Mladi vozaci i smrt na cestama
Page 16 of 16
Page 16 of 16 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16
Ogranicenja voznje/vozila mladih vozaca
Re: Mladi vozaci i smrt na cestama
Legendovich wrote:
CVT koji je ugradjen u automatike od Micubisija,a koje si popljuvao,nISU BASH TAKO LOSI...KAZU LJUDI KOJI IH KORISTE VEC DVIJE GODINE..
Čak dvije godine! Eeeej, dvije pune godine!!!
Majko mila...
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:
ne znam što smatraš pod "komercijalnim modelima", jer u SAD danas u toj klasi obiteljskih auta praktički više nitko ne nudi ručni mjenjač
Argument za vola ubit.
Posebno kad su SAD u pitanju, jer je tamošnje tržište praktički oduvijek preferiralo automatike iz razloga veće udobnosti njihove upotrebe i generalne lijenosti njihove vozačke populacije.
zapravo, zadnjih godina više oni traže ručne mjenjače kod sporstkih auta nego europljani, čisto onako statistički
Samo ću boldati, čisto da se ne ponavljam. Postalo mi je malo zamorno.
pa kod drugih auta ga nikad nitko nije ni tražio, kod svih auta osim sporstkih ručni mjenjač je pitanje nužde odnosno financija, a ne nečije želje
jedina njegova objektivna prednost je da je zabavniji u vožnji, bar danas. Povijesno, da, imao je lošija ubrzanja i max brzinu i trošio je više, ali danas su te razlike, ako ih i ima marginalne i idu u korist ručnog mjenjača samo do klase golfa.
Dakle, on se i može tražiti jedino kod sportskih auta, kod drugih klasa se ne traži, nego nemaš love za automatik.
Speare Shaker wrote:Legendovich wrote:
CVT koji je ugradjen u automatike od Micubisija,a koje si popljuvao,nISU BASH TAKO LOSI...KAZU LJUDI KOJI IH KORISTE VEC DVIJE GODINE..
Čak dvije godine! Eeeej, dvije pune godine!!!
Majko mila...
CVT je smeće. Period. Vozio sam to triput. Prvi, zadnji i nikad više. Okretaji motora su posve nepovezani s kretanjem auta, a mene to jebeno zbunjuje, sori.
usto, da, nitko ga još nije napravio da traje koliko i auto, ni blizu.
kad smo kod toga, klasični hidraulički automatik u pravilu traje vječno, i otporan je na loše vozače, na manje više sve osim eskplozije bombe ravno ispod njega, a i to bi većina vjerojatno izdržala.
kvačila su problem kod ručnih mjenjača, naročito kod jačih auta, čisto zato jer se kod agresivnije vožnje jako brzo troše a skupa su. Naročito ova novija sa zamašnjakom s dvije mase i ta sranja. Budu po dva soma eura i više s rukama.
problem su i sajle ako je njima povezan mjenjač s ručicom (VW!), stalno ih treba zatezat, a i poluge se raštimaju s vremenom.
kad smo kod toga, klasični hidraulički automatik u pravilu traje vječno, i otporan je na loše vozače, na manje više sve osim eskplozije bombe ravno ispod njega, a i to bi većina vjerojatno izdržala.
kvačila su problem kod ručnih mjenjača, naročito kod jačih auta, čisto zato jer se kod agresivnije vožnje jako brzo troše a skupa su. Naročito ova novija sa zamašnjakom s dvije mase i ta sranja. Budu po dva soma eura i više s rukama.
problem su i sajle ako je njima povezan mjenjač s ručicom (VW!), stalno ih treba zatezat, a i poluge se raštimaju s vremenom.
ozbiljno bi bilo ovako...idemo na tekstove i linkove..PRIJE SVEGA IMA CVT I CVT,i nisu svi smeca,stovise,izgleda da im slijedi i buducnost..
ZADNJA je bila serija od Micubishija 2018...vozaci nakon 1-2 godine kazu da treba malo privikavanja,ali da u sustini CVT svoje odlicno odradjuje..
https://www.mobil.com/en/lubricants/for-personal-vehicles/auto-care/vehicle-maintenance/continuously-variable-transmission
ZADNJA je bila serija od Micubishija 2018...vozaci nakon 1-2 godine kazu da treba malo privikavanja,ali da u sustini CVT svoje odlicno odradjuje..
https://www.mobil.com/en/lubricants/for-personal-vehicles/auto-care/vehicle-maintenance/continuously-variable-transmission
Guest- Guest
da svele ali cvt traje jako kratko, možda ne godinu dvije ali ne više od 4-5, a košta upičkumaterinu mijenjat cijeli mjenjač
istina,no ako realno pogledamo,danasnjih auta se najbolje rjesiti u 4-5 godina..Proslo je svrseno vrijeme,kad kupis auto,da te sluzi puno godina...vozaj ga dok ima garanciju,vrati gdje si kupio,naravno odrzavaj pristojno,i uzmi nasljednika, uz sretno nastavljanje placanja..marcellus wrote:da svele ali cvt traje jako kratko, možda ne godinu dvije ali ne više od 4-5, a košta upičkumaterinu mijenjat cijeli mjenjač
2018 sam kupio ovog,dvi godine puni u augustu,onda josh 3 godine i vracam ga u salon,uzimam nasljednika..odbija mu se trenutna trzisna cijena ovoga i Bog te veselio...nisu to vise oni tenkovi,iz 50tih i 60tih godina proslog stoljeca...
