Godina bez turizma?
Page 12 of 34
Page 12 of 34 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 23 ... 34
Re: Godina bez turizma?
al jos uvijek j eona mantra kako se radi u njemackoj , ajoooju njemackoj kvaliteta , disciplina tocnost itd, bilo bilo nekad davno, al se i placalo, ja tukao po 8 tisuca dm mjesecno, onda mi poceli ici na kurac pa sam otisao u vijetnam na istu lovu a odmor, danas u germaniji se radi kurac, i u vrijeme juge se u nekim firmama radilo jebacki a u nekim laganini socijalistickiAssadNaPodmornici wrote:kurac u nas u privatnom sektoru se radi luđe nego u njemačkoj.Leviathan2 wrote:jebiga,u hr je moda ne raditikic wrote:AssadNaPodmornici wrote:pa najebat ćemo realno.kaya wrote:Ajd sad da vidimo kako kic reče kako će bosna bez mora sa svojim uspjesima...
recimo početkom 2000tih smo imali ukupni industrijski izvoz 3-4x puta veći od srbije..
još 2018 godine, srbija izvozi više industrijskih dobara nego mi, a svake godine povećava razliku. prdne li turizam , mi smo praktički srbija, sa time ako nastave sa industrijskim rastom, a mi nastavimo lupati pečate i trpati I2b Hrvate po kancelarijama, budu nas i srbi prešišali
Srbi su nastavili raditi, i tako se stvara nova vrijednost i kvalitetan život
mi smo se odučili od toga, i samo preuzeli hajdučku filozofiju: opleti gosta, ionako je samo 2 tjedna tu- tko ga j*
uci sine da ne moras radit :D
i sto je jos najgore, ljudi su uvjereni da ih preko alpa ceka cokolada med i mlijeko
ekipa je ovdavde trčala sa 4000kn na njemačkih 1500-2000e plaću i čudili se kako njemci im zabranjuju da se radi preko 8h, i kako njemac ne želi da mu trčiš po skladištu kao što si morao u RH za 3000kn, kako želi njemac da imaš normalnu brzinu rada.. i hrpa drugih poslova. naš privatni sektor je među najgorima na svijetu, u odnosu na produktivnost i plaće.. najviše se radi a najmanje plaće...
meni cura programerka, pa ekipa je toliko bolesna u njezinoj firmi, dakle formalno je 8h radno vrijeme, a ekipa ostaje "besplatno" za firmu 10h, i onda rade vikendom.. u nadi da će ih pohvaliti šef na sastanku.. i dati im 500kn bonusa(dakle tjedno ispadne 12h da rade dnevno).. i onda mora i ova moja raditi još 2h skoro svaki dan doma, da je ostali nebi kritizirali, a onda ti ide otkaz.. jer nisi na razini ostalih.. totalno bolesno
i tako u drugim firmama.. ja sam pričao o svojim radnim iskustvima.. frend bio kućni majstor u hotelu od jednog "povratnika iz amerike", 12h mi frend letio kod njega.. 2tjedna bez pauze.. kao probni rad, ja vidio na svojim očima.. ovaj mu daje 1500kn za ta dva tjedna :D i rekao da može raditi za njega, tako svaki dan 12h za 3000kn :D
ja radio u hotelu, 230radnih sati taj mjesec, a dogovoreno bilo 20kn sat, ovaj mi daje 3800kn plaću.. i sada se radi tako, samo ti je razlika što si sada plaćen, jer ljudi su napustiliu državu, pa više nemogu varati ljude ko prije..
ali i dalje su plaće jadne u RH, jer evo ja sada radim jedan zimski posao, dođem sa posla, a onda sređujem doma stan koji sam kupio, i čim uhvatim slobodnog vremena učim svaki dan programiranje.. uru dvije.. i matematiku moran ponoviti sa faksa za programiranje.. i to sam krenuo... jedva čekam jebeno ljeto, gdje ću raditi 0-24h ali ću barem biti plaćen +100€ dan .. da se odmorim doslovno :D
i nisam ja takav, u dalmaciji 80% ljudi koji rade u privatnom sektoru rade ovim tempon.. ne rade ovako niti japanci niti kinezi niti ameri... a sa druge strane imaš doslovno stotine tisuća ojebina u kancelarijama koji ne rade kurca.. sa firmom smo baš obišli neke državne firme, to ti je jebeni mirakul.. kaže meni jedan u državnoj firmi, vidi vas u privatnoj firmi, od kada ste došli kod nas obaviti nam taj posao ---radite niste stali, a nas ovdje 5 sjedi u kancelariji i čitamo vijesti o coronavirusu :D
smije se on, smije se ja.. takav model ide u kurac.,. privatni sektor u RH , radi žešće nego njemci i japanci, a manje je plaćen, a državni sektor radi gore nego ministarstvo vanjskih poslova Ugande i to je čitava razlika
meni u firmi 90% ljudi isto tako.. posli posla gdje dobiju onaku prosječnu plaću, svi rade vikendom, popodne, faturete..
