Godina bez turizma?
Page 16 of 34
Page 16 of 34 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 25 ... 34
Re: Godina bez turizma?
još kada nam turizam ode u kiki.jasambrend wrote:veber wrote:i još te uvjerava da je to super za tebe.jasambrend wrote:Hektorović wrote:Leviathan2 wrote:jebiga,u hr je moda ne raditi
U HR ti doslovno ne daju raditi, lokalna politička mafija, država, svi te reketare.
Raznorazne udruge i cehovi su još najgori...
pročitao na netu od nekog glasila da i nije tak super kaj benzin ide dolje jerbo uhljebi ne budu imali za kruh.
Marić već kmeči i planira trošarine povisiti sa 200 na 400% osnovne cijene goriva... plus PDV ofkors... cijena goriva mora ići na 15 kuna jer će se svi zbog korone manje vozikati, a da bi državni proračun bio održiv i milijun kradezeovaca sito... a onda je tu i Čermak, njega jebe što se preinvestirao u zadnje vrijeme pa da će malo povećati maržu...a barel prema 20 dolara klizi...
čekam marca da nam objasni kako je turizam super bez industrije.
bivša me jebe da stvorim turističke zalihe, pa sam kupio od turista 5kg šećera, isto mi je turist prodao 5 kila brašna. i tamo neki jebeni turist je prodao mom starom 2kg čokse i napolitanke.
kasnije moram otići do turista mljekara, jer sam zaboravio kupit mlijeko od prekupca.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
catabbath wrote:Ako bude sreće ovo ljeto će na plaži biti kao 90tih, nešto turista ali ne previše, nikakav mravinjak, čisto more, bez gužve u gradu i sl,,,
zagreb.catabbath wrote:veber wrote:
cijene pale. frigane lignje više nisu 90kn već 45
Di to? U Puli a vjerojatno i šire nije pojeftinilo niš (za sada).
poznati restoran.
malo dodajem ulja na vatru.
promjenili se vlasnici.
novi zadržao kvalitetu ali cijene doslovce prepolovio.
2014-12-30
a one iz srbije?jastreb wrote:Ja ionako ne volim turizam.
Ni turiste.
2014-04-16
veber wrote:još kada nam turizam ode u kiki.
Hehe tako ovi naši. Kao jebeš Uljanik i industriju i kako industriju gubitaše ne treba spašavati i da je budućnost u turizmu i da je turizam nenadjebiv.
Ali sad da vidiš kako cmizdre, zazivaju pomoć države, odjednom je socijalizam i spašavanje gubitaša ok, kad je njihova koža u pitanju
zato postoji brod.catabbath wrote:Ako bude sreće ovo ljeto će na plaži biti kao 90tih, nešto turista ali ne previše, nikakav mravinjak, čisto more, bez gužve u gradu i sl,,,
2014-12-30
meni je famozno da jedna njemačka ima isti broj turista kao hrvatska, a prihodovno 4× manje.catabbath wrote:veber wrote:još kada nam turizam ode u kiki.
Hehe tako ovi naši. Kao jebeš Uljanik i industriju i kako industriju gubitaše ne treba spašavati i da je budućnost u turizmu i da je turizam nenadjebiv.
Ali sad da vidiš kako cmizdre, zazivaju pomoć države, odjednom je socijalizam i spašavanje gubitaša ok, kad je njihova koža u pitanju
njima je to tercijalna privreda, nama primarna.
a cijene niže.
2014-12-30
veber-
2014-12-30
jer zašto bi vaša kuća bila samo vaša?veber wrote:ali nitko se ne želi upustiti u porez na nekretninu.
2014-04-16
ne, jer zašto bi ja investirao i kasnije dizao cijene? najma, špekulacijskih kvadrata?aben wrote:jer zašto bi vaša kuća bila samo vaša?veber wrote:ali nitko se ne želi upustiti u porez na nekretninu.
kada mogu ležat..
osobna nekretnina ne podliježe porezu.
sve što nije u funkciji više od 181 dan, porez.
2014-12-30
tvoja osobna nekretnina je neoporeziva.
moraš živjet u njoj.
moraš živjet u njoj.
2014-12-30
Hektorović wrote:epikur37 wrote:Hektorović wrote:epikur37 wrote:Kaj god....dalmatinska obala i arhipelag su čisti tibet...
Kako je stanje vas privatnih rentijera u Zadru?
Neki iz hotelskog biznisa javljaju mi kako se još nadaju da će proći do ljeta a ljudi krenuti na zasluženi odmor nakon čitavog kaosa...
Pa dobro. Prodao sam 50% kapaciteta što u smještaju što iu charteru.
Širim posao na još dva broda po 9 metara.
Ma pravo da ti kažem da malo prdne ova godina odmorio bih se....puno je to posla sve skupa.
