ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Godina bez turizma?

Page 11 of 34 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 22 ... 34  Next

Go down

Godina bez turizma? - Page 11 Empty Re: Godina bez turizma?

Post by immortal 9/3/2020, 16:21

nitko ne zna kad će se virus povući
na što je slab, što ga ubija
možda se situacija smiri u proljeće ili do ljeta

immortal

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kaya 9/3/2020, 17:06

Ajd sad da vidimo kako kic reče kako će bosna bez mora sa svojim uspjesima...
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by veber 9/3/2020, 17:20

di je marc?
ono turizam i šoping su ok, u industriju ne treba ulagat.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by kaya 9/3/2020, 17:21

veber wrote:di je marc?
Čekaj, čekaj, ako ovo ne suzbiju, ima da na guzicu padnemo
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by veber 9/3/2020, 17:25

kaya wrote:
Čekaj, čekaj, ako ovo ne suzbiju, ima da na guzicu padnemo
mi da. G7 ne.
ovo je krvava potvrda da se nemreš bazirat na pdv-u i turizmu.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Hektorović 9/3/2020, 19:43

Potop kruzerskog turizma 

Godina bez turizma? - Page 11 ESsAznnXgAAsOS1?format=jpg&name=medium
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by kic 9/3/2020, 19:51

kaya wrote:Ajd sad da vidimo kako kic reče kako će bosna bez mora sa svojim uspjesima...

morat će se početi raditi malo, što je dobro-

krize su prilike za reset i drugačiji nastavak života..

a ovo zadnje desetljeće je puno krivih odluka, treba drugačije, rezati: i nepotreban državni kadar i poreze
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 9/3/2020, 19:55

kic wrote:
kaya wrote:Ajd sad da vidimo kako kic reče kako će bosna bez mora sa svojim uspjesima...

a ovo zadnje desetljeće je puno krivih odluka, treba drugačije, rezati: i nepotreban državni kadar i poreze
pa gle privatni sektor u RH radi žešće tri puta nego u njemačkoj. i tri puta je manje plaćen

morat će raditi ovi i2b domoljubi na državnoj sisi,
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by kic 9/3/2020, 19:58

AssadNaPodmornici wrote:
kic wrote:

pa gle privatni sektor u RH radi žešće tri puta nego u njemačkoj. i tri puta je manje plaćen

privatni sektor preživljava..

treba doći do prepoznavanja da oni stvaraju novu dodatnu vrijednost, uslužni sektor kako postoji kod nas u turizmu je nekakav dodatak samo svemu tj trebao bi biti takav, a ne glavne cipele na čemu sve stoji..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 9/3/2020, 20:04

kic wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
kic wrote:

treba doći do prepoznavanja da oni stvaraju novu dodatnu vrijednost, uslužni sektor kako postoji kod nas u turizmu je nekakav dodatak samo svemu tj trebao bi biti takav, a ne glavne cipele na čemu sve stoji..

3 su mogućnosti države

rezanje birokracije i potrošnje, i zadržavanje postojećih poreza - rezultat srednja žalost
rezanje birokracije i potrošnje i paralerno rezanje poreza - rezultati odlični --- ali to neće čardak napraviti

i treća najvjerojatnija --- dizanje državne potrošnje, dizanje poreza, što će ubrzati iseljavanje , i uništavanje ekonomije, ali će država kupiti još par godina vrmeena na aparatima... ako se to dogodi, najbolje je svima raditi exit strategiju za idućih 10ak godina iz Hrvatske jer neće ovdje ostati ništa.. društvo staraca, i lupača pečata koji će jedni drugima slati ovrhe, i divlji kozojebi na granici koje neće tko imati zaustaviti
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by kic 9/3/2020, 20:06

AssadNaPodmornici wrote:
kic wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
kic wrote:

3 su mogućnosti države

rezanje birokracije i potrošnje, i zadržavanje postojećih poreza - rezultat srednja žalost
rezanje birokracije i potrošnje i paralerno rezanje poreza - rezultati odlični --- ali to neće čardak napraviti

i treća najvjerojatnija --- dizanje državne potrošnje, dizanje poreza, što će ubrzati iseljavanje , i uništavanje ekonomije, ali će država kupiti još par godina vrmeena na aparatima... ako se to dogodi, najbolje je svima raditi exit strategiju za idućih 10ak godina iz Hrvatske jer neće ovdje ostati ništa.. društvo staraca, i lupača pečata koji će jedni drugima slati ovrhe, i divlji kozojebi na granici koje neće tko imati zaustaviti

najvjerojatnije će jednostavno poslušati kako će EU reagirati..