dok ima ovih iz privatnog sektora koji tako rade žešće od japanca i kineza i njemaca, a plaćeni na razini srba, do tada ide.. jednom kada se broj ovih smanji, otići ćemo ukurac.. totalno
no jednu stvar ne kuzim
prije 4 godine s jednim privatnikom iz rijeke dojdem u razgovoru da coek ide radit halu, jes nasao, jesam, firma iz splita traze 320 tisuca eura, reko daj mi dva dana, isti dan sam mu nasao halu s montazom za 140 tisuca u italiji, blizu trsta, jos mu blize od splita
pa jebote, kako se talijancima isplati za tu lovu napravit a ovi iz splita opicili cjenu ko da rade od skupocjenih metala a ne od zeljeza
AssadNaPodmornici wrote:kurac u nas u privatnom sektoru se radi luđe nego u njemačkoj.
ekipa je ovdavde trčala sa 4000kn na njemačkih 1500-2000e plaću i čudili se kako njemci im zabranjuju da se radi preko 8h, i kako njemac ne želi da mu trčiš po skladištu kao što si morao u RH za 3000kn, kako želi njemac da imaš normalnu brzinu rada.. i hrpa drugih poslova. naš privatni sektor je među najgorima na svijetu, u odnosu na produktivnost i plaće.. najviše se radi a najmanje plaće...
meni cura programerka, pa ekipa je toliko bolesna u njezinoj firmi, dakle formalno je 8h radno vrijeme, a ekipa ostaje "besplatno" za firmu 10h, i onda rade vikendom.. u nadi da će ih pohvaliti šef na sastanku.. i dati im 500kn bonusa(dakle tjedno ispadne 12h da rade dnevno).. i onda mora i ova moja raditi još 2h skoro svaki dan doma, da je ostali nebi kritizirali, a onda ti ide otkaz.. jer nisi na razini ostalih.. totalno bolesno
i tako u drugim firmama.. ja sam pričao o svojim radnim iskustvima.. frend bio kućni majstor u hotelu od jednog "povratnika iz amerike", 12h mi frend letio kod njega.. 2tjedna bez pauze.. kao probni rad, ja vidio na svojim očima.. ovaj mu daje 1500kn za ta dva tjedna :D i rekao da može raditi za njega, tako svaki dan 12h za 3000kn :D
ja radio u hotelu, 230radnih sati taj mjesec, a dogovoreno bilo 20kn sat, ovaj mi daje 3800kn plaću.. i sada se radi tako, samo ti je razlika što si sada plaćen, jer ljudi su napustiliu državu, pa više nemogu varati ljude ko prije..
ali i dalje su plaće jadne u RH, jer evo ja sada radim jedan zimski posao, dođem sa posla, a onda sređujem doma stan koji sam kupio, i čim uhvatim slobodnog vremena učim svaki dan programiranje.. uru dvije.. i matematiku moran ponoviti sa faksa za programiranje.. i to sam krenuo... jedva čekam jebeno ljeto, gdje ću raditi 0-24h ali ću barem biti plaćen +100€ dan .. da se odmorim doslovno :D
i nisam ja takav, u dalmaciji 80% ljudi koji rade u privatnom sektoru rade ovim tempon.. ne rade ovako niti japanci niti kinezi niti ameri... a sa druge strane imaš doslovno stotine tisuća ojebina u kancelarijama koji ne rade kurca.. sa firmom smo baš obišli neke državne firme, to ti je jebeni mirakul.. kaže meni jedan u državnoj firmi, vidi vas u privatnoj firmi, od kada ste došli kod nas obaviti nam taj posao ---radite niste stali, a nas ovdje 5 sjedi u kancelariji i čitamo vijesti o coronavirusu :D
smije se on, smije se ja.. takav model ide u kurac.,. privatni sektor u RH , radi žešće nego njemci i japanci, a manje je plaćen, a državni sektor radi gore nego ministarstvo vanjskih poslova Ugande i to je čitava razlika
meni u firmi 90% ljudi isto tako.. posli posla gdje dobiju onaku prosječnu plaću, svi rade vikendom, popodne, faturete..
