informaticara sto je kodirana informacija i kako nastaje, onda ce vam reci da se radi o duhovnom produktu, koji ne nastaje slucajem. Da bi nastao samo jedan jedini protein od kojih 100 amino-kiselina, potrebna je vjerojatnost od 1: 10^10 ^123. A to je nevjerojatan broj. Referencija je R. Penrose i F. Hoyle. A da bi nastala samo jedna jedina stanica, iznosi vjerojatnost 1: 10^40 000. Kako se moze vidjeti, ovdje svim znanstvenicima zastaje dah, jer znaju, da genetski kod ne moze nastati slucajno.
3) Sveto Pismo, BIBLIJA. Biblija nas uci, da je se Bog objavio na vise nacina.
a) Bozja opca Objava: u svojoj Kreaciji, i u savjesti ljudi.
b) Bozja posebna Objava: u povijesti Sv. Naroda, dakle Zidova, Tanach. U Isusu Kristu.
A Isus Krist je za sebe rekao, Ja sam put, istina i zivot- nitko ne dolazi Ocu, osim po meni. Da li je po ovom nauku Bog intolerantan? Po mom misljenju, NE. Naime, svaka pogresna nauka odvodi nas od Raja i Bozjeg Kraljevstva. Ona floskula, kako svi putevi vode u Rim ne vrijedi za Boga. Svi putevi ne vode Bogu. Covjek mora ici pravim putem, kako bi se mogao spasiti, jer Isus Krist je umro za sve ljude, kako bi ih iskupio iz grijeha.
Zato je sasvim jasno, da nas izbor o Bogu ima svoje konsekvencije. Ako ga prigrlimo onda moramo biti iskreni pred Bogom i ljudima. Ljubav prema svojim bliznjima pa cak i neprijateljima je dio te vjere. Ako se odlucimo protiv Boga, onda su konsekvencije koje iz te odluke slijede dio te odluke.
Sto mislite: da li se isplati biti ateist?
što je sa teorijom struna i M teorijom?
Sa Bogom se ne može računati, bili vjernici ili ne, jer nije postojeća konstanta niti možemo dokazati postojanje ili nepostojanje tako da ne možemo ni pripisivati Bogu.
Ti polaziš od pretpostavke da je Bog nepobitan, iako se ne može dokazati, pa računaš sa time što ne samo da nije znanstveno gledište nego je i suludo....
To je kao da želimo raditi juhu i imamo sve sastojke osim vode ali računamo kao da je imamo... to je naravno suludo.
Pa suludo je iskljucivo samo jedno: tvoje pisanje. Boga nije moguce znanstvenom metodom dokazati, niti eksperimentom niti bilo kojim empiriskim putem pokazati, ali ga se moze spoznati preko opce i posebne Objave, i to ja pokusavam ovdje osvjetliti. Razumjes li sada? Indicijski dokazi govore da Bog postoji i da se bez Boga ne moze nista logicno i racionalno objasniti.
Ovo je suludi odgovor. Ono što si sam potvrdio, što sam rekao, da je Boga nemoguće dokazati, a indicije ni ne mogu biti dokazi jer indicije govore da postoji i veliki špageti monster, Petar Pan, Djed Mraz itd itd itd.
Što bi rekao da se digle optužba protiv tebe na temelju indicija, jesi li ti po tome kriv ili nevin ili se ne priznaju jer, indicije nisu nikakvi dokazi...
Drugim riječima, sam sebi si skočio u usta pogotovo oslanjajući se na indicije. To ne bi priznao niti jedan sud jer indicije nisu prihvatljivi dokazi jer nisu dokazi uopće...
Sefirot- Posts : 1898
2014-04-29
Sefirot wrote:Michael1 wrote:Sefirot wrote:Michael1 wrote:Razlozi za Bozju egzistenciju........
1) Bog postoji, ili
2) Bog ne postoji
Jedna od ove dvije opcije mora po logici biti neispravna, jer ili nesto postoji ili ne, “tertium non datur”. Zato je vjera u pogresnu opciju povezana sa odredjenim rizikom. Pitate se zasto? Vrlo jednostavno. Ljudi opcenito zive kao da Boga nebi bilo, sve je za njih relativno, postavljaju vlastite moralne zakone i norme, ili se ne drze nikakvih zakona i normi, nego zive u “stvarnoj ne-slobodi” kao kriminalci. Kako mozemo vidjeti, pitanje o Bogu nije besmisleno, nego je povezano sa smislom zivota i jednom odlukom za zivot.
Ako Bog stvarno postoji, kako nam to sugerira biblijska Objava, e onda se karte moraju ponovno mjesati. Onda taj Bog nije vise neka vrsta “kozmicke sile”, nego biblijski Bog pravde i ljubavi. Onda najednom zivot vise nije besmislen, jer smrt nema onu zadnju rijec za zivot. Onda ne postoji reinkarnacija zivota, nego iskljucivo jedan zivot, koji za sobom povlaci konsekvencije, pozitivne ili negativne. Kako se moze vidjeti stvar nije jedna obicna bagatela, nego se radi o veoma ozbiljnom problemu, kada je u pitanju vjera u Boga.
Radi se o objektivnoj realnosti, da li mi u Boga vjerovali ili ne. Analogija sa silom gravitacije je i istinita i jako opasna. Gravitacija jednostavno djeluje, a ako skocis sa prozora uvjeris se u to. Realnost ima konsekvencije.