nemaju naši svog vlastitog mozga baš
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 9/3/2020, 20:06

pa najebat ćemo realno.

recimo početkom 2000tih smo imali ukupni industrijski izvoz 3-4x puta veći od srbije.. 

još 2018 godine, srbija izvozi više industrijskih dobara nego mi, a svake godine povećava razliku.  prdne li turizam , mi smo praktički srbija, sa time ako nastave sa industrijskim rastom, a mi nastavimo lupati pečate i trpati I2b Hrvate po kancelarijama, budu nas i srbi prešišali

2018-06-14

Back to top Go down

Post by kic 9/3/2020, 20:08

AssadNaPodmornici wrote:
pa najebat ćemo realno.

recimo početkom 2000tih smo imali ukupni industrijski izvoz 3-4x puta veći od srbije.. 

još 2018 godine, srbija izvozi više industrijskih dobara nego mi, a svake godine povećava razliku.  prdne li turizam , mi smo praktički srbija, sa time ako nastave sa industrijskim rastom, a mi nastavimo lupati pečate i trpati I2b Hrvate po kancelarijama, budu nas i srbi prešišali

Srbi su nastavili raditi, i tako se stvara nova vrijednost i kvalitetan život

mi smo se odučili od toga, i samo preuzeli hajdučku filozofiju: opleti gosta, ionako je samo 2 tjedna tu- tko ga j*
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 9/3/2020, 20:14

kic wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
pa najebat ćemo realno.

mi smo se odučili od toga, i samo preuzeli hajdučku filozofiju: opleti gosta, ionako je samo 2 tjedna tu- tko ga j*

nije problem turizam kao turizma, evo slavonija nema turizma, pa je isto tako najsiromašnija regija istočne EU(a prije 90 bila jedna od najbogatjih regija istočne EU) , Zagreb ti živi od turizma isto tako, šta misliš odakle svi oni bandićevi rodijaci i ekipa sa privatnim fakultetima koji postaju direktori izmišljenih agencija i državnih firmi, odakle devize za njihove plaće sa kojima trče u strane šoping lance i kupuju stranu uvoznu robu(deficit zagreba i okolice na platnoj bilanci - minus 55milijardi kuna). od turizma naravno. 

samo je sranje, što se država može zaduživati godinu-dvije dana i zadržati njihov standard, a do tada će se dalmacija pretvoriti u slavoniju... a onda nakon toga , kada prdnu i oni, onda bude zagreb izgledao kao sarajevo, i pao sa 1,5milijuna stanovnika na 500 000
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 9/3/2020, 20:25

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vuk-vukovic-o-posljedicama-koronavirusa-recesiju-svakako-mozemo-ocekivati/2163521.aspx

Vuk Vuković jedan od najboljih ekonomista u RH , objavio odličnu analizu situacije.. inače ovakve stručnjake vanka plaćaju masno da kažu svoje mišljenje, pa čitajte besplatno

2018-06-14

Back to top Go down

Post by veber 9/3/2020, 20:39

imamo najrealniju
drang nacht osten

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Hektorović 9/3/2020, 21:05

AssadNaPodmornici wrote:
kic wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
kaya wrote: Zagreb ti živi od turizma isto tako, šta misliš odakle svi oni bandićevi rodijaci i ekipa sa privatnim fakultetima koji postaju direktori izmišljenih agencija i državnih firmi, odakle devize za njihove plaće sa kojima trče u strane šoping lance i kupuju stranu uvoznu robu(deficit zagreba i okolice na platnoj bilanci - minus 55milijardi kuna). od turizma naravno. 

