Pavle Kalinić traži uvođenje obveznog vojnog roka za muškarce i žene
Page 5 of 16
Page 5 of 16 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16
Re: Pavle Kalinić traži uvođenje obveznog vojnog roka za muškarce i žene
Koji vid vojske ?daks wrote:ja sam odslužio vojni rok još 2004 godine
da dođe do rata ili slično ne bi se nikada odazvao jer tih jebenih 6 mjeseci u vojsci nismo ništa radili. 3 mjeseca čišćenja kanala ,mjesec dana čišćenja zgrada, 2 tjedna premještanja ministarstva i čistih mjesec dana nekakve obuke i jedan dan na Slunju
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
VBRRayMabus wrote:Koji vid vojske ?daks wrote:ja sam odslužio vojni rok još 2004 godine
da dođe do rata ili slično ne bi se nikada odazvao jer tih jebenih 6 mjeseci u vojsci nismo ništa radili. 3 mjeseca čišćenja kanala ,mjesec dana čišćenja zgrada, 2 tjedna premještanja ministarstva i čistih mjesec dana nekakve obuke i jedan dan na Slunju
Guest- Guest
Ok. Nije ni namjena da ti ciljaš i pucaš nego da upoznaš teren i materiju. Da šest mjeseci je puno za to ako ne želiš dodatnu obuku. Četiri su dovoljna pa čak i tri pošto samo upoznavaš teren i materiju čisto da u slučaju rata znaš o čemu je riječ. Ne spadaš u profesionalni dio vojske nego samo ročnik.daks wrote:VBRRayMabus wrote:Koji vid vojske ?daks wrote:ja sam odslužio vojni rok još 2004 godine
2014-04-11
Raketa košta i smatra se eksplozivnom tvari tako da neće nitko dat da time rukuješ. Možeš gledat i učit. Malo čistit , upoznat teren i osnove.
Preskupa je to oprema i spada u eksplozivne naprave da bi tebi netko u par mjeseci takve osnovne obuke to dao u ruke i zato si tu samo pomoćni.
Preskupa je to oprema i spada u eksplozivne naprave da bi tebi netko u par mjeseci takve osnovne obuke to dao u ruke i zato si tu samo pomoćni.
Last edited by RayMabus on Fri 17 Apr - 21:30; edited 1 time in total
2014-04-11
Najbliže što sam bio vojsci jest kad sam kupio pušku za airsoft i streljao pivske flaše sa posuđenom zračnicom...i da, trenirao kickbox. Malo kickbox, malo kondicijski treninzi u vlastitoj režiji. Inače, za vojsku sam i službeno nesposoban, zbog visoke dioptrije.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
ahaha!
ovo je nešto nojgluplje ča sun prečito na forumu, a često čitun vukasdinare!
jedino gluplje je kad se ko argumenat spominje da je to dobro jer vojska uči disciplini...mislin da bi tu povuko granicu svog non agression principlea. ka bi mi to neko reko uživo, krvi bi mu se napi.
jedino gluplje je kad se ko argumenat spominje da je to dobro jer vojska uči disciplini...mislin da bi tu povuko granicu svog non agression principlea. ka bi mi to neko reko uživo, krvi bi mu se napi.
2014-04-16
Istina, držao sam djedov kalaš kojeg je godinama čuvao ispod kreveta, a imam doma i dva pištolja koje znam repetirati
Za kalaš mi je stvarno žao, s obzirom da je stari odavno navršio 80-u, dvije njegove kćeri su se odlučile pošto-poto riješiti kalaša da se stari ne ubije ako iz bilo kojeg razloga bude morao doktoru. Taj u životu nije vidio doktora, čak si je i zub sam vadio za današnje vrijeme neshvatljivo surovim metodama u kućnoj radinosti
Za kalaš mi je stvarno žao, s obzirom da je stari odavno navršio 80-u, dvije njegove kćeri su se odlučile pošto-poto riješiti kalaša da se stari ne ubije ako iz bilo kojeg razloga bude morao doktoru. Taj u životu nije vidio doktora, čak si je i zub sam vadio za današnje vrijeme neshvatljivo surovim metodama u kućnoj radinosti
2015-08-09
Vojska ne služi disciplini nego za ispiranje mozga i za topovsko meso. Ja sam korporativni pravnik i ne treba mi nikakva vojna disciplina da shvatim što je hijerarhija, a što odgovornost i ozbiljan posao. Samo nije mi jasno, zašto bi itko normalan htio biti zreo, ozbiljan i odgovoran ako ga život ne natjera na to? A prije ili kasnije, život sve natjera na to, s vojskom ili bez nje.aben wrote:ahaha!
