Pavle Kalinić traži uvođenje obveznog vojnog roka za muškarce i žene
Page 2 of 16
Page 2 of 16 • 1, 2, 3 ... 9 ... 16
Re: Pavle Kalinić traži uvođenje obveznog vojnog roka za muškarce i žene
veber wrote:Jedan forumaš nije uspio nategnut zatvarač glockaSovak wrote:Moze. Temeljna i poslije specijalisticka vojna obuka plus drustveno koristan rad.
Nek' nauce pizdeki i pizdace da nije zivot "u se, na se i poda se".
Ojebote .... tko?
Guest- Guest
pisao sam o tome prije pet godina kad je to kolinda spominjala
https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/vojni-rok-kolindina-vojska-ili-put-zrelosti-4669-4669/
Od europskih država, dvadestak njih i danas ima obavezno služenje vojnog roka, uključujući neutralne Austriju i Švicarsku. U Austriji je pred dvije godine održan referendum o ukidanju vojnog roka, i oko 60% građana se izjasnilo protiv. Vojni rok je koristan ne prvenstveno zbog potreba obrane – jer na današnjoj visokotehnološkoj bojišnici je, realno, ročnik s tri ili šest mjeseci obuke koristan koliko i priučeni građevinski tehničar u operacijskoj sali na odjelu kardiologije – već upravo zato da bi se mladi ljudi lakše uklopili u svijet odraslih, i naučili neke stvari, koje je do tad za njih radila mama, raditi sami.
https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/vojni-rok-kolindina-vojska-ili-put-zrelosti-4669-4669/
Od europskih država, dvadestak njih i danas ima obavezno služenje vojnog roka, uključujući neutralne Austriju i Švicarsku. U Austriji je pred dvije godine održan referendum o ukidanju vojnog roka, i oko 60% građana se izjasnilo protiv. Vojni rok je koristan ne prvenstveno zbog potreba obrane – jer na današnjoj visokotehnološkoj bojišnici je, realno, ročnik s tri ili šest mjeseci obuke koristan koliko i priučeni građevinski tehničar u operacijskoj sali na odjelu kardiologije – već upravo zato da bi se mladi ljudi lakše uklopili u svijet odraslih, i naučili neke stvari, koje je do tad za njih radila mama, raditi sami.
RayMabus wrote:Ne može. Moraš otpustit 15 tisuća uhljeba ako ovo napraviš jer te ljude moraš hranit itd ako su u vojarni dakle tribaju pare iz proračuna a to ti je u našoj situaciji moraš otpustit jedno petnaest tisuća beskorisnih lupača pečata uhljebljenih po partijskoj liniji a tko to ovdje napravi u uhljebistanu taj gubi izbore.Sovak wrote:Moze. Temeljna i poslije specijalisticka vojna obuka plus drustveno koristan rad.
Nemas brigas. Uspostaviti vojne ekonomije po korpusima. Pajceki i zelenjava i bogteveseli.
Guest- Guest
Najveća korist od služenja obaveznog vojnog roka je ta što će teenageri naučiti sami oprati svoje čarape, bez mame. I pospremiti vlastiti krevet. I općenito, preživjeti par mjeseci bez da se o njima brine mama. Od toga će svakako najveću korist imati njihove buduće supruge. A to je neprocjenjivo.
istina..malo discipline i postivanja starijih/nadredjenih,nije na odmet..marcellus wrote:Najveća korist od služenja obaveznog vojnog roka je ta što će teenageri naučiti sami oprati svoje čarape, bez mame. I pospremiti vlastiti krevet. I općenito, preživjeti par mjeseci bez da se o njima brine mama. Od toga će svakako najveću korist imati njihove buduće supruge. A to je neprocjenjivo.
Yodu i Longija u prvom valu mobilizacije..
Guest- Guest
Imam duplu oprugu. Kolega vuk do jučer nije znao kako udarnu iglu izvaditiSovak wrote:veber wrote:Jedan forumaš nije uspio nategnut zatvarač glockaSovak wrote:Moze. Temeljna i poslije specijalisticka vojna obuka plus drustveno koristan rad.
Ojebote .... tko?