Dakle, ako je Bog objektivna realnost, a mi zivimo upravo tako kao da ga nema, onda mi promasujemo cilj svoga zivota i svoju buducnost.
Pitanja kao sto su:
-imamo li pokaze za njegovo postojanje?, opravdana su i imaju svoj smisao. Odgovor je potvrdan: Bog Jest! On je prepoznatljiv u svijetu i djeluje u njemu, iako mi to ponekad ne vidimo, ili ne zelimo vidjeti.
1) Nas svemir. Svemir nije kaos, nego kozmos. Po znanstvenoj teoriji BB- svemir ima svoj pocetak. Svemir po znanstvenim spoznajama ne moze biti vjecan. Anizotropija pozadinskog zracenja, crveni pomak i ubrzano sirenje svemira, njegovi energetski resursi, jer nije dospio u maksimalnu entropiju i “toplotnu smrt” i Olbersov paradox, sve ovo govori protiv vjecnog svemira. Teorija BB ne mora biti ispravna, ali je njezina spoznaja, da univerzum ima svoj pocetak jako logicna i racionalna.
A BB ipak netko mora inicirati, zar ne? Teleologija svemira jasno pokazuje da on mora imati svoga kreatora. Radi se o redu koji pociva na prirodnim zakonima i konstantama, koje su toliko dobro ustimane da koriste zivotu. A radi se o kodiranoj informaciji, koja ne nastaje sama, nego trazi Inteligenciju.
2) Zivot u svemiru, konkretno na zemlji. Sve funkcionira na bazi kodirane informacije, genetskog koda, od bakterije do Einsteina. Genetski kod, kao kodirana informacija ne nastaje nikako slucajno. Ako upitate Informaticara sto je kodirana informacija i kako nastaje, onda ce vam reci da se radi o duhovnom produktu, koji ne nastaje slucajem. Da bi nastao samo jedan jedini protein od kojih 100 amino-kiselina, potrebna je vjerojatnost od 1: 10^10 ^123. A to je nevjerojatan broj. Referencija je R. Penrose i F. Hoyle. A da bi nastala samo jedna jedina stanica, iznosi vjerojatnost 1: 10^40 000. Kako se moze vidjeti, ovdje svim znanstvenicima zastaje dah, jer znaju, da genetski kod ne moze nastati slucajno.
b) Bozja posebna Objava: u povijesti Sv. Naroda, dakle Zidova, Tanach. U Isusu Kristu.
A Isus Krist je za sebe rekao, Ja sam put, istina i zivot- nitko ne dolazi Ocu, osim po meni. Da li je po ovom nauku Bog intolerantan? Po mom misljenju, NE. Naime, svaka pogresna nauka odvodi nas od Raja i Bozjeg Kraljevstva. Ona floskula, kako svi putevi vode u Rim ne vrijedi za Boga. Svi putevi ne vode Bogu. Covjek mora ici pravim putem, kako bi se mogao spasiti, jer Isus Krist je umro za sve ljude, kako bi ih iskupio iz grijeha.
Zato je sasvim jasno, da nas izbor o Bogu ima svoje konsekvencije. Ako ga prigrlimo onda moramo biti iskreni pred Bogom i ljudima. Ljubav prema svojim bliznjima pa cak i neprijateljima je dio te vjere. Ako se odlucimo protiv Boga, onda su konsekvencije koje iz te odluke slijede dio te odluke.
Sa Bogom se ne može računati, bili vjernici ili ne, jer nije postojeća konstanta niti možemo dokazati postojanje ili nepostojanje tako da ne možemo ni pripisivati Bogu.
Ti polaziš od pretpostavke da je Bog nepobitan, iako se ne može dokazati, pa računaš sa time što ne samo da nije znanstveno gledište nego je i suludo....
To je kao da želimo raditi juhu i imamo sve sastojke osim vode ali računamo kao da je imamo... to je naravno suludo.
Pa suludo je iskljucivo samo jedno: tvoje pisanje. Boga nije moguce znanstvenom metodom dokazati, niti eksperimentom niti bilo kojim empiriskim putem pokazati, ali ga se moze spoznati preko opce i posebne Objave, i to ja pokusavam ovdje osvjetliti. Razumjes li sada? Indicijski dokazi govore da Bog postoji i da se bez Boga ne moze nista logicno i racionalno objasniti.
Ovo je suludi odgovor. Ono što si sam potvrdio, što sam rekao, da je Boga nemoguće dokazati, a indicije ni ne mogu biti dokazi jer indicije govore da postoji i veliki špageti monster, Petar Pan, Djed Mraz itd itd itd.
Što bi rekao da se digle optužba protiv tebe na temelju indicija, jesi li ti po tome kriv ili nevin ili se ne priznaju jer, indicije nisu nikakvi dokazi...
Drugim riječima, sam sebi si skočio u usta pogotovo oslanjajući se na indicije. To ne bi priznao niti jedan sud jer indicije nisu prihvatljivi dokazi jer nisu dokazi uopće...
Idi svojim putem u miru, jer nemas stvarno veze o cemu i kako pises. Postoje cisti indicijski sudovi i presude!
