Nepogrešivi
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 35 of 50
Page 35 of 50 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 42 ... 50
Re: Nepogrešivi
To ti je sranje u kojem živiš...Sve puno pametnih...hahahahahahahahahahahahahahahahaha...Zapravo, oni su smješni...Triny wrote:Tko su vi? Tko su mi?Mad_Vlad wrote:Vi možda jeste, mi nismo.Triny wrote:Mad_Vlad wrote:Podcjenjuješ ljudsku dobrotu.
Misliš?
http://ex-iskon.forumcroatian.com/t7788-prevrnuo-se-prepun-brodpoginulo-400-migranata
Takvi smo.
Daj, daj, šta je tvoj bog radio...pomori, potopi...sad se toliko snebivaš...
red wolf- Posts : 15947
2016-02-10
Pišam ti u usta lažljiva za ovo. Gibert je dokazani lažljivac i židomrzitelj a dozlaboga loš političar.metilda wrote:Mad_Vlad wrote:Vi možda jeste, mi nismo.Triny wrote:Mad_Vlad wrote:Podcjenjuješ ljudsku dobrotu.
Misliš?
http://ex-iskon.forumcroatian.com/t7788-prevrnuo-se-prepun-brodpoginulo-400-migranata
Takvi smo.
ma ja.. vi samo podižete zid i ubijate palestinsku djecu.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/doktor-gilbert-izraelske-kukavice-sistematski-ubijaju-djecu
Provjeri prvo prije nego počneš dijeliti kršćansku ljubav na svoje bližnje.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Pa sama si rekla...vi ste ti koji sve činite iz koristoljublja, mi pak činimo iz altruizma.Triny wrote:Tko su vi? Tko su mi?Mad_Vlad wrote:Vi možda jeste, mi nismo.Triny wrote:Mad_Vlad wrote:Podcjenjuješ ljudsku dobrotu.
Misliš?
Takvi smo.
Daj, daj, šta je tvoj bog radio...pomori, potopi...sad se toliko snebivaš...
Bog sve što radi radi dobro. Ti vjeruješ u nekog kojeg boli ona stvar za sve. Ne mo'š sve u isti koš trpat.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Pripazi na rječnik.Mad_Vlad wrote:Pišam ti u usta lažljiva za ovo. Gibert je dokazani lažljivac i židomrzitelj a dozlaboga loš političar.metilda wrote:Mad_Vlad wrote:Vi možda jeste, mi nismo.Triny wrote:Mad_Vlad wrote:Podcjenjuješ ljudsku dobrotu.
Misliš?
Takvi smo.
ma ja.. vi samo podižete zid i ubijate palestinsku djecu.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/doktor-gilbert-izraelske-kukavice-sistematski-ubijaju-djecu
Provjeri prvo prije nego počneš dijeliti kršćansku ljubav na svoje bližnje.
Guest- Guest
Ma pazim inače. Ne volim ovakve verbalne proljeve s neba pa u rebra. Upozori i nju.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Mad_Vlad wrote:Ma pazim inače. Ne volim ovakve verbalne proljeve s neba pa u rebra. Upozori i nju.
nije uzalud ona rečenica: reci mi kakav ti je bog pa ću znati kakav si čovjek... za što bi mene trebao upozoriti? za govorenje istine? ... zid je izgrađen, slike mrtve palestinske djece obilazile su svijet...
15David, dakle, izabra kugu.
Bilo je upravo vrijeme pšenične žetve. Jahve pusti kugu na Izraela od jutra pa do određenoga vremena; i pomor udari na narod i pomrije sedamdeset tisuća ljudi od Dana do Beer Šebe. (Druga knjiga o Samuelu)
Guest- Guest
metilda wrote:Mad_Vlad wrote:Ma pazim inače. Ne volim ovakve verbalne proljeve s neba pa u rebra. Upozori i nju.
nije uzalud ona rečenica: reci mi kakav ti je bog pa ću znati kakav si čovjek... za što bi mene trebao upozoriti? za govorenje istine? ... zid je izgrađen, slike mrtve palestinske djece obilazile su svijet...
Bilo je upravo vrijeme pšenične žetve. Jahve pusti kugu na Izraela od jutra pa do određenoga vremena; i pomor udari na narod i pomrije sedamdeset tisuća ljudi od Dana do Beer Šebe. (Druga knjiga o Samuelu)
a čuj ovu licemjerku...
ajmo malo o kršćanstvu kao „utemeljitelju europskog kulturnog identiteta“.
koliko ste tijekom povijesti "poganih" poubijali? koliko ste "vještica" i "heretika" spalili? srušili hramova politeističkih religija, a svećenike i vjernike tih religija fizički zlostavljli i masovno masakrirali?!
koliko milijona ste poklali u 300 godišnjim "svetim" križarskim ratovima? koliko ste ih potamanili tijekom pokrštavanja amerike u Meksiku i Peruu? koliko ste hugenota u samo nekoliko mjeseci poklali i izmasakrirali na ulicama francuske?