[size=44]Bandićev pas spava na Fendi prekrivaču, to je samo dio luksuza u stanu[/size]

https://www.index.hr/vijesti/clanak/bandicev-pas-spava-na-fendi-prekrivacu-to-je-samo-dio-luksuza-u-stanu/2163247.aspx
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Leviathan2 9/3/2020, 21:08

a kruva ti
koji ce kurac industrija, to nek rade kinezi, turizam za dalmose, lex capcarap zakon za unutrasnjost i zivi se ko bubreg u loju :D

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Leviathan2 9/3/2020, 21:12

kic wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
pa najebat ćemo realno.

jebiga,u hr je moda ne raditi
uci sine da ne moras radit :D
i sto je jos najgore, ljudi su uvjereni da ih preko alpa ceka cokolada med i mlijeko

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 9/3/2020, 21:35

Leviathan2 wrote:
kic wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
pa najebat ćemo realno.

i sto je jos najgore, ljudi su uvjereni da ih preko alpa ceka cokolada med i mlijeko
kurac u nas u privatnom sektoru se radi luđe nego u njemačkoj.

ekipa je ovdavde trčala sa 4000kn na njemačkih 1500-2000e plaću i čudili se  kako njemci im zabranjuju da se radi preko 8h, i kako njemac ne želi da mu trčiš po skladištu kao što si morao u RH za 3000kn, kako želi njemac da imaš normalnu brzinu rada.. i hrpa drugih poslova. naš privatni sektor je među najgorima na svijetu, u odnosu na produktivnost i plaće.. najviše se radi a najmanje plaće... 

meni cura programerka, pa ekipa je toliko bolesna u njezinoj firmi, dakle formalno je 8h radno vrijeme, a ekipa ostaje "besplatno" za firmu 10h, i onda rade vikendom.. u nadi da će ih pohvaliti šef na sastanku.. i dati im 500kn bonusa(dakle tjedno ispadne 12h da rade dnevno).. i onda mora i ova moja raditi još 2h skoro svaki dan doma, da je ostali nebi kritizirali, a onda ti ide otkaz.. jer nisi na razini ostalih.. totalno bolesno

i tako u drugim firmama.. ja sam pričao o svojim radnim iskustvima.. frend bio kućni majstor u hotelu od jednog "povratnika iz amerike", 12h mi frend letio kod njega.. 2tjedna bez pauze.. kao probni rad, ja vidio na svojim očima.. ovaj mu daje 1500kn za ta dva tjedna :D i rekao da može raditi za njega, tako svaki dan 12h za 3000kn :D 

ja radio u hotelu, 230radnih sati taj mjesec, a dogovoreno bilo 20kn sat, ovaj mi daje 3800kn plaću.. i sada se radi tako, samo ti je razlika što si sada plaćen, jer ljudi su napustiliu državu, pa više nemogu varati ljude ko prije..

ali i dalje su plaće jadne u RH, jer evo ja sada radim jedan zimski posao, dođem sa posla, a onda sređujem doma stan koji sam kupio, i čim uhvatim slobodnog vremena učim svaki dan programiranje.. uru dvije.. i matematiku moran ponoviti sa faksa za programiranje.. i to sam krenuo... jedva čekam jebeno ljeto, gdje ću raditi 0-24h ali ću barem biti plaćen +100€ dan .. da se odmorim doslovno :D 

i nisam ja takav, u dalmaciji 80% ljudi koji rade u privatnom sektoru rade ovim tempon.. ne rade ovako niti japanci niti kinezi niti ameri... a sa druge strane imaš doslovno stotine tisuća ojebina u kancelarijama koji ne rade kurca.. sa firmom smo baš obišli neke državne firme, to ti je jebeni mirakul.. kaže meni jedan u državnoj firmi, vidi vas u privatnoj firmi, od kada ste došli kod nas obaviti nam taj posao ---radite niste stali, a nas ovdje 5 sjedi u kancelariji i čitamo vijesti o coronavirusu :D 

smije se on, smije se ja.. takav model ide u kurac.,. privatni sektor u RH , radi žešće nego njemci i japanci, a manje je plaćen, a državni sektor radi gore nego ministarstvo vanjskih poslova Ugande i to je čitava razlika
meni u firmi 90% ljudi isto tako.. posli posla gdje dobiju onaku prosječnu plaću, svi rade vikendom, popodne, faturete.. 

dok ima ovih iz privatnog sektora koji tako rade žešće od japanca i kineza i njemaca, a plaćeni na razini srba, do tada ide.. jednom kada se broj ovih smanji, otići ćemo ukurac.. totalno
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Leviathan2 9/3/2020, 22:15

AssadNaPodmornici wrote:
Leviathan2 wrote:
kic wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
pa najebat ćemo realno.

kurac u nas u privatnom sektoru se radi luđe nego u njemačkoj.