2015-08-09
melkior wrote:Vojska ne služi disciplini nego za ispiranje mozga i za topovsko meso. Ja sam korporativni pravnik i ne treba mi nikakva vojna disciplina da shvatim što je hijerarhija, a što odgovornost i ozbiljan posao. Samo nije mi jasno, zašto bi itko normalan htio biti zreo, ozbiljan i odgovoran ako ga život ne natjera na to? A prije ili kasnije, život sve natjera na to, s vojskom ili bez nje.aben wrote:ahaha!
pa, jo se puno bolje osićun oka sun uzrijo, uozbilji se i preuze odgovornost. i ne samo da se bolje osićun, sve one godine prije toga smatran izgubljenin vrimenon.
ali, zazivati državu da puten vojske rodi na disciplini ljudi je poplava koja prelivo čašu.
2014-04-16
Tri miseca osnovne obuke plus tri miseca vbr.daks wrote:VBRRayMabus wrote:Koji vid vojske ?daks wrote:ja sam odslužio vojni rok još 2004 godine
Postoje vojarne za čuvanje te municije i naoružanja i zato moraš tuć tamo stražu i vidit na vježbi bar jedno ispaljivanje iz kačuše tako da imaš tu masu o čemu je riječ.
Recimo ja san ti abko i imaš vojarnu za to u Čerkezovcu di sad žele odložit nuklearni otpad i ja san ti tuka stražu tu 1999 točno kad je NATO bombardira Srbiju tako da smo bili naoružani do zuba i spremni za rat da je u Bosni šta počelo jer je to točno poviše Novi grada u RS.
Gledali smo ih odgore priko nišana.
I onda su ih izrokali a ovi u RS nisu se makli ništa. Još pireve držali vikendom.
2014-04-11
A danas se furati na nekakav mačizam dok curice uglavnom svršavaju na Justina Biebera, zar stvarno?
Ma evo vam
Ma evo vam
2015-08-09
melkior wrote:Vojska ne služi disciplini nego za ispiranje mozga i za topovsko meso. Ja sam korporativni pravnik i ne treba mi nikakva vojna disciplina da shvatim što je hijerarhija, a što odgovornost i ozbiljan posao. Samo nije mi jasno, zašto bi itko normalan htio biti zreo, ozbiljan i odgovoran ako ga život ne natjera na to? A prije ili kasnije, život sve natjera na to, s vojskom ili bez nje.aben wrote:ovo je nešto nojgluplje ča sun prečito na forumu, a često čitun vukasdinare!
Očigledno je najbolji način za ojačavanje samodisciline ako bi sve natjerali da postanu korporativni pravnici.
Usto bih dodao obaveznu edukaciju djedova kako se unucima vade zubi naživo, jer inekcije loše utječu na disciplinu.
melkior wrote:A danas se furati na nekakav mačizam dok curice uglavnom svršavaju na Justina Biebera, zar stvarno?
Ma evo vam
pogleč dobre interpretacije
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Bolje da nisu ovi u RS pokušali ništa. To je sve bilo gori na čuki. Samo je tribalo da trznu to bi se sve pokrenilo. Dosta smo bili tamo , ne sićan se ni ja , možda i misec dana. Točno njih rokaju po Srbiji tamo. Tučeš stražu po noći , čuvaš vojarnu a prva crta linije tu skupa sa specijalcima koji su malo niže sto metara jer smo mi imali funkciju nekake prve logistike tu i kao pješadija na terenu istovremeno jer je to naša vojarna tj od abko.RayMabus wrote:Tri miseca osnovne obuke plus tri miseca vbr.daks wrote:VBRRayMabus wrote:Koji vid vojske ?daks wrote:ja sam odslužio vojni rok još 2004 godine
Postoje vojarne za čuvanje te municije i naoružanja i zato moraš tuć tamo stražu i vidit na vježbi bar jedno ispaljivanje iz kačuše tako da imaš tu masu o čemu je riječ.