ali, šta ćeš...takva vam je eto baština europske kulture, tj. kršćanstva, na koju se pozivaš svako dana, ko i ona notorna sotona s Kaptola
Guest- Guest
Noor wrote:metilda wrote:Mad_Vlad wrote:Ma pazim inače. Ne volim ovakve verbalne proljeve s neba pa u rebra. Upozori i nju.
a čuj ovu licemjerku...
koliko ste tijekom povijesti "poganih" poubijali? koliko ste "vještica" i "heretika" spalili? srušili hramova politeističkih religija, a svećenike i vjernike tih religija fizički zlostavljli i masovno masakrirali?!
koliko milijona ste poklali u 300 godišnjim "svetim" križarskim ratovima? koliko ste ih potamanili tijekom pokrštavanja amerike u Meksiku i Peruu? koliko ste hugenota u samo nekoliko mjeseci poklali i izmasakrirali na ulicama francuske?
ali, šta ćeš...takva vam je eto baština europske kulture, tj. kršćanstva, na koju se pozivaš svako dana, ko i ona notorna sotona s Kaptola
ajde, ajde, dudette, nickita, noor, manynames, evidence.. odjednom si postala velika ljubiteljica Jahvea
Guest- Guest
metilda wrote:Noor wrote:metilda wrote:Mad_Vlad wrote:Ma pazim inače. Ne volim ovakve verbalne proljeve s neba pa u rebra. Upozori i nju.
a čuj ovu licemjerku...
ajde, ajde, dudette, nickita, noor, manynames, evidence.. odjednom si postala velika ljubiteljica Jahvea
šta je ..ponestalo citata?!
bekni nešto buzdovanko
Guest- Guest
Noor wrote:metilda wrote:Noor wrote:metilda wrote:Mad_Vlad wrote:Ma pazim inače. Ne volim ovakve verbalne proljeve s neba pa u rebra. Upozori i nju.
a čuj ovu licemjerku...
šta je ..ponestalo citata?!
bekni nešto buzdovanko
a ti bi neki citat o toma kako jahve ide u kovčegu saveza i pobija sve pred sobom u korist izraelaca, pa kad se pokatkad naljuti na njih pobije i njih koji desetak tisuća..
ma nestalo mi posla, ja sam ovdje samo u prolazu, a ako baš čezneš za citatima evo ti jedan, taman za tebe:
Noć u provinciji
Miroslav Krleža
Sve je gluho. Potom opet lavež počima./ Psi laju. Laju bijesno, bezumno i suludo,/ psi laju glupo, krvavo i uludo/ na sve što se krene: na svjetiljke, na glasove i sjene
Psi laju a karavana prolazi.
Stara arapska poslovica.
Zašto tako laju psi po našim mračnim noćima?
Odjeknu li cestom korak nepoznata stranca
il' zavonja usred tmine vuk?
Na tren je tiho: sve glasove proguto je muk,
i dok hladno klizi zvek pasjega lanca,
u daljini neka lampa tiho žmirka očima.
Sve je gluho. Potom opet lavež počima.
Psi laju. Laju bijesno, bezumno i suludo,
psi laju glupo, krvavo i uludo
na sve što se krene: na svjetiljke, na glasove i sjene,
na mjesec, slutnje i nepoznate ljude,
psi pasji laju pjesme pasje lude,
psi laju noći i noći, tamne i vjetrovite,
a te su pjesme pasje jalove i prokletstvom ovite.
O, pasji sabore, ti laješ, a karavane idu,
i čuje se zveket orme, kopita i točkova škripa.
Zaludu lavež tvoj svu pasju mržnju na prolaznike sipa,
svi prolaze i nestaju, a ti na lancu, kao sjena slijepa,
sudbinu čekaš da s tobom tu pod plotom pasji krepa
Guest- Guest
metilda wrote:
a ti bi ...
aha, ja bi da se referiraš na moja pitanja
http://ex-iskon.forumcroatian.com/t4082p680-nepogresivi#330983
usput da objasniš temeljenje Novog zavjeta na Starom, na kojeg kao uzorna katolkinja i lizačica oltara - hračkaš
Guest- Guest
Noor wrote:metilda wrote:
a ti bi ...
usput da objasniš temeljenje Novog zavjeta na Starom, na kojeg kao uzorna katolkinja i lizačica oltara - hračkaš
aaaa, ti bi da ja objašnjavam His story... nema to s tobom smisla... što se tiče Jahvea kojega u zadnje vrijeme toliko cijeniš... evo jedan kratki citat iz NZ u odnosu na SZ: "Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske".. tja...