2014-04-23
Michael1 wrote:Sefirot wrote:Michael1 wrote:Sefirot wrote:Michael1 wrote:Razlozi za Bozju egzistenciju........
1) Bog postoji, ili
2) Bog ne postoji
Pitanja kao sto su:
Idi svojim putem u miru, jer nemas stvarno veze o cemu i kako pises. Postoje cisti indicijski sudovi i presude!
Opet, ni ovo nije odgovor, ali bi volio znati koji su to indicijski sudovi i presude pa čekam odgovor....(kao i mnogo puta do sada..)
2014-04-29
Sefirot wrote:Michael1 wrote:Sefirot wrote:Michael1 wrote:Sefirot wrote:Michael1 wrote:Razlozi za Bozju egzistenciju........
1) Bog postoji, ili
2) Bog ne postoji
Pitanja kao sto su:
Opet, ni ovo nije odgovor, ali bi volio znati koji su to indicijski sudovi i presude pa čekam odgovor....(kao i mnogo puta do sada..)
Tesko je covjeku nesto objasniti, ako on nema pojma o cemu se radi.
Dakle, uci semantiku pojmova i onda mi se ponovno javi.
Hvala!
2014-04-23
zanstr
zanstr
Ma pazi malo...moja pitanja su nebitna a tvoja su bitna; po kojem to mjerilu...i netočno je to što tvrdiš. Onaj tko je neprijateljski nastrojen prema Zemlji je upravo čovjek. Svojom gramzljivošću, pohlepom, bahatošću i prije svega nevjerom je učinio da mu mjesto prebivališta postane opasno. I zato je Bog kriv..žalosno je kako ništa shvaćaš!
zanstr
Po čijem mjerilu nije savršeno?! Mi (čovjek) nije istražio ni svoju vlastitu planetu...a kamoli da govorimo o svemiru; i samo ako pogledamo život: on je fantastična kreacija! Jesi li ikad vidio kako nastaje dijete u majčinoj utrobi...kako se razvijaju organi..srce, bubrezi, pluća, mozak i da ne nabrajam dalje..sve se savršeno poklapa..i raste u savršenu cjelinu...i to nipošto ne može samo od sebe doći...za tako nešto je je potreban Kreator. Drugi savršen čin stvaranja jest SLOBODA a to je upravo onaj segment o kojeg se vi spotičete. Da Bog svemu stvorenom nije podario slobodu..kakvog bi uopće smisao imao život!
zanstr
Za tebe možda ali nipošto za sve ljude.Ne nego je jednostavno tako.
zanstr
Nebitna su ti pitanja. Poanta je u tome da je svijet za koji tvrdiš da je bog stvorio za nas, vrlo neprijateljski nastrojen prema nama.
I planeta i svemir.
Ma pazi malo...moja pitanja su nebitna a tvoja su bitna; po kojem to mjerilu...i netočno je to što tvrdiš. Onaj tko je neprijateljski nastrojen prema Zemlji je upravo čovjek. Svojom gramzljivošću, pohlepom, bahatošću i prije svega nevjerom je učinio da mu mjesto prebivališta postane opasno. I zato je Bog kriv..žalosno je kako ništa shvaćaš!
zanstr
Ništa od navedenog nije savršeno.
Nebo (ako misliš na atmosferu) se može toliko drastično promjeniti da pobije većinu života ili sav život na planeti.
Svemir je nepotrebno spominjati, možda samo treba reći da imamo sreće kaj je tak velik pa su šanse da nas neka od mnogih svemirskih prijetnji pogodi dosta male.
Po čijem mjerilu nije savršeno?! Mi (čovjek) nije istražio ni svoju vlastitu planetu...a kamoli da govorimo o svemiru; i samo ako pogledamo život: on je fantastična kreacija! Jesi li ikad vidio kako nastaje dijete u majčinoj utrobi...kako se razvijaju organi..srce, bubrezi, pluća, mozak i da ne nabrajam dalje..sve se savršeno poklapa..i raste u savršenu cjelinu...i to nipošto ne može samo od sebe doći...za tako nešto je je potreban Kreator. Drugi savršen čin stvaranja jest SLOBODA a to je upravo onaj segment o kojeg se vi spotičete. Da Bog svemu stvorenom nije podario slobodu..kakvog bi uopće smisao imao život!
zanstr
Daj mi jedan jedini argument da je ono što sam ja napisao glupost...a nažalost činjenica jest da ste vi ti koji vrijedjate kad vjeru i religiju uspoređujete sa govnom. Moj dragi sugovorniče..ovo bi i malom djetetu bilo previše!Nakon svih gluposti koje si napisao ne preostaje ti ništa drugo nego vrijeđanje.
2014-04-14
Ti si se sam doveo u tu situaciju...jebi ga, vaši "argumenti" su takvi - nismo vam mi krivikingkong wrote:.a nažalost činjenica jest da ste vi ti koji vrijedjate kad vjeru i religiju uspoređujete sa govnom.
oldie- Posts : 438
2014-04-28
Što ga vi možete mljeti gluposti to nije za vjerovati! Po kom je to segmentu stroj besmrtan? Apsolutno sve ima svoj vijek trajanja..u ovome životu...jedino je duša vječna..ali to mogu reći samo u duhu vjere jer znanstveno neće biti nikada dokazano.Ragnarok wrote:speare_shaker wrote:Ragnarok wrote:
Ako percipiraš boga kako ga percipira judeo-kršćansko-islamko učenje onda da.