Bitno je da financijski možeš sve servisirati bez nekog značajnog turizma ove godine
ako ga uopće i bude...
turizma će ako ne bude pandemije u hrvatskoj i te kako biti, jer je italija postala karantena a mi smo im izravna konkurencija... makar ako ovo sranje popusti ja planiram u italiju preko ljeta
veber wrote:meni je famozno da jedna njemačka ima isti broj turista kao hrvatska, a prihodovno 4× manje.catabbath wrote:veber wrote:još kada nam turizam ode u kiki.
a cijene niže.
jedna njemačka je 80 milijuna stanovnika a hrvatska je 4 milijuna
dakle od turizma imamo 20 puta više per capita
špekulacija je korisna društvena aktivnost.veber wrote:ne, jer zašto bi ja investirao i kasnije dizao cijene? najma, špekulacijskih kvadrata?aben wrote:jer zašto bi vaša kuća bila samo vaša?veber wrote:ali nitko se ne želi upustiti u porez na nekretninu.
kada mogu ležat..
osobna nekretnina ne podliježe porezu.
sve što nije u funkciji više od 181 dan, porez.
nego, ako nekretnine ke nisu u funkciji tribo oprezivati, tribo li oporezivati i nezaposlene, jer nisu u funkciji?
2014-04-16
ne.marcellus wrote:veber wrote:meni je famozno da jedna njemačka ima isti broj turista kao hrvatska, a prihodovno 4× manje.catabbath wrote:veber wrote:još kada nam turizam ode u kiki.
a cijene niže.
jedna njemačka je 80 milijuna stanovnika a hrvatska je 4 milijuna
dakle od turizma imamo 20 puta više per capita
opet ne gledaš podatke kako treba.
koliko je uprihodovila hrvatska od turizma?
manje nego bmw.
2014-12-30
pa netko ih uzdržava, taj podnosi socijalnu solidarnost.aben wrote:veber wrote:aben wrote:veber wrote:nego, ako nekretnine ke nisu u funkciji tribo oprezivati, tribo li oporezivati i nezaposlene, jer nisu u funkciji?
2014-12-30
veber wrote:pa netko ih uzdržava, taj podnosi socijalnu solidarnost.aben wrote:veber wrote:aben wrote:veber wrote:nego, ako nekretnine ke nisu u funkciji tribo oprezivati, tribo li oporezivati i nezaposlene, jer nisu u funkciji?
uzdržava ih socijalna služba
2014-04-16
da?aben wrote:veber wrote:pa netko ih uzdržava, taj podnosi socijalnu solidarnost.aben wrote:veber wrote:aben wrote:
2014-12-30
veber wrote:da?aben wrote:veber wrote:
pa netko ih uzdržava, taj podnosi socijalnu solidarnost.
argumenat da tribo aktivirati imovinu se ne rozlikuje od onoga da tribo aktivirati ljude kažnjavajući neaktivne porezom.
Za ilustraciju recimo da u nekom mjestu imamo dva vodoinstalatera. Jedan radi a drugi je nezaposlen jer smatra da je cijena koju može postići za svoj rad preniska. Prvi zato može naplaćivati više nego bi mogao da oba rade. Kada bi i drugi počeo raditi prvi bi zarađivao manje ali bilo bi proizvedeno više usluga (bogatstva), što bi koristilo društvu u cjelini. Ljudi ne bi zvali samo kad je hitno nego bi izmjenili stare cijevi što odgađaju zbog cijene, i tako dalje. Standard bi porastao.
Jasno je dakle da je uskrata rada od strane pojedinca nanošenje štete društvu. To stavlja pomoć nezaposlenima pod sasvim drugo svjetlo. Činjenica je da mnogi nezaposleni imaju imovinu, ušteđevinu, a često i sigurnosnu mrežu u obliku potpore obitelji, zbog čega nisu primorani da prihvate bilo kakav posao. Dijelom i zbog toga cijena rada u Hrvatskoj je relativno visoka i mnogi oblici proizvodnje se ne isplate. Recimo, industrija. Da je mogla naći u Hrvatskoj radnike za 400 eura, KIA ne bi bila otišla u Slovačku. Da ih ima za 300 eura, FIAT ne bi bio otišao u Srbiju. O veličini efekta možemo raspravljati ali očito je da zbog neaktivnosti dijela radnih resursa trpi cijelo gospodarstvo.
I tu dolazimo do nečega što država može učiniti. Naime, uvođenje poreza na nezaposlenost bi potaklo nezaposlene da čim prije nađu posao. Pod svaku cijenu. Time bi oni konačno počeli doprinositi bogatstvu, a i blago rušenje cijene rada koje bi izazvali bi imalo blagotvorne učinke na cijelu ekonomiju. S porastom priuštljivosti rada porasla bi ekonomska aktivnost, skočile bi investicije, potrošnja, procvjetalo bi tisuću multiplikatora.
2014-04-16
jastreb wrote:Ja ionako ne volim turizam.
Ni turiste.
Mir čedo. Znamo to još od 1990.
darth_vader-
2014-04-17
Page 16 of 34 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 25 ... 34
Similar topics
» Bosna V c gradi već 20 godina, nije stigla do pola. Ali kažu biće gotovo za 5 godina...
» Hrabra lijecnica 25 godina tragala za ubojicom svog zarucnika i pronasla ga..sad sluzi kaznu od 20 godina zatvora
» Hrvati , narod koji nestaje : u 16 godina nestale su 32 škole sa po 800 učenika.A najgore nas čeka za deset godina.
» Bez turizma, Bosna.
» Strahote hrvatskog turizma
» Hrabra lijecnica 25 godina tragala za ubojicom svog zarucnika i pronasla ga..sad sluzi kaznu od 20 godina zatvora
» Hrvati , narod koji nestaje : u 16 godina nestale su 32 škole sa po 800 učenika.A najgore nas čeka za deset godina.
» Bez turizma, Bosna.
» Strahote hrvatskog turizma
Page 16 of 34