Caramba chat
Page 19 of 50
Page 19 of 50 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 34 ... 50
Re: Caramba chat
pa kao otac, da.Ra wrote:Onda ispituj tržište a ne epija i yodu. Nisu ti oni tržište, jedan ti je konkurencija, a drugi će to biti kad tadveber wrote:problem je kaj ja uvijek gledam za tržište.Ra wrote:Ma nebitno što se njima sviđa, bitno je koliko ti u to vjeruješ.veber wrote:
radim. sebi za gušt.
gliser
niti yodi niti epiju se ne sviđa koncept.
3D sam otprintao model.
moram krmu pojačat da stavim konjicu.motore, da ne bi bilo opet da se nismo skužili.
I ja sam otišla u drugom smjeru od planiranog i mislim da nisam pogriješila jer sam oduvijek željela raditi nešto slično.
Sretno s gliserom.
kćeri sam rekao, stojim iza tebe, radi po svom.
promjena je uvijek dobrodošla.
Kćeri si rekao a sam sebi nekako ne vjeruješ
ali djeca nam odrastaju. ptić mora napustiti gnijezdo.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
Čavao je već u utičnici, a na njemu vise ključevi.Noor wrote:aha, samo nek proba čavao gurnuti u utičnicuRa wrote:To sam mu i ja rekla, ali mi nije vjerovao. Srećica hoće da mu tu to potvrdiš.Noor wrote:jesamYekeYeke wrote:@Noor jesi ti izolirana?
Reci da otključavaju tvoje srce, možda mu ruka sama poleti
Guest- Guest
Jasno. Ali ako njih već učimo hrabrosti i odvažnosti, zašto to ne primjenimo na sebi :pveber wrote:pa kao otac, da.Ra wrote:Onda ispituj tržište a ne epija i yodu. Nisu ti oni tržište, jedan ti je konkurencija, a drugi će to biti kad tadveber wrote:problem je kaj ja uvijek gledam za tržište.Ra wrote:Ma nebitno što se njima sviđa, bitno je koliko ti u to vjeruješ.veber wrote:
radim. sebi za gušt.
gliser
niti yodi niti epiju se ne sviđa koncept.
3D sam otprintao model.
moram krmu pojačat da stavim konjicu.motore, da ne bi bilo opet da se nismo skužili.
I ja sam otišla u drugom smjeru od planiranog i mislim da nisam pogriješila jer sam oduvijek željela raditi nešto slično.
Sretno s gliserom.
kćeri sam rekao, stojim iza tebe, radi po svom.
promjena je uvijek dobrodošla.
Kćeri si rekao a sam sebi nekako ne vjeruješ
ali djeca nam odrastaju. ptić mora napustiti gnijezdo.
Guest- Guest
ajd dok čitamo decamerona i imamo internet.
projekt osobne brodice.
imamo po valama razne pasare.
ja sam krenuo u sl. projekt. sam trup ispod 5000€
ali koncept je s friđom, mini kuhinjom, wc.
vodev150l. dodatno agregat.
pretpostavljena snaga 150ks
tip open
projekt osobne brodice.
tip open
2014-12-30
A tu si.YekeYeke wrote:Jah...
Stigla je elektrana. Aj se sad izjasni šta si joj ono htio uraditi.
Guest- Guest
da. primjenjujemo na sebi. ali ne želimo priznat.Ra wrote:veber wrote:Ra wrote:veber wrote:Ra wrote:
2014-12-30
Ra wrote:Čavao je već u utičnici, a na njemu vise ključevi.Noor wrote:aha, samo nek proba čavao gurnuti u utičnicuRa wrote:To sam mu i ja rekla, ali mi nije vjerovao. Srećica hoće da mu tu to potvrdiš.Noor wrote:jesamYekeYeke wrote:@Noor jesi ti izolirana?
Reci da otključavaju tvoje srce, možda mu ruka sama poleti
kiyo..ne kyjo, ma kak ono ide
Ja njoj ? NistaRa wrote:A tu si.YekeYeke wrote:Jah...
YekeYeke-
2019-05-13
munjaraRa wrote:A tu si.YekeYeke wrote:Jah...
Ne kužim se u brodice, ali znam malo o prodaji i marketingu pa ću ko fol reći svoje mišljenje:veber wrote:ajd dok čitamo decamerona i imamo internet.
projekt osobne brodice.
tip open
Razmisli da imaš 5 soma i trebaš kupiti brodicu što bi želio imati, a da to druge nemaju. Možda nije u pitanju luksuz, nego neka skroz jednostavna, a praktična stvar koja bi se dala poboljšati, a s njom dobiješ tu dodatnu vrijednost pred konkurencijom.