Svaka teologija koja postulira ideju o nesavršenom i prolaznom Bogu odnosno bogovima pati od jasne nekonzistentnosti što znači da je realno neostvariva (kontradikcije ne mogu realno postojati) pa time i nužno neistinita.
Isus?
Ali ti si napiso smrtnom, s jedne strane se može gledati ponovno rođenje, ali s druge i besmrtnost može biti stvarnost kod ljudi. U vidi spajanja čovika sa strojem
2014-04-14
A ti si kao ono dao vrlo konkretne primjere da je religija govno...da si pokušao to potkrijepiti bilo kakvim argumentom...po svemu sudeći bi i ja drukčije reagirao...ili da je Isus hohštapler..dakle - tvoje rezoniranje je čisto vrijedjanje, sprdnja i ironija. Već rekoh koliko cijenim mišljenja takvih ironičnih osoba..oldie wrote:Ti si se sam doveo u tu situaciju...jebi ga, vaši "argumenti" su takvi - nismo vam mi krivikingkong wrote:.a nažalost činjenica jest da ste vi ti koji vrijedjate kad vjeru i religiju uspoređujete sa govnom.
2014-04-14
Ne laži....rekao si ovo (po smislu op.o.): "bez religije ne bi bilo čovječanstva", a to ne znači ništa - jer ni bez govna ne bi bilo čovječanstva, ali to ne znači da je govno dobro i da ga trebamo voliti i ljubitikingkong wrote:A ti si kao ono dao vrlo konkretne primjere da je religija govno...da si pokušao to potkrijepiti bilo kakvim argumentom...po svemu sudeći bi i ja drukčije reagirao...ili da je Isus hohštapler..dakle - tvoje rezoniranje je čisto vrijedjanje, sprdnja i ironija. Već rekoh koliko cijenim mišljenja takvih ironičnih osoba..oldie wrote:Ti si se sam doveo u tu situaciju...jebi ga, vaši "argumenti" su takvi - nismo vam mi krivikingkong wrote:.a nažalost činjenica jest da ste vi ti koji vrijedjate kad vjeru i religiju uspoređujete sa govnom.
btw isus se /po mnogima/ lažno predstavljao:
Hohštapler (germanizam Hochstapler) su osobe koje žele izgledati više ili povoljnije nego što su, predstavljajući viši društveni status, bolje profesionalne pozicije ili veći posjed često s namjerom prijevare
Dakle, žali se na wiki
2014-04-28
Ne, za sve je tako. Pravila su ista za sve. Sve nas sunce jednako prži, svi smo nesposobni živjeti pod vodom itd... nema iznimkekingkong wrote:zanstrZa tebe možda ali nipošto za sve ljude.Ne nego je jednostavno tako.
Pitanja su ti nebitna jer nisi shvatio što sam rekao. Ti pitaš zašto bi morali ići u svemir ili zašto bi netko bio 100 sati na suncu. To je nebitno. Poanta je u tome da je taj okoliš za koji ti tvrdiš je stvorio bog vrlo neprijateljski nastrojen prema ljudima. Nije ni blizu onoga što ti tvrdiš, savršeno mjesto za ljude.kingkong wrote:zanstrMa pazi malo...moja pitanja su nebitna a tvoja su bitna; po kojem to mjerilu...i netočno je to što tvrdiš. Onaj tko je neprijateljski nastrojen prema Zemlji je upravo čovjek. Svojom gramzljivošću, pohlepom, bahatošću i prije svega nevjerom je učinio da mu mjesto prebivališta postane opasno. I zato je Bog kriv..žalosno je kako ništa shvaćaš!Nebitna su ti pitanja. Poanta je u tome da je svijet za koji tvrdiš da je bog stvorio za nas, vrlo neprijateljski nastrojen prema nama.
I planeta i svemir.
Stoji i to što tvrdiš da čovjek loše postupa prema prirodi, ali to se samo nadovezuje na u startu nepogodan(niti bliz savršen) teren za život.
Svakako da je život,svemir i sve u njemu fantastično no nije savršeno.kingkong wrote:zanstrNišta od navedenog nije savršeno.
Nebo (ako misliš na atmosferu) se može toliko drastično promjeniti da pobije većinu života ili sav život na planeti.
Svemir je nepotrebno spominjati, možda samo treba reći da imamo sreće kaj je tak velik pa su šanse da nas neka od mnogih svemirskih prijetnji pogodi dosta male.
Trudnoća i razvoj ploda su jako osjetljivi procesi koji hrpa vanjskih i unutarnjih čimbenika može terminitrat. Da ne govorim o mutacijama, deformacijama, raznim boleštinama itd. I za trudnoću nije potreban nikakav kreator (pošto sam uvjeren da misliš na boga), to je bio kemijski proces u kojem se postepeno razvija plod. Za nastanak ploda potrebni su plodni muškarac i žena. Nikakav misterij, zna se kako to ide.
A što se tiće slobode, smješno je kada kršćani prićaju o tome. Kršćanski koncept slobode je ovakav: bog ti je dao slobodnu volju, možeš raditi što hoćeš ali... ako ne radiš ono što ti je bog propisao ideš u pakao gdje ćeš biti na VJEČNIM mukama. Ako ga poslušaš i živiš kako ti je naređeno, ići ćeš u raj gdje ćeš biti vječno pod kontrolom nadnaravne autoritativne očinske figure.