Guest- Guest
inače CVT je izumio još davno neki nizozemac čisto zato jer njegova žena nije nikako mogla naučit vozit auto s mjenjačem, a klasični automatici tada nisu bili dostupni u malim europskim autićima. Danas bi to bio seksizam.
onda je pokrenuo svoju firmu koja je proizvodila aute s bestupanjskim mjenjačima, male, gradske, ekonomične, girly aute. DAF.
nije predugo trajala, u biti spadaju u najgore aute u povijesti.
onda je pokrenuo svoju firmu koja je proizvodila aute s bestupanjskim mjenjačima, male, gradske, ekonomične, girly aute. DAF.
nije predugo trajala, u biti spadaju u najgore aute u povijesti.
Nesreća na Britancu u Zagrebu, auto završio na krovu kuće
NA BRITANSKOM trgu u Zagrebu oko 14:30 sati došlo je do prometne nesreće u kojoj je automobil završio na krovu kuće.
U automobilu je, kaže nam čitateljica, bio vozač. Na mjesto događaja stigli su vatrogasci. Navodno nitko nije ozlijeđen.
Čitateljica nam kaže da se čuo jak udarac. Kako je točno automobil završio na krovu, nije poznato.
NA BRITANSKOM trgu u Zagrebu oko 14:30 sati došlo je do prometne nesreće u kojoj je automobil završio na krovu kuće.
U automobilu je, kaže nam čitateljica, bio vozač. Na mjesto događaja stigli su vatrogasci. Navodno nitko nije ozlijeđen.
Čitateljica nam kaže da se čuo jak udarac. Kako je točno automobil završio na krovu, nije poznato.
vili40-
2015-08-02
ovo je neki vilijev, KR, nema gorih :)
dijagram-
2015-08-09
nisam ja KR,probaj daljedijagram wrote:ovo je neki vilijev, KR, nema gorih :)
vili40-
2015-08-02
kakogod,i nadalje sam samo za benzin i manjual mjenjac..
Guest- Guest
Heh ali definiraj mi sportski auto. Evo Arteon TDI 150HP, brži je do 100 sa DSG-om nego manualac, istina u stotinkama ali je brži, oba prek 9 sek do 100kmh.Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:
ne znam što smatraš pod "komercijalnim modelima", jer u SAD danas u toj klasi obiteljskih auta praktički više nitko ne nudi ručni mjenjač
Argument za vola ubit.
Posebno kad su SAD u pitanju, jer je tamošnje tržište praktički oduvijek preferiralo automatike iz razloga veće udobnosti njihove upotrebe i generalne lijenosti njihove vozačke populacije.
zapravo, zadnjih godina više oni traže ručne mjenjače kod sporstkih auta nego europljani, čisto onako statistički
Brain32-
2014-04-15
jedini fauve,koji mi se svidja..Brain32 wrote:Heh ali definiraj mi sportski auto. Evo Arteon TDI 150HP, brži je do 100 sa DSG-om nego manualac, istina u stotinkama ali je brži, oba prek 9 sek do 100kmh.Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:
Argument za vola ubit.
DSG,bash pogledah..JEBENO komplikated...ali stvarno jebeno..
Guest- Guest
Brain32 wrote:Heh ali definiraj mi sportski auto. Evo Arteon TDI 150HP, brži je do 100 sa DSG-om nego manualac, istina u stotinkama ali je brži, oba prek 9 sek do 100kmh.Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:
Argument za vola ubit.
I za golfa su podaci o ubrzanju potpuno jednaki s DSG-om i ručnim mjenjačem, oficijelni
Da i to s tim da je DSG uvijek bar 20kg teži što na toj klasi nerijetki napravi 0,X sec razlike...
Brain32-
2014-04-15
DSG bas provjerim izlazne cijene,no mislim da koshta kao kajgana od jesusovih jooja...
MajkutiIrudovu,pa mi se napatimo sa kalibriranjem KUČIŠTA transmisije za Porsche Taycan,koji ima dvi brzine automatske,i sve je vrlo jednostavno u konstrukciji,a ovaj DSG kad pogledam,samo glava da zaboli..
DSG
Taycan 2 speed gearbox..
MajkutiIrudovu,pa mi se napatimo sa kalibriranjem KUČIŠTA transmisije za Porsche Taycan,koji ima dvi brzine automatske,i sve je vrlo jednostavno u konstrukciji,a ovaj DSG kad pogledam,samo glava da zaboli..
DSG
Taycan 2 speed gearbox..
Guest- Guest
DSG tek treba kroz vrijeme da se pokaze,ali ako uzmemo u obzir vrlo kompliciranu konstrukciju sa zilijun dijelova,treba ocekivati i isto tako brojne probleme(sto vise dijelova,vise sranja)..za
tolerancije felera u produkciji samog kucista i unutarnjih djelova ce trebati postaviti nove vrijednosti....
tolerancije felera u produkciji samog kucista i unutarnjih djelova ce trebati postaviti nove vrijednosti....
Guest- Guest
Page 16 of 16 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16
Similar topics
» Empatija na europski način: Smrt Francuza je tragedija, a smrt sirijskih dječaka je statistika
» Smrt Kapitalizmu i Smrt Državi
» Uvozni robovi ugibaju po hrvatskim cestama
» Veliki njemački san o milijunima električnih vozila na cestama nestaje: 'Infrastrukture nema, prije će doći do urušavanja tržišta!'
» Srbija, vozaci C kat. 3000 eura, traze se
» Smrt Kapitalizmu i Smrt Državi
» Uvozni robovi ugibaju po hrvatskim cestama
» Veliki njemački san o milijunima električnih vozila na cestama nestaje: 'Infrastrukture nema, prije će doći do urušavanja tržišta!'
» Srbija, vozaci C kat. 3000 eura, traze se
Page 16 of 16