Recimo ja san ti abko i imaš vojarnu za to u Čerkezovcu di sad žele odložit nuklearni otpad i ja san ti tuka stražu tu 1999 točno kad je NATO bombardira Srbiju tako da smo bili naoružani do zuba i spremni za rat da je u Bosni šta počelo jer je to točno poviše Novi grada u RS.
I onda su ih izrokali a ovi u RS nisu se makli ništa. Još pireve držali vikendom.
2014-04-11
Eroo wrote:melkior wrote:Vojska ne služi disciplini nego za ispiranje mozga i za topovsko meso. Ja sam korporativni pravnik i ne treba mi nikakva vojna disciplina da shvatim što je hijerarhija, a što odgovornost i ozbiljan posao. Samo nije mi jasno, zašto bi itko normalan htio biti zreo, ozbiljan i odgovoran ako ga život ne natjera na to? A prije ili kasnije, život sve natjera na to, s vojskom ili bez nje.aben wrote:ovo je nešto nojgluplje ča sun prečito na forumu, a često čitun vukasdinare!
Očigledno je najbolji način za ojačavanje samodisciline ako bi sve natjerali da postanu korporativni pravnici.
Usto bih dodao obaveznu edukaciju djedova kako se unucima vade zubi naživo, jer inekcije loše utječu na disciplinu.
Općenito to isfuravanje domoljubnog kolektivističkog duha je čisto prcanje u zdrav mozak. Ne postoje apsolutno nikakve vrijednosti koje bi mladi danas trebali usvojiti za dobrobir cjelokupnog društva i nacije, umjesto toga, bolje bi bilo pustit korona virus da odradi svoje po staračkim domovima
2015-08-09
Ne može te društvo naučiti vrijednostima kojih nema. Veći je uzor mladima Luka Modrić nego Blago Zadro. Kad smo već kod toga, društvo ne živi od komemoracija i podizanja spomenika herojima, od toga žive uglavnom samo braniteljske udruge. Ostali žive od love, po mogućnosti džabalebarenja na tuđi račun, i to je jedina kolektivna vrijednost za koju se možemo uhvatiti. Uostalom, tu vrijednost su mladi naučili od svojih roditelja, pa dakle, pogledajte se u ogledalo.melkior wrote:Eroo wrote:melkior wrote:Vojska ne služi disciplini nego za ispiranje mozga i za topovsko meso. Ja sam korporativni pravnik i ne treba mi nikakva vojna disciplina da shvatim što je hijerarhija, a što odgovornost i ozbiljan posao. Samo nije mi jasno, zašto bi itko normalan htio biti zreo, ozbiljan i odgovoran ako ga život ne natjera na to? A prije ili kasnije, život sve natjera na to, s vojskom ili bez nje.aben wrote:ovo je nešto nojgluplje ča sun prečito na forumu, a često čitun vukasdinare!
Općenito to isfuravanje domoljubnog kolektivističkog duha je čisto prcanje u zdrav mozak. Ne postoje apsolutno nikakve vrijednosti koje bi mladi danas trebali usvojiti za dobrobir cjelokupnog društva i nacije, umjesto toga, bolje bi bilo pustit korona virus da odradi svoje po staračkim domovima
2015-08-09
Eroo wrote:melkior wrote:Vojska ne služi disciplini nego za ispiranje mozga i za topovsko meso. Ja sam korporativni pravnik i ne treba mi nikakva vojna disciplina da shvatim što je hijerarhija, a što odgovornost i ozbiljan posao. Samo nije mi jasno, zašto bi itko normalan htio biti zreo, ozbiljan i odgovoran ako ga život ne natjera na to? A prije ili kasnije, život sve natjera na to, s vojskom ili bez nje.aben wrote:ovo je nešto nojgluplje ča sun prečito na forumu, a često čitun vukasdinare!