dok ima ovih iz privatnog sektora koji tako rade žešće od japanca i kineza i njemaca, a plaćeni na razini srba, do tada ide.. jednom kada se broj ovih smanji, otići ćemo ukurac.. totalno
Dakle više niti Srbija sa turizmom, nego Bosna sa turizmom.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Leviathan2 wrote:jebiga,u hr je moda ne raditi
U HR ti doslovno ne daju raditi, lokalna politička mafija, država, svi te reketare.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hrvatski turizam je opstao za vrijeme ratnih godina, pa će tako izdržati i ovo...
red wolf-
2016-02-10
Bil je to drek. Ne turizam. 90 posto Hrvata i Musimana.red wolf wrote:Hrvatski turizam je opstao za vrijeme ratnih godina, pa će tako izdržati i ovo...
Stranci negdje u Istri i Kvarneru i to uglavn9m Cehoslovaci.
Hoteli puni izgnanika.
Tad nas je izvlacila industrija i vojnicke place.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Pa ne baš...jastreb wrote:Bil je to drek. Ne turizam. 90 posto Hrvata i Musimana.red wolf wrote:Hrvatski turizam je opstao za vrijeme ratnih godina, pa će tako izdržati i ovo...
Stranci negdje u Istri i Kvarneru i to uglavn9m Cehoslovaci.
Hoteli puni izgnanika.
Tad nas je izvlacila industrija i vojnicke place.
red wolf-
2016-02-10
Nije sve tako crno
https://www.glasistre.hr/lifestyle/bloger-krule-koronavirus-e-pa-nije-sve-tako-crno-624143
https://www.glasistre.hr/lifestyle/bloger-krule-koronavirus-e-pa-nije-sve-tako-crno-624143
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
AssadNaPodmornici wrote:
Nek odjebe ovo u roku odmah. Ovo je situacija od prije 10 godina, danas su programeri u večini firma u puno opuštenijim uvjetima, nek to odjebe. Ja dođem kad dođem (obično 20min kasnije), odem na marednu, ako malo zakasnim nije frka i u 4 doma, vikendom nisam radio godinama kao ni popodne (osim fuš). I sad ću dati otkaz i raditi od doma za veću plaću.
catabbath-
2015-08-22
Zašto da odjebe kad može otić na porodiljni i veća joj je porodiljna naknada onda.catabbath wrote:AssadNaPodmornici wrote:
Nek odjebe ovo u roku odmah. Ovo je situacija od prije 10 godina, danas su programeri u večini firma u puno opuštenijim uvjetima, nek to odjebe. Ja dođem kad dođem (obično 20min kasnije), odem na marednu, ako malo zakasnim nije frka i u 4 doma, vikendom nisam radio godinama kao ni popodne (osim fuš). I sad ću dati otkaz i raditi od doma za veću plaću.
Vidi da je Yodica neki stan kupija pa uređuje.
2014-04-11
RayMabus wrote:Zašto da odjebe kad može otić na porodiljni i veća joj je porodiljna naknada onda.
Pa jer ne mora trpiti ovakva sranja. Ovo je situacija iz 2010 kad je bilo 300 000 ljudi na zavodu i šefovi su prijetili da će odvesti programere da besplatno rade umisto tebe a danas te vuku za rukav, mole da dođeš, pristaju na sve.
catabbath-
2015-08-22
Može to i posli. Čitaj gori : kupio stan , uređuje...catabbath wrote:RayMabus wrote:Zašto da odjebe kad može otić na porodiljni i veća joj je porodiljna naknada onda.
Pa jer ne mora trpiti ovakva sranja. Ovo je situacija iz 2010 kad je bilo 300 000 ljudi na zavodu i šefovi su prijetili da će odvesti programere da besplatno rade umisto tebe a danas te vuku za rukav, mole da dođeš, pristaju na sve.
Vrime je njoj a i on isto bude li čeka završit će ovako ko i ja bez kučeta i mačeta a dugo su skupa itd.