2014-12-30
Ja ti za to neću dat pare iz proračuna.marcellus wrote:Najveća korist od služenja obaveznog vojnog roka je ta što će teenageri naučiti sami oprati svoje čarape, bez mame. I pospremiti vlastiti krevet. I općenito, preživjeti par mjeseci bez da se o njima brine mama. Od toga će svakako najveću korist imati njihove buduće supruge. A to je neprocjenjivo.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ja sam s dvadeset godina radio dvi godine u pilani u Italiji. Ne triba mi vojska za ovo o čemu Marc priča.Legendovich wrote:istina..malo discipline i postivanja starijih/nadredjenih,nije na odmet..marcellus wrote:Najveća korist od služenja obaveznog vojnog roka je ta što će teenageri naučiti sami oprati svoje čarape, bez mame. I pospremiti vlastiti krevet. I općenito, preživjeti par mjeseci bez da se o njima brine mama. Od toga će svakako najveću korist imati njihove buduće supruge. A to je neprocjenjivo.
2014-04-11
Ti nemreš konzervu graha otvoriti. Za tebs je konzerva ubojitamarcellus wrote:pisao sam o tome prije pet godina kad je to kolinda spominjala
2014-12-30
kakogod..dobro dojde i malo socijalizacije...ovako si ko ušintereni ćuko zatvoren i nedrustven...RayMabus wrote:Ja sam s dvadeset godina radio dvi godine u pilani u Italiji. Ne triba mi vojska za ovo o čemu Marc priča.Legendovich wrote:istina..malo discipline i postivanja starijih/nadredjenih,nije na odmet..marcellus wrote:Najveća korist od služenja obaveznog vojnog roka je ta što će teenageri naučiti sami oprati svoje čarape, bez mame. I pospremiti vlastiti krevet. I općenito, preživjeti par mjeseci bez da se o njima brine mama. Od toga će svakako najveću korist imati njihove buduće supruge. A to je neprocjenjivo.
Guest- Guest
Ne dam pare za to. Kraj priče. Ne služi vojska za to.Legendovich wrote:kakogod..dobro dojde i malo socijalizacije...ovako si ko ušintereni ćuko zatvoren i nedrustven...RayMabus wrote:Ja sam s dvadeset godina radio dvi godine u pilani u Italiji. Ne triba mi vojska za ovo o čemu Marc priča.Legendovich wrote:istina..malo discipline i postivanja starijih/nadredjenih,nije na odmet..marcellus wrote:Najveća korist od služenja obaveznog vojnog roka je ta što će teenageri naučiti sami oprati svoje čarape, bez mame. I pospremiti vlastiti krevet. I općenito, preživjeti par mjeseci bez da se o njima brine mama. Od toga će svakako najveću korist imati njihove buduće supruge. A to je neprocjenjivo.
2014-04-11
veber wrote:Ti nemreš konzervu graha otvoriti. Za tebs je konzerva ubojitamarcellus wrote:pisao sam o tome prije pet godina kad je to kolinda spominjala
joj daj veber ne seri... što se vojske tiče odslužio sam dvije
nema ništa bez gibanja...Sovak wrote:Moze. Temeljna i poslije specijalisticka vojna obuka plus drustveno koristan rad.
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Ja nisam niti jednu.marcellus wrote:veber wrote:Ti nemreš konzervu graha otvoriti. Za tebs je konzerva ubojitamarcellus wrote:pisao sam o tome prije pet godina kad je to kolinda spominjala
joj daj veber ne seri... što se vojske tiče odslužio sam dvije
2014-12-30
Samo napred, drz’se, nema predaje...
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
marcellus wrote:Najveća korist od služenja obaveznog vojnog roka je ta što će teenageri naučiti sami oprati svoje čarape, bez mame. I pospremiti vlastiti krevet. I općenito, preživjeti par mjeseci bez da se o njima brine mama. Od toga će svakako najveću korist imati njihove buduće supruge. A to je neprocjenjivo.
Gledam tipa kat ispod cca 34 godina i mamica mu pere, kuha i pegla.
Kad je bil kakti zivel s trebom par zgrada dalje ona ga je financirala 100 %. Nis' nije htel delati. Veli "prekvalificiran sam" i ne mrem maci posel.
Dobro.
Dopizdilo joj je i dobil je papak u supak.
Sada hice curicama lire, ali ga zaobilaze na siroko.
On se pita zakaj!?
