Nesretni u ljubavi
Page 1 of 7
Page 1 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Nesretni u ljubavi
9 razloga zbog kojih pametni i inteligentni ljudi teško pronalaze partnere
Osobe iznadprosječnih intelektualnih mogućnosti često nemaju sreće u ljubavi, a razlog tome leži u nedostatku iskustva i zanemarivanju međuljudskih odnosa od najranije dobi
Inteligentne i pametne osobe teško pronalaze srodnu dušu budući da smatraju da nitko nije dovoljno dobar za njih. Jedan od glavnih razloga za to je nedostatak iskustva. Osobe iznadprosječnih intelektualnih mogućnosti od najranije su dobi usmjerene na uspjeh u školi, na fakultetu i na kraju na poslu, a zbog toga često zanemaruju međuljudske i ljubavne odnose.
1. Ne treba im netko da bi se osjećali dobro nakon lošeg dana na poslu. Čvrsto vjeruju da se mogu sami nositi sa svim svojim problemima
To je naravno nemoguće. Ne postoji osoba na ovom svijetu koja se sama može nositi sa svim nedaćama i problemima. Samostalnim rješavanjem svih problema vi ne postajete neovisni nego usamljeni i udaljeni od prijatelja, obitelji i partnera.
2. Čak i kad su u vezi osjećaju se usamljeno
Pametne i inteligente osobe ne žele provoditi svaki dan s partnerom jer se ne žele osjećati privrženo. Iako takve osobe i same znaju da je privrženost jako lijepa stvar, ona vodi do ljubavi, ali i brige o partneru. Sama pomisao da moraju brinuti o nekome inteligentne osobe ponekad počinje gušiti. Svi trebamo prostor i vrijeme za sebe, a inteligentnim ljudima ta stavka je puno važnija od onih s prosječnom ili ispodprosječnom inteligencijom.
3. Na zdrave kompromise gledaju kao na žrtvu
Da bi odnos između partnera funkcionirao oba partnera trebaju se odreći dijela svoje neovisnosti. Pametne osobe teško se nose s time. I zbog toga često napuštaju svoje partnere tražeći nekoga tko će se uklopiti u njihovu viziju savršenog partnera uz kojeg neće morati pristajati na kompromise.
4. Slobodne su duše kojima nije potreba zaštita
Za razliku od djetinjstva kad nam je potrebna zaštita, u odrasloj dobi počinjemo vjerovati da sve možemo sami. Više ne trebamo nekoga tko će nas zaštiti, a žene, pogotovo one inteligentne, smatraju da su dovoljno snažne da se mogu same nositi sa svim problemima.
5. Znaju dobro sakriti svoju ranjivu osobnost
To je zato što ne žele uspostaviti intimnu vezu. Veza zahtjeva napor, povjeravanje drugoj osobi i puštanje osobe u svoj život. Ta osoba znati će sve njihove prednosti i mane, znati će koliko im je potrebna ljubav. Ukratko znati će baš sve o njima, a to inteligentne osobe nikako ne žele.
6. Posvećeni su obrazovanju, školovanje im je prioritet
Završavaju najbolje škole, imaju diplome prestižnih fakulteta, no ne znaju baš ništa o ljubavi. S obzirom da nisu sami sebi dali priliku da nauče voljeti, inteligentna bića smatraju da je gotovo nemoguće zaljubiti se u njega i voljeti ga bezuvjetno i neopozivo.
7. Ne žele biti vaša 'zvijezda', 'mjesec', 'život', 'svijet' ili 'svemir'
Ne žele nikakve nadimke i preziru tepanje jer vam se ne žele dati 100%. Kako da to onda očekuju od vas? Osim toga smatraju da ih očekivanja čine nerazumnima, a oni su naučili da su uvijek razumni i u pravu.
8. Ne vjeruju u romantiku
Romantika zahtjeva napor i neprestano osvajanje partnera, a unatoč silnom trudu i dalje ne garantira da na kraju nećete ostati slomljenog srca. Trud oko partnera je riskantan. Pametne i inteligentne osobe rizicima se prepuštaju kada je riječ o poslu, no ne i kada je riječ o srcu i emocijama.
9. Naučili su dobro prikrivati moment 'Trebam nekoga'
To dolazi od inteligencije. Pametne osobe uložile su mnogo vremena u obrazovanje, čitajući između redaka, analizirajući svaku riječ i pronalazeći pogreške u tim riječima. Inteligentne osobe eksperti su kad je riječ o prosuđivanju ljudi. Upravo zbog toga nakon što osjete da su privrženi nekome počinju procjenjivati u kojem će smjeru ići njihov odnos. To je prva pogreška. Ne žele dati vremena da se njihov odnos razvije u nešto nakon što donijeli zaključak koji je često potpuno pogrešan.
http://www.vecernji.hr/ljubav-i-veze/9-razloga-zbog-kojih-pametne-i-inteligentne-osobe-tesko-pronalaze-partnera-1039474
Last edited by soroš on 24/11/2015, 15:52; edited 1 time in total
Guest- Guest
Re: Nesretni u ljubavi
Problem su nerealna očekivanja, san svakog pametnjakovića je ona mala plava iz "Teorije velikog praska", a ne izgledaju sve pametne cure tako.
- Spoiler:
Guest- Guest
možda sam trebao staviti sliku bez spojlera, svetac bi onda već reagirao
Guest- Guest
Samo je pet razlog za samoću, sebičnost, komocija, netolerantnost, i pomzite mi, koliko ih još fali do 5. Digitalizacija?