2014-04-11
I ja san naletija na jednu informatičarku. Ispada da je Yoda zna pa da je ženska kreten , tako je on reka a ne ja , samo šta je mene njen faks sjeba jer nema vrimena pa je ispalo sranje jer oće a nema vrimena pa je posla u tri pm.
On ima faks , ima i ona , to je njih dvoje VSS i to je to. Njemu je prošlo , meni nije. Tako te sudbina zadesi.
On ima faks , ima i ona , to je njih dvoje VSS i to je to. Njemu je prošlo , meni nije. Tako te sudbina zadesi.
2014-04-11
Uređujem i ja stan, kao za sebe ali se cura sve nešto petlja
Ja ne uređujem ništa. Ja ti iman dva stana dvista metara poviše kuće već 15 godina , nisan nikad u njima prispava. Mene ti to boli kurac. Totalno nezainteresiranan a one sve bacaju po podu čim vide šta iman i di su ti stanovi. Ma. To ti je ta sigurna luka.catabbath wrote:Uređujem i ja stan, kao za sebe ali se cura sve nešto petlja
2014-04-11
znači da si gotov, ludi kamen ti ne ginecatabbath wrote:Uređujem i ja stan, kao za sebe ali se cura sve nešto petlja
Hektorović wrote:Leviathan2 wrote:jebiga,u hr je moda ne raditi
U HR ti doslovno ne daju raditi, lokalna politička mafija, država, svi te reketare.
ukratko-
Zato ne triba ništa ni radit. Ja san već tri godine doma na kauču i bmk. Kad san vidija da se neću oženit , iša ća i reka iman ja nekretnina , lipo prodat šta mi ne triba i doma ležat i ladit jaja.kic wrote:Hektorović wrote:Leviathan2 wrote:jebiga,u hr je moda ne raditi
ukratko-
Nek in rade ovi Arapi za plaću s kojom ne možeš sebsebe podmirit a ne još nekakvu dicu pa ti još uvalilo ovu emanicipaciju da ti sere po kući kad je oženiš.
Ajde moja :
https://www.google.com/amp/s/www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/novi-podaci-razotkrivaju-crni-rekord-lani-nikad-manje-rodene-djece-u-hrvatskoj/9930721/amp
600 dice manje ovu godinu. Aj ti digni fino porodiljne naknade pa ih fino financiraj kao država kad si in da tolika prava a mene naguzija.
2014-04-11
kada se rastaneš, drugi stan buš sam uredio.catabbath wrote:Uređujem i ja stan, kao za sebe ali se cura sve nešto petlja
ok pozvat ćeš ex da ocjeni.
čut ćeš komentare tipa, a dok smo bili skupa nisi to mogao instalirat.
ili kaj će ti taj štednjak, frižider?
u prvom braku učiš. onda...
2014-12-30
Domaćim gostima popusti i do 50 posto za ljetovanje na Jadranu?
https://riportal.net.hr/domacim-gostima-popusti-i-do-50-posto-za-ljetovanje-na-jadranu/
Noor wrote:
https://riportal.net.hr/domacim-gostima-popusti-i-do-50-posto-za-ljetovanje-na-jadranu/
a tako, sad se može, jel?
ostanite prazni i s debelim minusima
Noor wrote:Noor wrote:
a tako, sad se može, jel?
ostanite prazni i s debelim minusima
priznanje državne vlasti da su cijene previsoke za domaću platežnu moć-
bagra
Page 12 of 34 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 23 ... 34
Similar topics
» Bosna V c gradi već 20 godina, nije stigla do pola. Ali kažu biće gotovo za 5 godina...
» Hrabra lijecnica 25 godina tragala za ubojicom svog zarucnika i pronasla ga..sad sluzi kaznu od 20 godina zatvora
» Hrvati , narod koji nestaje : u 16 godina nestale su 32 škole sa po 800 učenika.A najgore nas čeka za deset godina.
» Bez turizma, Bosna.
» Strahote hrvatskog turizma
» Hrabra lijecnica 25 godina tragala za ubojicom svog zarucnika i pronasla ga..sad sluzi kaznu od 20 godina zatvora
» Hrvati , narod koji nestaje : u 16 godina nestale su 32 škole sa po 800 učenika.A najgore nas čeka za deset godina.
» Bez turizma, Bosna.
» Strahote hrvatskog turizma
Page 12 of 34