Kad nešto proizvodimo, cijelo vrijeme moramo biti potencijalni kupci čime smanjujemo rizik na pola. Druga polovica je stvarno istraživanje tržišta, a to se može napraviti čak i čitajući negativne recenzije nekih proizvoda.
Ziheraše koje bih ja slušala su oni koji budu radili izračun troškova proizvodnje i distribucije. Sve drugo bih išla po svome.
Pogotovo ako bih imala neki kapital da me banke ne zahaklaju bezobrazno visokim kamatnim stopama i nepoštenim kreditima.
Guest- Guest
YekeYeke wrote:@Noor jesi ti izolirana?
"1 DAN IZOLACIJE Dijete nije otišlo u školu .Ja otvorio bolovanje .Svi smo kući , žena šporet ne isključuje cijli dan. Jebe i koronu i Kinu. Nismo jeli ovoliko od nove godine .Par nekih trzavica, ništa strašno s obzirom da smo svi kod kuće .Djeca će mi dobit po 10 kila
2. DAN IZOLACIJE Jedem maslenjak i pitu od jučer. Oslobodio sam svoj ormar kako bi smo tu smjestili 4 vreće po 25 kila brašna , karton ulja, 5 jumbo pakovanja toalet papira, konzverve, tjesteninu.Mislim da žena krije od mene informaciju da će rat , kako mi ne bi aktivirala PTSP. Punica zvala , ne može doći , boji se korone. Osamdeset joj godina .Kad u nekoj emisiji na tv gost kahne, ona odmah ustaje i sebi mjeri temperaturu .Ovo je prvi dan u zadnjih 20 godina da nije došla .Al zato zove 20 puta dnevno. Ne javlja se na fiksni nikome da joj neko ne bi došo Na hajr i na dobro .
3. DAN IZOLACIJE Žena i ja smo se posvađali peti put od jutros. Ne mogu više lepina i maslenjaka. Znam da se to mora potrošiti al ću dobit zapetljaj crijeva. Izvago sam se. Osam i po kila u tri dana. Ćunu jedva i primijetim .
10. DAN IZOLACIJE Da znate kako je krompiruša iz frižidera dobra, nikad više ne bi ste jeli vruću. Prste da poližeš. Djecu smo poslali kod majke još peti dan, da majka ne dolazi Sami smo .Nismo bili sami 9 godina. Ne znam se ni ponašat kako treba. Ležimo, hoće da je češkim. Znam na šta to na kraju dođe. Češkim je evo 7 put danas i u prosjeku 5 puta dnevno u zadnja tri dana.
11. DAN IZOLACIJE od češkenja mi noge klecaju, jedva hodam. Izašo do prodavnice nešto jaranu da dam. Pita me jel se drogiram, kaže da sam propo skroz . Kupio usput tečni sapun , ono 5 litara zalihe ode u tri dana, Koža na dlanovima mi je bijela Žena me pita hoćel da me češki .Reko nemoj matere ti do večeras, stvarno će svijet mislit da se drogiram . Kolko se češkimo, mislim da ćemo trojke dobit .
13 DAN IZOLACIJE -Došao na posao. Doručkovo ćevape , supu , begovu čorbu . Nedostaje mi češkenje. U 12 sati ponovo otvorio bolovanje .Ko preživi izolaciju, pricace."
Noor wrote:munjaraRa wrote:A tu si.YekeYeke wrote:Jah...
Kyja isprepadala Yekija
Vidi ipsilona i jotova što su se nakotili.
Guest- Guest
Kažu da predviđaju nagli porast nataliteta... i razvoda.Noor wrote:YekeYeke wrote:@Noor jesi ti izolirana?
"1 DAN IZOLACIJE Dijete nije otišlo u školu .Ja otvorio bolovanje .Svi smo kući , žena šporet ne isključuje cijli dan. Jebe i koronu i Kinu. Nismo jeli ovoliko od nove godine .Par nekih trzavica, ništa strašno s obzirom da smo svi kod kuće .Djeca će mi dobit po 10 kila
2. DAN IZOLACIJE Jedem maslenjak i pitu od jučer. Oslobodio sam svoj ormar kako bi smo tu smjestili 4 vreće po 25 kila brašna , karton ulja, 5 jumbo pakovanja toalet papira, konzverve, tjesteninu.Mislim da žena krije od mene informaciju da će rat , kako mi ne bi aktivirala PTSP. Punica zvala , ne može doći , boji se korone. Osamdeset joj godina .Kad u nekoj emisiji na tv gost kahne, ona odmah ustaje i sebi mjeri temperaturu .Ovo je prvi dan u zadnjih 20 godina da nije došla .Al zato zove 20 puta dnevno. Ne javlja se na fiksni nikome da joj neko ne bi došo Na hajr i na dobro .