I to na kraju povlači ono drugo pitanje. Ako je slobodna volja razlog zašto ljudi griješe, a u raju nema grijeha. Znači da u raju nema slobodne volje.
Toliko o kršćanskom poimanju slobode.
Napisao si gluposti zato jer pišeš suprotno činjenicama.kingkong wrote:zanstrDaj mi jedan jedini argument da je ono što sam ja napisao glupost...a nažalost činjenica jest da ste vi ti koji vrijedjate kad vjeru i religiju uspoređujete sa govnom. Moj dragi sugovorniče..ovo bi i malom djetetu bilo previše!Nakon svih gluposti koje si napisao ne preostaje ti ništa drugo nego vrijeđanje.
'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus
zanstr- Posts : 1603
2014-04-30
oldie
oldie
Rekao sam. A ti se sad vadiš na samu sintagmu rečenice. Naravno da je mišljeno da bez religije ne bi bilo takvog kulturnog, filozofskog a ni znanstvenog napretka čovječanstva.Ne laži....rekao si ovo (po smislu op.o.): "bez religije ne bi bilo čovječanstva", a to ne znači ništa - jer ni bez govna ne bi bilo čovječanstva, ali to ne znači da je govno dobro i da ga trebamo voliti i ljubiti
oldie
Sad se ispravljaš. Jer "po mnogima" opet ne znači za sve! Da ne ulazimo u samu srž...dobro znaš da su židovi ondašnjeg vremena očekivali Mesiju koji će ih izbaviti iz vlasti Rimljana. Isus je rekao: "Ja sam Kralj..ali moje Kraljevstvo nije od ovoga svijeta" i već od tog trenutka On je postao za mnoge "kamen spoticanja"...i jasno je da su ga svakako okarakterizirali a takoreći "šećer na kraju" je bio kad je On sebe izjednačio s Bogom što je za njih predstavljalo bogohuljenje. I ništa nije značilo..što je mnoge ozdravio; izliječio i preobrazio na dobro. A interesantno da sam On u jednoj prilici govori: ako već ne vjerujete u Onoga koji Mene posla, vjerujte u me, zbog djela koja činim! A zar bi tako "hohštapler i varalica" postupio...no; ja prihvaćam stvarnost i znam da nije svima dano da razumiju!btw isus se /po mnogima/ lažno predstavljao:
2014-04-14
zanstr
zanstr
zanstr
zanstr
A kud si sad okrenuo raspravu..naravno da su pravila ista za sve..ali sam početak jest da si ti rekao da je taj "moj" Bog..opasni sadist. I to zbog čega: zato što smo mi nesposobni da živimo u vodi...pa nismo stvoreni da živimo u vodi nego na kopnu..Ne, za sve je tako. Pravila su ista za sve. Sve nas sunce jednako prži, svi smo nesposobni živjeti pod vodom itd... nema iznimke
zanstr
Uuuops?! Gledaj koji je tvoj logički sklop: zato što čovjek ne može živjeti tamo gdje za to ne postoje uvjeti..Bog nije savršen. Poanta jest upravo u tome da je Bog stvorio toliko savršeno mjesto gdje čovjek može preživjeti bez problema. A to je planet Zemlja!Poanta je u tome da je taj okoliš za koji ti tvrdiš je stvorio bog vrlo neprijateljski nastrojen prema ljudima. Nije ni blizu onoga što ti tvrdiš, savršeno mjesto za ljude.
zanstr
Predivno pojednostavljeno: a odakle kemijski proces...to je jednostavno nemoguće da nešto nastane samo od sebe. Znači i govor, i misli i osjećaji - sve dolazi samo po sebi..ja to NE VJERUJEM!I za trudnoću nije potreban nikakav kreator (pošto sam uvjeren da misliš na boga), to je bio kemijski proces u kojem se postepeno razvija plod. Za nastanak ploda potrebni su plodni muškarac i žena.
zanstr
Neznam otkud ti takvo poimanje..kršćanskog pogleda na slobodu ali je potpuno krivo i zastarjelo. Bog je darovao slobodu..da u slobodi svoga vlastitoga srca se odlučujemo za Njega. Dakle u niti jednom segmentu nema privole pa čak ni tada kada odlučiš slijediti Isusa. Jedino u SLOBODI je moguće naučiti ljubiti, praštati i rasti u Duhu - nikako drukčije. Što se tiče pojmova Raja i Pakla...to nije samo duhovno stanje čovjeka već i duhovno mjesto van našeg ljudskog poimanja..i ona ne postoje u svrhu zastrašivanja, kazne i nagrade već našeg odabira kroz život koji nam je dan na ovoj Zemlji. A suditi će nas naša vlastita ne/djela. To je u kratkim crtama najbitnije premda bi se moglo još o tome štošta reći.Kršćanski koncept slobode je ovakav: bog ti je dao slobodnu volju, možeš raditi što hoćeš ali... ako ne radiš ono što ti je bog propisao ideš u pakao gdje ćeš biti na VJEČNIM mukama. Ako ga poslušaš i živiš kako ti je naređeno, ići ćeš u raj gdje ćeš biti vječno pod kontrolom nadnaravne autoritativne očinske figure.