Guest- Guest
uz to treba slijediti i nove spoznaje znanosti
http://narod.hr/zdravlje/spavanje-u-rublju-nije-zdravo-a-kod-muskaraca-moze-uzrokovati-i-probleme-s-plodnoscu
http://narod.hr/zdravlje/spavanje-u-rublju-nije-zdravo-a-kod-muskaraca-moze-uzrokovati-i-probleme-s-plodnoscu
Guest- Guest
metilda wrote:Noor wrote:metilda wrote:
a ti bi ...
aaaa, ti bi da ja objašnjavam His story... nema to s tobom smisla... što se tiče Jahvea kojega u zadnje vrijeme toliko cijeniš... evo jedan kratki citat iz NZ u odnosu na SZ: "Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske".. tja...
ne, za početak odgovori na ova pitanja.
a iza toga moš i dalje mlatit žabe po neretvi
Guest- Guest
Noor wrote:metilda wrote:Noor wrote:metilda wrote:
a ti bi ...
ne, za početak odgovori na ova pitanja.
a iza toga moš i dalje mlatit žabe po neretvi
ne, za početak ti odgovori zašto je jahve pobio 70 tisuća izraelaca (samo u ovom slučaju) a žabe po neretvi je isplativije mlatiti nego tebi nešto objašnjavati
Guest- Guest
nije ni mojsije baš nešto mario za zapovijedi jahvine.. razbi ploče ko da su od zagora napisane...
17A Jošua ču viku naroda koji je bučio pa reče Mojsiju: »Bojna vika u taboru!« 18Mojsije mu odgovori: »Niti viču pobjednici,
niti tuže pobijeđeni:
tu ja samo pjesmu čujem.«
19Čim se približi taboru te opazi tele i kako igraju, razgnjevi se Mojsije. Baci iz ruku ploče i razbije ih na podnožju brda.
Savez raskinut – razbijene ploče
Mojsije se okrene i siđe s brda. U rukama su mu bile dvije ploče svjedočanstva, ploče ispisane na objema plohama; ispisane i s jedne i s druge strane. 16Ploče su bile djelo Božje; pismo je bilo pismo Božje u pločama urezano.17A Jošua ču viku naroda koji je bučio pa reče Mojsiju: »Bojna vika u taboru!« 18Mojsije mu odgovori: »Niti viču pobjednici,
niti tuže pobijeđeni:
19Čim se približi taboru te opazi tele i kako igraju, razgnjevi se Mojsije. Baci iz ruku ploče i razbije ih na podnožju brda.
Guest- Guest
Koju istinu ti govoriš? Gilbertovu? A ti znaš toćno je l' to istina, sve si provjerila što je on napisao?metilda wrote:Mad_Vlad wrote:Ma pazim inače. Ne volim ovakve verbalne proljeve s neba pa u rebra. Upozori i nju.
Je l' ti znaš zašto je izgrađen zid? I gdje je izgrađen? Oko Gaze ga nema.
Žao ti palestinske djece? Komu nije? Ti misliš da Židovi uživaju kad pogine tuđe dijete?
Pogledaj malo kak Palestinci uživaju kad ubiju židovsku djecu. Jesi li vidjela kako ih indoktriniraju i uče od djetinjstva da mrze? I kako oni već znaju svoj cilj u životu: ubijat Židove gdje i kako mogu i umrijeti kao mučenik. Je l' židovska krivica što ini puštaju djecu uokolo dok se ratuje? Je l' židovska krivica što Hamas granatira iz škola, bolnica, hotela, mjesta puna ljudi?
Najlakše optužit, osudit i reć ja govorim istinu. To si ti napravila s tim upadom.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Da, i Mojsije je bio čovjek i kao čovjek znao pogriješiti. To nešt čudno? I s tim činom savez nije raskinut kako podnaslov sugerira. Bog drži svoju riječ čak i kad njegov narod nije držao. Bog kažnjava za prekršaje ali i nagrađuje za pravednost jer je milostiv. To dalje nisi čitala? Nije zanimljivo?metilda wrote:nije ni mojsije baš nešto mario za zapovijedi jahvine.. razbi ploče ko da su od zagora napisane...Savez raskinut – razbijene ploče
Mojsije se okrene i siđe s brda. U rukama su mu bile dvije ploče svjedočanstva, ploče ispisane na objema plohama; ispisane i s jedne i s druge strane. 16Ploče su bile djelo Božje; pismo je bilo pismo Božje u pločama urezano.
17A Jošua ču viku naroda koji je bučio pa reče Mojsiju: »Bojna vika u taboru!« 18Mojsije mu odgovori: »Niti viču pobjednici,
niti tuže pobijeđeni:
Mad_Vlad-
2014-05-02
'' On je šutio i nije ništa odgovorio. Opet ga zapita veliki svećenik: "Jesi li ti Krist, Sin Blagoslovljenoga?"metilda wrote:Mad_Vlad wrote:Ma pazim inače. Ne volim ovakve verbalne proljeve s neba pa u rebra. Upozori i nju.
A Isus odgovori: "Ja sam; i vidjet ćete Sina čovječjega gdje sjedi s desne Svemogućega i dolazi na oblacima nebeskim." '' ( Marko, 14, 62-63 )
red wolf-
2016-02-10
Page 35 of 50 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 42 ... 50
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 35 of 50