Guest- Guest
Ovo su nabrojani emocionalno uskraceni i socijalno neprilagođeni..B-)
2014-04-12
Žene su krive, nije im više stalo do ljubavi i romantike, nego stalno žele nešto novo, sviđa im se malo ovaj, pa malo onaj, i sve bi naravno probale, kao da su u šopingu a ne u intimnoj vezi.
Guest- Guest
Bolje sam nego u lošem društvu. Ipak, većina ljudi će radije biti u lošim vezama uz razna opravdanja nego biti "sam svoj gazda"
Nikad samo jedna strana nije kriva. A ak već i je, onda je to uvijek muška. Žene su uvijek u pravu, pravilo broj jedan za uspješnu vezu.soroš wrote:Žene su krive, nije im više stalo do ljubavi i romantike, nego stalno žele nešto novo, sviđa im se malo ovaj, pa malo onaj, i sve bi naravno probale, kao da su u šopingu a ne u intimnoj vezi.
Guest- Guest
istina,no ljudi znaju ostat sami i jer su previse kriticni,cjepidlace,preosuđujuci su,nefleksibilni,netolerantni..dawson wrote:Bolje sam nego u lošem društvu. Ipak, većina ljudi će radije biti u lošim vezama uz razna opravdanja nego biti "sam svoj gazda"
2014-04-12
:DEva wrote:Nikad samo jedna strana nije kriva. A ak već i je, onda je to uvijek muška. Žene su uvijek u pravu, pravilo broj jedan za uspješnu vezu.soroš wrote:Žene su krive, nije im više stalo do ljubavi i romantike, nego stalno žele nešto novo, sviđa im se malo ovaj, pa malo onaj, i sve bi naravno probale, kao da su u šopingu a ne u intimnoj vezi.
2014-04-12
maggie13 wrote:istina,no ljudi znaju ostat sami i jer su previse kriticni,cjepidlace,preosuđujuci su,nefleksibilni,netolerantni..dawson wrote:Bolje sam nego u lošem društvu. Ipak, većina ljudi će radije biti u lošim vezama uz razna opravdanja nego biti "sam svoj gazda"
To naravno tvrdi "druga strana" :)
catabbath-
2015-08-22
ne,to su cinjenice..zivot je najbolji sudac ;-)dawson wrote:maggie13 wrote:istina,no ljudi znaju ostat sami i jer su previse kriticni,cjepidlace,preosuđujuci su,nefleksibilni,netolerantni..dawson wrote:Bolje sam nego u lošem društvu. Ipak, većina ljudi će radije biti u lošim vezama uz razna opravdanja nego biti "sam svoj gazda"
To naravno tvrdi "druga strana" :)
2014-04-12
Televizija muškarcima prodaje laž. Istina je da lijepe i plave djevojke ne vole pametne muškarce.
Nego padaju na sasvim drugi tip, sa očito jedinim kriterijem da je visok i sportaš, onda se odmah udaju za takvog, bez obzira da li je on onaj pravi ili ne.
Nego padaju na sasvim drugi tip, sa očito jedinim kriterijem da je visok i sportaš, onda se odmah udaju za takvog, bez obzira da li je on onaj pravi ili ne.
Last edited by soroš on 24/11/2015, 15:28; edited 2 times in total
Guest- Guest
Žene jedno pričaju a drugo rade :). Evo danas je bila neka tema kako se jedna žali da je ljubavnik vara ljubavnicom :)
eeee,i kako to povezujes? :Pdawson wrote:Žene jedno pričaju a drugo rade :). Evo danas je bila neka tema kako se jedna žali da je ljubavnik vara ljubavnicom :)
2014-04-12
Žene dan danas žive u špilji, imaju jednake kriterije kad biraju partnera kao i neandertalke pre 10.000 godina.
Bitno im je da odabranik njihova srca ima fizičke karakteristike visine i mišićne mase, da toljagom može zatući suparnike.
Bitno im je da odabranik njihova srca ima fizičke karakteristike visine i mišićne mase, da toljagom može zatući suparnike.
Last edited by soroš on 24/11/2015, 15:20; edited 1 time in total
Guest- Guest
Nekoć si bar mogao podmititi oca djevojke koja ti se sviđa da ti da njenu ruku u zamjenu za imetak.
Danas više ni toga nema.
Danas više ni toga nema.
Guest- Guest
Pa i nisi u krivu. Znaš kaj je presudno u odabiru odgovarajućeg mužjaka?soroš wrote:Žene dan danas žive u špilji, imaju jednake kriterije kad biraju partnera kao i neandertalke pre 10.000 godina.
Bitno im je da onaj kojeg biraju ima fizičke karakteristike visine i mišićne mase, da toljagom može zatući suparnike.
Guest- Guest
soroš wrote:9 razloga zbog kojih pametni i inteligentni ljudi teško pronalaze partnere
Ja i moja žena smo glupi. Ona je to dobro primijetila na meni.
Ja se njoj isto spremam reći.
crvenkasti-
2014-04-17
Page 1 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Pokopan nesretni djecacic Denis
» Nesretni Hrvat završio na operaciji
» Hrvati su krajnje nesretni ljudi
» Nesretni Ante:"Zločesti Djed Mraz me izvrijeđao i rekao da prestanem žderati hamburgere i pomfrit"
» Ovako izgleda govor ljubavi (sa spaljivanjem zastava)
» Nesretni Hrvat završio na operaciji
» Hrvati su krajnje nesretni ljudi
» Nesretni Ante:"Zločesti Djed Mraz me izvrijeđao i rekao da prestanem žderati hamburgere i pomfrit"
» Ovako izgleda govor ljubavi (sa spaljivanjem zastava)
Page 1 of 7