I to na kraju povlači ono drugo pitanje. Ako je slobodna volja razlog zašto ljudi griješe, a u raju nema grijeha. Znači da u raju nema slobodne volje.
2014-04-14
Da, ispada sadist ako je kako ti tvrdiš stvorio ovaj svjet za nas.kingkong wrote:zanstrA kud si sad okrenuo raspravu..naravno da su pravila ista za sve..ali sam početak jest da si ti rekao da je taj "moj" Bog..opasni sadist. I to zbog čega: zato što smo mi nesposobni da živimo u vodi...pa nismo stvoreni da živimo u vodi nego na kopnu..Ne, za sve je tako. Pravila su ista za sve. Sve nas sunce jednako prži, svi smo nesposobni živjeti pod vodom itd... nema iznimke
Kao da ja svom djetetu napravim sobu u kojoj će živjeti. 70% sobe je prekriveno žiletima i iskorištenim narkomanskim špricama i cjelo vrijeme posoji opasnost od urušavanja stropa.
Opet ignoriraš činjenice. Svijet nije savršen i nije po mjeri čovjeka, ni Zemlja ni svemir.Kako ne shvaćaš. Ponavljaš se uporno.kingkong wrote:zanstrUuuops?! Gledaj koji je tvoj logički sklop: zato što čovjek ne može živjeti tamo gdje za to ne postoje uvjeti..Bog nije savršen. Poanta jest upravo u tome da je Bog stvorio toliko savršeno mjesto gdje čovjek može preživjeti bez problema. A to je planet Zemlja!Poanta je u tome da je taj okoliš za koji ti tvrdiš je stvorio bog vrlo neprijateljski nastrojen prema ljudima. Nije ni blizu onoga što ti tvrdiš, savršeno mjesto za ljude.
Ne nastaje samo od sebe, nastaje spajanjem muške i ženske spolne stanice.kingkong wrote:zanstrPredivno pojednostavljeno: a odakle kemijski proces...to je jednostavno nemoguće da nešto nastane samo od sebe. Znači i govor, i misli i osjećaji - sve dolazi samo po sebi..ja to NE VJERUJEM!I za trudnoću nije potreban nikakav kreator (pošto sam uvjeren da misliš na boga), to je bio kemijski proces u kojem se postepeno razvija plod. Za nastanak ploda potrebni su plodni muškarac i žena.
Privola je il ćeš slijedit mene ili ideš na vječne muke. Nema druge.kingkong wrote:zanstrNeznam otkud ti takvo poimanje..kršćanskog pogleda na slobodu ali je potpuno krivo i zastarjelo. Bog je darovao slobodu..da u slobodi svoga vlastitoga srca se odlučujemo za Njega. Dakle u niti jednom segmentu nema privole pa čak ni tada kada odlučiš slijediti Isusa. Jedino u SLOBODI je moguće naučiti ljubiti, praštati i rasti u Duhu - nikako drukčije. Što se tiče pojmova Raja i Pakla...to nije samo duhovno stanje čovjeka već i duhovno mjesto van našeg ljudskog poimanja..i ona ne postoje u svrhu zastrašivanja, kazne i nagrade već našeg odabira kroz život koji nam je dan na ovoj Zemlji. A suditi će nas naša vlastita ne/djela. To je u kratkim crtama najbitnije premda bi se moglo još o tome štošta reći.Kršćanski koncept slobode je ovakav: bog ti je dao slobodnu volju, možeš raditi što hoćeš ali... ako ne radiš ono što ti je bog propisao ideš u pakao gdje ćeš biti na VJEČNIM mukama. Ako ga poslušaš i živiš kako ti je naređeno, ići ćeš u raj gdje ćeš biti vječno pod kontrolom nadnaravne autoritativne očinske figure.
Onaj koji ubije 10000000000 ljudi i onaj koji ne prihvaća isusa, po kršćanima idu na isto mjesto, u pakao.
S time da ubojica ne mora ići u pakao ako se iskreno pokaje i prihvati isusa prije smrti.
Totalno ludilo
'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus
2014-04-30
alo - otkud znaš?kingkong wrote:oldieRekao sam. A ti se sad vadiš na samu sintagmu rečenice. Naravno da je mišljeno da bez religije ne bi bilo takvog kulturnog, filozofskog a ni znanstvenog napretka čovječanstva.Ne laži....rekao si ovo (po smislu op.o.): "bez religije ne bi bilo čovječanstva", a to ne znači ništa - jer ni bez govna ne bi bilo čovječanstva, ali to ne znači da je govno dobro i da ga trebamo voliti i ljubiti
imaš neke podatke koji su mi promakli?
btw - to su vaše uobičajene ispraznice jer ni bez robovlasništva ne bi bilo napretka čovječanstva, a to znači da je robovlasništvo super -jelda?
2014-04-28
Nisam nikada rekao da je isus hoštapler za sve (opet imputiraš)...rekao sam samo za većinu ljudi (a to su mnogi)kingkong wrote:
oldieSad se ispravljaš. Jer "po mnogima" opet ne znači za sve!btw isus se /po mnogima/ lažno predstavljao:
2014-04-28
oldie wrote:Nisam nikada rekao da je isus hoštapler za sve (opet imputiraš)...rekao sam samo za većinu ljudi (a to su mnogi)kingkong wrote:
oldieSad se ispravljaš. Jer "po mnogima" opet ne znači za sve!btw isus se /po mnogima/ lažno predstavljao:
A koji su to mnogi tj. većina ljudi?