ekipa je ovdavde trčala sa 4000kn na njemačkih 1500-2000e plaću i čudili se  kako njemci im zabranjuju da se radi preko 8h, i kako njemac ne želi da mu trčiš po skladištu kao što si morao u RH za 3000kn, kako želi njemac da imaš normalnu brzinu rada.. i hrpa drugih poslova. naš privatni sektor je među najgorima na svijetu, u odnosu na produktivnost i plaće.. najviše se radi a najmanje plaće... 

meni cura programerka, pa ekipa je toliko bolesna u njezinoj firmi, dakle formalno je 8h radno vrijeme, a ekipa ostaje "besplatno" za firmu 10h, i onda rade vikendom.. u nadi da će ih pohvaliti šef na sastanku.. i dati im 500kn bonusa(dakle tjedno ispadne 12h da rade dnevno).. i onda mora i ova moja raditi još 2h skoro svaki dan doma, da je ostali nebi kritizirali, a onda ti ide otkaz.. jer nisi na razini ostalih.. totalno bolesno

i tako u drugim firmama.. ja sam pričao o svojim radnim iskustvima.. frend bio kućni majstor u hotelu od jednog "povratnika iz amerike", 12h mi frend letio kod njega.. 2tjedna bez pauze.. kao probni rad, ja vidio na svojim očima.. ovaj mu daje 1500kn za ta dva tjedna :D i rekao da može raditi za njega, tako svaki dan 12h za 3000kn :D 

ja radio u hotelu, 230radnih sati taj mjesec, a dogovoreno bilo 20kn sat, ovaj mi daje 3800kn plaću.. i sada se radi tako, samo ti je razlika što si sada plaćen, jer ljudi su napustiliu državu, pa više nemogu varati ljude ko prije..

ali i dalje su plaće jadne u RH, jer evo ja sada radim jedan zimski posao, dođem sa posla, a onda sređujem doma stan koji sam kupio, i čim uhvatim slobodnog vremena učim svaki dan programiranje.. uru dvije.. i matematiku moran ponoviti sa faksa za programiranje.. i to sam krenuo... jedva čekam jebeno ljeto, gdje ću raditi 0-24h ali ću barem biti plaćen +100€ dan .. da se odmorim doslovno :D 

i nisam ja takav, u dalmaciji 80% ljudi koji rade u privatnom sektoru rade ovim tempon.. ne rade ovako niti japanci niti kinezi niti ameri... a sa druge strane imaš doslovno stotine tisuća ojebina u kancelarijama koji ne rade kurca.. sa firmom smo baš obišli neke državne firme, to ti je jebeni mirakul.. kaže meni jedan u državnoj firmi, vidi vas u privatnoj firmi, od kada ste došli kod nas obaviti nam taj posao ---radite niste stali, a nas ovdje 5 sjedi u kancelariji i čitamo vijesti o coronavirusu :D 

smije se on, smije se ja.. takav model ide u kurac.,. privatni sektor u RH , radi žešće nego njemci i japanci, a manje je plaćen, a državni sektor radi gore nego ministarstvo vanjskih poslova Ugande i to je čitava razlika
meni u firmi 90% ljudi isto tako.. posli posla gdje dobiju onaku prosječnu plaću, svi rade vikendom, popodne, faturete.. 

dok ima ovih iz privatnog sektora koji tako rade žešće od japanca i kineza i njemaca, a plaćeni na razini srba, do tada ide.. jednom kada se broj ovih smanji, otići ćemo ukurac.. totalno
al jos uvijek j eona mantra kako se radi u njemackoj , ajoooju njemackoj kvaliteta , disciplina tocnost itd,  bilo bilo nekad davno, al se i placalo, ja tukao po 8 tisuca dm mjesecno, onda mi poceli ici na kurac pa sam otisao u vijetnam na istu lovu a odmor, danas u germaniji se radi kurac, i u vrijeme juge se u nekim firmama radilo jebacki a u nekim laganini socijalisticki 
no jednu stvar ne kuzim
prije 4 godine s jednim privatnikom iz rijeke dojdem u razgovoru da coek ide radit halu,  jes nasao, jesam, firma iz splita traze 320 tisuca eura, reko daj mi dva dana,  isti dan sam mu nasao halu s montazom za 140 tisuca u italiji, blizu trsta, jos mu blize od splita
pa jebote, kako se talijancima isplati za tu lovu napravit a ovi iz splita opicili cjenu ko da rade od skupocjenih metala a ne od zeljeza

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 11 of 34 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 22 ... 34  Next

Back to top

- Similar topics