3. DAN IZOLACIJE Žena i ja smo se posvađali peti put od jutros. Ne mogu više lepina i maslenjaka. Znam da se to mora potrošiti al ću dobit zapetljaj crijeva. Izvago sam se. Osam i po kila u tri dana. Ćunu jedva i primijetim .
10. DAN IZOLACIJE Da znate kako je krompiruša iz frižidera dobra, nikad više ne bi ste jeli vruću. Prste da poližeš. Djecu smo poslali kod majke još peti dan, da majka ne dolazi Sami smo .Nismo bili sami 9 godina. Ne znam se ni ponašat kako treba. Ležimo, hoće da je češkim. Znam na šta to na kraju dođe. Češkim je evo 7 put danas i u prosjeku 5 puta dnevno u zadnja tri dana.
11. DAN IZOLACIJE od češkenja mi noge klecaju, jedva hodam. Izašo do prodavnice nešto jaranu da dam. Pita me jel se drogiram, kaže da sam propo skroz . Kupio usput tečni sapun , ono 5 litara zalihe ode u tri dana, Koža na dlanovima mi je bijela Žena me pita hoćel da me češki .Reko nemoj matere ti do večeras, stvarno će svijet mislit da se drogiram . Kolko se češkimo, mislim da ćemo trojke dobit .
13 DAN IZOLACIJE -Došao na posao. Doručkovo ćevape , supu , begovu čorbu . Nedostaje mi češkenje. U 12 sati ponovo otvorio bolovanje .Ko preživi izolaciju, pricace."
Kaže, prisilila nas je korona da se družimo s obitelji. Ma sve fini neki ljudi, stvarno.
Guest- Guest
jbt, pa treba to zduratRa wrote:Kažu da predviđaju nagli porast nataliteta... i razvoda.Noor wrote:YekeYeke wrote:@Noor jesi ti izolirana?
Kaže, prisilila nas je korona da se družimo s obitelji. Ma sve fini neki ljudi, stvarno.
realno uz konjicu, malo dam državi, ostalo ode u komunalno. naknadu za ptice i sl.Ra wrote:Ne kužim se u brodice, ali znam malo o prodaji i marketingu pa ću ko fol reći svoje mišljenje:veber wrote:ajd dok čitamo decamerona i imamo internet.
projekt osobne brodice.
tip open
Razmisli da imaš 5 soma i trebaš kupiti brodicu što bi želio imati, a da to druge nemaju. Možda nije u pitanju luksuz, nego neka skroz jednostavna, a praktična stvar koja bi se dala poboljšati, a s njom dobiješ tu dodatnu vrijednost pred konkurencijom.
Kad nešto proizvodimo, cijelo vrijeme moramo biti potencijalni kupci čime smanjujemo rizik na pola. Druga polovica je stvarno istraživanje tržišta, a to se može napraviti čak i čitajući negativne recenzije nekih proizvoda.
Ziheraše koje bih ja slušala su oni koji budu radili izračun troškova proizvodnje i distribucije. Sve drugo bih išla po svome.
Pogotovo ako bih imala neki kapital da me banke ne zahaklaju bezobrazno visokim kamatnim stopama i nepoštenim kreditima.
cijena je nekih 25 000€
ulazimo u razred E klase.
radim modularni model koji svatko može opremit po želji.
konstrukcijski svi moraju uzet sa crnim tankom, vodom i wc-om.
to je osnovni koncept.
hvala na osvrtu.
2014-12-30
Ne znam gdje je kaya, ali ono naše kyja nema veze s ovom kayom koja tu piše.YekeYeke wrote:Gdje kaya?
Guest- Guest
A je. Nije lako ovoj drugoj grupi.Noor wrote:jbt, pa treba to zduratRa wrote:
Kažu da predviđaju nagli porast nataliteta... i razvoda.
Guest- Guest
dobro, i kaya zna bit kyjaRa wrote:Ne znam gdje je kaya, ali ono naše kyja nema veze s ovom kayom koja tu piše.YekeYeke wrote:Gdje kaya?
ko i mi
Page 19 of 50 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 34 ... 50
Page 19 of 50