Za muslimane je prorok Issa.
Za budiste pročitaj:
Za mnoge budiste europskoga porijekla koji žive među
krš ćanima, a nekada su možda i sami bili krš ćani, Isus Krist je
bodisatva. To mijenja sve.
Isus Krist kao bodisatva
Dok spomenuti oblik budizma predlaže oslobađanje od ciklusa
rođenja i umiranja strogo slijedeći Budin put, različitim strujama
mahajanskoga budizma (Veliko vozilo) ideal je bodisatva,
biće (satva) predano buđenju (bodi). Na kraju vrlo duga puta
(niza doslovno bezbrojnih života) bodisatva dostiže savršenstvo,
odnosno paramita, kao što je učinio i sam Buda, ali odbija
pristupiti budaitetu iako mu je mudrost jednaka Budinoj. Naprotiv,
vraća se u svijet, ondje gdje to smatra korisnim, kako bi
drugima pomogao na putu k buđenju. Zato su bodisatve čuveni
zbog svoga suosjećanja. Bodisatva nije dakle zatočenik samsare
niti je podložan snazi karme. Njegova patnja nipošto nije
rezultat negativnih djela učinjenih u prethodnim životima.
………..
Dvojica japanskih
budista, za vrijeme jednog istraživanja u Francuskoj,
došli su jedanput sa mnom na bogosloviju u Issy-les-Moulineauxu,
gdje sam držao tečaj o budizmu i dijalogu između
budista i krš ćana. Za bogoslove je to bila izvrsna prigoda da
otkriju ne samo budizam nego i budiste. Dakako, vrlo brzo su
postavili pitanje: “Što mislite o Bogu i Isusu Kristu?” Odgovor
koji su dobili pokazao je da su ovi monasi imali stanovito poznavanje
krš ćanske vjere: “Mi pojma nemamo – rekli su – o
tome što hoćete reći kad govorite o Bogu. Što se pak tiče Isusa,
on je čovjek kojega veoma poštujemo zbog njegova nauka i
načina da bude među ljudima, ali za nas on ni u kojem slučaju nije Krist.
……….
Za hinduiste pročitaj:
Hinduisti u Isusu vide velikog gurua. Guru znači puno više od učitelja. To je netko tko vodi druge na putu istine; netko tko druge uvodi u stvarnost. U Indiji postoji vjerovanje da je Bog pravi guru koji obitava u nama kao svjetlost, koji nas uči i vodi u istinu. Ljudski gurui se štuju jer simboliziraju nutarnjeg božanskog gurua. Hinduisti pronalaze odjek ovoga u Isusovim riječima. "Boga nitko nikada ne vidje: Jedinorođenac – Bog – koji je u krilu Očevu, on ga obznani" (Iv 1,18). Guru je i učitelj, onaj tko pokazuje put. Marga ili put je, nesumnjivo, temeljni koncept u hinduističkoj tradiciji. U Isusu, hinduisti vide put do Oca, protumačenog kao Konačni misterij. Svojim životom i naučavanjem, Isus također daje sredstvo za postizanje tog cilja.
Znači da je Isus hoštapler samo za oldija.
Guest- Guest
zanstr
zanstr
zanstr
zanstr
O Bože dragi...koliko je ove planete naseljeno..a čak i domoroci kojih još ima...preživljavaju u vrlo opasnom životnom okolišu...kako ti nikako ne shvaćaš da je čovjeku dana sposobnost ne samo da preživi...nego izgradi svijet u kojem će lagodno živjeti...a to za sada može jedino na ovoj planeti koja je savršeno stvorena za njega...Da, ispada sadist ako je kako ti tvrdiš stvorio ovaj svjet za nas.
Kao da ja svom djetetu napravim sobu u kojoj će živjeti. 70% sobe je prekriveno žiletima i iskorištenim narkomanskim špricama i cjelo vrijeme posoji opasnost od urušavanja stropa.
zanstr
Dakako da jest - upravo po mjeri čovjeka. Nego za koga bi bio drugog...Opet ignoriraš činjenice. Svijet nije savršen i nije po mjeri čovjeka, ni Zemlja ni svemir.Kako ne shvaćaš. Ponavljaš se uporno.
zanstr
A od kud muška i ženska spolna stanica...dakle nećemo na sat bilogije...nego samo jednostavno pitanje tko daje da se pokrene taj proces..informacija zar ne; a od kud informacija?Ne nastaje samo od sebe, nastaje spajanjem muške i ženske spolne stanice.
zanstr
Lijepo ti napisoh da nije tako. Nema nikakve privole. A još manje prijetnje...i dakako da istinsko pokajanje ma kakav bio grešnik..te vraća u zajedništvo s Bogom.Privola je il ćeš slijedit mene ili ideš na vječne muke. Nema druge.
Onaj koji ubije 10000000000 ljudi i onaj koji ne prihvaća isusa, po kršćanima idu na isto mjesto, u pakao.
S time da ubojica ne mora ići u pakao ako se iskreno pokaje i prihvati isusa prije smrti.