Zato pizdatimaterina debilna ... si mislim.
Guest- Guest
Lopatu...da dopodne kopa, a popodne zatrpava :)mutava baštarda wrote:Ja bi tebi dao šarca... Nema sviranja kurcu...RayMabus wrote:To se neće desit jer ste svi drukčijih profesija. Marc bi završio u odjelu za propagandu. Pero je jače od mača. Postoje razne metode uništavanja neprijatelja. Epi je medicinski sektor. Ero je penzioner tako da jedino civilna logistika. Ti bi weberu završio u inžinjeriji. Ja sam general samo u GF a ne ovdje , savjetnik za stožer jer sam izaslanik druge vojne sile koja bolje vidi stvari i može dati jake podatke kojima se preokrećuje situacija na bojištu.veber wrote:I zamisli situaciju gdje se nađu marc, ovaj iz GF i recimo ero i epi. Imaš mrtvih na kvadratHektorović wrote:Podržavam
Prije svega zbog discipline i odgoja kolektivne odgovornosti.
Kako bi Longi prosao kod moga starog..yebate,taj bi ga zatuko ko vola u kupusu...iso bi Longi raditi sa smjeskom,samo da starog ne susretne..i josh prije odlaska bi postavio stol za dorucak za ukucane..
Guest- Guest
A šta ćeš ti radit ? Šefovat iz kancelarije jer ste uveli matrijarh pa bi muškima lopatu u ruke a vi sva četiri kantuna kuće i da vi iz udobnosti kancelarija šefujete muškima a oni da ginu za vašu matrijaharnu imperiju.Noor wrote:Lopatu...da dopodne kopa, a popodne zatrpava :)mutava baštarda wrote:Ja bi tebi dao šarca... Nema sviranja kurcu...RayMabus wrote:To se neće desit jer ste svi drukčijih profesija. Marc bi završio u odjelu za propagandu. Pero je jače od mača. Postoje razne metode uništavanja neprijatelja. Epi je medicinski sektor. Ero je penzioner tako da jedino civilna logistika. Ti bi weberu završio u inžinjeriji. Ja sam general samo u GF a ne ovdje , savjetnik za stožer jer sam izaslanik druge vojne sile koja bolje vidi stvari i može dati jake podatke kojima se preokrećuje situacija na bojištu.veber wrote:I zamisli situaciju gdje se nađu marc, ovaj iz GF i recimo ero i epi. Imaš mrtvih na kvadratHektorović wrote:Podržavam
Prije svega zbog discipline i odgoja kolektivne odgovornosti.
He he he to idiotima prodaji a ne meni.
2014-04-11
Smatraš me kretenom jel ?RayMabus wrote:A šta ćeš ti radit ? Šefovat iz kancelarije jer ste uveli matrijarh pa bi muškima lopatu u ruke a vi sva četiri kantuna kuće i da vi iz udobnosti kancelarija šefujete muškima a oni da ginu za vašu matrijaharnu imperiju.Noor wrote:Lopatu...da dopodne kopa, a popodne zatrpava :)mutava baštarda wrote:Ja bi tebi dao šarca... Nema sviranja kurcu...RayMabus wrote:To se neće desit jer ste svi drukčijih profesija. Marc bi završio u odjelu za propagandu. Pero je jače od mača. Postoje razne metode uništavanja neprijatelja. Epi je medicinski sektor. Ero je penzioner tako da jedino civilna logistika. Ti bi weberu završio u inžinjeriji. Ja sam general samo u GF a ne ovdje , savjetnik za stožer jer sam izaslanik druge vojne sile koja bolje vidi stvari i može dati jake podatke kojima se preokrećuje situacija na bojištu.veber wrote:
I zamisli situaciju gdje se nađu marc, ovaj iz GF i recimo ero i epi. Imaš mrtvih na kvadrat
He he he to idiotima prodaji a ne meni.
Pišat ćeš krv kad te ja uvatin.
2014-04-11
vili40-
2015-08-02
Page 2 of 16 • 1, 2, 3 ... 9 ... 16
Similar topics
» Plenkovic : Obveznog vojnog roka neće biti
» Moguće uvođenje vojnog roka u Srbiji i utjecaj na region
» Pavle Kalinić ima novi posao
» Pavle Kalinić: Kolinda je intelektualno potkapacitirana