Za koga ćeš ti danas ratovat? I što je to danas uopće vrijedno borbe? Žrtve?melkior wrote:Ne može te društvo naučiti vrijednostima kojih nema. Veći je uzor mladima Luka Modrić nego Blago Zadro. Kad smo već kod toga, društvo ne živi od komemoracija i podizanja spomenika herojima, od toga žive uglavnom samo braniteljske udruge. Ostali žive od love, po mogućnosti džabalebarenja na tuđi račun, i to je jedina kolektivna vrijednost za koju se možemo uhvatiti. Uostalom, tu vrijednost su mladi naučili od svojih roditelja, pa dakle, pogledajte se u ogledalo.melkior wrote:Eroo wrote:melkior wrote:Vojska ne služi disciplini nego za ispiranje mozga i za topovsko meso. Ja sam korporativni pravnik i ne treba mi nikakva vojna disciplina da shvatim što je hijerarhija, a što odgovornost i ozbiljan posao. Samo nije mi jasno, zašto bi itko normalan htio biti zreo, ozbiljan i odgovoran ako ga život ne natjera na to? A prije ili kasnije, život sve natjera na to, s vojskom ili bez nje.aben wrote:ovo je nešto nojgluplje ča sun prečito na forumu, a često čitun vukasdinare!
2015-08-09
Čemu služi vojska u RH? Uglavnom raščišćavanju ruševina i ojačavanju nasipa od poplava. To može i jebeni Crveni križ i civilna zaštita
2015-08-09
Zato imaš osnovnu obuku jer si uvik pješadija prvo a onda ta tri miseca si neki određeni vid vojske i tu si kao ta šema itd tj uglavnom upoznaš objekte i tematiku.RayMabus wrote:Bolje da nisu ovi u RS pokušali ništa. To je sve bilo gori na čuki. Samo je tribalo da trznu to bi se sve pokrenilo. Dosta smo bili tamo , ne sićan se ni ja , možda i misec dana. Točno njih rokaju po Srbiji tamo. Tučeš stražu po noći , čuvaš vojarnu a prva crta linije tu skupa sa specijalcima koji su malo niže sto metara jer smo mi imali funkciju nekake prve logistike tu i kao pješadija na terenu istovremeno jer je to naša vojarna tj od abko.RayMabus wrote:Tri miseca osnovne obuke plus tri miseca vbr.daks wrote:VBRRayMabus wrote:Koji vid vojske ?daks wrote:ja sam odslužio vojni rok još 2004 godine
Sad se bune da neće nuklearni otpad tamo.
http://ba.n1info.com/Vijesti/a421416/Hrvatska-nastavlja-aktivnosti-Radioaktivni-otpad-na-granici-sa-BiH.html
No to je u bukerima zakopanima u zemlju i onda još u bačvama tako da ja ne vidim kako će njima taj radioaktivni otpad smetat kad je toliko ubetonirano da ne može nigdi to.
Opasnije je za one koji ga tu skladište itd a to jednom kad se ubaci to će tu stat iduć sto godina u bačvama pod ključem u tim bunkerima.
2014-04-11
Legendovich wrote:RayMabus wrote:Normalno da se ljutim jer ona bi tvoju guzicu žrtovala a svoju bi držala u kancelariji jer je ona žensko.vili40 wrote:kaj se ljutiš,ti nećeš a neću ni ja a neće ni mladi jer će prije zbrisat van.Rješenje je jedino da čuvaju ovo oni koji od toga imaju koristi,kalinić i kalinčićiRayMabus wrote:Mobilizirat ću vas jer fali ljudi jer niste rađale. Trčat ćeš mi svaki dan deset maratona u krugu vojarne dok ti pluća ne ispadnu.
Koga ćete vi zajebavat. Misliš da san ja kreten jel ?
Vidit ćeš sad. Satrat ću vas.
A nećeš Boga mi.
Zato san i stavija ovu temu jer je Kalinić uboja bit a to je sve nas je manje i triba oba spola mobilizirat.
tak oje..kad mogu i israelske cure,zasto ne i hrvacke..
Zene su trazile da imaju prava kao i muskarci.
Eto, treba biti jednak ili im dati i vise od toga,
pa neka idu u vojsku.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Page 5 of 16 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16
Similar topics
» Plenkovic : Obveznog vojnog roka neće biti
» Moguće uvođenje vojnog roka u Srbiji i utjecaj na region
» Pavle Kalinić ima novi posao
» Pavle Kalinić: Kolinda je intelektualno potkapacitirana
» Pavle Kalinić: "Preko dva tjedna kasnimo s donošenjem odluka"
» Moguće uvođenje vojnog roka u Srbiji i utjecaj na region