Totalno ludilo
2014-04-14
Ispraznice?!?! Ja ne mogu vjerovati..najveća umjetnička djela nastala su iz ljubavi prema Bogu..od Michelangolove "Posljednje Večere"..i da ne nabrajam dalje, kiparstvo, slikarstvo, glazba, književnost, arhitektura, filozofija pa i znanost mogu zahvaliti religiji na svom razvitku a ujedno i napredku civilizacije. Ako to nije dovoljan argument..onda stvarno..oldie wrote:
btw - to su vaše uobičajene ispraznice jer ni bez robovlasništva ne bi bilo napretka čovječanstva, a to znači da je robovlasništvo super -jelda?
2014-04-14
ok...najveća umjetnička djela "od Michelangolove "Posljednje Večere"..i da ne nabrajam dalje, kiparstvo, slikarstvo, glazba, književnost, arhitektura, filozofija pa i znanost mogu zahvaliti" napravili su muškarci....pratiš?kingkong wrote:Ispraznice?!?! Ja ne mogu vjerovati..najveća umjetnička djela nastala su iz ljubavi prema Bogu..od Michelangolove "Posljednje Večere"..i da ne nabrajam dalje, kiparstvo, slikarstvo, glazba, književnost, arhitektura, filozofija pa i znanost mogu zahvaliti religiji na svom razvitku a ujedno i napredku civilizacije. Ako to nije dovoljan argument..onda stvarno..oldie wrote:
razlika između muškarca i žene je što potonje nemaju kurac - pratiš?
Zaključak1: .najveća umjetnička djela "od Michelangolove "Posljednje Večere"..i da ne nabrajam dalje, kiparstvo, slikarstvo, glazba, književnost, arhitektura, filozofija pa i znanost mogu zahvaliti" kurcu....
zaključak2: religija i kurac = isti kurac
2014-04-28
70% Zemlje je voda, dio je pustinja drugi dio džungla, dio je led... Ili skroz nepogodno za život ili vrlo neprijateljsko okruženje. Probaj živjet u džungli ili pustinji. Jedva preživljavaju ono sitno ljudi kaj tam živi i to se moraju stalno preseljavati na pogodniju lokaciju.kingkong wrote:zanstrO Bože dragi...koliko je ove planete naseljeno..a čak i domoroci kojih još ima...preživljavaju u vrlo opasnom životnom okolišu...kako ti nikako ne shvaćaš da je čovjeku dana sposobnost ne samo da preživi...nego izgradi svijet u kojem će lagodno živjeti...a to za sada može jedino na ovoj planeti koja je savršeno stvorena za njega...Da, ispada sadist ako je kako ti tvrdiš stvorio ovaj svjet za nas.
I još nešto.
Pošto tvrdiš da je svijet tako savršen i po mjeri čovjeka. Očito si zaboravio na velika i mala ledena doba koja se konstantno ponavljaju svakih par desetaka tisuća godina.
Ok, zakaj je preko 90% svemira nepogodno za ljude, ili 70% Zemlje? Ak si tak siguran da je tvoj bog napravil sve po tvojoj mjeri probaj živjeti pod vodom (pošto je to veći di planete napravljene po tvojoj mjeri) ili u svemiru.kingkong wrote:zanstrDakako da jest - upravo po mjeri čovjeka. Nego za koga bi bio drugog...Opet ignoriraš činjenice. Svijet nije savršen i nije po mjeri čovjeka, ni Zemlja ni svemir.Kako ne shvaćaš. Ponavljaš se uporno.
Evolucija. Prije toga, kako je nastao život istražuje abiogeneza. Dok ne dođu do konačnog zaključka ne možemo biti sigurni.kingkong wrote:zanstrA od kud muška i ženska spolna stanica...dakle nećemo na sat bilogije...nego samo jednostavno pitanje tko daje da se pokrene taj proces..informacija zar ne; a od kud informacija?Ne nastaje samo od sebe, nastaje spajanjem muške i ženske spolne stanice.
Da je po vama kršćanima, nebi ni počeli istraživati kako je počeo život pošto biblija ima sve odgovore.
Točno je tako. Ne prihvatiš li isusa ideš u pakao. Prihvati ga i neideš pa makar silovao i pobio 1000 male dječice.kingkong wrote:zanstrLijepo ti napisoh da nije tako. Nema nikakve privole. A još manje prijetnje...i dakako da istinsko pokajanje ma kakav bio grešnik..te vraća u zajedništvo s Bogom.Privola je il ćeš slijedit mene ili ideš na vječne muke. Nema druge.
Totalno ludilo
I onda se kršćani usude tvrditi da moral potječe od takvog boga. Pa da je tako svi bi bili ubojice, silovatelji i pedofili. Živjeli bi u nezamislivo odvratnije svijetu.
2014-04-30
Pa što fali ateistima? Ne moraju vjerovati u Boga. Bolje bit i ateist nego vjerovati u kršćanske nebuloze.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Page 5 of 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14
Similar topics
» Domagoj Pintarić objasnio zašto je prestao biti ateist
» Papa Franjo: "Bolje biti ateist nego licemjerni katolik'
» KATOLIČKI ATEIST
» Laprdanje se isplati
» Kriminal se u Čileu ne isplati...
» Papa Franjo: "Bolje biti ateist nego licemjerni katolik'
» KATOLIČKI ATEIST
» Laprdanje se isplati